5 Συμβουλές για την πρώτη σοβαρή σχέση

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, οι περισσότερες από μας, θα ερωτευτούμε αρκετές φορές πριν βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο. Άλλωστε αν δεν ήμασταν πρώτα με τον λάθος άνθρωπο πως θα καταλάβουμε αργότερα ότι ήμαστε με το σωστό; Έχοντας υπόψη αυτό, η πρώτη σου σοβαρή σχέση μπορεί να έλαβε χώρα στο λύκειο, στα είκοσι, στα τριάντα, ή ακόμα και πολύ αργότερα στη ζωή σου. Ανεξάρτητα απ’ αυτό, η πρώτη σου σοβαρή σχέση σίγουρα θα είναι ή θα ήταν διαφορετική από αυτές που είχες μέχρι τώρα. Κατά πάσα πιθανότητα αισθάνεσαι ότι υπάρχει κάτι παραπάνω. Μια κατανόηση, ένα δέσιμο. Ωστόσο σε μια σοβαρή σχέση, μπορεί να υπάρχουν πολλά προβλήματα.Ορίστε 5 συμβουλές έτσι ώστε να τη βελτιώσεις.

Είναι σημαντικό να χαλαρώσεις, να απολαύσεις τη βόλτα και να αφήσεις τη σχέση σου απλώς να ωριμάσει. Παρ όλα αυτά υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές στις οποίες πρέπει να εστιάσεις αν θέλεις η περίοδος ζαχαρώματος να κρατήσει αρκετό καιρό παραπάνω.

Να προσπαθείς πάντα

Μπορεί να είναι προφανές, αλλά το να προσπαθείς συνεχώς δείχνει στο έτερον ήμισυ ότι τον θεωρείς τόσο ξεχωριστό, όσο τον θεωρούσες στην αρχή της σχέσης σας.

Αλλαγή

Ένα από τα συχνότερα παράπονα που έχουν οι άντρες μέσα στη σχέση, είναι ότι οι γυναίκες προσπαθούν να τους αλλάξουν τον χαρακτήρα. Αυτό πράγματι συμβαίνει. Κατ’ αρχήν θα πρέπει να γνωρίζεις ότι εφόσον πιέζεις την κατάσταση αυτό δεν γίνεται αποδεκτό. Άλλωστε γιατί να του αλλάξεις χαρακτήρα; Αυτός ο χαρακτήρας δεν ήταν που αρχικά σε γοήτευσε; Αρκεί να ξέρεις ότι η αλλαγή έρχεται έτσι και αλλιώς από μόνη της με τον καιρό.

Να μαθαίνεις

Να αφιερώνεις χρόνο στο να μαθαίνεις τον άλλον. Το να γνωρίζεις τον άλλον και να είσαι σε θέση να ξέρεις αυτόματα τι του αρέσει και τι δεν του αρέσει,τι τον αναστατώνει και τι τον απογοητεύει, επίσης τι τον κάνει ευτυχισμένο και τι ενθουσιασμένο, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις πολλά προβλήματα και εντάσεις.

Να πεις συγνώμη και να το εννοείς

Σχέση χωρίς εντάσεις και μαλώματα δεν υπάρχει. Μετά από μια έντονη λογομαχία και εφόσον πράγματι πιστεύεις ότι εσύ ήσουν αυτή που έφταιγε περισσότερο, μπορείς να πεις και ένα συγνώμη. Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Άλλωστε ο εγωισμός είναι ένας από τους εχθρούς της σχέσης.

Προσπάθησε να τον ξεπεράσεις

Αν σε μια σχέση τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά, τότε προφανώς θα περάσεις ένα διάστημα που δεν θα είσαι και στα πάνω σου. Πάρε τον χρόνο σου, στεναχωρήσου όσο θέλεις, αλλά βεβαιώσου ότι τον έχεις ξεπεράσει. Επίσης, να προσέξεις έτσι ώστε να μην κουβαλήσεις κάποιο συναίσθημα ή συμπεριφορά από την προηγούμενη σχέση σου στην επόμενη. Θα είναι άδικο και γι αυτόν και για σένα.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα