Σπιτική λοσιόν για τα χέρια – Καλύτερη σπιτική θεραπεία

Τα γυναικεία χέρια οφείλουν και δικαιούνται να είναι πάντα αλλά και να δείχνουν όμορφα, απαλά και περιποιημένα. Κατά περιόδους, όμως, λόγω κλίματος ή εξαιτίας παραγόντων όπως η ενασχόληση με νερά, απορρυπαντικά, χημικά, εργασίες στον κήπο, κ.ά., αγριεύουν, γίνονται ξηρά και αποκτούν αντιαισθητική εικόνα.

Ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες του έτους τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, όταν μάλιστα έχεις και ευαισθησία. Εκτός από το γεγονός ότι το δέρμα μας είναι ξηρό, μπορεί επίσης να είναι σκασμένο, ακόμα και να ματώσει και να έχουμε πληγές. Έτσι, όχι μόνο χαλάει η εικόνα των χεριών μας ή δεν είναι απαλά, αλλά επιπλέον μπορεί να έχεις φαγούρα, να πονάς και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγηθείς σε κάποια μόλυνση.

Είναι απαραίτητο, λοιπόν, όταν αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα να φροντίσεις για την περιποίηση και ενδεχομένως θεραπεία με κρέμες ή λοσιόν για τα χέρια που θα χρησιμοποιείς και θα εφαρμόσεις εντατικά σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν πολλά τέτοια προϊόντα στο εμπόριο που μπορούν να προσφέρουν ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες στο ξηρό και σκασμένο σου δέρμα, αλλά πολλές από αυτές (εκτός αν είναι φαρμακευτικές και εξειδικευμένες) υπάρχει περίπτωση όχι μόνο να μη βοηθήσουν αλλά να χειροτερεύσουν την κατάσταση λόγω κάποιων τοξικών που περιέχουν και άλλων στοιχείων που προκαλούν διαταραχές. Υπάρχουν βέβαια και οργανικές κρέμες και λοσιόν για τα χέρια που δεν έχουν paraben αλλά συνήθως είναι ακριβές.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις το ταλαιπωρημένο σου δέρμα να επανέλθει όταν επιμένει το πρόβλημα, είναι να φτιάξεις μόνη σου μία σπιτική λοσιόν για τα χέρια από βιολογικά υλικά που μόνο θρέψη θα σου προσφέρει και θα αποτελέσει την καλύτερη φυσική περιποίηση.

Σπιτική λοσιόν για τα χέρια με βιολογικά συστατικά

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη φυσική σου λοσιόν για τα χέρια, είναι τα εξής:

  • 1/4 φλιτζανιού βιολογικό γλυκό αμυγδαλέλαιο ή έλαιο αβοκάντο
  • 1/3 φλιτζανιού οργανικό λάδι καρύδας
  • 1/8 φλιτζανιού τριμμένο κερί μέλισσας
  • 1 φλιτζάνι βιολογικό ,μη επεξεργασμένο βούτυρο καριτέ ή βιολογικό βούτυρο κακάο
  • Μερικές σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο της προτίμησής σου (για παράδειγμα λεβάντα ή λεμόνι)

Σημείωση: Αν έχεις ήδη σοβαρό πρόβλημα με σκασίματα και πληγές, προτίμησε το βούτυρο κακάο και συμπλήρωσε επιπλέον στη συνταγή το ένα ή και τα δύο από τα παρακάτω υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι βιολογικό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλόη βέρα(σε μορφή τζελ)

(Με αυτά θα πραγματοποιηθεί πιο γρήγορα η επούλωση στο δέρμα σου. Επίσης, να ξέρεις όσον αφορά στα αιθέρια έλαια, ότι η λεβάντα είναι αυτή που έχει τόσο αντισηπτικές όσο και αναλγητικές ιδιότητες οπότε συστήνεται περισσότερο στη λοσιόν για τα χέρια σου).

Για την εκτέλεση της σπιτικής συνταγής, θα βάλεις μέσα σε ένα μπεν μαρί όλα τα υλικά σου (εκτός από τα αιθέρια έλαια, το μέλι και την αλόη) και θα τα αφήσεις σε μέτρια θερμοκρασία για όσο χρειαστεί ώστε να λιώσουν τα συστατικά και να μην απομείνει τίποτα σε στερεή μορφή ή κανένα κομματάκι. Έπειτα, θα συμπληρώσεις και τα υπόλοιπα υλικά (αιθέρια έλαια, μέλι, αλόη βέρα) και θα συνεχίσεις να ζεσταίνεις το μίγμα μέχρι να διαλυθούν όλα και να γίνει ομοιογενές και ομοιόμορφο το αποτέλεσμα. Στη διάρκεια αυτή καλό είναι να ανακατεύεις και ελαφρά το μίγμα για να το βοηθήσεις να γίνει ομοιόμορφο και να διαλυθούν καλά όλα τα υλικά.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και είναι έτοιμο το μίγμα σου, θα το αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου για λίγη ώρα να κρυώσει. Έπειτα θα το βάλεις στο ψυγείο για να κρυώσει περισσότερο και να γίνει σκληρό (για 3 ώρες περίπου). Όταν περάσουν οι ώρες και το βγάλεις θα το τοποθετήσεις μέσα σε ένα μπλέντερ να το αναταράξεις για ένα πεντάλεπτο μέχρι να αλλάξει κάπως η μορφή του και να δείχνει πιο παχύρρευστο. Θα βάλεις το μίγμα σε ένα βάζο και θα το αφήσεις ξανά σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες ώστε να στερεοποιηθεί. Τέλος, θα το διατηρείς στο ψυγείο για να μη χαλάει και θα χρησιμοποιείς όποτε θέλεις τη λοσιόν στα χέρια σου. Το μίγμα είναι αρκετό για να φτάσει για πολλές χρήσεις οπότε είναι και οικονομικό.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα