Σχέση από έρωτα ή συνοικέσιο;

Κατά τη γνώμη σας πώς πρέπει να ξεκινάει μία σχέση, με έρωτα ή με συνοικέσιο; Οι απόψεις διίστανται και ο λόγος συνήθως είναι  το αποτέλεσμα μιας σχέσης. Κάποιοι το συνοικέσιο το θεωρούν κάτι ξεπερασμένο. Μήπως όμως υπάρχει συνοικέσιο και στην εποχή μας στην πιο μοντέρνα εκδοχή του; Θα λέγαμε πως είναι ιδανικό να ξεκινήσει μία σχέση με δύο ερωτευμένους ανθρώπους. Δεν είναι αυτό όμως που καθορίζει την κατάληξη της σχέσης. Το συνοικέσιο, από την άλλη, για κάποιους προσφέρει μία σιγουριά αφού τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από την αρχή κάτι που δεν συμβαίνει όταν ζούμε την τρέλα του έρωτα. Σε ένα συνοικέσιο ξέρεις τι ψάχνεις και δεν έχεις τόσο έντονα συναισθήματα τα οποία μπορεί να θολώσουν την κρίση σου. Κάποιοι πάλι θεωρούν  ότι αξίζει να νιώσεις όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα που σου προσφέρει ο έρωτας ξεκινώντας μία σχέση. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα θετικά και τα αρνητικά μιας σχέσης που ξεκινάει με έρωτα και μία σχέσης που ξεκινάει από συνοικέσιο. Τα τελικά συμπεράσματα θα τα βγάλετε εσείς αφού θα διαπιστώσετε τι είναι αυτό που αντιπροσωπεύει τη δική σας περίπτωση. Πάντως αυτό που μπορούμε να πούμε με ειλικρίνεια είναι πως μας ενδιαφέρει περισσότερο η εξέλιξη μία σχέσης.

Σχέση από έρωτα ή συνοικέσιο;Για να είμαστε ειλικρινείς, μπορεί το συνοικέσιο σπάνια πλέον να συμβαίνει στην παλιά του μορφή αλλά υπάρχουν πολλοί σύγχρονοι τρόποι γνωριμίας που πραγματικά θυμίζουν συνοικέσιο. Οπότε καλό είναι να μην αποκλείουμε κάποια πράγματα αφού η αλήθεια είναι πως μερικές φορές κολλάμε στις λέξεις. Δεν μας ακούγεται και πολύ καλά η λέξη συνοικέσιο! Σε κάποιες περιπτώσεις άτομα που απογοητεύτηκαν ή κουράστηκαν από κάποια σχέση που τελείωσε άδοξα αλλά είχε ξεκινήσει με ένα τρελό έρωτα και πάθος, φαίνεται να βλέπουν με διαφορετικό μάτι το συνοικέσιο. Όπως και να ‘χει το σίγουρο είναι πως και οι δύο περιπτώσεις έχουν τα θετικά τους αλλά και τα αρνητικά τους. Ο έρωτας θα λέγαμε είναι κάτι που ταιριάζει λίγο περισσότερο στους ρομαντικούς ανθρώπους ενώ το συνοικέσιο σου προσφέρει, κατά κάποιο τρόπο, αρχικά μία σιγουριά. Ρίχνοντας μία ματιά παρακάτω θα βρεθείτε σε δίλημμα ακόμα και αν ήσασταν μέχρι τώρα απόλυτοι στις απόψεις σας αφού και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν τόσο θετικά όσο και αρνητικά στοιχεία. Είναι άραγε μία από τις δύο λύσεις  η πιο ασφαλής για την εξέλιξη μίας σχέσης;

Σχέση από έρωτα ή συνοικέσιο;

Σχέση από έρωτα – θετικά

Ποιός θα μπορούσε να αμφισβητήσει την μαγεία και το μυστήριο που  περιλαμβάνει ο έρωτας; Είναι μια κατάσταση  στην οποία αξίζει να βρεθούμε έστω και μία φορά στη ζωή μας. Έντονα συναισθήματα, ρομαντισμός, φαντασία, αισιοδοξία,  πάθος, όρεξη για ζωή! ‘Ολα αυτά είναι στοιχεία του έρωτα και σίγουρα όταν τα βιώνουμε αισθανόμαστε μοναδικά. Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι το θετικό στον έρωτα είναι κυρίως αυτά τα συναισθήματα που μας κάνουν να θυμόμαστε ότι είμαστε άνθρωποι. Συναισθήματα πέρα από κάθε λογική μας κάνουν να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα και να ονειροπολούμε. Είναι μία φάση στη ζωή μας που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε εύκολα και τις περισσότερες φορές δεν θέλουμε. Όταν βρεθούμε σε μία σχέση επειδή ερωτευτήκαμε αυτόματα αυτός ο άνθρωπος εξιδανικεύεται στο μυαλό μας και γίνεται ο ένας και μοναδικός. Δύσκολα θα μπορούσε η λογική να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αισθανόμαστε έτσι. Δεν είναι εύκολο να αφήσουμε τον έρωτά μας πίσω ή να τον αντικαταστήσουμε. Όταν ερωτευτούμε μπορούμε να αφήσουμε τον εγωισμό μας στην άκρη και να κοιτάξουμε τον άλλον στα μάτια. Δεν είναι τυχαίο που όταν κάποιος μας δει να λάμπουμε και να χαμογελάμε το πρώτο πράγμα που θα μας ρωτήσει είναι αν είμαστε ερωτευμένες.  Με ποιον άλλον τρόπο θα μπορούσε να ξεκινήσει μία υπέροχη σχέση;

Σχέση από έρωτα – αρνητικά

Σε κάποιες από εσάς θα φαίνεται περίεργο πως μία σχέση από έρωτα θα μπορούσε να έχει και αρνητικά. Εμείς πάλι από την πλευρά μας υποστηρίζουμε πως πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις. Έτσι, λοιπόν, θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και να βλέπουμε τα πράγματα καθαρά. Θα εστιάσουμεσ την κατάσταση που βρισκόμαστε όταν είμαστε ερωτευμένες και πόσο αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το ξεκίνημα μιας σχέσης. Όλες μας παραδεχόμαστε πως όταν ερωτευτούμε χάνουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Η υπερβολική αισιοδοξία σε συνδυασμό με τη ρομαντική μας φύση, όσο περίεργο και αν ακούγεται, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα! Το ότι εμείς ξεκινάμε την σχέση με πολύ καλές προθέσεις δεν σημαίνει ότι το ίδιο αισθάνεται και ο άλλος.

Κάποιες φορές τα συναισθήματα δεν είναι αμοιβαία. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν ο ένας αισθάνεται ερωτευμένος και ο άλλος απλά είναι ενθουσιασμένος. Στην πρώτη περίπτωση είμαστε πολύ ευάλωτες ενώ στην δεύτερη είναι θέμα χρόνου να ξεκαθαρίσουν τα συναισθήματά μας. Επιπλέον οι ερωτευμένοι μερικές φορές έχουν αντιδράσεις οι οποίες μπορεί να φέρουν ιδιαίτερες εντάσεις μέσα σε μία σχέση και να αρχίσει να χαλάει η ιστορία από την αρχή. Τέλος, θα λέγαμε πως το πιο αρνητικό κομμάτι αυτής της κατάστασης είναι ότι θολώνει η κρίση μας και δεν μπορούμε να δούμε καθαρά τι συμβαίνει τόσο μέσα μας όσο και μέσα στον άλλον. Αφήνουμε στην άκρη συμπεριφορές γιατί δεν θέλουμε να τις δούμε ή δεν είμαστε σε θέση. Κάπως έτσι καταλαβαίνετε, καταλήγουμε  αργότερα να αναρωτιόμαστε πως δεν είδαμε κάποια πράγματα από την αρχή.

Σχέση από συνοικέσιο – θετικά

Είστε από τις γυναίκες που δεν βρίσκουν κανένα θετικό σε μία σχέση που ξεκινάει από συνοικέσιο; Για πολλούς το θέμα θεωρείται ταμπού και πιστεύουν πως από την αρχή Θα είναι μία ξενέρωτη κατάσταση. Και μόνο η λέξη συνοικέσιο τους κάνει να αισθάνονται άσχημα. Η αλήθεια είναι πως ακούγοντας αυτή τη λέξη μας έρχονται στο μυαλό παλιές εικόνες από μία εποχή που οι γονείς συνήθως ήταν αυτή που έκαναν το συνοικέσιο και έτρεχαν να ζητήσουν την κοπέλα από τους γονείς της. Στην εποχή μας το συνοικέσιο έχει πάρει μία άλλη μορφή και θα λέγαμε πως συμβαίνει πολύ ανοιχτά  ακόμα και με χρήση του διαδικτύου.  Έχουμε δει πολλές φορές ένα ζευγάρι να καλεί μία φίλη και έναν φίλο που θεωρούν πως αν γνωριστούν μπορεί και να ταιριάξουν μεταξύ τους. Αυτό άραγε δεν είναι μία μορφή συνοικεσίου; Όπως συνειδητοποιείτε είναι κάτι που συμβαίνει στη ζωή μας απλά δεν το ονομάζουμε ακριβώς έτσι.

Αν θέλουμε να δούμε την θετική πλευρά αυτής της κατάστασης είναι πως κινούμαστε περισσότερο με τη λογική. Δηλαδή παρατηρούμε αν ο άλλος αρχικά μας τραβάει εμφανισιακά και στη συνέχεια θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για αυτόν ώστε να δούμε αν θα μπορούσαμε να ταιριάξουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η λογική υπερτερεί του συναισθήματος και βαδίζουμε με πιο σταθερά βήματα. Ακολουθούμε την πιο σίγουρη οδό ώστε να έχουμε μικρότερες πιθανότητες λάθους. Δίνουμε χρόνο στη γνωριμία και δεν πέφτουμε με τα μούτρα όπως στην περίπτωση του έρωτα. Ουσιαστικά αν το καλοσκεφτούμε, συνοικέσιο πλέον λέμε τη γνωριμία. Αυτοί που μπορεί τελικά να μας οδηγήσει σε μία πολύ καλή σχέση αλλά μπορεί και να μας απομακρύνει από τον άνθρωπο που γνωρίσαμε.  Η διαφορά που παρατηρείται με τον έρωτα είναι ότι ως ερωτευμένες μπαίνουμε κατευθείαν μέσα σε μία σχέση χωρίς να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας να σκεφτεί αν πραγματικά ταιριάζουμε.

Σχέση από συνοικέσιο – αρνητικά

Υπάρχει αλήθεια άνθρωπος που μεγάλωσε με αυτό το όνειρο; Οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας τη στιγμή που θα πετάμε από έρωτα! Αν μπορούμε να πούμε κάτι αρνητικό για την περίπτωση ενός συνοικεσίου είναι ότι από την αρχή δεν υπάρχει το συναισθηματικό κομμάτι. Η λογική έχει καλύψει το συναίσθημα και δεν είναι καθόλου περίεργο να το αναζητήσουμε, έπειτα από ένα διάστημα, κάπου αλλού. Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από έντονα συναισθήματα και από ωραίες αναμνήσεις και στιγμές που μας μένουν αξέχαστες. Η αλήθεια είναι πως ο έρωτας μπορεί να μας τα προσφέρει ενώ το συνοικέσιο είναι κατά κάποιον τρόπο απλά μαθηματικά. Σε ένα συνοικέσιο δεν θα δούμε αυτή τη φλόγα που σε κάνει να θέλεις να πας παρακάτω με το συγκεκριμένο άνθρωπο. Ζυγίζεις, μετράς, υπολογίζεις και δεν είναι καθόλου περίεργο να ξενερώσεις πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζεις Ειδικά αν τέτοιου είδους καταστάσεις δεν σε αντιπροσωπεύουν ως  χαρακτήρα. Αυτά τα κουτάκια που πρέπει να δημιουργήσουμε μέσα στο μυαλό μας για να καταλάβουμε αν ταιριάζουμε, ποιος είναι, αν θέλουμε τα ίδια πράγματα, τα προτερήματά του, τα μειονεκτήματά του, δεν ταιριάζουν σε όλες μας. Με τον έρωτα τα αφήνουμε όλα στην άκρη αρχικά κρατώντας όλα αυτά τα θετικά που αισθανόμαστε.

Σχέση από έρωτα ή συνοικέσιο;

Σαν συμπέρασμα θα λέγαμε πως η ζωή είναι ρίσκο! Έχουμε δει υπέροχες σχέσεις να δημιουργούνται με ανθρώπους ερωτευμένους και να δίνονται από την αρχή ο ένας τον άλλον. Από  την άλλη πάλι έχουμε δει πολύ ωραίες σχέσεις να αντέχουν στον χρόνο και να έχουν ξεκινήσει από «προξενιό». Το τι από τα δύο θα ήταν καλύτερα να ακολουθήσουμε δεν το γνωρίζει στην πραγματικότητα κανείς. Πολλές φορές αυτό που μας συμβαίνει είναι αυτό που θεωρούμε πως σε εμάς δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Το καλύτερο είναι να μην κολλάμε σε λέξεις και στο τι προτείνει η εποχή. Ο καθένας ξέρει πολύ καλά μέσα του τι είναι αυτό που του ταιριάζει και τον κάνει να νιώθει πιο άνετα και πιο σίγουρος. Άλλωστε  μπορεί να είναι στο χέρι μας η περίπτωση του συνοικεσίου, αλλά σίγουρα δεν είναι στο χέρι μας η περίπτωση του έρωτα! Το ζητούμενο είναι να κάνουμε μία σχέση που μέσα σε αυτήν θα αισθανόμαστε όμορφα και σίγουρα ο εαυτός μας. Πριν λοιπόν καταλήξετε στο τι ταιριάζει σε εσάς μελετήστε τα θετικά και τα αρνητικά και θα διαπιστώσετε πως σε όλες τις περιπτώσεις βρίσκουμε και από τα δύο!

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα