Με γουστάρει αλλά δεν το Δείχνει – 7 Αιτίες

Άραγε πώς μπορεί να ξέρουμε ότι μας γουστάρει κάποιος αν δεν μας το δείχνει; Κι όμως υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που μπορούν να μας κάνουν να αντιληφθούμε τι νιώθει ακόμα και αν δεν έχει μία ευθεία συμπεριφορά ώστε να είναι ξεκάθαρο. Βέβαια, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πως είναι υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας σε αυτήν την περίπτωση, αφού πάντα υπάρχει η πιθανότητα λάθους από την πλευρά μας. Ίσως δημιουργηθεί κάποιο μπέρδεμα εξαιτίας των δικών μας συναισθημάτων ή επειδή δίνουμε περισσότερη σημασία στο πώς εμείς θα θέλαμε να είναι τα πράγματα.

Για να βγάλουμε ένα τέτοιο συμπέρασμα σίγουρα κάποιες κινήσεις ή τα λεγόμενά του μας έχουν κάνει να πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Αυτό όμως χρειάζεται χρόνο και πάντα καλό είναι να έχουμε, σε μία άκρη του μυαλού μας, την πιθανότητα του λάθους ώστε να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε όμως ποιες είναι οι αιτίες που μπορεί να μην το δείχνει και τι συμβαίνει με τα μηνύματα που λαμβάνουμε.

Με γουστάρει αλλά δεν το δείχνει – Αιτίες

1) Ανασφάλεια

Ένας ανασφαλής άντρας δύσκολα θα κάνει ξεκάθαρα τα συναισθήματά του. Δεν θα διακινδυνέψει να εκτεθεί. Η ανασφάλεια είναι χαρακτηριστικό στοιχείο ενός ατόμου που μπορεί να μας μπερδέψει η συμπεριφορά του. Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι περίεργο να παρατηρήσουμε μία γενικότερη ανασφάλεια στην συμπεριφορά του συγκεκριμένου ατόμου. Μπορεί να μας δείχνει με έναν διαφορετικό και λίγο δυσνόητο τρόπο ότι κάτι αισθάνεται αλλά πάντα μέσα από την ασφάλειά του. Οπότε σε αυτήν την περίπτωση μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα και παρατηρήστε περισσότερο τις λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε καλύτερα τι πραγματικά συμβαίνει.

2) Πιστεύει ότι το δείχνει

Με γουστάρει αλλά δεν το δείχνει! Μπορεί εσείς να δηλώνετε, αλλά ο ίδιος ίσως θεωρεί πως το δείχνει ξεκάθαρα σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα, κριτήρια, τον δικό του τρόπο σκέψης. Κάτι που εμείς θεωρούμε δεδομένο, για κάποιον άλλον δεν είναι! Επίσης δεν είναι απαραίτητο να συγκρίνουμε τους τρόπους έκφρασης συναισθημάτων. Ίσως να θέλαμε, σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα και θέλοντας να αποκτήσουμε την σιγουριά που χρειαζόμαστε για να μειώσουμε τις πιθανότητες λάθους, να δούμε να μας πει κάτι περισσότερο.

Υπάρχει όμως περίπτωση, σύμφωνα με τον δικό του χαρακτήρα, να τα δείχνει όλα ξεκάθαρα! Άρα σε αυτήν την περίπτωση καλό θα ήταν να παρατηρήσουμε λίγο καλύτερα τον χαρακτήρα του και την συμπεριφορά του.  Έτσι ίσως δούμε κάποιες διαφορές με τον τρόπο που εμείς βλέπουμε τα πράγματα και βγάζουμε συμπεράσματα. Χρειάζεται έναν πιο «ανοιχτό» τρόπο σκέψης.

3) Εσωστρέφεια

Ένας εσωστρεφής άνθρωπος δύσκολα θα ξεδιπλώσει συναισθήματα και σκέψεις. Πολλές φορές θα χρειαστεί να μπούμε στην διαδικασία να καταλάβουμε τι θέλει να μας δείξει πραγματικά. Είναι αρκετά δύσκολη περίπτωση ατόμου αφού πάντα θα έχουμε στο μυαλό μας αν αυτό που έχουμε αντιληφθεί ισχύει ή όχι. Θα μας μιλήσει για κάτι που μπορεί να αισθάνεται πραγματικά αλλά με δυο λέξεις και τόσο όσο θεωρεί ότι θα πρέπει να καταλάβουμε. Δεν είναι κάτι που θα συμβαίνει συχνά και μπορεί να μας δημιουργεί αμφιβολίες.

Ένα εσωστρεφές άτομο είναι γενικά κλειστό και δύσκολα θα είναι μόνο στην προσωπική του ζωή. Η εξωτερίκευση συναισθημάτων τον δυσκολεύει οπότε δεν είναι παράξενο να μην καταλήγουμε εύκολα στο τι πραγματικά θέλει ή τι σκέφτεται. Για ακόμα μια φορά θα πρέπει να παρατηρήσουμε την γενικότερη συμπεριφορά του και να καταλάβουμε τον τρόπο που δείχνει ότι μας γουστάρει ώστε να σταματήσουμε να απορούμε γιατί δεν το δείχνει με τον τρόπο που εμείς θα θέλαμε.

4) Δεν είναι σίγουρος

Με γουστάρει αλλά δεν το δείχνει! Αναρωτιόμαστε γιατί και επειδή οι γυναίκες έχουμε την τάση να υπεραναλύουμε οτιδήποτε συμβαίνει και πολύ περισσότερο την συμπεριφορά ενός άντρα, δεν σκεφτόμαστε εύκολα το πιο απλό. Δεν είναι σίγουρος! Μπορεί να μην ακούγεται και πολύ ωραίο για εμάς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει. Μήπως είναι μπερδεμένος; Μήπως δεν ξέρει αν είναι η κατάλληλη στιγμή για συναισθηματικά δεσίματα;

Ορισμένες φορές θεωρούμε ότι τα συναισθηματικά μπερδέματα και οι αμφιβολίες είναι γυναίκειο προνόμιο. Κι όμως! Και οι άντρες πολλές φορές δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν τα συναισθήματά τους και οδηγούνται σε δεύτερες σκέψεις που τους εμποδίζουν να προχωρήσουν παρακάτω. Μπορεί η όλη συμπεριφορά τους να μας περνάει κάποια μηνύματα και ίσως άθελά τους, αλλά δυσκολεύονται να πάρουν οριστικές αποφάσεις ειδικά όταν αντιληφθούν ότι αυτήν την φορά τα συναισθήματά τους είναι πιο έντονα.

5) Του αρέσει το «παιχνίδι»

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναλύσουμε λίγο μία κατάσταση που σε πολλές γυναίκες μπορεί να φανεί περίεργη ή ακόμα και να τους ξυπνάει την εγωιστική τους πλευρά, αν δεν δούνε τα πράγματα όπως είναι. Κι αν μπερδευτήκατε λιγάκι, ανοίξτε το μυαλό σας και ρίξτε μια ματιά στην συνέχεια βλέποντας μία κατάσταση από τελείως άλλη οπτική για τα γυναικεία δεδομένα!

Πάντα λέμε ότι οι άντρες κατά βάθος μένουν παιδιά όσο και να περνάνε τα χρόνια. Κι αφού έχουμε συμφωνήσει τουλάχιστον οι περισσότερες σε αυτό, θα πάμε την σκέψη μας ένα επίπεδο παρακάτω. Το παιχνίδι και το μυστήριο τους ιντριγκάρει, τους τραβάει την προσοχή, τους κάνει και κολλάνε. Γιατί, λοιπόν, να μην συμβαίνει το ίδιο και σε αυτήν την περίπτωση; Τα πολύ ξεκάθαρα ορισμένες φορές για κάποιους δημιουργούν ρουτίνα, ακόμα και μπορεί να τους ξενερώσουν.

Έτσι ένας τρόπος είναι να διατηρήσουν αυτό το αρχικό παιχνίδι μεταξύ μας όσο περισσότερο γίνεται. Μας δείχνει με διάφορους τρόπους ότι μας γουστάρει αλλά αφήνει και αυτό το παραθυράκι ανοιχτό τόσο όσο έχει την δική μας απόλυτη προσοχή, είμαστε εκεί και το ξέρει. Το ίδιο βέβαια περιμένει να κάνουμε κι εμείς και το παιχνίδι θεωρούν θα κρατήσει ζωντανό όλο αυτό που έχουμε δημιουργήσει μεταξύ μας, καθώς επίσης και τα συναισθήματα στο κόκκινο.

6) Θεωρία του γραμματόσημου από άλλη οπτική

Η θεωρία του γραμματόσημου μπορεί να είναι μία ακραία θεωρία που αρχικά δεν φαίνεται να έχει κάποιο κοινό με την συγκεκριμένη κατάσταση, αλλά αν την δούμε από μία άλλη οπτική κατά κάποιον τρόπο συνδέονται. Οι υποστηρικτές της θεωρίας του γραμματόσημου ισχυρίζονται πως όσο «φτύνεις κάποιον, τόσο κολλάει»! Δηλαδή λίγη αδιαφορία, λίγη απομάκρυνση κάνει κάποιους να δένονται και να κυνηγάνε ακόμα περισσότερο το άτομο που τους προκαλεί.

Αναρωτιέστε τι σχέση έχει με την συγκεκριμένη περίπτωση; Λοιπόν, δεν είναι περίεργο να ισχύει κατά ένα μέρος αυτή η θεωρία και εδώ. Δηλαδή, ίσως να μην μπορούμε να είμαστε σίγουρες για το αν μας γουστάρει, αφού εν μέρει το αντιλαμβανόμαστε αλλά δεν το δείχνει, όμως μπορεί και να εσκεμμένα να κρατάει την αμφιβολία μας ζωντανή. Θεωρεί πως μας κάνει να τον παρατηρούμε ακόμα περισσότερο, να ασχολούμαστε με την κατάσταση ακόμα περισσότερο και δεν μας αφήνει ουσιαστικά περιθώριο ούτε να ξεφύγει το μυαλό μας από αυτόν και ούτε να τον θεωρήσουμε δεδομένο.

7) Παρερμηνεύσαμε την συμπεριφορά

Για το τέλος αφήσαμε την περίπτωση να έχουμε λάβει λανθασμένα μηνύματα. Μπορεί να μας προσγειώνει απότομα η σκέψη, αλλά αν θέλουμε να έχουμε μία σχετική συναισθηματική ασφάλεια, καλό θα ήταν να υπάρχει σε μία άκρη του μυαλού μας. Έτσι λοιπόν μπορεί τα μηνύματα που πιστεύουμε ότι λάβαμε από αυτόν και βγάλαμε το συμπέρασμα πως μας γουστάρει αλλά δεν το δείχνει, να είναι λανθασμένα.

Ίσως και να σχετίζεται με αυτό που θα θέλαμε εμείς να συμβαίνει στην πραγματικότητα λόγω των δικών μας συναισθημάτων. Ακόμα μπορεί να παρερμηνεύσαμε την υπερβολική του κοινωνικότητα ή διαχυτικότητα, ειδικά αν εμείς είμαστε αντίθετοι χαρακτήρες. Οπότε καλό είναι να δίνουμε χρόνο πριν βγάλουμε συμπεράσματα για το τι νιώθει ο άλλος και να τον κάνουμε να εκφραστεί με κάθε τρόπο ώστε να αποφύγουμε τις πιθανότητες λάθος συμπερασμάτων.

Με γουστάρει αλλά δεν το δείχνει – Συμπέρασμα

Το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω είναι ότι θα μας βοηθούσε ιδιαίτερα να παρατηρούσαμε την γενικότερη συμπεριφορά του ατόμου που μας ενδιαφέρει ώστε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα και να αντιληφθούμε τον τρόπο που λειτουργεί και γιατί όχι ακόμα και τον τρόπο που σκέφτεται. Φυσικά όλα θέλουν χρόνο αλλά και μία αποστασιοποίηση από τα δικά μας «θέλω», την δική μας συμπεριφορά και τον δικό μας τρόπο σκέψης. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι εύκολο αλλά είναι αρκετά βοηθητικό αν καταφέρουμε να το κάνουμε έστω ορισμένες φορές.

Επίσης καλό είναι να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε την διαφορετικότητα και την μοναδικότητα στον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του άλλου και να βγούμε από τα κουτάκια που δεν μας επιτρέπουν να βλέπουμε καθαρά τι συμβαίνει μπροστά μας. Γενικότερα να θυμάστε ότι προσπαθούμε να μειώνουμε τις πιθανότητες των λανθασμένων συμπερασμάτων και αυτό σημαίνει πως δεν είναι δύσκολο να συμβεί αρκεί να αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και να μην παρασυρόμαστε από αυθαίρετα δικά μας συμπεράσματα.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα