8 Γλυκές συνταγές για ερωτευμένους

Ψάχνουμε έναν τρόπο να τον εντυπωσιάσω με, να του δείξουμε την αγάπη μας, να τον κάνουμε να μας κοιτάει στα μάτια! Μπορούμε να σκεφτούμε διάφορους τρόπους για να πετύχουμε κάτι τέτοιο αλλά έχει αποδειχθεί ότι τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα είναι αυτά που τελικά έχουν αξία και εντυπωσιάζουν πραγματικά. Λένε πως κάνοντας ένα δώρο η αξία του βρίσκεται στην κίνηση που κάνουμε και όχι στην τιμή του. Εμείς θα συμπληρώσουμε πως ένα δώρο από τα χεράκια μας για το οποίο έχουμε αφιερώσει χρόνο αλλά και κόπο έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία! Παρακάτω θα βρείτε 8 γλυκές συνταγές για ερωτευμένους που δημιουργώντας κάποια από αυτές δεν θα χρειαστεί να πείτε ούτε μία λέξη παραπάνω. Άλλωστε κάτι “γλυκό” έχει και ένα βαθύτερο νόημα! Τα γλυκά και τρυφερά μας αισθήματα θα αποτυπωθούν σε αυτή μας την κίνηση. Ετοιμάστε του, λοιπόν, κάτι όμορφο και γλυκό γεμάτο αγάπη και έμπνευση. Δεν χρειάζεται να είστε μετρ της ζαχαροπλαστικής για να καταφέρετε να έχετε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα στα γλυκά που θα δείτε παρακάτω. Επιλέξτε ένα από αυτά, φτιάξτε τα με μεράκι και αγάπη για το έτερον ήμισυ και κάντε τον να σας ερωτευτεί ακόμη περισσότερο!

Τι χρειάζεται να προσέξετε στις παρακάτω συνταγές

Σας έχουμε ετοιμάσει  κάποιες συνταγές για όλα τα γούστα! Άλλες θεωρούνται πιο εύκολες και άλλες θα πρέπει να προσέξουμε λίγο περισσότερο γιατί έχουν να κάνουν και με το ψήσιμο. Σε κάποιες θα βρείτε ακριβείς δοσολογίες και σε κάποιες όχι. Είναι σημαντικό να προσέξετε τη συνταγή αλλά και να αποφασίσετε πιο γλυκό ταιριάζει περισσότερο στον άνθρωπο για τον οποίο επιλέξατε να μπείτε στην κουζίνα. Θα δείτε πως η σοκολάτα κυριαρχεί όπως και το κόκκινο χρώμα! Στα περισσότερα από αυτά θα κληθείτε να δώσετε στο  τέλος την δική σας πινελιά γράφοντας ή ζωγραφίζοντας ένα μήνυμα για τον άνθρωπό σας ή στολίζοντας τα γλυκά σας με έναν τέτοιο τρόπο που θα θυμίζει εσάς και αυτό που αισθάνεστε! Μην αργείτε, λοιπόν, μπείτε στην κουζίνα και δημιουργήστε ένα υπέροχο γλυκό για να του δείξετε πόσο ερωτευμένες είστε και να τον σκλαβώσετε!

8 Γλυκές συνταγές για ερωτευμένους

1) cheesecake σοκολάτας σε σχήμα καρδιάς

Υλικά:

  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ( κομμένη σε μικρά κομμάτια)
  • 5 φλιτζάνια τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 3/4 του φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σκόνη

Για την βάση:

  • 200 μπισκότα σοκολάτας ( θρυμματισμένα)
  • 6 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ελαφρώς την βάση και τις πλευρές μιας φόρμας (23εκ.). Για να ετοιμάσουμε την βάση αναμιγνύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και την κανέλα. Πιέζουμε το μείγμα ώστε να καλύψει ομοιόμορφα την βάση της φόρμας. Στη συνέχεια χτυπάμε το τυρί κρέμα ώσπου να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το κακάο και τα προσθέτουμε στο μείγμα τυριού. Σε ένα κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε τη σοκολάτα και περιμένουμε να λιώσει με πολύ προσοχή για να μην την κάψουμε. Μόλις είναι έτοιμη την ρίχνουμε στο μείγμα τυριού και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε την γέμιση του cheesecake στην βάση με τα μπισκότα. Ψήνουμε για μία ώρα και έπειτα το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει μπορούμε να το μεταφέρουμε στην πιατέλα.

Προσοχή!

Χρησιμοποιήστε φόρμα που θα μπορείτε να βγάλετε από μέσα το γλυκό σας. Μπορεί να είναι μία φόρμα σε σχήμα καρδιάς ή μία στρογγυλή που στη συνέχεια μεταφέροντας το γλυκό στην πιατέλα θα δημιουργήσετε εσείς αυτό το σχήμα καρδιάς που επιθυμείτε για την παρουσίαση.

2) Τρουφάκια σε σχήμα καρδιάς

Υλικά:

  • 1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • κακάο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γραμμάρια βιτάμ
  • Κονιάκ

Εκτέλεση:

Αφήνουμε το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια θρυμματίζουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα. Δεν τα διαλύουμε τελείως γιατί θέλουμε απλά να είναι σε πολύ μικρά κομματάκια. Τοποθετούμε σε ένα άλλο μπολ το βιτάμ και το «ζυμώνουμε» μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα προσθέτουμε στο μπολ με το βιτάμ το ζαχαρούχο γάλα, τα μπισκότα και το κακάο. Ξεκινήστε ρίχνοντας μία κουταλιά της σούπας κακάο και αν θέλετε το μείγμα σας πιο σκούρο προσθέστε κι άλλο. Ρίχνουμε λίγο κονιάκ ή κάποιο άλλο ποτό της αρεσκείας μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας όλα τα υλικά ζυμώνοντας τα μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη ζύμη. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγα ακόμη μπισκότα γιατί θέλουμε η ζύμη μας να είναι σφιχτή για να μπορέσουμε στη συνέχεια να την κάνουμε σε μικρά κομμάτια χωρίς να κολλάει. Θα την αφήσουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια θα απλώσουμε μία λαδόκολλα και θα τοποθετήσουμε πάνω στη λαδόκολλα την ζύμη που έχουμε βεβαιωθεί ότι δεν κολλάει στα χέρια μας. Θα την απλώσουμε και θα την κάνουμε όσο παχιά θέλουμε εμείς. Στην πορεία θα πάρουμε πολύ μικρές φορμίτσες που χρησιμοποιούμε για να δώσουμε σχήμα και σε άλλα γλυκά κατά προτίμηση σε σχήμα καρδιάς ή οτιδήποτε άλλο προτιμάτε και πιέζοντας την ζύμη θα βγάλουμε μικρά σχέδια. Τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα και ρίξτε από πάνω χρωματιστή τρούφα. Τέλος, αφήστε τα στο ψυγείο για αρκετή ώρα. Τα τρουφάκια σας  θα είναι έτοιμα και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τόσο με τη γεύση όσο και με την εμφάνιση!

3) Φοντύ σοκολάτας

Η ιδιαιτερότητα αυτής της επιλογής είναι ότι θα χρειαστείτε ένα σκεύος ειδικό για φοντύ  στο οποίο τοποθετώντας ένα κεράκι από κάτω θα μπορέσετε να διατηρήσετε  το μείγμα της σοκολάτας ζεστό. Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτή η επιλογή θα σας βγάλει, σίγουρα, ασπροπρόσωπες!

Υλικά:

  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 150 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
  • 100 ml  κρέμα γάλακτος
  • Φράουλες

Αρχικά σπάμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος. Στην συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις  αρχίσουν να ζεσταίνονται τα ανακατεύουμε και προσέχουμε πολύ να μην φτάσουν σε σημείο βρασμού. Έπειτα τοποθετούμε το μείγμα μας στο σκεύος ανάβοντας το κεράκι από κάτω και έτσι διατηρούμε το μείγμα μας ζεστό. Υπάρχουν ειδικά πιρουνάκια για φοντύ τα οποία θα σας βοηθήσουν να έχετε μία πολύ ωραία παρουσίαση του γλυκού σας. Πλύνετε πολύ καλά τις φράουλες σας και προτείνετε στον αγαπημένο σας να βουτήξει τη φράουλα στη σοκολάτα!

4) Μους σοκολάτας

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 120 ml γάλα
  • 350 γραμμάρια γιαούρτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα  και το ρίχνουμε στο μπολ με τα κομμάτια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και πάλι πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το τοποθετούμε σε ποτήρια. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες. Πριν σερβίρουμε μπορούμε να δημιουργήσουμε μία καρδιά ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε, αν έχουμε καλλιτεχνική διάθεση, με σιρόπι φράουλας! Επίσης μπορούμε να στολίσουμε την μους με φρούτα.

5) Κεκάκια καρδιάς

Υλικά:

  • 125 Γραμμάρια βιτάμ
  • ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα (ή χυμό πορτοκαλιού)
  • 2  κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • αλεύρι

Γλάσο βανίλιας:

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • Γάλα

Γλάσο πορτοκαλιού:

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1  κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • χυμός πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βιτάμ με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά. Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά. Αφήνουμε αυτά τα τελικά να χτυπηθούν πολύ καλά μαζί. Στην πορεία ρίχνουμε το γάλα ή τον χυμό πορτοκαλιού, ανάλογα τι έχουμε επιλέξει. Μπορούμε αν θέλουμε να ρίξουμε μισό γάλα και μισό χυμό. Αφού περιμένουμε πάλι να χτυπηθούν όλα πολύ καλά, προσθέτουμε το baking powder και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα μίγμα το οποίο να μην είναι πολύ σφιχτό. Έτσι λοιπόν ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να πάρουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού έχουμε προμηθευτεί θήκη σιλικόνης με κουτάκια, ρίχνουμε γεμίζοντας μισό κουπάκι γιατί θα φουσκώσει. Όταν ο φούρνος μας είναι έτοιμος, τοποθετούμε την θήκη με το μείγμα και το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Επειδή μπορεί να διαφέρει ο χρόνος από φούρνο σε φούρνο περιμένετε να φουσκώσουν, να αρχίσουν να παίρνουν ένα πιο σκούρο χρώμα και έπειτα βάλτε μία οδοντογλυφίδα για να δείτε αν έχουν γίνει και μέσα ή χρειάζονται λίγο παραπάνω. Η οδοντογλυφίδα θα πρέπει να βγει στεγνή και όχι να έχει επάνω της μείγμα.

Παρασκευή γλάσου:

Αφού τα έχουμε βγάλει από το φούρνο και όσο είναι ζεστά ρίχνουμε από πάνω το γλάσο της επιλογής μας που έχουμε ετοιμάσει. Για να φτιάξετε το γλάσο  πάρτε ένα μπολάκι ρίξτε γάλα ή το χυμό πορτοκαλιού. Στη συνέχεια ρίξτε τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε. Έπειτα ρίξτε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και ταυτόχρονα χτυπάτε. Μόλις αποκτήσετε μία κρεμώδη υφή στο μείγμα σας, ρίξτε το πάνω από τα κεκάκια. Αφήστε τα να κρυώσουν. Μπορείτε αν θέλετε να τα στολίσετε με χρωματιστή τρούφα.

6)Σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • αποξηραμένα φρούτα
  • ξηροί καρποί
  • φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς

Εκτέλεση:

Αρχικά επιλέξτε τα αποξηραμένα φρούτα ή τους ξηρούς καρπούς που θα χρησιμοποιήσετε. Αν επιλέξετε φρούτα όπως είναι τα δαμάσκηνα ή τα βερίκοκα θα πρέπει να τα κόψετε σε πιο μικρά κομματάκια, Όπως επίσης αν επιλέξετε καρύδια φουντούκια ή αμύγδαλα. Θα χρειαστείτε 2 κατσαρολάκια για να λιώσετε την κουβερτούρα και τη λευκή σοκολάτα. σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Τοποθετήστε το κατσαρολάκι με την κουβερτούρα και μόλις λιώσει ρίξτε λίγα κομματάκια από τα αποξηραμένα φρούτα ή τους ξηρούς καρπούς. Ανακατέψτε τα και γεμίστε την μισή καρδιά από τη φόρμα σιλικόνης. Πολύ γρήγορα επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τη λευκή σοκολάτα και γεμίστε την άλλη μισή καρδιά ώστε να ετοιμάσετε ένα σοκολατάκι δίχρωμο. Μόλις γεμίσετε τη φόρμα τοποθετήστε τη στο ψυγείο να κρυώσει. Σε λίγη ώρα τα σοκολατάκια σας θα είναι έτοιμα.

7) Χρωματιστό γλυκό ψυγείου γεμάτο αγάπη!

Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά
  • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
  • γάλα
  • 1 φυτική σαντιγύ
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

Αρχικά θρυμματίζουμε τα μπισκότα χτυπώντας τα στο multi. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα. Παίρνουμε τα ποτήρια μας και ρίχνουμε στον πάτο όσο μπισκότο θέλουμε. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής που έχουμε ετοιμάσει και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής που έχουμε επιλέξει και το ανακατεύουμε για να πάει παντού. Έπειτα τοποθετούμε επάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής την σαντιγί μας και έχουμε γρήγορα και εύκολα ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο γλυκάκι. Μπορείτε αν θέλετε στη σαντιγί να χρησιμοποιήσετε το κόκκινο χρώμα  που είναι και το χρώμα της αγάπης!

8) Τούρτα για ερωτευμένους

  • 2 Βάσεις για τούρτα( παντεσπάνι)
  • 1 Φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
  • γάλα
  • φράουλες

Για το γλάσο βανίλιας:

  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή

Είναι μία τούρτα που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα αφού πλέον μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο βάσεις για τούρτα που θα μας βγάλουν από τον πολύ χρόνο που θα χρειαζόμασταν στην κουζίνα. Έτσι λοιπόν χωρίς καμία δικαιολογία ξεκινήστε μία ωραία τούρτα σε σχήμα καρδιάς στην οποία θα φτιάξετε με τα χεράκια σας και θα εντυπωσιάσετε τον άνθρωπό σας!

Εκτέλεση:

Θα ξεκινήσουμε χτυπώντας την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μία αφράτη κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού από το αγαπημένο σας λικέρ. Στη συνέχεια κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια την φράουλα και την ανακατεύουμε μέσα στην κρέμα ζαχαροπλαστικής που έχουμε. Κόβουμε και  τις δύο βάσεις βάζοντας τη μία πάνω στην άλλη σε σχήμα καρδιάς. Αυτό θα μας βοηθήσει να σχηματίσουμε ίσες καρδιές. Τοποθετούμε την βάση σε  μία πιατέλα και από πάνω βάζουμε την κρέμα μας με τις φράουλες. Έπειτα  βάζουμε άλλο ένα κομμάτι παντεσπάνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε το γλάσο μας!

Παρασκευή γλάσου:

Ρίχνουμε το γάλα σε ένα μπολ με το μέλι και την βανίλια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Αρχίζουμε και ρίχνουμε σιγά-σιγά την άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία ρευστή κρέμα που θα μπορούμε να την περιχύσουμε πάνω από το παντεσπάνι.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας το γλάσο μας πάνω από την τούρτα μας. Έπειτα στολίζουμε είτε με φρούτα είτε δημιουργώντας όμορφα σχέδια με σιρόπι φράουλας. Το κόκκινο μας χρειάζεται για να του δείξουμε τον έρωτά μας! Τέλος, βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο να κρυώσει.

Καλή επιτυχία!

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα