Δεν με θέλει πια: Αιτίες – Σημάδια – Τι να κάνεις

Αν έχεις την εντύπωση: «Ο σύντροφός μου δεν με θέλει πια.», τότε το παρόν άρθρο του περιοδικού μας θα σου φανεί αρκετά βοηθητικό.

Θα μιλήσουμε για μερικές βασικές αιτίες που μπορεί να έχουν κάνει τον καλό σου να μην σε θέλει πια. Θα σου δώσουμε ορισμένα σημάδια που φανερώνουν ότι πράγματι ισχύει το «δεν με θέλει πια» που υποστηρίζεις. Τέλος, όπως κάνουμε και στα περισσότερα θέματα σχέσεων που θίγουμε στα άρθρα μας, θα σε συμβουλεύσουμε για το τι να κάνεις.

Δεν με θέλει πια – Πιθανές αιτίες που τον έχουν οδηγήσει σε αυτό

Α. Η βαρεμάρα – ανία στη σχέση σας

Όταν επέρχεται βαρεμάρα στο ζευγάρι, είναι αρκετά πιθανό ο ένας από τους δύο να σκέφτεται: «δεν με θέλει πια ο άντρας μου / η κοπέλα μου». Γιατί θα αντιλαμβάνεται ότι ο / η σύντροφός του εμφανίζει κάποια από τα σημάδια που θα αναφέρουμε και παρακάτω. Αξίζει, στο σημείο αυτό, να διαβάσεις και το: «Ρουτίνα στη σχέση – Πώς να απαλλαγείτε από αυτήν και να αναζωπυρώσετε τη σχέση σας».

Β. Μια εξωσυζυγική – παράλληλη σχέση του

Το ενδιαφέρον στα πλαίσια μιας ερωτικής σχέσης μπορεί να μειωθεί ή και να χαθεί εντελώς εάν υπάρξει απιστία. Είτε περιστασιακή είτε πιο μόνιμη. Και στη δεύτερη περίπτωση αναφερόμαστε στην εξωδυαδική ή εξωσυζυγική σχέση που ο δικός σου μπορεί να έχει συνάψει. Γι’ αυτό κι εσύ λες «δεν με θέλει πια». Δες οπωσδήποτε το περιεκτικό άρθρο μας με τίτλο: «Παράλληλος δεσμός – Στάδια απιστίας – 10 σημάδια ότι ο σύντροφός σου σε απατάει».

Γ. Η αποκλειστική ενασχόλησή του με άλλα ενδιαφέροντα

Αν ασχολείται κατ’ αποκλειστικότητα με τη δουλειά του, με το σώμα του ή με τους φίλους του, τότε είναι αρκετά πιθανό να πιστεύεις ότι δεν σε θέλει πια. Αν δεν του περισσεύει χώρος για εσένα ή αν ο χρόνος που περνούσε άλλοτε μαζί σου έχει αντικατασταθεί πλήρως από άλλα ενδιαφέροντά του.

Δ. Έλλειψη ικανοποίησης στον ερωτικό τομέα

Τέλος, θα αποτελούσε σοβαρή παράλειψη η αποσιώπηση του ερωτικού τομέα και της ελλιπούς ικανοποίησης σε αυτόν, ως μίας από τις κυριότερες αιτίες του δεν με θέλει πια. Όταν ο ένας σύντροφος δεν ικανοποιείται σεξουαλικώς από τον άλλον ή όταν η ερωτική ζωή μεταξύ τους είναι έντονα και μακροπρόθεσμα «προβληματική», τότε το αίσθημα αυτό είναι υπαρκτό.

Μερικά από τα εμφανή σημάδια που πιστοποιούν το «δεν με θέλει πια»

1)Δεν μιλάει για το μέλλον σας

Δείχνει ότι δε θέλει να μιλάτε για το κοινό σας μέλλον. Θα τον δεις να αλλάζει κουβέντα και να αποφεύγει συζητήσεις σας που έχουν να κάνουν με το «αύριο».

2) Μειωμένη ή γενικότερα τροποποιημένη επικοινωνία

Αργεί συστηματικά να απαντήσει στις κλήσεις και στα μηνύματά σου, ενώ παλιότερα απαντούσε αμέσως. Δεν επιδιώκει να μιλάτε στο τηλέφωνο όταν χρειάζεται για ώρες ή μέρες να μην είστε μαζί. Σπάνια θα σου τηλεφωνήσει για να σε ενημερώσει για το τι κάνει, τι του προέκυψε, πού βρίσκεται. Ενώ παλιότερα με την παραμικρή αλλαγή σχεδίου σε ενημέρωνε τηλεφωνικώς.

Επίσης, σε ό,τι αφορά στην face – to – face επικοινωνία σας, είναι πιο απόμακρος. Ανοίγεται δύσκολα, πλέον, ή μπορεί και να μην επιδιώκει καν να συμμετέχει σε μεγάλους διαλόγους με εσένα. Τέτοιου είδους αλλαγές σηματοδοτούν σίγουρα μία αρνητική κατάσταση και μάλλον επιβεβαιώνουν το «δεν με θέλει πια» που ισχυρίζεσαι.

3) Περιορισμένη σωματική επαφή

Η σωματική επαφή είναι πολύ σημαντική σε μια σχέση. Οι αγκαλιές, τα χάδια, και το κρεβάτι σε τελικό επίπεδο. Αν παρατηρήσεις ότι η φυσική επαφή μαζί με τον καλό σου έχει περιοριστεί, τότε μπορεί να έχει χάσει το ενδιαφέρον του για σένα.

4) Αποφεύγει να βγαίνετε μαζί

Ένα ζευγάρι έχει δική του ύπαρξη. Δεν χρειάζεται για να υπάρξει, να συνεχίσει την πορεία του και να εξελιχθεί να συμπορεύεται πάντοτε με τους γονείς, τους φίλους, τα αδέρφια και λοιπούς. Υπό αυτή την έννοια, είναι λογικό να μην θέλει ο δικός σου να βγαίνετε συνεχώς με τους γνωστούς και τους συγγενείς σας.

Συγχρόνως, είναι εξίσου λογικό, υγιές και φυσιολογικό ο καθένας σας να έχει και το δικό του χώρο και χρόνο. Στα πλαίσια αυτού, μπορεί να βγαίνει με φίλους, συνεργάτες και συγγενείς, χωρίς την παρουσία του συντρόφου του.

Τι συμβαίνει στη δικά σας περίπτωση; Πώς θα χαρακτήριζες την κοινωνική ζωή σου, του καλού σου αλλά και των δυο σας μαζί; Μήπως αποφεύγει να είσαι μαζί του όταν βγαίνει; Γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να προμηνύει για διάφορες καταστάσεις, όπως για το ότι μάλλον ισχύει το «δεν με θέλει πια» που λες.

5) Βρίσκει συνέχεια δικαιολογίες…

… στο να βρεθείτε, στο να ακυρώσετε ραντεβού σας, στο να μεταθέσετε επ’ αορίστου σχέδια, υποχρεώσεις, ταξίδια σας. Αυτό μπορεί να δείχνει ότι είναι αναβλητικός, αλλά μπορεί να φανερώνει και την αδιαφορία του προς εσένα. Ότι δηλαδή δεν σε θέλει πια, όπως άλλωστε υποψιάζεσαι. Ότι δεν είσαι πλέον η προτεραιότητά του. Είναι βασικό να παρατηρήσεις και να ελέγξεις, κατά κάποιον τρόπο, τις δικαιολογίες που σου αναφέρει. Έχουν ισχύ ή αποτελούν ψεύδη; Πράγματι τον απασχολούν άλλα πράγματα και σου ακυρώνει τις εξόδους σας ή μήπως συμβαίνει κάτι «ύποπτο»;

Τι να κάνεις από εδώ και στο εξής εσύ

1)Αναγνώρισε τις αιτίες

Το πρώτο σου βήμα και η πρώτη μας συμβουλή στον προβληματισμό σου: «Δεν με θέλει πια – Τι να κάνω;» είναι να δεις τι συμβαίνει. Τι τρέχει; Τι μπορεί να προκαλεί την αδιαφορία του; Τι του μειώνει το ενδιαφέρον για εσένα; Κάνεις κάτι εσύ; Κάνει κάτι εκείνος; Μήπως ισχύει κάποιος λόγος από αυτούς που αναφέραμε στην πρώτη ενότητα; Μόνο αναγνωρίζοντας τι προκαλεί ένα πρόβλημα είναι δυνατό να βρεθεί η λύση του.

2) Υπάρχει κάποια που μπορείς να διορθώσεις από αυτές;

Κι αφού διαπιστώσεις τι μπορεί να φταίει, δες τι μπορείς να διορθώσεις εσύ. Τι περνάει από το χέρι σου και μπορεί άμεσα ή σταδιακά να βελτιωθεί κι άρα να μην τον ωθείς εσύ στο να σε θέλει λιγότερο.

3) Αξίζει να μείνεις μαζί του και να προσπαθήσεις;

Πάρα πολύ σημαντικό είναι να αναλογιστείς το εξής: αξίζει να μείνεις μαζί του; Αξίζει να προσπαθήσεις για να φτιάξει η κατάσταση; Αξίζει να του μιλήσεις, να αναζητήσεις τις αιτίες και πιθανές λύσεις, να επιδιώξετε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα; Για το αν αξίζει ή όχι θα σκεφτείς μόνη σου και θα συνυπολογίσεις τόσο επιχειρήματα συναισθήματος όσο και αυτά της λογικής. Και θα λάβεις υπ’ όψιν μόνο το τι θέλεις, τι έχεις ανάγκη και τι προτιμάς εσύ. Όχι οι γονείς ή οι φίλες σου, για παράδειγμα.

4) Συνεχείς συζητήσεις για το πώς να αντιμετωπίσετε το θέμα

Δεδομένου ότι είσαι βέβαιη για την καταβολή προσπάθειας, τότε δεν έχεις παρά να του γνωστοποιήσεις και να του επισημάνεις ότι υπάρχει πρόβλημα. Πες του ότι βλέπεις μια έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς του κι ότι νιώθεις ότι δεν σε θέλει πια. Κάντε αρκετές κουβέντες με όση περισσότερη ειλικρίνεια μπορείτε. Εντοπίστε από κοινού την… πηγή του κακό και, αν το θέλετε και οι δύο, αντιμετωπίστε το μαζί.

5) Απαραίτητη προϋπόθεση η κοινή επιθυμία, ο κοινός στόχος, η κοινή προσπάθεια

Είναι εκ των ων ουκ άνευ να προσπαθήσετε μαζί για να επανέλθει το ενδιαφέρον στη σχέση σας. Είναι απαραίτητο να το θέσετε και οι δύο ως βασικό στόχο σας. Είναι αναγκαίο να το θέλετε και οι δυο σας αυτό. Ειδάλλως δεν πρόκειται να γίνει.

Κλείνοντας

Για να βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα σχετικά με το «δεν με θέλει πια» που πιστεύεις, είναι σημαντικό να το ψάξεις. Πρώτα απ’ όλα, χρειάζεται να δεις ποιες αιτίες θα μπορούσαν δυνητικά να προκαλέσουν μια τέτοια κατάσταση.

Έπειτα, είναι απαραίτητο να εμφανίζονται αρκετά σημάδια που να σε οδηγούν ως προς αυτή την κατάσταση. Ενδείξεις όπως ότι είναι περιορισμένες οι ερωτικές επαφές σας, η επικοινωνία σας και οι κοινές σας έξοδοι.

Ενδείξεις που δεν αιτιολογούνται πλήρως από πιο λογικές εξηγήσεις. Μην αφήσεις τα πράγματα να εξελιχθούν με τρόπο που δε θα ήθελες. Πάρε απόφαση για το τι θα κάνεις βάσει του τι ειλικρινά θέλεις: να είσαι μαζί του κι άρα να κάνετε κάτι για να διορθωθεί η όλη φάση ή να τον αφήσεις αφού πια αυτός έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τη σχέση σας;

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα