Πώς να αντιμετωπίσεις την τριχοφυΐα – Πλήρης οδηγός

Πώς να αντιμετωπίσεις την τριχοφυΐα που εκνευριστικά συχνά εμφανίζεται σε μέρη του σώματος ή τους προσώπου σου; Ποιοι παράγοντες ενδέχεται να ευθύνονται για την έντονη εμφάνιση τριχών; Γνωρίζοντάς τους περιορίζεις αυτόματα και την αυξημένη τριχοφυΐα που από καιρό ή τον τελευταίο καιρό έχεις.

Εκτός από αυτό, στο παρόν άρθρο του διαδικτυακού περιοδικού Δυναμική Γυναίκα μιλάμε και 2 διατροφικούς παράγοντες που σχετίζονται με την τριχοφυΐα, ενώ βασικό θέμα απασχόλησής μας συνιστούν οι διάφορες μέθοδοι αποτρίχωσης.

Πάμε να δούμε, αναλυτικά, ό,τι μπορεί να σε βοηθήσει σε σχέση με το πώς να αντιμετωπίσεις την τριχοφυΐα.

2 Παράγοντες, η γνώση των οποίων ίσως σε βοηθήσει στο πώς να αντιμετωπίσεις την τριχοφυΐα  

1) Φαρμακευτική αγωγή

Ορισμένα φάρμακα έχουν αποδεδειγμένες επιπτώσεις που σχετίζονται με την αύξηση ή την ξαφνική μείωση της τριχοφυΐας από το πρόσωπο, το κεφάλι ή / και το σώμα. Μερικά αντιβιοτικά, για παράδειγμα, εντάσσονται στη λίστα με τα εν λόγω φάρμακα.

Η κορτιζόνη και τα παράγωγά της, που λέγονται κορτικοστεροειδή, βρίσκονται πάντως στην… κορυφή της. Όταν δίνονται συστηματικά, προκαλούν έντονη τριχοφυΐα. Αυτή συνήθως έχει να κάνει με την περιοχή της κοιλιάς ή του στήθους και του άνω χείλους.

Άλλες ύποπτες ουσίες για την απότομη κι εμφανή αύξηση της τριχοφυϊας είναι τα αναβολικά στεροειδή.

Αν, επομένως, ακολουθείς κάποια φαρμακευτική αγωγή όπως οι προαναφερθείσες, είναι πιθανό να ευθύνεται για την έντονη τριχοφυΐα σου. Σε συμβουλεύουμε, επίσης, να τσεκάρεις της πιθανές παρενέργειες και επιπτώσεις που γράφονται στο φύλλο οδηγιών κάθε φαρμακευτικού σκευάσματος που πρόσφατα ή συστηματικά παίρνεις. Μπορεί να αντιληφθείς ότι το τάδε φάρμακο έχει ένα μερίδιο ευθύνης για το πρόβλημά σου.

2) Εμμηνόπαυση

Ένας δεύτερος σημαντικός παράγοντας που ίσως να σε βοηθήσει να βρεις την… πηγή του κακού, ακούει στο όνομα «εμμηνόπαυση». Πρόκειται για την φάση της ζωής όπου διακόπτεται οριστικά ο εμμηνορυσιακός κύκλος στην γυναίκα και οι ωοθήκες παύουν να παράγουν οιστρογόνα. Αυτό φέρει αρκετές συνέπειες μαζί του.

Οι πιο συνήθεις αλλαγές στον οργανισμό είναι οι εξής: εφίδρωση, ψυχολογική αναστάτωση ή έντονες ψυχολογικές διακυμάνσεις, εξάψεις, αυξημένη τριχοφυΐα και δυσκολία στον ύπνο. Οι ειδικοί ιατροί συνιστούν μερικές φορές την ορμονοθεραπεία με δισκία από το στόμα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ή να κατευναστούν σε μεγάλο βαθμό αυτά τα συμπτώματα.

Εμείς σε καμία περίπτωση δε σε παροτρύνουμε να ακολουθήσεις κάποια φαρμακευτική αγωγή. Σου αναφέρουμε το υπαρκτό γεγονός, το ενδεχόμενο αυτό που υπάρχει, και μπορείς να το συζητήσεις με το γιατρό σου. Αλλά το πιο σημαντικό, εν προκειμένω, για εμάς, είναι να ενημερωθείς σχετικά με το ότι η αυξημένη τριχοφυΐα που σε ενοχλεί και σε προβληματίζει θα μπορούσε να έχει να κάνει με την εμμηνόπαυση στην οποία ίσως βρίσκεσαι.

Πώς να αντιμετωπίσεις την τριχοφυΐα εκ των έσω – 2 Διατροφικές αλλαγές

Όπως αναφέραμε και προλογικά, έχουν βρεθεί ορισμένες διατροφικές συνήθειες που επιβαρύνουν κι άλλες που «αποφορτίζουν» την όλη κατάσταση με τις τρίχες σε πρόσωπο και σώμα. Πώς να αντιμετωπίσεις την τριχοφυΐα εκ των έσω, δηλαδή προσέχοντας κάποια πραγματάκια στη διατροφή σου;

1ον: Μείωσε του υδατάνθρακες που καταναλώνεις καθημερινά

Τα τρόφιμα που εμπεριέχουν πολλούς υδατάνθρακες έχουν ταυτόχρονα και υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό και πώς σχετίζεται με την τριχοφυΐα;

Οι υδατάνθρακες, λόγω του υψηλού γλυκαιμικού τους δείκτη, αυξάνουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Ως απότοκο αυτού, ο οργανισμός μας ενεργοποιείται και παραγάγει περισσότερη ποσότητα ινσουλίνης. Η αυξημένη ινσουλίνη, εν συνεχεία, οδηγεί στην απελευθέρωση μεγαλύτερου αριθμού ανδρογόνων, τα οποία συνδέονται άμεσα και με την αυξημένη τριχοφυΐα.

Μειώνοντας του υδατάνθρακες από την ημερήσια σου διατροφή, θα τα πας καλά και με το πώς να αντιμετωπίσεις την τριχοφυΐα που σε ενδιαφέρει. Μία μετρημένη μερίδα υδατάνθρακα σε κάθε κύριο γεύμα της ημέρας είναι η λύση, όχι να πάμε στο άλλο άκρο της πλήρης απομάκρυνσής τους από τη διατροφή. Μετρημένη μερίδα για ένα μεσημεριανό γεύμα, λόγου χάριν, είναι η 1 πατάτα (βραστή, τηγανητή, ψητή), η 1 κούπα μαγειρεμένα μακαρόνια ολικής, τα ¾ της κούπας μαγειρεμένο ρύζι ή πλιγούρι ή σιτάρι Ή η 1 κούπα σπιτικός πουρές πατάτας.

2ον: Ξεκίνησε να πίνεις τσάι από δυόσμο

Η κατανάλωση αφεψήματος / ροφήματος από δυόσμο αναστέλλει την παραγωγή ανδρογόνων, κι έτσι προλαμβάνει την ανάπτυξη τριχοφυΐας σε μέρη που συνήθως έχουν οι άνδρες – βλέπε στήθος, κοιλιά, άνω χείλος, πρόσωπο γενικότερα.

Ξεκίνησε, συνεπώς, να φτιάχνεις ένα ρόφημα με βραστό νερό και φύλλα δυόσμου. Τα σουρώνεις και πίνεις το τσάι που προκύπτει είτε ζεστό είτε χλιαρό είτε κρύο. Μπορείς να φτιάχνεις μεγαλύτερη ποσότητα και να το αποθηκεύεις σε ένα γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο, ώστε να το έχεις έτοιμο ανά πάσα στιγμή. Αν μπορείς να πίνεις 3 – 4 κούπες την εβδομάδα, είναι ιδανικό.

Πώς να αντιμετωπίσεις την τριχοφυΐα εξωτερικά

Το τελευταίο τμήμα του πώς να αντιμετωπίσεις την τριχοφυϊα είναι η αποτρίχωση. Θα μιλήσουμε σχετικά αναλυτικά για τις πιο πολλές αποτριχωτικές μεθόδους· τη διαδικασία τους, το κόστος τους, τα αποτελέσματα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχουν. Τις διακρίνουμε στις προσωρινές και στις μόνιμες μεθόδους.

Τρόποι προσωρινής αποτρίχωσης

Στην πρώτη κατηγορία εμπεριέχονται όλες οι μέθοδοι αποτρίχωσης με βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, τα οποία δηλαδή μπορεί να διαρκέσουν από μία ημέρα έως το πολύ 4 εβδομάδες από την ημέρα που έγινε η αποτρίχωση.

1) Το ξυραφάκι

Το ξυραφάκι αποτελεί μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδο, πιθανότατα λόγω του ότι θεωρητικά είναι οικονομικότερο. Βέβαια, αν σκεφτούμε πόσα χρήματα ξοδεύουμε εβδομαδιαίως, μηνιαίως, ετησίως και πάει λέγοντας, προσπαθώντας σχεδόν καθημερινά για ολόκληρη τη ζωή μας να αποφύγουμε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με το ξυραφάκι, ίσως και να προτιμούσαμε κάποια άλλη μέθοδο αποτρίχωσης, ενδεχομένως από εκείνες με τα μόνιμα αποτελέσματα…!

Κόστος:

Όπως και να έχει, πάντως, με το ξυραφάκι πληρώνει κανείς μόλις μερικά ευρώ, παραδείγματος χάριν 3 ευρώ, και έχει στη διάθεσή του μερικά τεμάχια. Αυτά μπορούν να επαρκέσουν για μερικές εβδομάδες.

Αποτελέσματα:

Από την ημέρα του ξυρίσματος σε μία συγκεκριμένη περιοχή, οι τρίχες επανεμφανίζονται μέσα σε 1 με 3 ημέρες. Αυτό συμβαίνει διότι δε μειώνεται η τριχοφυΐα, απλά κόβεται το άνω μέρος της τρίχας, και καθόλου μέρος της από εσωτερικά του δέρματος.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

Το ξυραφάκι είναι πολύ οικονομικό, έχει άμεση δράση και δεν απαιτεί πολύ χρόνο ως διαδικασία αποτρίχωσης. Ωστόσο, έχει τα λιγότερο διαρκή αποτελέσματα. Επίσης, προκαλεί λίγο ή περισσότερο ερεθισμό στο δέρμα, επειδή αφαιρεί τα επιφανειακά κύτταρα της επιδερμίδας, ενώ μερικές φορές δημιουργούνται και κοψίματα. Όταν οι τρίχες μεγαλώνουν, γίνονται σκληρές και άγριες, και συνοδεύονται έντονη φαγούρα. Για τα τελευταία αυτά αρνητικά του στοιχεία, μπορείς να συμβουλευτείς τα άρθρα μας: «Λάθη στο ξύρισμα: Τέλος σε ερεθισμούς και σπυράκια» και «Σπυράκια από το ξύρισμα – Πώς να μην τα βγάζεις – Σπιτική αλοιφή αφαίρεσής τους».

2) Η ξυριστική μηχανή

Οι ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές είναι αντίγραφα των ανδρικών ξυριστικών μηχανών. Λειτουργούν είτε με ηλεκτρικό ρεύμα είτε με μπαταρίες. Υπάρχουν διαφόρων λογής ξυριστικές μηχανές, που σε γενικές γραμμές έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Κόστος:

Το κόστος της αποτρίχωσης με ξυριστική μηχανή συμπεριλαμβάνει: α) το ποσό που δίνεις για να αγοράσεις τη συσκευή, το οποίο μπορεί να είναι διψήφιο μπορεί να είναι τριψήφιο νούμερο και β) το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος ή των μπαταριών που απαιτούνται για τη λειτουργία της. Σίγουρα, είναι μια οικονομική λύση για την απαλλαγή από τις τρίχες.

Αποτελέσματα:

Από την ημέρα του ξυρίσματος μιας περιοχής, οι τρίχες επανεμφανίζονται μέσα σε 7 – 20 ημέρες, με μέσο όρο συνήθως τις 10 – 12 ημέρες. Αυτό το διάστημα εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες, όπως: ορμόνες, διατροφή, προηγούμενες μέθοδοι αποτρίχωσης κ.ά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

Δύο θετικά γνωρίσματα που έχει η ξυριστική μηχανή είναι τα άμεσα αποτελέσματα της διαδικασίας και το μικρό οικονομικό κόστος. Εντούτοις, η δράση της είναι αρκετά πρόσκαιρη οπότε απαιτεί μια χ επανάληψη, αφού κι εδώ η τρίχα κόβεται από την επιφάνεια της επιδερμίδας και έξω. Να πούμε ότι συχνοί είναι οι τραυματισμοί, τα κοψίματα, το κοκκίνισμα και ο κνησμός, όπως αναφέραμε και στη μέθοδο με το ξυραφάκι.

3) Η αποτριχωτική κρέμα

Αποτελεί μία αρκετά συχνή μέθοδο για την απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας από κάθε περιοχή του σώματος ή του προσώπου.

Κόστος:

Αν κάνεις αποτρίχωση με ειδική κρέμα, χρειάζεσαι περίπου 2.50 – 9 ευρώ το μήνα, λαμβάνοντας υπόψη ότι ξοδεύεις 1 με 2 αποτριχωτικές κρέμες των 100 ml μηνιαίως, και ότι ανάλογα με το πόσο σωστά ψάξεις για την αγορά σου, μπορείς να αγοράσεις την καθεμία με 2.50 έως και 6 ευρώ.

Αποτελέσματα:

Η επανεμφάνιση της τρίχας καθυστερεί λίγο περισσότερο σε σύγκριση με το ξυραφάκι. Οι τρίχες αρχίζουν να ξεμυτίζουν μετά τις 4 ημέρες και, ανάλογα με το ιστορικό αποτρίχωσής σου, μπορεί και αργότερα. Σημαντικό είναι ότι κάθε φορά δεν βγαίνουν όλες μα όλες οι τρίχες από τις πρώτες ημέρες, οπότε υπάρχει μια μικρή – επιθυμητή μείωσή τους.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

Και η αποτριχωτική κρέμα έχει αμεσότατα αποτελέσματα. Είναι μια αρκετά οικονομική λύση, ενώ μάλιστα κάνει το δέρμα να φαίνεται τελείως λείο και απαλό αμέσως και για 3 περίπου ημέρες, κάτι που δε συμβαίνει με το ξυραφάκι. Εντούτοις, η λειτουργία της βασίζεται στη χημική αποσύνθεση των τριχών, με αποτέλεσμα να μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα (αν δεν τηρηθεί το σωστό ωράριο), ενώ κάποιοι δεν την θεωρούν υγιεινή για το δέρμα.

4) Κερί – Χαλάουα

Αφαιρούν την τρίχα με το τράβηγμα. Παλιότερα, γινόταν πολύ ευρεία χρησιμοποίηση της χαλάουα, η οποία αποτελούσε ένα πηχτό υλικό σαν σιρόπι που κολλούσε στο δέρμα, εγκλώβιζε το εξωτερικό- επιφανειακό στέλεχος των τριχών και τις αφαιρούσε όταν το τραβούσες. Εξέλιξη αυτής της μεθόδου που εφαρμόζεται ευρύτατα σήμερα είναι το κερί. Ζεστό ή κρύο, απλώνεται στην τριχωτή επιφάνεια του δέρματος, κολλάει, τραβιέται απότομα και παρασέρνει μαζί του τις τρίχες ξεριζώνοντάς τες.

Κόστος:

Η οικονομική επιβάρυνση για την αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα συνδέεται άμεσα με το εάν γίνεται από ειδικό (αισθητικό συνήθως) ή αν την κάνεις μόνη σου. Η δεύτερη περίπτωση είναι μακράν πιο οικονομική από την πρώτη, και αρκετά οικονομική γενικά. Η πρώτη περίπτωση είναι αναμφίβολα πιο ακριβή, αλλά ενδεχομένως να περιέχει άλλα θετικά, όπως ότι γίνεται απολύτως σωστά, πιο γρήγορα και με λιγότερο κόπο και πόνο χάριν στον/στην επαγγελματία.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε μερικές τιμές: Σε αισθητικό, η αποτρίχωση με κερί στο άνω χείλος κοστίζει συνήθως από 3 έως 6 ευρώ, ενώ για τα δύο χέρια μπορεί να κοστίζει από 10 έως 15 ευρώ. Αντίστοιχα, στο σπίτι, μπορείς να έχεις αγοράσει μία συσκευή θέρμανσης κεριού με ρολό, με μερικά ευρώ ή μερικές δεκάδες ευρώ, να αγοράζεις με 2 – 3 ευρώ μια 100άδα ταινιών πού και πού και με 1 ευρώ μόλις μια πλάκα κεριού που κρατάει ακόμη και μήνες. Έτσι, με 20 ευρώ, λόγου χάρη, μπορείς για 2 μήνες να βγάζεις τις τρίχες από όπου θέλεις (εάν ακολουθήσεις τη σωστή μέθοδο), ενώ το επόμενο διάστημα θα σου έρχεται ακόμη πιο οικονομικά (αφού δε θα έχεις να πληρώσεις για τη συσκευή ξανά).

Αποτελέσματα:

Η τρίχα επανεμφανίζεται σίγουρα μετά τις πρώτες 10 ημέρες. Γενικά, τα αποτελέσματα διαρκούς 15 με 30 ημέρες, γεγονός ευχάριστο κι ανακουφιστικό. Αλλά, σε περίπτωση που για χρόνια η τρίχα ξυριζόταν, τότε θα χρειαστούν μερικοί μήνες έως ότου συνηθίσει την αποτρίχωση με κερί, αραιώσουν οι τρίχες, και βγαίνουν σε αυτό το ικανοποιητικό διάστημα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

Είναι μέθοδος σχετικά οικονομική, ανάλογα με το από ποιον γίνεται, όπως είπαμε. Χρειάζεται μερική ώρα έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία κάθε φορά, και σίγουρα περισσότερη ώρα από το ξυραφάκι, την κρέμα ή της ξυριστική μηχανή. Αφήνει, όμως, ένα υπέροχο αποτέλεσμα, ένα λείο κι απαλό δέρμα, που δύσκολα επιτυγχάνεται με τις προηγούμενες μεθόδους. Στα αρνητικά της θα πούμε ότι είναι επώδυνη, προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην έκθεση στον ήλιο και στην επαφή με το θαλασσινό νερό, αφού χρειάζεται αρκετός χρόνος για να επανέλθει το δέρμα. Αμέσως μετά την αποτρίχωση με κερί ή χάλουα είναι απαραίτητη η ενυδάτωση με κάποιο λαδάκι. Ενώ αν αφορά στο πρόσωπο, μπορείς να χρησιμοποιείς και κάποια ειδική φαρμακευτική κρέμα με ήπια ή έντονη δράση κατά των εγκαυμάτων, αμέσως μετά την αποτρίχωση για πρόληψη.

Τρόποι μόνιμης αποτρίχωσης

Στη δεύτερη κατηγορία για το πώς να αντιμετωπίσεις την τριχοφυΐα εξωτερικά εντάσσονται όλες εκείνες οι μέθοδοι αποτρίχωσης που έχουν ως στόχο να μειώσουν την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και σταδιακά να την εξαλείψουν ολοσχερώς. Εδώ, λοιπόν, μιλάμε για ειδικά εξοπλισμένα ινστιτούτα και ειδήμονες – επαγγελματίες του χώρου. Μιλάμε για μικρό ή μεγαλύτερο αριθμό επισκέψεων, που υπόσχονται μια οριστική απαλλαγή από τις ανεπιθύμητες τρίχες. Επιτυγχάνεται ή όχι; Η απάντησή μας είναι θετική, ναι, επιτυγχάνεται σταδιακά το μόνιμο αποτέλεσμα που επιζητείται. Το θέμα είναι πόσο σύντομα αυτό επισυμβαίνει…

1) Η ηλεκτρική αποτρίχωση

Λέγεται αλλιώς ριζική αποτρίχωση, ηλεκτρόλυση, ηλεκτροθερμόλυση ή απλώς βελόνα. Πρόκειται για μία από τις παλιές μεν, αποτελεσματικές δε μεθόδους οριστικής απαλλαγής από τις ανεπιθύμητες τρίχες. Η λειτουργία της βασίζεται σε μία λεπτή αποστειρωμένη βελόνα μέσα στην οποία διοχετεύεται ένα είδος ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής θερμότητας. Αυτή εφαρμόζεται για μερικά δευτερόλεπτα σε κάθε τρίχα, αποδυναμώνει το θύλακα και μετά καθίσταται πανεύκολο με ένα τσιμπιδάκι να τραβηχτεί η τρίχα από τη ρίζα της.

Κόστος:

Το κόστος είναι εκ των πραγμάτων ακριβό και σίγουρα πιο αυξημένο από τις προηγούμενες μεθόδους. Υπολογίζεται με βάση το χρόνο που χρειάζεται να είναι σε λειτουργία η συσκευή ρεύματος. Συχνά ακούγεται η τιμή των 5 ευρώ ανά 5λεπτο. Παραδείγματος χάριν, η ριζική αποτρίχωση του άνω χείλους μπορεί να κοστίζει κάθε φορά από 5 έως 15 ευρώ, ενώ κάθε επόμενη συνεδρία, όπου είναι ολοένα και λιγότερες οι τρίχες, ο χρόνος κι αντίστοιχα η τιμή μειώνονται.

Αποτελέσματα:

Μετά από μερικές συνεδρίες, τα αποτελέσματα είναι σαφώς πάρα πολύ καλά, αφού πλέον στην περιοχή δε θα εμφανιστούν πάλι τρίχες. Χρειάζεται να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία στον / στην ειδικό το συντομότερο ανά 3 εβδομάδες, ενώ, η σταδιακή μείωση των τριχών που επανεμφανίζονται μπορεί να οδηγήσει μετά από μερικές επαναλήψεις στο να πηγαίνεις 1 φορά στο 3μήνο π.χ. Μέχρι που τελικά κάποια στιγμή δε θα χρειάζεται ποτέ ξανά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

Το θετικό είναι ότι με αυτή τη μέθοδο δεν ξαναεμφανίζονται τρίχες. Ωστόσο, το κόστος, οι συνεχείς επισκέψεις στον κατάλληλο χώρο, η υπομονή στην επώδυνη διαδικασία και ο ερεθισμός του δέρματος είναι τα αρνητικά αυτής της μεθόδου. Για πολλές γυναίκες αξίζει τον κόπο, για άλλες όχι. Είναι προσωπική επιλογή και προτίμηση.

2) Φωτεινές μέθοδοι αποτρίχωσης

Πώς να αντιμετωπίσεις την τριχοφυϊα μόνιμα; Πέρα από τη μέθοδο με τη βελόνα, αυτό είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η τεχνολογία. Στην ομάδα αυτή των φωτεινών μεθόδων ανήκει η τεχνολογία Laser (Λέιζερ) και η τεχνολογία του IPL (Έντονο παλμικό φως ή Φωτόλυση ή Φωτοθερμόλυση). Ένα ειδικά εστιασμένο φως, απορροφά τη μελανίνη της τρίχας, δημιουργεί κάτι σαν μικρή έκρηξη στη ρίζα της, καταστρέφει τα γεννητικά της κύτταρα και εκ τότε δεν επανεμφανίζεται.

Κόστος:

Όπως είναι λογικό, το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό. Εξαρτάται φυσικά από την έκταση της περιοχής όπου θα την κάνεις. Για το μουστάκι, λόγου χάρη, μπορεί να χρειαστείς 20 ευρώ ανά συνεδρία, οι οποίες συνεδρίες στην αρχή γίνονται ανά 3 – 4 εβδομάδες.

Αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα είναι πολύ ωραία, γι’ αυτό και πολλές γυναίκες θεωρούν ότι οι φωτεινές μέθοδοι αποτρίχωσης αξίζουν τα λεφτά τους. Ειδικά για τις σκουρόχρωμες τρίχες σε ανοιχτόχρωμα δέρματα, τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των φωτεινών μεθόδων είναι ότι δρουν αποτελεσματικά και έχουν μόνιμη διάρκεια. Θα κάνεις μία επίσκεψη, μετά από περίπου 1 μήνα θα κανονίσεις τη δεύτερη συνεδρία και θα χρειαστεί να ακολουθήσουν μερικές ακόμα. Ανάλογα με το ιστορικό αποτρίχωσής σου πάντοτε. Για τρίχες που δεν έχουν πειραχτεί ποτέ μπορεί να επαρκούς και οι 3 συνεδρίες, ενώ για τρίχες που ξυρίζονταν για χρόνια μπορεί να χρειαστούν έως και 10 – 15 συνεδρίες. Το κόστος όπως προαναφέραμε είναι μεγάλο, η διαδικασία είναι επώδυνη, ενώ τέλος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή (οδηγίες βέβαια θα σου δοθούν από τους ειδικούς). Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να κάνεις την πρώτη σου επίσκεψη.

Διάβασε και το άρθρο: «Laser αποτρίχωση – Κόστος, Πλεονεκτήματα, Μειονεκτήματα».

Πώς να αντιμετωπίσεις την τριχοφυΐα, επομένως;

Επιλέγοντας μία από τις μεθόδους αποτρίχωσης που σου περιγράψαμε. Αυτοί ήταν οι προσωρινοί και οι μόνιμοι τρόποι που μια γυναίκα και ένας άνδρας μπορεί να αξιοποιήσει προκειμένου να απαλλαγεί από ανεπιθύμητες τρίχες στο πρόσωπο και στο σώμα της/του.

Όποια μέθοδο αποτρίχωσης κι αν διαλέξεις, μην ξεχνάς τη σημασία της ενυδάτωσης για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από ερεθισμούς. Προτίμησε κάποιο φυτικό έλαιο κι όχι ενυδατικές κρέμες με συστατικά που μάλλον θα ενισχύσουν αντί να κατευνάσουν τυχόν ερεθισμό.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η περίοδος της εμμηνόπαυσης και ορισμένα φάρμακα μπορούν να ενοχοποιούνται για την ξαφνική έντονη τριχοφυΐα σου, ενώ είναι βοηθητικό να περιορίσεις τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σου και να πίνεις τσάι από δυόσμο. Τότε υπάρχει μια πιο … ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος!

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα