Πώς να περιποιείσαι τα νύχια σου – 8 Πρακτικές συμβουλές για δυνατά νύχια

Ως γνωστόν τα νύχια αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της γυναικείας εμφάνισης.  Για τον λόγο αυτό στο συγκεκριμένο άρθρο θα σου μάθουμε πώς να περιποιείσαι τα νύχια σου, μιας και τα νύχια είναι πολύ ευαίσθητα και θέλουν συνεχή περιποίηση. Με το να ακολουθήσεις τις συμβουλές που θα σου δώσουμε όχι μόνο θα μάθεις πώς να περιποιείσαι τα νύχια σου αλλά θα έχεις πάντα υγιή νύχια, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάς πολλά λεφτά ή χρόνο.

Γιατί είναι αναγκαία η περιποίηση νυχιών;

Πολλές φορές μπορείς να κρίνεις κάποια γυναίκα κοιτώντας απλά τα νύχια της και αυτό γιατί τα νύχια αντικατοπτρίζουν το πόσο προσέχει τον εαυτό της. Συνεπώς τα αδύναμα, φαγωμένα και ταλαιπωρημένα νύχια όχι μόνο σέξυ δεν είναι αλλά προσδίδουν μια εικόνα του ότι δεν περιποιείσαι κατάλληλα τον εαυτό σου ή ότι τον έχεις παραμελήσει. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, για παράδειγμα τα νύχια μιας νοικοκυράς που φθείρονται πολύ εύκολα από τις δουλειές του σπιτιού ή τα νύχια μιας κοπέλας που πήγαινε συνεχώς στη μανικιουρίστα και «έχτιζε» ψεύτικο νύχι ή gel πάνω στο δικό της. Αν βρίσκεσαι σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες μας σχετικά με το πώς να περιποιείσαι τα νύχια σου, και σου εγγυόμαστε ότι θα πάθεις πλάκα με το αποτέλεσμα αλλά και με την ευκολία της όλης διαδικασίας!

Πώς να περιποιείσαι τα νύχια σου: Πρακτικές συμβουλές

1. Φρόντιζε να τα αφήνεις άβαφα για ένα διάστημα

Όπως ακριβώς το ακούς, αν θες να έχεις ωραία αλλά και περιποιημένα νύχια θα πρέπει να τα αφήνεις άβαφα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Με το να βάφεις διαρκώς τα νύχια σου, θα τα καταστρέψεις μιας και οι βαφές δεν αφήνουν το νύχι να αναπνεύσει ενώ παράλληλα το επιβαρύνουν με το έξτρα βάρος. Ένας ακόμα λόγος που αποδυναμώνονται τα νύχια από τις συνεχόμενες βαφές είναι επειδή δεν τα βλέπει ο ήλιος με αποτελέσμα να μην προσλαμβάνουν τις απαραίτητες ουσίες από αυτόν. Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο τα νύχια είναι ένας ζωντανός οργανισμός και χρειάζονται την ίδια αντιμετώπιση αλλά και προσοχή όπως τα υπόλοιπα μέρη του σώματός σου. Το πόσο καιρό θα τα έχεις άβαφα εξαρτάται από τα νύχια σου και από το πόσο τα έχεις ταλαιπωρήσει, άρα αφού δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα πρέπει να το αφήσεις στην κρίση σου και σε καμία περίπτωση να μην πεις «έλα μωρέ τι θα πάθουν άμα τα ξαναβάψω;». Ειδικά στην περίπτωση που για καιρό έβαζες ημιμόνιμο ή ακόμα χειρότερα gel, ακρυλικό ή τεχνητά νύχια, τα νύχια σου πρέπει να μείνουν για αρκετό χρόνο εντελώς άβαφα, ανάλογα με το πόσος ήταν ο καιρός που τα είχες φτιαγμένα με έναν από τους τρεις προηγούμενους τρόπους.

2. Βάζε λάδι στα νύχια σου

Επειδή σχεδόν καμία γυναίκα δεν έχει άβαφα νύχια, και προφανώς ούτε και εσύ, θα πρέπει να φροντίζεις να τα ενδυναμώνεις, προκειμένου να έχουν τις ίδιες ιδιότητες όπως τα φυσικά άβαφα νύχια. Αν παρατηρήσεις με το να βάφεις τα νύχια σου μετά από καιρό χάνεται η ελαστικότητά τους, η ανθεκτικότητά τους και η ζωντάνια τους. Για τον λόγο αυτό αν σε απασχολεί το πώς να περιποιείσαι τα νύχια σου θα πρέπει να αρχίζεις να τους βάζεις ένα λαδάκι για να τα ενυδατώνεις κατάλληλα. Ένα πολύ καλό λάδι που μπορείς να βάλεις είναι το ελαιόλαδο μιας και το έχουμε όλες μας στο σπίτι και γενικότερα μπορείς να το βρεις πολύ εύκολα. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βάζεις ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι, πολύ λίγη ποσότητα, και 2 – 3 φορές την εβδομάδα να κάνεις μασάζ με μερικές σταγόνες σε όλη την έκταση των νυχιών σου και κυρίως στη βάση τους, στο δέρμα δηλαδή κάτω από το οποίο ξεκινάει το νύχι. Το ελαιόλαδο είναι το θαυματουργό προϊόν που μας έχει δώσει η γη, καθώς έχει πάρα πολλές εφαρμογές όπως για παράδειγμα την φροντίδα και την ενυδάτωση των νυχιών. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις κι άλλα λαδάκια.

3. Λάδι νυχιών με αμυγδαλέλαιο

Αν θες να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη περιποίηση αλλά και φροντίδα νυχιών μπορείς να φτιάξεις ένα ειδικό λαδάκι το οποίο όχι μόνο θα ενυδατώνει τα νύχια σου αλλά θα τα ενισχύει, θα τα προστατεύει και θα τα επαναφέρει πιο γρήγορα σε σχέση με το ελαιόλαδο στην αρχική τους κατάσταση.

Τι θα χρειαστείς:

  • 100ml αμυγδαλέλαιο.
  • 50ml πράσινο τσάι.
  • Βιταμίνη Ε σε υγρή μορφή.

Οδηγίες:

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να φτιάξεις το πράσινο τσάι. Μόλις το τσάι φτάσει σε σημείο βρασμού το ρίχνεις σε ένα βαζάκι και στην συνέχεια ρίχνεις το αμυγδαλέλαιο και την βιταμίνη σου (το πόση βιταμίνη θα βάλεις αυτό εξαρτάται από εσένα, από το πόσο αδύναμα είναι τα νύχια σου και από το πόσο γρήγορα θες να δεις διαφορά), συνήθως 1 – 2 κουταλιές της σούπας είναι αρκετές. Αν βέβαια  θες άμεσο αποτέλεσμα μπορείς να βάλεις περίπου 20ml. Μόλις ρίξεις όλα τα υλικά στο βαζάκι που θα διαλέξεις αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις καλά όλα τα υλικά μαζί και να τα αφήσεις να κρυώσουν. Το τελικό λάδι που θα προκύψει μπορείς να το βάζεις 2 – 3 φορές την εβδομάδα στα νύχια σου. Η καλύτερη ώρα για να βάλεις το λάδι είναι πριν κοιμηθείς για να το αφήσεις στα νύχια σου για τουλάχιστον 8 ώρες προκειμένου να γίνει σωστά η θεραπεία και να απορροφηθεί από το νύχι.

4. Κάνε μασάζ στα νύχια σου όταν βάζεις λάδι

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνεις στα νύχια σου πέρα από το να βάζεις λάδι είναι να τους κάνεις μασάζ ενώ βάζεις λάδι. Με το να κάνεις μασάζ στα νύχια σου εξασφαλίζεις ότι το λαδάκι θα απλωθεί παντού και θα εισχωρήσει στις αδύναμες περιοχές του νυχιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα νύχια σου να γίνουν πιο ισχυρά αλλά και πιο ανθεκτικά. Δεν χρειάζεται να βάζεις πολύ δύναμη, ένα απαλό και σύντομο μασάζ κάθε φορά που βάζεις λάδι στα νύχια σου θα βοηθήσει αρκετά και εσύ θα σταματήσεις να αναρωτιέσαι το πώς να περιποιείσαι τα νύχια σου μιας και θα το κάνεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

5. Βάζε σκληρυντικό στα νύχια σου

Αν θες να φροντίζεις τα νύχια σου κατάλληλα αυτό που έχεις να κάνεις πέρα από όσα σου αναφέραμε είναι να βάζεις σκληρυντικό αρκετά συχνά. Το σκληρυντικό πρέπει να το απλώνεις σε όλο το νύχι σου (δύο στρώσεις είναι υπεραρκετές). Το σκληρυντικό θα βοηθήσει στο να γίνουν πιο γερά αλλά και πιο ανθεκτικά τα νύχια σου, τα οποία πλέον δεν θα σπάνε με το παραμικρό. Πολλές φορές είναι η καλύτερη δυνατή λύση που μπορείς να εφαρμόσεις ειδικότερα αν δεν μπορείς να αποφύγεις τις χημικές ουσίες που καταστρέφουν τα νύχια όπως είναι για παράδειγμα η χλωρίνη και τα καθαριστικά.

6. Βάζε γάντια για τις δουλειές του σπιτιού

Ως γνωστόν οι δουλειές του σπιτιού είναι αναπόφευκτες για αυτό θα πρέπει να πάρεις τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να διαφυλάξεις την υγεία των νυχιών σου. Τα απορρυπαντικά δεν έχουν μόνο επιφανειακή επίδραση στα νύχια αλλά τα καταστρέφουν βαθύτερα και πολλές φορές είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες σε μεγάλη ηλικία έχουν αρκετά αδύναμα νύχια ακόμα και χωρίς να τα βάφουν. Πλέον δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι για το πώς να περιποιείσαι τα νύχια σου μιας και υπάρχουν γάντια από λατέξ ή από καουτσούκ προκειμένου να προστατεύσεις τα νύχια σου από αυτές τις καταστροφικές ουσίες.

7. Απόφευγε να ξεβάφεις τα νύχια σου με ασετόν

Μια εξίσου καταστρεπτική ουσία που όλες μας χρησιμοποιούμε εν αγνοία μας είναι το ασετόν. Το ασετόν μπορεί να μας ξεβάφει πολύ γρήγορα τα νύχια αλλά βοηθάει στο να χάσουν την δύναμη τους. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι είναι πολύ ισχυρό ξεβαφτικό, για αυτό άλλωστε ξεβάφει τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά την βαφή από τα νύχια μας. Καλό θα ήταν να το αποφεύγεις όσο περισσότερο μπορείς αλλά και να ψάξεις να βρεις άλλα φυσικά ξεβαφτικά για τις βαφές των νυχιών που δεν θα καταστρέφουν τα νύχια σου.

8. Τρώγε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι πολλές φορές εμφανίζονται στα νύχια σου άσπρες μικρές κηλίδες. Οι κηλίδες αυτές καταστρέφουν την ωραία όψη των νυχιών  σου και δείχνουν ότι δεν ξέρεις πώς να περιποιείσαι τα νύχια σου σωστά. Οι κηλίδες αυτές εμφανίζονται από την έλλειψη ασβεστίου στον οργανισμό. Συνεπώς αν θες αυτές οι κηλίδες να εξαφανιστούν θα πρέπει να τρως τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Μερικές τροφές που περιέχουν πάρα πολύ ασβέστιο είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως για παράδειγμα το γιαούρτι, το τυρί, το γάλα και πολλά άλλα τρόφιμα. Επιπλέον πρέπει να φροντίζεις να καταναλώνεις πολύ ασβέστιο όχι μόνο για την ωραία όψη των νυχιών σου αλλά και γιατί η έλλειψη ασβεστίου στον οργανισμό συνδέεται και με άλλα προβλήματα όπως για παράδειγμα την οστεοπόρωση και την αρθρίτιδα. Ειδικότερα αν είσαι έγκυος θα πρέπει να φροντίζεις να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες ασβεστίου προκειμένου το παιδί σου να βγει με γερά κόκαλα και δόντια.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα