Αρχική / Σχέσεις / Η σχέση δεν πάει καλά: Σημάδια και τρόποι διαχείρισης
σχέση δεν πάει καλά

Η σχέση δεν πάει καλά: Σημάδια και τρόποι διαχείρισης

Μήπως τελευταία νιώθεις ότι η σχέση δεν πάει καλά; Μήπως έχεις αρχίσει να έχεις αμφιβολίες για την σχέση σου και για τον σύντροφό σου; Δεν χρειάζεται να πανικοβάλεσαι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις την συνέχεια του άρθρου και να πληροφορηθείς σχετικά με το ποια είναι τα αληθινά σημάδια ότι η σχέση δεν πάει καλά αλλά και για το τι να κάνεις και πώς να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση.

Τα καλά νέα είναι ότι για να διαβάζεις αυτό το άρθρο σημαίνει ότι ενδιαφέρεσαι για τον σύντροφό σου και για την σχέση σας. Στην συνέχεια θα σου δώσουμε μερικά από τα βασικά σημάδια τα οποία δείχνουν ότι η σχέση σας μάλλον δεν πάει και τόσο καλά. Βέβαια η τελική απόφαση βασίζεται στην δική σου κρίση.

Η σχέση δεν πάει καλά: Ποια είναι τα σημάδια

1.Είναι αδιάφορος μαζί σου:
Μήπως τον τελευταίο καιρό ο σύντροφός σου είναι αρκετά αδιάφορος μαζί σου; Μήπως νιώθεις ότι δεν σου δίνει σημασία και ότι δεν νοιάζεται πλέον για εσένα; Το συγκεκριμένο σημάδι είναι πολύ κατατοπιστικό για το αν η σχέση δεν πάει καλά. Βέβαια πριν βγάλεις συμπέρασμα να σκεφτείς το ενδεχόμενο μήπως ο σύντροφός σου έχει κάτι άλλο στο κεφάλι του και τον προβληματίζει όπως για παράδειγμα ένα οικονομικό πρόβλημα, ένας καυγάς με φίλους ή με οικογένεια, ένα πρόβλημα στην δουλειά και γενικότερα οτιδήποτε άλλο.

2.Κρύβει το κινητό του και τα προσωπικά του αντικείμενα:
Αν ξαφνικά ο σύντροφός σου αρχίσει και κρύβεται, να κλειδώνει το κινητό και τον υπολογιστή του με pin που ο ίδιος γνωρίζει μόνο, τότε προφανώς κάτι δεν πάει καλά. Είτε του πείραξες κάτι και εκνευρίστηκε είτε έχει κάτι να κρύψει και δεν θέλει να το δεις. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων μια τέτοια συμπεριφορά δεν είναι φυσιολογική και εύκολα συμπεριλαμβάνεται στα σημάδια ότι η σχέση δεν πάει καλά.

3.Βγαίνει συχνά χωρίς εσένα:
Αν τελευταία έχει αρχίσει να προτιμάει την παρέα του από εσένα, τους συνεργάτες του κ.λπ. τότε τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά μιας και αυτό σημαίνει ότι είτε δεν περνάει καλά μαζί σου είτε ότι τον απασχολεί κάποιο άλλο πρόσωπο, γένος… θηλυκού. Ίσως απλά να θέλει να βγει μόνος του για να ξεχαστεί από τα προβλήματα που τον απασχολούν και να μην είναι κάτι πονηρό. Μια τέτοια συμπεριφορά πρέπει να την προσέξεις ιδιαίτερα καθώς αν συνδυάζεται με κάποιο από τα υπόλοιπα σημάδια τότε ίσως ο καλός σου και να μην είναι μόνο δικός σου.

4.Δεν νιώθεις καλά με τη σχέση σας:
Μήπως η σχέση σου, αντί να σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια, συντροφικότητα, στοργή, κατανόηση και πληρότητα, σε κάνει να νιώθεις μοναξιά, αποξένωση και πλήξη; Αν ναι, τότε όλα αυτά αποτελούν ενδείξεις ότι κάτι έχει στραβώσει μεταξύ σας, ενώ επίσης δείχνουν ότι τα συναισθήματά σου είναι μπερδεμένα. Ίσως να μην νιώθεις το ίδιο όπως παλιά με τον σύντροφό σου, ίσως τα πράγματα μεταξύ σας να μην εξελίχθηκαν όπως περιμένατε και να καταλήξατε να μην θέλετε ο ένας τον άλλον πια. Ίσως, όμως, και τίποτα απ’ όλα αυτά.

5.Ξεσπάτε ο ένας πάνω στον άλλον:
Αν τελευταία ξεσπάτε ο ένας πάνω στον άλλον, τσακώνεστε, φωνάζετε και γενικότερα υπάρχει μια συνεχής ένταση στην σχέση σας τότε τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά, καθώς κάποια στιγμή κάποιος από τους δύο σας θα χάσει τον έλεγχο και θα τσακωθείτε άσχημα σε σημείο που θα οδηγήσει στον χωρισμό.

6.Δεν έχετε τίποτα κοινό:
Ένα εξίσου αξιόλογο σημάδι είναι αν βλέπεις ότι πλέον δεν έχετε κάτι κοινό που να σας ενώνει και είστε απλά δυο άνθρωποι που περνάνε τον χρόνο τους χωρίς να έχετε κάτι κοινό, χωρίς να έχετε κάτι ουσιώδες να συζητήσετε ή να κάνετε μαζί, χωρίς κανένα ενδιαφέρον.

7.Δεν σε ελκύει πλέον ερωτικά:
Αν πλέον δεν βλέπεις τον σύντροφό σου με το ίδιο μάτι, αν σου φαίνεται αδιάφορος και δεν σε ελκύει πλέον ερωτικά τότε τα πράγματα δυστυχώς είναι σε ένα άσχημο σημείο και ίσως ανεπανόρθωτο χωρίς κάποια ριζική αλλαγή. Οι παράγοντες που σε κάνουν να νιώθεις μπορεί να είναι πολλοί, παρόλα αυτά αν φτάσεις σε αυτό το σημείο πολύ δύσκολα θα επανέλθουν τα πράγματα όπως πριν, εκτός αν πράγματι φροντίσετε και οι δύο από κοινού για το αντίθετο.

 

Η σχέση δεν πάει καλά: Τι να κάνεις για φτιάξεις τα πράγματα

Έχοντας δει μερικά από τα βασικά σημάδια, πλέον μπορείς να διαπιστώσεις αν η σχέση δεν πάει καλά και χρήζει «επιδιόρθωσης». Στο κομμάτι αυτό του άρθρου μας θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να επαναφέρεις την σχέση σας στο αρχικό σημείο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις τις συμβουλές και τις προτάσεις μας και θα δεις ότι θα πάψεις να λες «η σχέση δεν πάει καλά».

1.Ετοίμασε ένα δείπνο:
Βάλε κρασί, κεράκια, χαμήλωσε τον φωτισμό, βάλε χαλαρή μουσική, φτιάξε ένα ωραίο γεύμα, ντύσου όπως του αρέσει και κάνε του μια ρομαντική έκπληξη που δεν θα το περιμένει. Φρόντισε με κάθε δυνατό τρόπο να αναζωπυρώσεις την σχέση σας. Το ρομαντικό δείπνο είναι καλύτερα να γίνει στο σπίτι καθώς θα νιώθετε πιο οικεία και δεν θα το περιμένει.

2.Μιλήστε ξεκάθαρα:
Φρόντισε να είστε και οι δυο χαλαροί και απαλλαγμένοι από ό,τι κι αν σας προβληματίζει και τότε μπορείτε να ξεκινήσετε μια συζήτηση για το τι δεν πάει καλά με την σχέση σας. Αν θες να το κάνεις ακόμη καλύτερο, μπορείς να ετοιμάσεις δυο μπλοκάκια όπου ο καθένας θα γράφει τι τον δυσαρεστεί στην σχέση σας και τι του αρέσει. Στο τέλος θα τα ανταλλάξετε και μπορείτε να σχολιάσετε για το τι έγραψε ο καθένας και να συζητήσετε. Αν πάλι ο σύντροφός σου ανήκει στην περίπτωση που κρύβει τα πράγματά του τότε μπορείς πάνω στην συζήτηση να του ζητήσεις να σου δείξει τι κρύβει και γιατί, και φυσικά να του πεις ότι η σχέση δεν πάει καλά καθώς έχεις την υπόνοια ότι κάτι σου κρύβει ή ότι έχει κάποια κρυφή σχέση.

3.Προσπάθησε να περνάτε όπως παλιά:
Αν νιώθεις ότι η σχέση σας δεν πάει καλά γιατί έχετε χάσει τα ενδιαφέροντά σας, και έχει γίνει μονότονη και βαριέστε ο ένας τον άλλον, τότε προσπάθησε να θυμηθείς τι κάνατε παλιά και οργάνωσε έτσι την επόμενη έξοδό σας. Κλείσε εισιτήρια για σινεμά, για θέατρο, πηγαίνετε μια ρομαντική βόλτα, πηγαίνετε στο μέρος που δώσατε το πρώτο σας φιλί, ένα ταξίδι και οτιδήποτε άλλο μπορείς να σκεφτείς που θα σας κάνει να νιώσετε όπως παλιά, θα σας προκαλέσει τα ίδια συναισθήματα και θα ανάψει ξανά η φλόγα του έρωτα. Επιπλέον μπορείτε να ξεκινήσετε κάποια δραστηριότητα από κοινού όπως για παράδειγμα ένα άθλημα που θα σας βοηθήσει να εκτονώνεστε και γενικότερα να περνάτε επιπλέον χρόνο μαζί.

4.Επισκεφθείτε έναν ψυχολόγο ειδικό στις διαπροσωπικές σχέσεις:
Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά και κρίνεις ότι πρέπει οπωσδήποτε να αναλάβει ένας ειδικός την κατάσταση τότε αυτό που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε ένα ραντεβού σε έναν ψυχολόγο ειδικό στις διαπροσωπικές σχέσεις και να του αναλύσετε τα προβλήματά σας. Αν ο σύντροφός σου αρνείται και δεν θέλει τότε μπορείς να το κλείσεις μόνη σου και να πάτε χωρίς να το ξέρει ή να πας μόνη σου για ορισμένες συμβουλές ή και περαιτέρω βοήθεια.

Αν πάλι τα πράγματα τείνουν να οδηγηθούν στον χωρισμό, τότε το τι θα αποφασίσεις είναι εντελώς δική σου απόφαση. Μπορείς να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στην σχέση σας και να εφαρμόσετε μερικές από τις παραπάνω μεθόδους για να δεις αν μπορείς να αναστρέψεις την κατάσταση. Καλό θα ήταν να προσπαθήσεις όσο περισσότερο μπορείς καθώς όπως σου είπαμε για να διαβάζεις αυτό το άρθρο σημαίνει ότι νοιάζεσαι για την σχέση σας και για τον σύντροφό σου. Μην το βάλεις κάτω, μην κάτσεις με σταυρωμένα χέρια, να είσαι αποφασιστική και να βάλεις τα δυνατά σου έτσι ώστε να μην χρειαστεί να πεις ξανά στις φίλες ή και στον εαυτό σου ότι: «η σχέση δεν πάει καλά». Επίσης μην ξεχνάς να λες ό,τι ακριβώς νιώθεις στον σύντροφό σου για να μπορέσει και εκείνος να καταλάβει καλύτερα τι νιώθεις και να προσπαθήσει και εκείνος.

x

Check Also

βαριέμαι εύκολα

Βαριέμαι εύκολα – Τι μπορεί να συμβαίνει

Οτιδήποτε και αν ξεκινήσω το αφήνω στην μέση. Βαριέμαι εύκολα και συνειδητοποιώ ...

παράλληλη σχέση

Έχω παράλληλη σχέση – Είμαι μπερδεμένη

Έχω παράλληλη σχέση και νιώθω πως βρίσκομαι σε αδιέξοδο! Είναι από τις ...

το νόημα της ζωής

Το νόημα της ζωής: Τα 3 «Π» για να το βρούμε

Googlάροντας τη φράση «το νόημα της ζωής», μπορούμε να βρούνε υπερ-πληθώρα άρθρων ...