Αρχική / Σχέσεις / Πώς να του δείξεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι
πώς να του δείξεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι

Πώς να του δείξεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι

Πολύ συχνά οι γυναίκες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια χυλόπιτα! Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην χυλόπιτα που μπορεί να «φάμε» αλλά σε αυτήν που πρέπει να «προσφέρουμε». Ένας άντρας μας δείχνει έντονα το ενδιαφέρον του αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και από την δική μας πλευρά. Πώς μπορούμε να του δώσουμε να καταλάβει χωρίς να τον προσβάλουμε και χωρίς να θιχτεί; Είμαστε αρκετά αξιοπρεπείς, διακριτικές και ειλικρινείς και δεν θέλουμε να μειώσουμε έναν άντρα ο οποίος ενδιαφέρεται για εμάς. Σίγουρα δεν θέλουμε να αισθανθεί άσχημα για την επιλογή του αλλά δεν μπορούμε και να τον κοροϊδεύουμε. Πολλές φορές μας κολακεύει το ενδιαφέρον ενός άντρα αλλά δεν θα ήταν σωστό να του δίνουμε ελπίδες όταν πραγματικά δεν υπάρχουν. Μπορεί να ενδιαφέρεται για εμάς αλλά αυτό που θέλουμε είναι να τον απομακρύνουμε με τρόπο.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που κάποιος άντρας μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικός. Η δική μας αντιμετώπιση σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως θα πρέπει να είναι πιο άμεση και αποτελεσματική. Αν μπορούσαμε να χωρίσουμε τους άντρες σε κατηγορίες θα λέγαμε ότι υπάρχουν άντρες που καταλαβαίνουν και απομακρύνονται γρήγορα, άντρες που καταλαβαίνουν αλλά πιστεύουν πως ο «επιμένων νικά» κι έχουν καλές προθέσεις και αυτοί που θίγεται ο εγωισμός τους οπότε συνεχίζουν να προσπαθούν χωρίς απαραίτητα να ενδιαφέρονται. Μπορούμε να πούμε πως η τελευταία κατηγορία είναι και η πιο επικίνδυνη για την ψυχική μας υγεία. Ας  δούμε, όμως, πώς να του δείξεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Πώς να του δείξεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι – Απόμακρη συμπεριφορά

Οι γυναίκες πολλές φορές απολαμβάνουμε το φλερτ ενός άντρα χωρίς όμως να υπάρχει κανένα παραθυράκι για συνέχεια της ιστορίας. Η διαχυτική μας στάση δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις και με αποτέλεσμα να του δημιουργήσουμε την αίσθηση πως καλό θα ήταν να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο. Σας έχει δείξει πως ενδιαφέρεται και έχει τονώσει την αυτοπεποίθησή σας. Άλλες φορές άθελά μας και άλλες εσκεμμένα τον κρατάμε σε αναμονή χωρίς να δίνουμε να δίνουμε μία οριστική απάντηση. Διατηρούμε, κατά την γνώμη μας, μία φιλική στάση αλλά ουσιαστικά του δίνουμε ελπίδες. Ίσως είμαστε γενικότερα αρκετά κοινωνικές και διαχυτικές αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα βοηθήσει να αντιληφθεί πως εμείς δεν ενδιαφερόμαστε.

Ίσως να έχει παρεξηγήσει την στάση μας και να αρνείται να καταλάβει πως αυτός είναι ο χαρακτήρας μας και δεν διατηρούμε κάποια ιδιαίτερη στάση απέναντί του. Σε αυτές τις περιπτώσεις και όταν αντιλαμβανόμαστε πως κάποιος άντρας ενδιαφέρεται ενώ εμείς όχι, καλό είναι να διατηρούμε μία πιο απόμακρη στάση για να μην βρεθούμε μπλεγμένες σε καταστάσεις και συζητήσεις που θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Μην περιμένετε να ξεχωρίσει και να δει καθαρά πως είστε απλά πολύ φιλική! Ενδιαφέρεται για εσάς και αυτό μπορεί να τον κάνει να προσέχει λεπτομέρειες ώστε να βγάλει συμπεράσματα που θα τον ικανοποιήσουν. Με απλά λόγια, η φιλική σας διάθεση μπορεί να μετατραπεί εύκολα στο μυαλό σε ερωτική αφού ουσιαστικά είναι κάτι που θα ήθελε πολύ! Αν θέλεις, λοιπόν, να του δείξεις πως ενδιαφέρεσαι μείνε σταθερή στην απόμακρη στάση σου ώστε να μην δίνεις τροφή στις ελπίδες του.

Πώς να του δείξεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι – Τον αποφεύγεις

Μπορεί να έχεις όλη την καλή διάθεση να διατηρήσεις απλά μία φιλική σχέση μαζί του! Ένας άντρας, όμως, που ενδιαφέρεται δεν θα θελήσει να πιστέψει πως απλά είστε πολύ ευγενική και φιλική. Καλό θα ήταν να τον αποφύγετε με τρόπο ώστε να μην του δίνετε τα περιθώρια να εκφραστεί. Δεν είναι δύσκολο να αποφύγεις κάποιον όταν πραγματικά δεν ενδιαφέρεσαι. Κόβετε οποιαδήποτε συζήτηση μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση και αν θεωρήσετε πως χρειάζεται αποφεύγετε να βρεθείτε μόνη σας μαζί του. Σε μία παρέα θα ήταν εύκολο να τον αποφύγετε δείχνοντάς του πως οποιαδήποτε προσπάθειά του θα έπεφτε στο κενό.

Αν θεωρήσετε πως γίνεται ενοχλητικός κόψτε κάθε γέφυρα επικοινωνίας. Αν αυτό είναι δύσκολο λόγω του ότι βρίσκεστε στην ίδια παρέα ή στον ίδιο χώρο εργασίας τότε αδιαφορήστε για τις κινήσεις με τρόπο που να το καταλάβει. Ίσως προσπαθήσει να σας προσφέρει κάποια «μικροδωράκια». Σε αυτήν την περίπτωση μην τα δεχτείτε από ευγένεια αφού υπάρχει περίπτωση να παρεξηγηθείτε. Το ότι θέλουμε να αποφύγουμε κάποιον δεν σημαίνει πως πρέπει να τον αγνοήσουμε επιδεικτικά. Μας έδειξε ενδιαφέρον και αυτό δεν είναι κάτι κακό όταν γίνεται σε λογικά πλαίσια. Απλά διατηρούμε την στάση μας και κρατάμε το επίπεδο στο σημείο που πιστεύουμε πως γίνεται αντιληπτό πως δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από την πλευρά μας.

Πώς να του δείξεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι – Το δηλώνεις στα ίσια!

Έχετε δοκιμάσει τα πάντα, προσπαθήσατε να τον απομακρύνετε και να του δείξετε ευγενικά πως δεν ενδιαφέρεστε αλλά φαίνεται να μην μπορεί ή να μην θέλει να το αντιληφθεί. Δυστυχώς σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να λάβουμε πιο δραστικά μέτρα. Ίσως να μην έχετε συνηθίσει να συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο αλλά σε κάποιες περιπτώσεις επιβάλλεται. Μιλήστε του ανοιχτά χωρίς να τον θίξετε για την επιλογή του και τονίστε του πως από την πλευρά σας δεν υπάρχει κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον. Μπορεί να φαίνεται λίγο άβολο αλλά θα έχει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Αν χρειάζεται ξεκαθαρίστε την θέση σας δηλώνοντας του στα ίσια τι αισθάνεστε. Μπορείτε ακόμη και να του τονίσετε πως σας φέρνει σε δύσκολη θέση.

Κάποιοι άντρες παρερμηνεύουν την απόμακρη στάση μιας γυναίκας και παίρνουν ακόμα πιο σοβαρά τον ρόλο του κυνηγού. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την ειλικρίνεια και τη ανοιχτή συζήτηση. Δείξτε του πως δεν ενδιαφέρεστε χωρίς να αφήνετε ανοιχτά παραθυράκια. Μπορεί αρχικά να μην του αρέσει αλλά σίγουρα στην συνέχεια θα εκτιμήσει την στάση που κρατήσατε. Τονίστε του πως δεν έχετε καμία διάθεση να «παίξετε» μαζί του ώστε να καταλάβει πως έχει να κάνει με μία γυναίκα που ξέρει τι θέλει. Φυσικά και υπάρχουν άντρες που δεν το βάζουν κάτω με τίποτα! Μην σας φοβίζει, όμως, μία τέτοια στάση από την μεριά του αφού αν κρατήσετε την θέση, ο χρόνος είναι αυτός που θα του δείξει τι πραγματικά συμβαίνει! Πριν αποφασίσετε πως θέλετε να του δείξετε ότι δεν ενδιαφέρεστε σιγουρευτείτε πως πραγματικά συμβαίνει. Μερικές φορές οι γυναίκες θεωρούμε δεδομένο τον άντρα που ενδιαφέρεται έντονα για εμάς και όταν σταματήσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο, το μετανιώνουμε και αντιλαμβανόμαστε πως ίσως θα θέλαμε να του δώσουμε μία ευκαιρία. Οπότε σιγουρευτείτε πρώτα πως δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον και από την δική σας πλευρά!

x

Check Also

πώς να ζητήσεις συγνώμη

Πώς να ζητήσεις συγγνώμη – 4 Τρόποι

Τα λάθη είναι αναπόφευκτα για όλους μας, και ειδικά μέσα στις προσωπικές ...

αρνητικές σκέψεις

Αρνητικές σκέψεις – Συνέπειες – Τρόποι αντιμετώπισης

Ποιες συνέπειες μπορεί να έχουν στη ζωή μας οι αρνητικές σκέψεις και ...

δεν μπορώ να μείνω μόνη

Δεν μπορώ να μείνω μόνη – Αιτίες – Λύσεις

Βλέπουμε συχνά γυναίκες γύρω μας να μεταπηδούν με μεγάλη ευκολία από την ...