Αρχική / Σχέσεις / Ασχολείται μόνο με τη δουλειά του – Τι να κάνεις
ασχολείται μόνο με τη δουλειά του

Ασχολείται μόνο με τη δουλειά του – Τι να κάνεις

Έχετε πέσει σε εργασιομανή και ψάχνετε τον καλύτερο τρόπο για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση; Η αλήθεια είναι πως για να βρούμε οποιαδήποτε λύση στα θέματα που μας απασχολούν θα πρέπει πρώτα να εντοπίσουμε το πρόβλημα και την πηγή του. Ασχολείται μόνο με τη δουλειά του και αυτό που σας απασχολεί προφανώς είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για να ασχοληθεί και μαζί σας. Ποια είναι όμως η αιτία πού οδηγείται ένας άντρας σε αυτή τη συμπεριφορά; Είναι η εργασιομανία στοιχείο του χαρακτήρα του ή  θεωρεί πως είναι η διέξοδος του; Οι λόγοι που ένας άντρας μπορεί να ασχολείται μόνο με τη δουλειά του ποικίλουν και καλό θα ήταν να βρούμε ποιος είναι ο πραγματικός λόγος στη δική μας περίπτωση. Έτσι θα μπορέσουμε να το χειριστούμε καλύτερα, να βρούμε κάποια ελαφρυντικά και ίσως καταφέρουμε να διορθώσουμε και την κατάσταση βοηθώντας τον να βρει τις δικές του ισορροπίες στην καθημερινότητα.

Ασχολείται μόνο με τη δουλειά του και νιώθω πως βρίσκομαι στο περιθώριο! Κάπως έτσι σκεφτόμαστε, συνήθως, οι γυναίκες όταν δεν αισθανόμαστε την απόλυτη προσοχή του επάνω μας. Επειδή όμως για να βρούμε λύσεις πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα πιο σφαιρικά και να προσπαθούμε να κατανοήσουμε και τη δική του πλευρά, καλό είναι πριν αντιδράσουμε περίεργα, δημιουργήσουμε εντάσεις και απομακρυνθούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λογική. Γιατί ασχολείται μόνο με τη δουλειά του; Τον οδηγούν εκεί οι πολλές υποχρεώσεις; Είναι απλά ένας εργασιομανής τύπος ή  έχει χάσει το ενδιαφέρον του θεωρώντας τη σχέση μας δεδομένη; Επειδή τα πάντα μπορούν να συμβούν το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσέξουμε καλύτερα τη συμπεριφορά του γενικότερα για να βρούμε τις απαντήσεις που θέλουμε και γιατί όχι και τις λύσεις. Δείτε παρακάτω τους πιθανούς λόγους που μπορεί ένας άντρας να ασχολείται μόνο με τη δουλειά του αλλά και πώς μπορείτε να το διαχειριστείτε με τον καλύτερο τρόπο!

Ασχολείται μόνο με τη δουλειά του –  Πιθανοί λόγοι

1)Εργασιομανία

Δεν είναι δύσκολο να γνωρίσεις τον τύπο του εργασιομανή άντρα. Σίγουρα ακούγεται πολύ καλύτερο από τον τύπο του τεμπέλη άντρα! Το θέμα είναι πως οι γυναίκες ειδικά όταν θεωρούμε πως έχουμε  δοθεί σε μία σχέση αφήνοντας στην άκρη κάποιους τομείς της ζωής μας, τότε ασυναίσθητα απαιτούμε την ίδια αντιμετώπιση και από τον σύντροφό μας. Ένας άντρας όμως που ασχολείται πολύ με τη δουλειά του δεν θεωρεί πώς μας παραμελεί αφού όταν βρει λίγο ελεύθερο χρόνο μας τον αφιερώνει. Ακριβώς εδώ βλέπουμε την διαφορά της αντρικής σκέψης και της γυναικείας! Ένας άντρας δεν πιστεύει πως το να ασχολείται πολλές ώρες με την δουλειά του είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να απολογηθεί. Μία γυναίκα όμως παρατηρούμε, πολλές φορές, ότι μπορεί να ψάξει να βρει χρόνο από το πουθενά για να τον αφιερώσει στον σύντροφό της. Η εργασιομανία ίσως είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα του το οποίο δύσκολα αλλάζει αλλά σίγουρα υπάρχει τρόπος να βρεθεί ισορροπία μεταξύ εργασίας και σχέσης.

2)Διέξοδος

Σε κάποιες περιπτώσεις ένας άντρας ασχολείται μόνο με τη δουλειά του όταν προσπαθεί να βρει μία διέξοδο στην καθημερινότητα και στη ρουτίνα που βιώνει. Η εργασία του τον κάνει να ξεφεύγει κάποιες ώρες και να ασχολείται μόνο με αυτήν και όχι με τυχόν προβλήματα τα οποία του χαλάνε τη διάθεση, τον αγχώνουν και τον βάζουν σε σκέψεις. Με λίγα λόγια υπάρχει περίπτωση η εργασία του να λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά. Είναι μία κατάσταση την οποία μπορούμε να συναντήσουμε τόσο σε έναν άντρα όσο και σε μία γυναίκα. Στην εργασία μας θα ασχοληθούμε με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και θα κρατήσουμε το μυαλό μας απασχολημένο ώστε να μη χαθούμε στα μονοπάτια του. Αυτή είναι μία κατάσταση που αλλάζει αρκεί να υπάρχει όρεξη και θέληση και από τις δύο πλευρές.

3)Υποχρεώσεις

Μήπως ασχολείται μόνο με τη δουλειά του εξαιτίας των πολλών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει; Η αλήθεια είναι πως, συνήθως, οι άντρες τα χάνουν μπροστά στο μέγεθος των υποχρεώσεων και λειτουργούν υπερβολικά και με πολύ άγχος. Ίσως ασχολείται μόνο με τη δουλειά του ώστε να είναι σίγουρος πως κάνει ότι μπορεί για να τα βγάλει πέρα! Οι γρήγοροι ρυθμοί και η έλλειψη λογικής σε δύσκολες καταστάσεις μπορούν να οδηγήσουν έναν άντρα σε αυτή τη συμπεριφορά. Είναι λίγοι οι άντρες που μπορούν να συνδυάζουν πολλά πράγματα μαζί. Έτσι χρειάζονται λίγη καθοδήγηση και βοήθεια από τη δική μας πλευρά για να καταφέρουν να θέσουν τα όρια.

4)Δικαιολογία

Αυτή θα λέγαμε πως είναι η χειρότερη των περιπτώσεων! Δηλαδή, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη σχέση μας όταν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τη δουλειά του ως δικαιολογία για να μας αποφύγει. Επειδή όμως είπαμε πως πρέπει να δούμε το θέμα μας από όλες τις πλευρές, καλό είναι να μελετήσουμε λίγο και αυτήν την περίπτωση. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως αυτό που επιθυμούμε είναι να έχουμε μία όμορφη και ουσιαστική σχέση και όχι απλά μία σχέση! Η εργασία είναι κάτι που χρησιμοποιούν πολύ οι άντρες ως δικαιολογία γιατί γνωρίζουν πώς ακόμα κι αν θέλουμε δεν θα ήταν λογικό να αντιδράσουμε.

Ασχολείται μόνο με τη δουλειά του –  Τι να κάνω;

Σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες πιστεύετε πως ανήκει ο δικός σας σύντροφος; Ζυγίστε τις καταστάσεις, μελετήστε λίγο καλύτερα τη συμπεριφορά του και χωρίς εγωισμούς βρείτε σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκει ο δικός σας σύντροφος. Αφού λοιπόν έχετε βρει την απάντηση στο ερώτημα, δείτε παρακάτω ανάλογα την περίπτωση πώς θα μπορούσατε να το διαχειριστείτε.

1)Εργασιομανία

Αν καταλήξετε πως ο σύντροφός σας ανήκει στην κατηγορία του εργασιομανή άντρα τότε θα πρέπει να ρίξετε και λίγο νερό στο κρασί σας. Δεν χρειάζεται να υπερβάλλετε με αποτέλεσμα να βγάλετε οι ίδιες τον εαυτό σας στο περιθώριο. Δείξτε του με πράξεις να καταλάβει πως αισθάνεστε παραμελημένες και πως χάνει πολύ ωραίες στιγμές μαζί σας. Το πρόβλημα με εμάς τις γυναίκες είναι πως, συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις αρχίζουμε να γκρινιάζουμε και να δημιουργούμε φασαρίες με αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Πολλές φορές όταν απλά συζητάμε κάποια πράγματα δεν γίνονται αντιληπτά. Έτσι κάντε τον με πράξεις να συνειδητοποιήσει πόσο θα ήθελε να περνάει μαζί σας κάποιες στιγμές και πόσο λάθος είναι να τις χάνει. Μην περιμένετε να δείτε αλλαγές από τη μία μέρα στην άλλη, δώστε του το χρόνο που χρειάζεται και απολαύστε τα αποτελέσματα. Αυτό που πραγματικά επιθυμείτε δεν είναι να νιώσει καταπίεση γιατί αργά ή γρήγορα θα βιώσετε ξανά την ίδια κατάσταση. Πρέπει μόνος του να αισθανθεί την ανάγκη να βρει χρόνο για τους δυο σας.

2)Διέξοδος

Σε αυτήν την περίπτωση κάντε τον να σας μιλήσει, να ανοιχτεί, να βγάλει από μέσα του τον πραγματικό λόγο που η δουλειά του γίνεται η διέξοδος του. Ίσως φέρετε και εσείς ευθύνη για αυτήν τη συμπεριφορά. Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις και καλό είναι να μην το αγνοούμε αυτό. Μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα και πολύ σημαντικό είναι να μην τον κρίνετε για αυτά που αισθάνεται και για τον τρόπο που συμπεριφέρεται. Οι γυναίκες ξέρουμε να ακούμε και να αντιλαμβανόμαστε τις βαθιές σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους. Αν θέλετε να βρείτε λοιπόν πραγματικά τη λύση και θεωρείτε πως η εργασία του φαίνεται να είναι η διέξοδος του από τυχόν προβλήματα ή ρουτίνα, σταθείτε δίπλα του και δείξτε του πώς είστε εκεί για να ανατρέψετε τις καταστάσεις και να βοηθήσετε να βρεθούν οι ισορροπίες.

3)Υποχρεώσεις

Είστε μαζί και γνωρίζετε τις υποχρεώσεις του. Αν λοιπόν έχετε αντιληφθεί πως αυτές είναι που τον έχουν οδηγήσει σε αυτήν τη συμπεριφορά, να είστε σίγουρες πως και ο ίδιος δεν περνάει καλά με αυτήν την κατάσταση. Απλά προσπαθεί να βρει τη λύση και να αντεπεξέλθει με αξιοπρέπεια σε αυτά που έχει αναλάβει. Γκρινιάζοντας για το χρόνο που δεν σας προσφέρει το μόνο που θα καταφέρετε είναι να βαρύνετε ακόμη περισσότερο την υπάρχουσα κατάσταση. Έτσι λοιπόν ή  τον βοηθάτε να απαλλαγεί από κάποιες υποχρεώσεις ή κάνετε λίγη υπομονή μέχρι να τακτοποιήσετε κάποιες καταστάσεις που ίσως έχουν δημιουργηθεί, αλλά φροντίστε να είστε πάντα πραγματικά μαζί!

4)Δικαιολογία

Όταν αρχίσει ένας άντρας να χρησιμοποιεί την δουλειά του ως δικαιολογία για να σας αποφύγει τότε αυτό που μπορείτε να κάνετε, αφού βέβαια πρώτα σιγουρευτείτε πως ισχύει κάτι τέτοιο, είναι να μιλήσετε λίγο περισσότερο με τον εαυτό σας. Ίσως ο εγωισμός να είναι λίγο παραπάνω από τα επιτρεπτά όρια αλλά θα πρέπει να αναρωτηθείτε για ποιον λόγο μπορεί να το κάνει και τι θέλετε «εσείς» στην πραγματικότητα να γίνει. Έφτασε η σχέση σας στο τέρμα; Σας θεωρεί πλέον δεδομένη; Μήπως εσείς δεν του προσφέρεται πλέον κάτι συναισθηματικά; Πολλά τα ερωτήματα και οι λύσεις βρίσκονται μέσα σας και μπροστά σας. Οτι μπορεί να αισθάνεται κάπως έτσι δεν σημαίνει πώς πρέπει να αποχωρήσετε ή να μαλώνετε καθημερινά μαζί του. Δείτε ποια είναι και τα δικά σας συναισθήματα για αυτόν τον άνθρωπο και κινηθείτε αναλόγως. Μην ξεχνάτε πώς για αυτό που αγαπάμε αξίζει να παλεύουμε!

x

Check Also

θέλω να αλλάξω τη ζωή μου

Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου – Τρόποι

Λένε πως είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας και ...

κοινωνική φοβία

Κοινωνική φοβία: Προσδιορισμός – Παράγοντες – Αντιμετώπιση (Ψυχολογία)

Σε όλες και σε όλους μας είναι γνώριμα περιστατικά και στιγμές κατά ...

τύποι αντρών που απιστούν

8 Τύποι ανδρών που απιστούν

Η απιστία είναι ένα ζήτημα που απασχολεί σίγουρα πολλά ζευγάρια, σε όποιο ...