Αρχική / Σώμα / Ανεπιθύμητη τριχοφυία – Μέθοδοι αντιμετώπισης
ανεπιθύμητη τριχοφυία

Ανεπιθύμητη τριχοφυία – Μέθοδοι αντιμετώπισης

Ανεπιθύμητη τριχοφυία; Βρείτε τον λόγο που δημιουργήθηκε και αντιμετωπίστε την δραστικά! Άραγε υπάρχει γυναίκα που δεν ασχολείται με την αποτρίχωση έστω και σε ένα σημείο του σώματός της. τα πιο συνηθισμένα σημεία είναι τα πόδια, η περιοχή της μασχάλης, το μπικίνι και το μουστάκι. Αυτά για εμάς τις γυναίκες θεωρούνται δεδομένα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και πολλά άλλα σημεία του σώματός μας που μπορεί να παρουσιάσουμε ανεπιθύμητη τριχοφυία όπως κοιλιά, χέρια, πηγούνι και σε κάποιες περιπτώσεις στην πλάτη. Σίγουρα σε κάποιες φορές γινόμαστε υπερβολικές και το οποιοδήποτε χνούδι μας ενοχλεί. Το θέμα, όμως, της ανεπιθύμητης τριχοφυίας δεν έχει να κάνει με το χνούδι αλλά με έντονες τρίχες σε σημεία που είναι αντιαισθητικές.

Οι τρίχες στο πρόσωπο κυρίως είναι κάτι που δεν μπορούμε να κρύψουμε οπότε και ασχολούμαστε περισσότερο. Σειρά έχει η έντονη τριχοφυία στα χέρια και στην συνέχεια το υπόλοιπο σώμα. Με τα χρόνια παρουσιάστηκαν όλο και περισσότερες μέθοδοι που υπόσχονται λύση στο πρόβλημά μας. Είναι, όμως, αποτελεσματικές και για όλες τις γυναίκες; Οι ορμόνες μας κάποιες φορές μπορούν να δημιουργήσουν ανεπιθύμητη τριχοφυία και σε αυτήν την περίπτωση η οποιαδήποτε μέθοδος αποτρίχωσης θα είναι μία προσωρινή λύση. Το ξυραφάκι, από την άλλη, που χρησιμοποιούμε για εύκολα και γρήγορα οι περισσότερες γυναίκες φαίνεται να κάνει πιο έντονη την τριχοφυία. Επίσης, παρατηρούμε πως κάθε γυναίκα έχει και μία μέθοδο αποτρίχωσης που της ταιριάζει καλύτερα. Ποια είναι, τελικά, η λύση στην ανεπιθύμητη τριχοφυία;

Ανεπιθύμητη τριχοφυία – Ορμονικό πρόβλημα

Το πρώτο και βασικό που πρέπει να δώσουμε σημασία είναι να μάθουμε αν έχουμε κάποιο ορμονικό πρόβλημα. Επιπλέον έχει παρατηρηθεί πως και η κληρονομικότητα παίζει τον ρόλο της. Επισκεφτείτε έναν ειδικό και κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις για να ελέγξετε τα επίπεδα των ορμονών σας. Κάποιες γυναίκες αντιμετωπίζουν από πολύ μικρές την ανεπιθύμητη τριχοφυία ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις εμφανίζεται σε μεγάλη ηλικία και σε σημεία που ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα. Σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός μας οι τρίχες είναι πιο έντονες και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αν όμως, έχουμε κάποιο ορμονικό πρόβλημα θα παρατηρήσουμε έντονες τρίχες στο πρόσωπο αλλά και σε σημεία που κανονικά έπρεπε να έχουμε απλά λίγο χνούδι. Έτσι αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε σωστά την ανεπιθύμητη τριχοφυία το κυριότερο είναι ο έλεγχος των ορμονών μας.

Ανεπιθύμητη τριχοφυία – Λάθη που την προκάλεσαν

Ξυραφάκι

Όταν φτάσαμε στην ηλικία που παρατηρήσαμε πως κάποιες τρίχες στο σώμα μας δεν μας αρέσουν πήραμε ένα ξυραφάκι και τι αφαιρέσαμε! Οι περισσότερες γυναίκες σε μικρή ηλικία χρησιμοποιήσαμε το ξυραφάκι για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που νομίζαμε πως μας απασχολεί. Δεν ξέραμε, όμως, πως το ξυραφάκι δεν είναι και η καλύτερη λύση για οποιοδήποτε μέρος του σώματός μας. Έτσι αφαιρέσαμε τις τρίχες που βλέπαμε και σε λίγες μέρες παρατηρήσαμε να βγαίνουν πιο έντονες και άγριες. Αυτό σημαίνει πως δώσαμε μία προσωρινή λύση λίγων ημερών και στην συνέχεια το ξυραφάκι έγινε η προέκταση του χεριού μας.

Τσιμπιδάκι

Το τσιμπιδάκι το χρησιμοποιούμε στα φρύδια μας και μας δίνει την λύση που χρειαζόμαστε. Τι συμβαίνει, όμως, όταν αποφασίζουμε να χρησιμοποιήσουμε το τσιμπιδάκι για να αφαιρέσουμε  δυο τρεις περιττές τρίχες από το πρόσωπό μας; Στεκόμαστε στον καθρέφτη και είμαστε έτοιμες να βγούμε. Ξαφνικά παρατηρούμε πως κάποιες περιττές τρίχες εμφανίστηκαν στο πηγούνι. Παίρνουμε το τσιμπιδάκι, τις αφαιρούμε και είμαστε έτοιμες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως  λύσαμε το θέμα. Οι τρίχες εμφανίζονται ξανά και σε κάποιες περιπτώσεις αρχίζουν να γίνονται όλο και περισσότερες. Έτσι σιγά σιγά φτάνουμε στο σημείο να ψάχνουμε λύση για την ανεπιθύμητη τριχοφυία στο πρόσωπό μας. το θέμα δεν είναι πως απαραίτητα το τσιμπιδάκι δημιούργησε το πρόβλημα, απλά δεν του δώσαμε την σημασία που έπρεπε από την αρχή.

Ανεπιθύμητη τριχοφυία – Μέθοδοι αποτρίχωσης και αποτελεσματικότητα

1)Ξυριστική μηχανή

Την ξυριστική μηχανή την χρησιμοποιούμε ως μία μέθοδος από το ξυραφάκι. Αφαιρεί τις τρίχες γρήγορα και το αποτέλεσμα μπορεί να κρατήσει από μία εως δυο εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε τα κοψίματα και μπορεί να τραβήξει ακόμα και τις πολύ μικρές τρίχες. Την χρησιμοποιούμε σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός μας και το γύρισμα της τρίχας, μάλλον, είναι αναπόφευκτο.

2)Κερί

Το κερί παρουσιάζει πολύ καλά αποτελέσματα αφού κρατάει περίπου 20 μέρες με 1 μήνα. Αφαιρεί τις τρίχες από την ρίζα και φαίνεται πως μετά από κάποιο διάστημα αρχίζουν να εξασθενούν. Το πρόβλημα είναι πως το κερί δεν μπορεί να τραβήξει τις πολύ μικρές τρίχες με αποτέλεσμα να πρέπει να τις υποστούμε για κάποιο διάστημα.

3)Κρέμες αποτρίχωσης

Η αλήθεια είναι πως οι κρέμες αποτρίχωσης δεν φαίνεται να παρουσιάζουν τα ίδια αποτελέσματα σε όλες τις περιπτώσεις. Περιέχει χημικές ουσίες που καταστρέφουν την τρίχα επιφανειακά. Δίνουν μία προσωρινή και γρήγορη λύση αλλά για λίγες μέρες.

4)Λέιζερ

Το λέιζερ είναι μία από τις μόνιμες λύσεις απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης τριχοφυίας. Κοστίζει πιο ακριβά από τις υπόλοιπες μεθόδους αλλά είναι μία οριστική λύση. Από την πρώτη κιόλας επίσκεψη κάποιες τρίχες δεν επανεμφανίζονται και όταν τελειώσουμε τις συνεδρίες θα έχουμε λύσει και το πρόβλημά μας. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το λέιζερ αφεθείτε μόνο στα χέρια ειδικών και ακολουθήστε τις συμβουλές τους.

x

Check Also

αιτίες ξεφλουδίσματος νυχιών

Οι συνηθέστερες αιτίες ξεφλουδίσματος νυχιών και οι καταλληλότεροι τρόποι αντιμετώπισης

Σε πολλές γυναίκες συμβαίνει να ξεφλουδίζουν τα νύχια τους, κυρίως αυτά των ...

γυμναστική για εγκύους

Γυμναστική για εγκύους: Τα 6 κατάλληλα είδη (και φωτογραφικό υλικό)

Είτε είστε νέες είτε όχι όταν περιμένετε παιδί, είτε ασχολούσασταν εντατικά προηγουμένως ...

γραμμές στα νύχια

Γραμμές στα νύχια: Τι δείχνουν για την υγεία μας;

Σε κάποια περίοδο της ζωής μας είναι πιθανό να εμφανιστούν αλλοιώσεις είτε ...