Αρνητική ενέργεια – Απαλλαγείτε μια για πάντα

Η αρνητική ενέργεια είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους και έχει πολλές διαφορετικές έννοιες. Έτσι μπορεί να αναφέρεται σε έναν χώρο όπως ένα δωμάτιο, ένα σπίτι, μια πολυκατοικία, κ.τ.λ., μπορεί να αναφέρεται στην ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου (γκρίνια, γρουσουζιά, κακοκεφιά, κ.τ.λ.), ή μπορεί να αναφέρεται ακόμα και σε παραφυσικά φαινόμενα. Τι είναι όμως πραγματικά η αρνητική ενέργεια και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτήν; Ποιο είναι άραγε το πραγματικό κέρδος να απαλλαγούμε; Εμείς στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα απαντάμε σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα.

Τι είναι η αρνητική ενέργεια;

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ακριβής ορισμός που να χαρακτηρίζει τι ακριβώς είναι η αρνητική ενέργεια. Όπως είπαμε και παραπάνω, η αρνητική ενέργεια μπορεί να αναφέρεται σε έναν χώρο, στην ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου, ή και σε παραφυσικά φαινόμενα. Ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά ή κάτι δεν “κολλάει” ωστόσο δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς είναι αυτό. Ένα από τα χαρίσματα που έχουν οι γυναίκες είναι η γυναικεία διαίσθηση, σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες αντιλαμβάνονται γρηγορότερα από τους άντρες ότι κάτι δεν πάει καλά. Στην πραγματικότητα, η γυναικεία διαίσθηση δίνει στην γυναίκα τη δυνατότητα να αντιληφθεί τη συσσώρευση αρνητικής ενέργειας τόσο στο χώρο όσο και στην ψυχολογία. Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η αρνητική ενέργεια προηγείται ενός κακού, μιας καταστροφής, ενός καυγά, μιας μελαγχολικής διάθεσης, ενός ατυχήματος, κ.τ.λ.

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από την αρνητική ενέργεια;

Αρνητική ενέργεια στο χώρο

Όταν η αρνητική ενέργεια αναφέρεται στο χώρο όπως για παράδειγμα ένα δωμάτιο ή ένα σπίτι, τότε αυτό σημαίνει ότι ο χώρος βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων που ζουν εκεί. Η σωστή διακόσμηση βοηθάει πολύ έτσι ώστε να αποφορτίσουμε το χώρο από την αρνητική ενέργεια. Ορισμένα αντικείμενα που φορτίζουν αρνητικά τον χώρο είναι: πλαστικά διακοσμητικά, πλαστικά λουλούδια, η τηλεόραση, η υπερβολική διακόσμηση με μπιμπελό και σεμεδάκια, οτιδήποτε μπορεί να θυμίσει κάτι νεκρό όπως ταριχευμένα ζώα, ταριχευμένα έντομα, αποξηραμένα φύλλα, ξερά κλαδιά, κ.τ.λ. Επίσης αρνητική ενέργεια προκαλεί η ηχορύπανση, η δυσοσμία και η πολύ κακή θέα που μπορεί να έχει ένα σπίτι επειδή αυτή προκαλεί “ψυχοπλάκωμα”  στους ανθρώπους που μένουν εκεί. Για να μειώσετε την αρνητική ενέργεια αντικαταστήστε όλα τα βάζα με τα πλαστικά λουλούδια, απομακρύνετε οτιδήποτε θυμίζει κάτι “νεκρό” και αποφύγετε τις πολύ έντονες διακοσμήσει και τα πολλά μπιμπελό που θυμίζουν ανθρώπινη κατασκευή. Οτιδήποτε θυμίζει την φύση προκαλεί θετική ενέργεια και για αυτό είναι καλοδεχούμενο. Για παράδειγμα ένα μεταλλικό τραπέζι θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να εκπέμπει αρνητική ενέργεια στο χώρο ενός ένα ξύλινο τραπέζι είναι πιο “ζεστό” και “δένει” καλύτερα στο χώρο.

Αρνητική ενέργεια στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων

Πολλές φορές η αρνητική ενέργεια οφείλεται στην ψυχοσύνθεση – ψυχολογία που έχουν οι άνθρωποι. Εδώ διακρίνονται δύο κατηγορίες. Η αρνητική ενέργεια που μπορεί να προέρχεται από εμάς και η αρνητική ενέργεια που μπορεί να προέρχεται από τους άλλους. Οι αρνητικές σκέψεις, η μιζέρια, η μελαγχολία, η κατάθλιψη, η γκρίνια, οι καυγάδες, το μίσος, η αντιπαλότητα, η κακία, κ.τ.λ. είναι συναισθήματα που μπορούν να φορτίσουν τον άνθρωπο με αρνητική ενέργεια. Αν η αρνητική ενέργεια προέρχεται από εμάς, τότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Η επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο, η υγιεινή διατροφή και η γυμναστική είναι η τριάδα που μπορεί να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Αν η αρνητική ενέργεια προέρχεται από άλλους οι οποίοι μας την μεταδίδουν, τότε ή θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους, ή θα κρατήσουμε μια απόσταση ασφαλείας έτσι ώστε να μην μας μεταδίδουν την αρνητική ενέργεια.

Ποιο είναι το όφελος εφόσον απαλλαγούμε από την αρνητική ενέργεια;

Μα φυσικά η ψυχική ισορροπία. Η διάθεση παύει να έχει σκαμπανευάσματα και η ψυχή του ανθρώπου βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία που είναι και το ζητούμενο. Οι δυσάρεστες σκέψεις και οι συναισθηματική φόρτιση απομακρύνονται και ο άνθρωπος αισθάνεται απόλυτα υγιής τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα