Ιδανικές γυναικείες αναλογίες και πώς θα τις αποκτήσεις

Οι αναλογίες του γυναικείου σώματος και γενικά ο σωματότυπος της κάθε γυναίκας παίζει ουσιαστικό ρόλο στην συνολική εικόνα της εξωτερικής της εμφάνισης. Στις μέρες μας, αυτό που επιβάλει η μόδα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και γενικά ολόκληρη η κοινωνία, είναι το σώμα αυτό που έχουν τα μοντέλα στις πασαρέλες, δηλαδή ένα αρκετά ψηλό και λιγνό κορμί. Τα πράγματα όμως δεν ήταν από πάντα έτσι. Σε παλαιότερες εποχές η ομορφιά απαιτούσε διαφορετικές αναλογίες σώματος. Κάποτε για παράδειγμα, οι ιδανικές γυναικείες αναλογίες περιλάμβαναν γυναίκες με καμπύλες. Όπως και να έχει, σήμερα οι περισσότερες γυναίκες βαθιά μέσα τους θα επιθυμούσαν να έχουν ένα σώμα παρόμοιο με αυτό των μοντέλων. Ας δούμε λοιπόν καταρχήν ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι σώματος των γυναικών, ποια χαρακτηριστικά έχει ο κάθε τύπος, καθώς και πώς γίνεται κάθε γυναίκα να βελτιώσει το σώμα της έτσι ώστε να αποκτήσει τις ιδανικές γυναικείες αναλογίες ανάλογα με τον σωματότυπό της. Οι πιο συνηθισμένοι σωματότυποι που έχουν οι γυναίκες είναι οι εξής:

Σωματότυπος μήλο

Οι γυναίκες με σχήμα μήλο έχουν σχετικά φαρδιούς ώμους σε σχέση βέβαια με τους γοφούς τους. Αυτός ο σωματότυπος περιλαμβάνει λεπτά πόδια ενώ από τη μέση και πάνω φαίνεται να συσσωρεύεται ο περισσότερος όγκος. Η αποθήκευση λίπους γίνεται κυρίως στην κοιλιά, το στήθος και το πρόσωπο.

Σωματότυπος αχλάδι

Οι γυναίκες με σχήμα αχλάδι έχουν σχετικά μεγαλύτερους γοφούς σε σχέση βέβαια με το υπόλοιπο σώμα. Η κατανομή λίπους ποικίλει και φαίνεται ότι κατανέμεται περισσότερο στους γλουτούς, στους γοφούς και στους μηρούς. Εφόσον το βάρος της γυναίκας αυξηθεί πολύ, ο οργανισμός θα αρχίσει να αποθηκεύει λίπος και στην κοιλιά. Γενικά, οι γυναίκες με σωματότυπο αχλάδι έχουν λεπτή μέση και φαρδιά λεκάνη.

Σωματότυπος μπανάνα

Πρόκειται για ένα ευθύγραμμο σώμα χωρίς πολλές καμπύλες. Η κατανομή λίπους είναι τέτοια που το τελικό αποτέλεσμα δίνει την αίσθηση της ευθείας γραμμής. Το λίπος μπορεί να αποθηκεύεται σε διάφορα σημεία όπως στο πρόσωπο, την κοιλιά, το στήθος και τους γλουτούς.

Σωματότυπος κλεψύδρα

Στον σωματότυπο κλεψύδρα, οι γοφοί και η περιοχή του στήθους έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος ενώ η μέση είναι πιο στενή. Η κατανομή του λίπους γίνεται και στο πάνω και στο κάτω μέρος του σώματος με μια εξαίρεση στη μέση όπου φαίνεται ότι ο οργανισμός δεν προτιμάει να αποθηκεύσει λίπος εκεί.

Ιδανικές γυναικείες αναλογίες και πώς θα τις αποκτήσεις;

Όπως βλέπεις κάθε γυναίκα έχει το δικό της σωματότυπο. Για το λόγο αυτό σε καμία γυναίκα δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει τις ιδανικές γυναικείες αναλογίες, δεδομένου ότι οι ιδανικές αναλογίες είναι σχετικές. Κάθε ένας από τους παραπάνω σωματότυπους έχει τα δικά του προτερήματα και τα δικά του μειονεκτήματα. Παρ’ όλα αυτά, όλες οι γυναίκες μπορούμε να βελτιώσουμε αισθητά το σώμα μας, ανεξάρτητα από τον σωματότυπο που διαθέτουμε. Ένα αδύνατο γυναικείο σώμα που είναι ταυτόχρονα και γυμνασμένο, σίγουρα θα είναι πόλος έλξης για πολλούς αρσενικούς. Για το λόγο αυτό, δεν χρειάζεται να έχει μια γυναίκα τις ιδανικές αναλογίες στο σώμα της. Άλλωστε όπως είπαμε, οι ιδανικές αναλογίες είναι εντελώς σχετικές. Από την άλλη, αν μια γυναίκα θέλει να αποκτήσει οπωσδήποτε σώμα μοντέλου, τότε θα πρέπει να δώσει έμφαση στους εξής τομείς:

  • Αδυνάτισμα: Δεδομένου ότι όλα τα μοντέλα είναι αρκετά αδύνατα, η δίαιτα αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα. Πρόκειται έναν συνεχή αγώνα που πρέπει συνεχώς να κερδίζεις αν θέλεις να φτάσεις στο επίπεδο των μοντέλων. Προσοχή όμως να μην το παραξηλώσεις γιατί ορισμένες δίαιτες ή ακόμα και μερικές υπερβολές που συνηθίζονται να γίνονται, κρύβουν μεγάλους κινδύνους για την υγεία.
  • Γυμναστική: Δεν χρειάζεται να φτάσεις στο επίπεδο των αθλητριών ωστόσο αν ένα αδύνατο σώμα δεν είναι σφιχτό, χάνει πολύ. Ένα γυμνασμένο σώμα (μην φανταστείς πολλά πολλά) μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση της γυναίκας και να την κάνει να φαίνεται αρκετά εντυπωσιακή. Λίγο αεροβική γυμναστική, λίγο πιλάτες ή μερικά βάρη είναι ότι πρέπει για αυτή τη δουλειά.
  • Ένδυση – Υπόδηση: κατ’ αρχήν για να φτάσεις το ύψος των μοντέλων, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείς παπούτσια με μεγάλο τακούνι. Το τι είδος παπούτσια θα επιλέξεις αυτό είναι δικό σου θέμα και εξαρτάται κυρίως από την προσωπικότητά σου και το στιλ που θέλεις να προσδώσεις στον εαυτό σου. Όσο αφορά την ένδυση δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε και πολλά. Είναι καθαρά δική σου επιλογή. Το μόνο ίσως που πρέπει να προσέξεις είναι να επιλέγεις ρούχα που να σε κολακεύουν, να τονίζουν τα θετικά χαρακτηριστικά του σώματός σου και να αποκρύβουν τα ελαττώματα όσο το δυνατόν περισσότερο. Δηλαδή να ταιριάζουν με το σωματότυπό σου.

Εκτός από τα παραπάνω που αναφέρονται στη βελτίωση της εικόνας του σώματος, σημαντικό ρόλο παίζουν και η περιποίηση του προσώπου, το μακιγιάζ, το χτένισμα των μαλλιών, το χρώμα των μαλλιών, κ.τ.λ. στα οποία βέβαια έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερα άρθρα.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα