Αρχική / Σχέσεις / Χαρακτηριστικά ιδανικού συντρόφου – Τα 18 γνωρίσματα που έχει ο τέλειος άνδρας
χαρακτηριστικά ιδανικού συντρόφου

Χαρακτηριστικά ιδανικού συντρόφου – Τα 18 γνωρίσματα που έχει ο τέλειος άνδρας

Πάρα πολλές φορές έχει γίνει αντικείμενο συζητήσεων σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό για το ποια είναι τα χαρακτηριστικά ιδανικού συντρόφου. Είναι σωστό όμως να μιλάμε για ιδανικό σύντροφο; Μήπως για αυτό εμείς οι γυναίκες δεν μπορούμε να καταλήξουμε στο ποια είναι τα χαρακτηριστικά ιδανικού συντρόφου; Αν θες να μάθεις και εσύ τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να ψάξεις στον σύντροφό σου το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις το άρθρο μας και να πληροφορηθείς επαρκώς για το θέμα που απασχολεί διαρκώς τον γυναικείο πληθυσμό.

Υπάρχει ο ιδανικός σύντροφός;

Η απάντηση είναι φυσικά και όχι. Όσο και να το θέλουμε, όσο και να προσπαθούμε να βρούμε τον «τέλειο» για εμάς σύντροφο, η αναζήτηση αυτή δεν θα τελειώσει επιτυχώς καθώς όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί, όλοι μας έχουμε τα θετικά και τα αρνητικά μας, και μόνο ένας που υποκρίνεται μπορεί να δείχνει απόλυτα ιδανικός. Καθώς αν κάτσουμε και σκεφτούμε για το ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θεωρούμε ιδανικά για ένα σύντροφό, όχι μόνο θα καταλήξουμε σε μια τεράστια λίστα υπερβολικών απαιτήσεων, αλλά και σε χαρακτηριστικά που θα είναι αντικρουόμενα μεταξύ τους. Για παράδειγμα σαν ιδανικό σύντροφο μπορείς να θεωρείς τον άντρα που θα ξέρει να φτιάχνει τα πάντα, που θα είναι νοικοκύρης, εργατικός, ανεξάρτητος αλλά και θα θυσιάζει τα πάντα για εσένα, θα είναι όμορφος, διεκδικητικός αλλά και πιστός.  Συνεπώς είναι λάθος να λέμε για το ποια είναι τα χαρακτηριστικά ιδανικού συντρόφου, μιας και ένας άνθρωπος είναι απίθανο να τα έχει όλα και αυτό μπορεί να μας απογοητεύσει λανθασμένα καθώς μπορεί να έχει άλλα πολύ καλά και δυσεύρετα χαρακτηριστικά αλλά να μην έχει όλα όσα θες εσύ. Για παράδειγμα μπορεί να είναι πιστός, όμορφος, εργατικός να σε θέλει απίστευτα αλλά να μην είναι ο «πολυμήχανος» άντρας που θα ξέρει να φτιάχνει τα πάντα, ή να μην είναι νοικοκύρης. Και εδώ έρχεται το κρίσιμο ερώτημα, θα τον άφηνες επειδή δεν έχει  μερικά από τα «απαιτητικά» χαρακτηριστικά ιδανικού συντρόφου που θες ή θα συνέχιζες μαζί του αγνοώντας μερικές από αυτές τις «ατέλειες».

Με λίγα λόγια είναι λάθος να λέμε ότι υπάρχει ο ιδανικός σύντροφός. Και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αξιολογούμε τα ήδη υπάρχων προτερήματα του συντρόφου μας και να τα εκτιμάμε καθώς ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Επιπλέον σημαντικό είναι να ξέρεις ότι μπορεί στην αρχή να είσαι δυσαρεστημένη ελαφρώς με τον νέο σου σύντροφο που δεν έχει όλα όσα θες στην αρχή της σχέσης αλλά αν κάνεις υπομονή και δείξεις κατανόηση στην συνέχεια μπορεί να προκύψουν και άλλα χαρακτηριστικά που θα τον αναδείξουν ως ιδανικό σύντροφο για εσένα.

Παρόλο που μόλις αναφέραμε ότι δεν υπάρχει ο τέλειος άντρας που να τα συνδυάζει όλα θα σας αναφέρουμε ποια είναι τα γενικά χαρακτηριστικά ιδανικού συντρόφου που θεωρούνται από την πλειονότητα του γυναικείου πληθυσμού ως «ιδανικά». Όπως διάβασες προηγουμένως, αποκλείεται ένας άντρας να τα συνδυάζει όλα αλλά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σαν μέσο αξιολόγησης του συντρόφου σου ή για να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου για το τι καθορίζει το τέλειο.

Χαρακτηριστικά ιδανικού συντρόφου:

1.Να είναι όμορφος:
Όπως και να το κάνουμε όλες μας θέλουμε δίπλα μας έναν όμορφο «αναλόγως βέβαια τι θεωρεί όμορφο η καθεμία από εμάς» σύντροφό, που θα είναι ευπαρουσίαστος και θα κάνεις τις υπόλοιπες κοπέλες να σε ζηλεύουν.

2.Να είναι έξυπνος και μορφωμένος:
Ένα άλλο χαρακτηριστικό ιδανικού συντρόφου, είναι να είναι εύστροφος, έξυπνος και να μας εντυπωσιάζει με τις γνώσεις του εμάς και τον περίγυρο του.

3.Να είναι ηθικός και να έχει σωστές αρχές:
Ένα σημαντικό κατά την άποψή μας κριτήριο αξιολόγησης ενός συντρόφου είναι οι ηθικές αξίες και οι αρχές του. Αν ένας δεν τις κατέχει τότε, δυστυχώς η σχέση σας δεν θα κρατήσει αρκετά καθώς αυτός δεν θα είναι σωστός.

4.Να έχει έντονα συναισθήματα προς εμάς:
Ένας άντρας όσο τέλειος και να είναι, όσα χαρακτηριστικά και να συνδυάζει αν δεν έχει έντονα συναισθήματα για εμάς τότε η υπόθεση είναι τελειωμένη καθώς δεν πρόκειται αυτή η σχέση να οδηγήσει κάπου. Βέβαια τα συναισθήματα μπορεί να γίνουν έντονα στην πορεία της σχέσης για αυτό μην βιαστείς να κρίνεις. Αν βέβαια έχετε μακροχρόνια σχέση και βλέπεις ότι δεν έχει έντονα συναισθήματα απέναντί σου τότε μάλλον πρέπει να προβληματίζεσαι.

5.Να είναι πιστός:
Τι να το κάνεις αν έχει όλα τα χαρακτηριστικά ιδανικού συντρόφου αλλά ξενοκοιμάται; Θα ήθελες εσύ έναν άντρα που μπορεί να κάνει τα πάντα πέρα από το να είναι πιστός απέναντί σου; Η απάντηση είναι φυσικά και όχι. Κάθε γυναίκα πρέπει να είναι αυστηρή σε αυτό το κομμάτι καθώς μια παρασπονδία του μπορεί να οδηγήσει στο άψε σβήσε στον τερματισμό της σχέση σας.

6.Να είναι εργατικός:
Εμ όπως και να το κάνουμε όλες μας θέλουμε έναν άντρα που να έχει την δουλεία του, να εργάζεται και να προσπαθεί να τα φέρεις εις πέρας παρά από τα είναι ένας οκνηρός και να μην εργάζεται καταχράζωντας την περιουσία της οικογενείας του. Επιπλέον ένας άντρας που δεν έχει θέληση να δουλέψει δεν είναι άξιος για να κάνει οικογένεια αλλά και για να επιδιώξει το οτιδήποτε καθώς σημαίνει ότι δεν έχει στόχους στην ζωή του ή ότι δεν έχει θέληση να του πετύχει.

7.Να έχει επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένος:
Φυσικά όντας απαιτητικά όντα εμείς οι γυναίκες όχι μόνο θέλουμε ο άντρας που θα διαλέξουμε να είναι εργατικός αλλά και επαγγελματικά καταξιωμένος. Με λίγα λόγια δεν μας αρκεί απλά να μας παρέχει τα πάντα αλλά θέλουμε να έχει και μια καλή και σημαντική θέση που να εκπνέει σεβασμό και κύρος. Τόσο στον τομέα της δουλείας του όσο και στην κοινωνική του ζωή. Φυσικά ένα τέτοιο χαρακτηριστικό δεν είναι απαραίτητο καθώς μια εργασιακή – κοινωνική θέση δεν κάνει τον άνθρωπο καθώς μπορεί η συμπεριφορά του απέναντί μας να είναι πολύ άσχημη και χωρίς κανένα σεβασμό.

8.Να τον εγκρίνει η οικογένειά μας:
Στην ερώτηση σχετικά με το ποιο είναι το σημαντικότερα από τα χαρακτηριστικά ιδανικού συντρόφου, η απάντηση που θα δώσουν οι περισσότερες γυναίκες είναι το να τον εγκρίνει η οικογένεια μας. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θεωρείται ως το πιο σημαντικό καθώς η οικογένεια μας θα έχει προλάβει να αξιολογήσει τον μελλοντικό σύντροφό μας σε κάθε τομέα και θα έχει βγάλει συμπέρασμα για το αν θα κάνουμε καλά να μείνουμε μαζί του ή όχι. Φυσικά η οικογένεια δεν γίνεται να ξέρει τέλεια τον σύντροφό μας και σίγουρα οι απαντήσεις τους στο συγκεκριμένο θέμα θα είναι επηρεασμένες από την άποψή τους σχετικά με το ποιος μας αξίζει και ποιος όχι και με το τι πιστεύουν για εμάς. Συνεπώς μπορεί η απόφασή τους να είναι σημαντική αλλά η άποψή μας είναι να μην αφήνουμε την άποψη κανενός να μας επηρεάζει.

9.Να μας κατανοεί και να μας συμπαραστέκεται:
Αν ένας άντρας δεν μας δείχνει την αγάπη του, την στοργή, αλλά και κατανόηση τότε σημαίνει ότι δεν έχει και τόσο έντονα συναισθήματα για εμάς αλλά και ότι ίσως δεν είναι και ο ιδανικός καθώς μπορεί να είναι αρκετά αδιάφορος απέναντί μας.

10.Να έχει καλούς τρόπους:
Μπορεί να είναι ο τέλειος σύντροφός για εμάς αλλά ένα απαραίτητο προσόν που κάθε άντρας πρέπει να έχει είναι να έχει καλούς τρόπους τόσο προς εμάς αλλά και προς τους έξω. Καμία γυναίκα δεν θέλει δίπλα της έναν άντρα που δεν ξέρει πώς να φέρεται στο έξω κόσμο.

11.Να είναι νοικοκύρης:
Μπορεί να ακούγεται λίγο υπερβολικό αλλά όλες μας φανταζόμαστε τον τέλειο σύντροφό ως αυτόν που με χαρά θα σηκωθεί να κάνει τις καθημερινές αγκαρίες καθαρίσματος του σπιτιού προκειμένου να μας ξεκουράσει και να μας ευχαριστήσει.

12.Να ξέρει να μαγειρεύει:
Και φυσικά όχι μόνο νοικοκύρης αλλά να είναι γνώστης της μαγειρικής και να μπορεί να φροντίζει να έχει έτοιμο το φαγητό μας όταν χρειάζεται αλλά και να μας οργανώνει αυτά τα τέλεια ρομαντικά δείπνα που μαγειρεύει εκείνος προκειμένου να μας καταπλήξει και φυσικά για να μας κάνει επίδειξη.

13.Να ξέρει να επισκευάζει τα πάντα:
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ιδανικού συντρόφου; Το να είναι μηχανικός, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, μαραγκός, τεχνίτης μπογιατζής και γενικότερα γνώστης και να μπορεί να φτιάχνει οτιδήποτε χαλάσει ή χρειάζεται επισκευή. Φυσικά ένα τέτοιο χαρακτηριστικό είναι υπερβολικό, αν και αποτελεί απαίτηση / όνειρο πολλών γυναικών. Το συγκεκριμένο πρότυπο έχει μείνει από παλαιότερες εποχές. Βέβαια αξιοσημείωτο είναι ότι αποτελεί επιδίωξη πολλών αντρών το να γίνουν «πολυμήχανοι».

14.Να έχει δικό του σπίτι και να είναι οικονομικά ανεξάρτητος:
Όλες μας θέλουμε ο καλός μας να είναι ανεξάρτητος να έχει το σπίτι του και γενικότερα να μπορούμε να ζήσουμε μαζί του αλλά και να μπορεί να ζει μόνος του ανεξάρτητος με το εισόδημά του.

15.Να μας φροντίζει:
Όπως είπαμε είναι σημαντικό να έχουμε ένα σύντροφο που νοιάζεται για εμάς και θα κάνει τα πάντα για να μας φροντίσει όταν είμαστε άρρωστες ή στις δύσκολες μέρες μας είτε ψυχολογικά πεσμένες. Ένας σύντροφος που ξέρει και φροντίζει την γυναίκα του σημαίνει ότι την αγαπάει πολύ και νοιάζεται για εκείνη.

16.Να αγαπάει τα παιδιά:
Αν σκέφτεσαι την σχέση σας σοβαρά και θες να προχωρήσει σε σημείο που να ξεκινήσετε την οικογένειά σας, τότε σίγουρα θα πρέπει να δεις αν ο σύντροφός σου έχει την ίδια άποψη με εσένα και φυσικά αν αγαπάει τα παιδία. Καθώς αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα διστάσει να πει όχι στην απόκτηση ενός παιδιού.

17.Να μας βλέπει σοβαρά:
Φυσικά ένας σύντροφος που βλέπει την σχέση σαν επίκαιρη τότε σημαίνει ότι είναι ακατάλληλος για σχέση και αργά η γρήγορα θα θελήσει να βγει από αυτήν, και σίγουρα δεν θα έχει πολλά από τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά.

18.Να έχει όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα!
Ως απαιτητικές γυναίκες, θέλουμε ο ιδανικός για εμάς σύντροφος να συνδυάζει όλα όσα αναφέραμε και πολλά περισσότερα. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και δεν υπάρχει τέτοιος άντρας, για αυτό πριν κρίνουμε κάποιον καλό θα ήταν να σκεφτόμαστε πιο λογικά. Ότι δηλαδή ούτε εμείς μπορούμε να είμαστε οι ιδανικές σύντροφοι, ότι κανείς δεν μπορεί να έχει όλα όσα ακριβώς θέλουμε, αλλά με θέληση, αγάπη, αμοιβαίο ενδιαφέρον και αμοιβαίες υποχωρήσεις είναι δυνατό να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ανεκτό και αρεστό κι από τους δύο! Ας δώσουμε, επομένως, την ευκαιρία σε όποιον κρίνουμε κατάλληλο!

x

Check Also

δεν μου έχει εμπιστοσύνη

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του ...

τον ζηλεύω υπερβολικά

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας ...

μας κράζουν οι άντρες

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε για λίγο να γίνουμε αόρατες και να ...