Αρχική / Σχέσεις / Τον βλέπω σαν φίλο ενώ έχουμε χρόνια σχέση – Τι να κάνω;
τον βλέπω σαν φίλο

Τον βλέπω σαν φίλο ενώ έχουμε χρόνια σχέση – Τι να κάνω;

Τον βλέπω σαν φίλο! Δεν είναι καθόλου παράξενο να σκέφτεται Κάπως έτσι μία γυναίκα όταν προσπαθεί να κατανοήσει πλήρως τα συναισθήματά της. Πολλές φορές μπορεί να μπερδευτούμε και να θεωρήσουμε τη φιλική μας διάθεση απέναντι σε κάποιον, ερωτική. Τον αισθανόμαστε πολύ κοντά μας, καταλαβαίνει τι θέλουμε, μας κάνει να γελάμε και κάποια στιγμή αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε αν νιώθουμε για αυτόν κάτι παραπάνω από απλή φιλία. Σε αυτό όμως το άρθρο θα αναλύσουμε την περίπτωση να αισθανθούμε μέσα στη σχέση μας, ιδιαίτερα μετά από κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα, πως είμαστε περισσότερο φίλοι παρά ζευγάρι. Όπως καταλαβαίνετε μία τέτοια κατάσταση μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δύσκολη και να δημιουργήσει κάποια προβλήματα. Σε κάθε σχέση λένε πως είναι απαραίτητο να υπάρχει και το ερωτικό στοιχείο για να μπορεί να υφίσταται. Σε αντίθετη περίπτωση συμπεριφερόμαστε ως απλοί συγκάτοικοι ή ως δύο πολύ καλοί φίλοι. Αναρωτιόμαστε όμως αν αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε μέσα στη σχέση μας είναι να βλέπουμε τον άλλον αποκλειστικά σαν φίλο και αν αυτό μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένες. Φυσικά και δεν γίνεται! Μπορεί ανάμεσα στα ζευγάρια με τα χρόνια να χτίζεται και μία πολύ όμορφη «φιλική σχέση» αλλά σίγουρα δεν είναι κυρίαρχη της ερωτικής. Αυτού του είδους η φιλική σχέση ουσιαστικά δηλώνει την οικειότητα του ζευγαριού και το ποσό καλά γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, δηλαδή και τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετές γυναίκες που σκέφτονται κάπως έτσι και αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν μία σχέση που ξεκινάει με έρωτα και πάθος να καταλήξει αδιάφορη. Αρκετά ζευγάρια μετά από μία πολύχρονη σχέση θεωρούν πως η ερωτική τους διάθεση όχι απλά έχει μειωθεί, αλλά δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις εξαφανίζεται. Έτσι το ζευγάρι αρχίζει και λειτουργεί περισσότερο με φιλική διάθεση και όχι με την ερωτική. Άραγε αυτό είναι κάτι το οποίο μπορούμε να προσπεράσουμε ή να μην επιτρέψουμε να συμβεί; Το να βλέπουμε το σύντροφό μας και σαν φίλο, αφού έχουμε περάσει πάρα πολλά μαζί του, δεν είναι περίεργο. Το περίεργο είναι να μην μπορούμε να τον δούμε πλέον ερωτικά. Γυναίκες που με την πάροδο του χρόνου κάνανε μία τέτοια διαπίστωση ένιωσαν ότι βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο. Είτε θεώρησαν πως το καταλάβανε πολύ αργά είτε πως όταν αισθανθείς έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να αντιστραφούν τα δεδομένα. Παρακάτω θα δούμε τι χρειάζεται να κάνουμε και ποια πράγματα θα ήταν καλό να σκεφτούμε αν βρισκόμασταν και εμείς μπροστά σε μία τέτοια διαπίστωση. Δηλαδή, αν κάποια στιγμή αντιλαμβανόμασταν πως τον σύντροφό μας τον βλέπουμε πλέον φιλικά και όχι ερωτικά. Είναι πολύ σημαντικό να σκεφτούμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα αν είναι κάτι που θέλουμε να αλλάξουμε ή αν αυτό που επιθυμούμε είναι να πάμε παρακάτω. Αν αυτό που πραγματικά επιθυμείτε είναι να ξυπνήσετε την ερωτική σας διάθεση αφού θέλετε να παραμείνετε με τον σύντροφό σας, τότε ρίξτε μία ματιά παρακάτω και θα δείτε πως όλα αλλάζουν αρκεί να προσπαθήσουμε!

Τον βλέπω σαν φίλο –  Τι να κάνω

Για να φτάσουμε σε μία τέτοια διαπίστωση σημαίνει πως το ερωτικό στοιχείο με τον σύντροφό μας εδώ και ένα διάστημα δεν λειτουργεί. Σε κάποιες περιπτώσεις τίθεται θέμα υπερβολής αφού δεν είναι καθόλου περίεργο τα ζευγάρια να χάνονται λίγο μέσα στην καθημερινότητα και στη συνήθεια. Το θέμα είναι τι κάνουμε αν αυτό κρατήσει για αρκετό καιρό. Κάποιες δυσκολίες στην καθημερινότητά μας, το άγχος, οι πολλές υποχρεώσεις μπορούν να δημιουργήσουν τέτοιου είδους προβλήματα και δεν χρειάζεται από την πρώτη στιγμή να ανησυχήσουμε τόσο πολύ. Όπως και οι γυναίκες μπορεί κάποια στιγμή να περνάμε μία φάση και να παραμελήσουμε για λίγο τη σχέση μας, το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε έναν άντρα. Στην πραγματικότητα η ερωτική διάθεση δεν χάνεται απλά την καταχωνιάζουμε κάπου ώστε να μπορούμε να λειτουργήσουμε και να αντεπεξέλθουμε στην απαιτητική καθημερινότητα μας. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει σε όλους αφού σε κάποιες περιπτώσεις απλά χάνετε και τελικά το ζευγάρι αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να είναι άλλο μαζί. Εμείς όμως θα συζητήσουμε την περίπτωση που θέλουμε να παραμείνουμε μέσα στη σχέση μας, είμαστε ένα ζευγάρι το οποίο θέλει να συνεχίσει μαζί αλλά προβληματιζόμαστε με αυτό που συμβαίνει. Έτσι χρειαζόμαστε λοιπόν μία τόνωση, μία ένεση ζωντάνιας και μία επανεκκίνηση στις σκέψεις μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που αισθανόμαστε  περίεργα μέσα στη σχέση μας κι αν αυτή τελικά διαλυθεί βλέπουμε ότι όλα τα άλλα θα μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε μόνο αν με αυτόν τον άνθρωπο είμασταν ακόμα μαζί. Μία τέτοια διαπίστωση είναι αρκετά σκληρή ειδικά αν δεν υπάρχει περίπτωση πισωγυρίσματος. Επειδή εμείς δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και επειδή θέλουμε να γνωρίζουμε τι τελικά έχει προτεραιότητα για εμάς καλό είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κάποια πράγματα ξανά από την αρχή.

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο η μείωση της ερωτικής διάθεσης με την πάροδο του χρόνου. Στην αρχή αισθανόμασταν πολύ έντονα το πάθος και όλον αυτόν τον ερωτισμό. Σκεφτείτε όμως πως είχατε να κάνετε με κάτι ανεξερεύνητο και μυστήριο που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη διάθεση. Έπειτα από κάποιο διάστημα δεν χάνεται ο έρωτας απλά έρχεται η ισορροπία στη ζωή μας. Η αγάπη δεν αντικαθιστά την ερωτική διάθεση! Μπορούμε να αγαπάμε την οικογένειά μας, τους φίλους μας και πολλά άλλα. Η αγάπη όμως που αισθανόμαστε για τον σύντροφό μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ερωτικό κομμάτι. Αυτό λοιπόν που θέλουμε να κάνουμε είναι όχι να σταματήσουμε να το βλέπουμε και σαν φίλο απλά να μην τον βλέπουμε μόνο σαν φίλο. Τι χρειαζόμαστε για να το πετύχουμε; Καλή διάθεση, μικροεκπλήξεις και σίγουρα την επιστροφή της χαμένης μας αυτοπεποίθησης. Οι γυναίκες γνωρίζουμε πολύ καλά πως όταν αισθανθούμε αυτοπεποίθηση είμαστε πολύ πιο θετικές απέναντι στο σύντροφό μας.  Είναι πολύ όμορφο ο σύντροφός μας να είναι και ένας καλός φίλος μας! Μην ξεχνάτε όμως πως δεν είναι μόνο φίλος σας είναι και ο σύντροφός σας και αυτό κάνει το ρόλο πιο απαιτητικό. Για παράδειγμα ο φίλος μας μπορούσε να μας δει με οποιαδήποτε εμφάνιση και να μη δώσει καμία απολύτως σημασία. Θα επιτρέπατε αυτό και στον σύντροφο σας; Στο φίλο σας θα μπορούσατε να εκμυστηρευτείτε και τις πιο βαθιές σκέψεις. Πιστεύετε πως αυτό θα μπορούσατε να το κάνετε χωρίς δεύτερη σκέψη και με τον σύντροφο σας; Έτσι λοιπόν είναι καλό να ξεχωρίσουμε τι είναι φίλος και τι σύντροφος. Κάποιες γυναίκες θα μας έλεγαν πώς αρχίζουν να αισθάνονται ότι τους ταιριάζει πιο πολύ ο φιλικός ρόλος και όχι ο ερωτικός. Αν αυτό είναι το συμπέρασμα σας και σας αρέσει τότε ακολουθήστε αυτό που λέει η συνείδησή σας. Αν είναι μία κατάσταση που δημιουργήθηκε για κάποιους λόγους και υπό κάποιες συνθήκες, τότε μην αφήσετε τη σχέση σας να πάει χαμένη για μία δύσκολη περίοδο που περνάτε.

Τον βλέπω σαν φίλο – Συμπέρασμα

Λένε πως όταν το ερωτικό στοιχείο αρχίζει να φεύγει από μία σχέση τότε είναι και η αρχή του τέλους! Εμείς όμως που ξέρουμε να βλέπουμε τα πράγματα από όλες τις οπτικές τους γωνίες  και από την αισιόδοξη πλευρά, δεν είμαστε απόλυτοι και προσπαθούμε, παλεύουμε για αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό. Μπορεί αυτή τη στιγμή να έχετε διαπιστώσει κάτι τέτοιο κοιτώντας λίγο πίσω. Εμείς πάλι προτείνουμε να κοιτάξετε μπροστά! Αν απλά βρίσκεστε σε μία δύσκολη θέση και βλέπετε τα πάντα από την αρνητική τους πλευρά τότε μη βιαστείτε. Πάρτε το χρόνο σας για να δείτε τι πραγματικά συμβαίνει ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας. Δεν είναι καθόλου περίεργο να βλέπετε τη σχέση σας τον τελευταίο καιρό λίγο πιο χλιαρή από ότι ήτανε. Να θυμάστε όμως ότι όταν τα ζευγάρια αρχίζουν να μοιράζονται διάφορα πράγματα εκτός από ένα ερωτικό κομμάτι τότε τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα και πρέπει να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε ότι οι άνθρωποι δεν συμβιώνουν μόνο για να ζουν τον απόλυτο έρωτα. Τα ζευγάρια αγαπιούνται, χαίρονται, πονάνε, κλαίνε, μοιράζονται και όλα αυτά τα ζουν μαζί. Μήπως δεν τον βλέπετε σαν φίλο απλά σας τρομάζει η ιδέα να έχετε μία μικρή πτώση στην ερωτική διάθεση; Δεν μπορούμε να ζούμε μονίμως «στα κόκκινα»! Αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι να αγαπάμε, να σεβόμαστε, να θαυμάζουμε και όλα τα άλλα έρχονται στην ώρα τους με τον πιο όμορφο τρόπο! Έτσι καταλήγουμε πως δεν χρειάζεται να παίρνετε βιαστικές αποφάσεις όταν βρεθείτε σε μία τέτοια κατάσταση με τέτοιου είδους σκέψεις και μην μπείτε στη διαδικασία να τα σκέφτεστε συνέχεια και άθελά σας να δηλητηριάζετε το μυαλό σας και κατ’ επέκταση την ψυχή σας. Από τη στιγμή που θέλετε πολύ κάντε ότι θεωρείτε δυνατό να ζωντανέψετε και να ξυπνήσετε αυτό που επιθυμείτε. Θυμίστε του πως έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως είστε η γυναίκα της ζωής του όσα χρόνια και αν έχουν περάσει! Δεν υπάρχει γυναίκα που δεν γνωρίζει τον τρόπο!

x

Check Also

δεν μου έχει εμπιστοσύνη

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του ...

τον ζηλεύω υπερβολικά

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας ...

μας κράζουν οι άντρες

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε για λίγο να γίνουμε αόρατες και να ...