Αρχική / Σχέσεις / Πώς να σου ζητήσει ραντεβού: Τρόποι και συμβουλές
πώς να σου ζητήσει ραντεβού

Πώς να σου ζητήσει ραντεβού: Τρόποι και συμβουλές

Όλες έχουμε βρεθεί στην εξής θέση: γνωρίζουμε κάποιον που μας αρέσει πολύ ήδη από τα λίγα λεπτά που έχουμε μιλήσει μαζί του. Η ώρα περνάει χωρίς να το καταλάβουμε και έχουμε ήδη πει τόσα πολλά πράγματα ο ένας για τον άλλο, σαν να γνωριζόμασταν καιρό! Έχουμε περάσει όμορφα όλο αυτό το διάστημα της αναπάντεχης γνωριμίας και φαίνεται να έχει δημιουργηθεί μία πρώτη σύνδεση.  Νιώθουμε πως υπάρχει αυτή η χημεία και θα θέλαμε σίγουρα να ξανασυναντήσουμε αυτόν τον άντρα που μας κέντρισε τόσο πολύ το ενδιαφέρον, να δώσουμε μία ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα. Εκείνος όμως δεν φαίνεται να κάνει την κίνηση να μας ζητήσει να βγούμε ραντεβού, κάτι το οποίο και θέλουμε πάρα πολύ! Τι μπορεί να κάνει μία γυναίκα στην περίπτωση που ο άντρας δεν κάνει αυτή την πολυπόθητη κίνηση;

Γιατί κάποιος μπορεί να μην σου ζητάει να βγεις ραντεβού μαζί του;

Μπορεί, παρ’όλη τη χημεία που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα σε εσένα και τον άντρα που σε ενδιαφέρει, να υπάρξει η περίπτωση εκείνος να μην κάνει το επόμενο βήμα και να προχωρήσει η γνωριμία σας. Μερικοί λόγοι είναι οι εξής:

  • Μπορεί να είναι θέμα χαρακτήρα. Υπάρχουν άντρες οι οποίοι είναι ντροπαλοί και πιο εσωστρεφείς, κάτι που σημαίνει πως διστάζουν να αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία και περιμένουν από εσένα να κάνεις τις βασικές κινήσεις.
  • Ίσως στέλνεις ανάμεικτα μηνύματα. Μπορεί να συζητάτε για το πόσο θα θέλατε να είστε (γενικά) σε μία σχέση, να αναφέρεις ότι είσαι έτοιμη για μία νέα αρχή αλλά να συζητάς πολύ για τον πρώην σου. Ή να λες για το πόσο σε ενδιαφέρει μία σοβαρή σχέση αλλά να ρίχνεις κλεφτές ματιές και στους υπόλοιπους άντρες γύρω σου. Όπως και εσύ, έτσι και εκείνος παρατηρεί τα μηνύματα που του δίνεις με τη γλώσσα του σώματος αλλά και τον τρόπο που μιλάς και αντιμετωπίζεις το θέμα των σχέσεων.
  • Πιθανόν να νιώθει πως μπορεί να κάνει μία βιαστική κίνηση. Ένας άντρα που ενδιαφέρεται για μία γυναίκα γνωρίζει ότι χρειάζεται να φερθεί με λεπτότητα ώστε και η ίδια να μην παρεξηγήσει τις προθέσεις του και το αυθεντικό του ενδιαφέρον. Υπάρχει η πιθανότητα να θέλει να σου ζητήσει ραντεβού αλλά από την άλλη να διστάζει ώστε να μην τον χαρακτηρίσεις ως επιπόλαιο και βιαστικό.

Τι να κάνεις για να σου ζητήσει ραντεβού

  1. Είναι σημαντικό να κερδίσεις το ενδιαφέρον του νωρίς. Οι ειδικοί σε θέματα προσωπικών σχέσεων αναφέρουν πως ο αντρικός εγκέφαλος βγάζει γρηγορότερα συμπεράσματα για το εάν πρέπει ή όχι να επιμείνει σε έναν στόχο-στην παρούσα περίπτωση, να συνεχίσει τη γνωριμία του μαζί σου. Γενικότερα φαίνεται πως οι άντρες λειτουργούν με πιο αναλυτικό τρόπο και χρειάζονται νωρίς στοιχεία που να τους δίνουν την ασφάλεια να προχωρήσουν σε κάτι. Έτσι, αν κερδίσεις το ενδιαφέρον του νωρίς, έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να σου ζητήσει ραντεβού! Πώς να το κάνεις αυτό; Με το να είσαι αυθεντική, χαρούμενη και να δείχνεις ενδιαφέρον για τη γνωριμία σας- γενικότερα στοιχεία που θα τονίσουν τη μεταξύ σας οικειότητα.
  2. Η γλώσσα του σώματος σου τον φέρνει πιο κοντά σε εσένα (ή και το αντίθετο!). Δεν υπάρχει πιο σημαντικό κλειδί στην οικειότητα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους από τη γλώσσα του σώματος. Δύο άνθρωποι που ταυτίζονται και ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλο κινούνται όλο και πιο κοντά, διατηρούν οπτική επαφή (το κοίταγμα μέσα στα μάτια όσο εκείνος μιλάει είναι ένας από τους κορυφαίους παράγοντες που δείχνουν σε έναν άντρα ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι, λένε οι ειδικοί) και γενικά τα σώματα τους είναι το ένα κοντά στο άλλο. Όταν μιλάει, το σώμα σου είναι καλό να είναι στραμμένο προς εκείνον ώστε να καταλαβαίνει ότι νοιάζεσαι και πραγματικά τον ακούς.
  3. Να έχεις χιούμορ. Κανείς δεν συμπαθεί το σοβαροφανή άτομα και σίγουρα δεν θέλει να φοβάται να μιλήσει ή να κάνει χιούμορ από φόβο μην παρεξηγηθεί. Ο κάθε άντρας εκτιμά το καλό χιούμορ σε μία γυναίκα και είναι αυτό που τον βοηθά να χαλαρώσει από το άγχος να σου ζητήσει ραντεβού.
  4. H αυτοπεποίθηση είναι το παν! Εάν αισθάνεσαι άνετα και ασφαλής με τον εαυτό σου, τότε αυτό φαίνεται και εκπέμπεται και προς τον άντρα που σε ενδιαφέρει. Ο ίδιος παρατηρεί τις κινήσεις σου, από τον τρόπο που τον κοιτάς μέχρι και τον τρόπο που κάθεσαι αλλά και φέρεσαι στους άλλους (και το ίδιο κάνεις και εσύ για εκείνον, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς!). Όσο περισσότερο φαίνεται να έχεις αυτοπεποίθηση, τόσο περισσότερο ένας άντρας ιντριγκάρεται και θέλει να σε ξαναδεί-κάτι που βέβαια σημαίνει ότι θα θέλει όλο και περισσότερο να σου ζητήσει ραντεβού!
  5. Χαλάρωσε. Όταν γνωρίζεις κάποιον και θες να σου ζητήσει να βγείτε μπορεί να αγχωθείς υπερβολικά για το τι να κάνεις και πότε εκείνος θα κάνει την κίνηση. Βγάλε το άγχος από το μυαλό σου και χαλάρωσε. Απόλαυσε τη βραδιά σου και δείξε πως πραγματικά περνάς καλά και πως δεν είσαι αγχώδης άνθρωπος.Έτσι, αυτός που σε ενδιαφέρει θα εισπράξει τα θετικά μηνύματα που εκπέμπεις και θα χαλαρώσει και ο ίδιος-κάτι που θα τον κάνει πολύ πιο εύκολα να σε πλησιάσει ή να σου ζητήσει ραντεβού.
  6. Μην φοβηθείς να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση. Εάν έχεις εντοπίσει ότι αυτός που σε ενδιαφέρει είναι ντροπαλός ή γενικά προτιμά να κάνει η γυναίκα την πρώτη προσέγγιση, τότε μπορείς να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση. Όπως παραδέχονται οι άντρες, και σε εκείνους αρέσει να δείχνει η γυναίκα το ενδιαφέρον της οπότε δεν είναι κάτι απαγορευτικό, ούτε θα σε ρίξει στα μάτια του. Χρησιμοποίησε το χιούμορ σου ώστε να του το ζητήσεις με έξυπνο τρόπο και να είσαι σίγουρη ότι δεν θα μπορέσει να αντισταθεί!

Το κλειδί σε όλα τα παραπάνω είναι να έχεις αυτοπεποίθηση και να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Θυμίσου, όπως εσύ δεν θες κάποιον άντρα χωρίς αυτοπεποίθηση και χιούμορ, έτσι και οι άντρες δεν ελκύονται από μία γυναίκα που μπορεί να ψάχνει να κάνει σχέση λόγω μοναξιάς ή επειδή δεν έχει κάτι άλλο να κάνει. Το σημαντικό είναι να νιώσει ο άντρας που σου αρέσει ότι είσαι ένας άνθρωπος με ενδιαφέρον και προσωπικότητα, κάποια που αξίζει να γνωρίσει καλύτερα και να την κάνει κομμάτι της ζωής του. Είναι στο χέρι σου να δείξεις αυτήν που πραγματικά είσαι, ώστε να προσελκύσεις και τον κατάλληλο άνθρωπο στη ζωή σου!

x

Check Also

δεν μου έχει εμπιστοσύνη

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του ...

τον ζηλεύω υπερβολικά

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας ...

μας κράζουν οι άντρες

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε για λίγο να γίνουμε αόρατες και να ...