Με πλήγωσε – 7 Τρόποι να το διαχειριστείς

Η σχέση σου μόλις τελείωσε και η μόνη σκέψη που γυρίζει στο μυαλό σου είναι  ότι» αυτός ο άντρας με πλήγωσε» και τα μόνα συναισθήματα που έχεις είναι όλα αυτά που σε κάνουν να αισθάνεσαι ψυχολογικά ράκος. Κάθε χωρισμός αφήνει πάντα πίσω του έναν από τους δυο συντρόφους να αισθάνεται προδομένος και πληγωμένος. Δεν έχει σημασία ποιος είναι αυτός που θα πάρει την απόφαση να δώσει τέλος σε μια σχέση αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιος είναι αυτός που έχει πληγωθεί από αυτήν την σχέση. Εάν λοιπόν εσύ νιώθεις πληγωμένη και προδομένη από την σχέση σου τότε θα πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου έτσι ώστε να μπορέσεις να βγεις όσο το δυνατόν πιο αλώβητη από αυτή την ψυχολογική και συναισθηματική κατάσταση η οποία δεν σε αφήνει να σκεφτείς λογικά αλλά και που σε κάνει να σκέφτεσαι συνέχεια, σχεδόν με εμμονή  «πόσο πολύ με πλήγωσε αυτός ο άντρας» αλλά και να αναρωτιέσαι γιατί με πλήγωσε;»

Επειδή λοιπόν το ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα είναι ένα γυναικείο περιοδικό θα εστιάσουμε στο πως θα διαχειριστούμε ως γυναίκες το συναίσθημα «με πλήγωσε», θα το αναλύσουμε λοιπόν από την γυναικεία πλευρά του. Άλλωστε ως γυναίκες και πάντα μιλώντας πλειοψηφικά, από την φύση μας είμαστε αυτές που δίνονται πιο πολύ και αφοσιώνονται σε μια σχέση χωρίς να κρατάμε τις λεγόμενες «πισινές» ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από μιας κατάσταση η οποία μπορεί να μας πληγώσει. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σου πούμε πως μπορείς να διαχειριστείς το συναίσθημα «με πλήγωσε»

Με πλήγωσε – Πάρε τα μέτρα σου

Εάν αισθάνεσαι ότι η σχέση που είχες και μόλις τελείωσε σε πλήγωσε αρχικά σταμάτα να σκέφτεσαι τι λάθος έκανες εσύ γιατί πολύ απλά μπορεί να μην φταις εσύ για το γεγονός ότι σε πλήγωσε. Δυστυχώς γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που πληγώνουν τους άλλους με τις πράξεις τους ή με τα λόγια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν μιας και έτσι έχουν μάθει να αντιδρούν και να συμπεριφέρονται. Όπως καταβαίνεις ένα ο πρώην σύντροφός σου ανήκει σε αυτή την κατηγορία δεν ευθύνεσαι εσύ αλλά αποκλειστικά αυτός και το συμπέρασμα είναι ότι κάνεις πολύ μεγάλος λάθος εάν σκέφτεσαι συνέχεια «με πλήγωσε». Ίσως εσύ να έχεις ένα μικρό μερίδιο ευθύνης επειδή πολύ απλά τον άφησες να σε πληγώσει. Αφέθηκες δηλαδή τόσο πολύ συναισθήματα σου που δεν άφησες στον εαυτό σου τα περιθώρια να υψώσει το δικό του τοίχος ώστε να σε προστατεύσει αφού δόθηκες ολοκληρωτικά, τον εμπιστεύτηκες και τελικά πληγώθηκες από αυτόν το άντρα. Αυτό φρόντισε να το βάλεις καλά στο μυαλό σου.

Κατά δεύτερον πρέπει να εξετάσεις σοβαρά το ενδεχόμενο του να αισθάνεσαι γενικά πληγωμένη από όλα τα πράγματα στη ζωή σου. Εάν έχεις μεγαλύτερες προσδοκίες αλλά και απαιτήσεις από του ανθρώπους γύρω σου τότε είναι σίγουρο ότι σε κάθε τι που συμβαίνει και δεν καλύπτει τα δικά σου θέλω ή τις προσδοκίες σου να σκέφτεσαι αυτόματα ότι «με πλήγωσε». Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να σταματήσεις να έχεις μεγάλες απαιτήσεις από τους άλλους ή ακόμα και από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Τρίτον εάν είσαι από τις γυναίκες που η λέξη ¨με πλήγωσε” ακολουθεί από την παιδική σου ηλικία είναι ένα δείγμα και μάλιστα πολύ σοβαρό ότι έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση. Συνήθως τα παιδιά που δεν έχουν αναπτύξει τα αισθήματα της αυτοεκτίμησης αλλά και της αυτοπεποίθησης στον χαρακτήρα τους ως ενήλικες πληγώνονται πολύ εύκολα. Επίσης αυτό συμβαίνει και σε πολύ συναισθηματικά παιδιά ή ενήλικες. Συμβαίνει δηλαδή σε ανθρώπους που δεν λειτουργούν καθόλου βάση λογικής αλλά λειτουργούν μόνο βάση συναισθηματικής λογικής. Επρόκειτο για τις γυναίκες που βάζουν πάνω από όλα την καρδιά τους, το συναίσθημα τους και σε περιπτώσεις που βλέπουν ή καταλαβαίνουν πιο είναι το λογικό δεν μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους το οποίο και υπερισχύει σε κάθε απόφαση, σε κάθε πράξη τους σε όλη την ζωή τους.

Με πλήγωσε – Ήρθε η ώρα να το διαχειριστείς

Ας δούμε λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για να διαχειριστείς το συναίσθημα που νιώθεις δηλαδή το ¨με πλήγωσε¨ έτσι ώστε να νιώσεις καλύτερα αλλά και να μην το ξανανιώσεις σε ανάλογη περίπτωση.

  • Όταν κάνεις μια σχέση μην δίνεσαι ολοκληρωτικά από την πρώτη στιγμή και να έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε.
  • Εάν σε πλήγωσε μην ψάχνεις τρόπους να τον εκδικηθείς γιατί πολύ απλά δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση να κάνεις αυτό που σου έκαναν. Καλύτερα επικεντρώσου στο να νιώσεις εσύ καλά και όχι στο να κάνεις τον άλλο να νιώσει χάλια.
  • Όταν είσαι μέσα στη σχέση να είσαι επιφυλακτική και για τον πρώτο καιρό να παρατηρείς τις κινήσεις του έτσι ώστε να δεις μέχρι που μπορείς να αφεθείς.
  • Συζήτησε με τον εαυτό σου ειλικρινά και δες τα πραγματικά αίτια για τα οποία νιώθεις πληγωμένη. Αναγνώρισέ τα και στη συνέχεια προσπάθησε να τα αποβάλεις.
  • Προσπάθησε να μην σκέφτεσαι ότι ¨με πλήγωσε¨. Οργάνωσε εξόδους με τις φίλες σου, διάβασε ένα βιβλίο κάνε ότι μπορείς για να μην το σκέφτεσαι.
  • Βρες ένα χόμπυ. Οι γυναίκες που έχουν χόμπι ή ασχολούνται εντατικά με κάποιο άθλημα έχουν αυτοπεποίθηση και φυσικά στόχους οι οποίοι τις κάνουν να νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους και φυσικά δεν αφήνουν τα περιθώρια να ασχολούνται με ανούσια πράγματα.
  • Τέλος πίστεψε στο εαυτό σου. Πείσε τον εαυτό σου ότι αυτός έχασε και να θυμάσαι ότι στο τέλος αυτός θα πληγωθεί όταν καταλάβει τι έχασε!
Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα