Φοβάμαι να μείνω μόνη – Λόγοι – Λάθη και αντιμετώπιση

Οι φοβίες μας, γενικότερα, μπορεί να μας γλυτώσουν από κάποιες δυσάρεστες συνέπειες αλλά κυρίως μας κάνουν να αισθανόμαστε αδύναμες και ορισμένες φορές να οδηγούμαστε σε λάθη στην προσπάθειά μας να τις αντιμετωπίσουμε. Μία φοβία που συνήθως δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία αλλά καθορίζει τη ζωή μας είναι αυτή που μας λέει ότι δεν μπορούμε να μείνουμε μόνες. Οι περισσότερες από εμάς συμφωνούμε πως η μοναξιά είναι μία κατάσταση που μπορεί να μας βοηθήσει να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας αρκεί να μην κρατήσει για πάρα πολύ. Οι γυναίκες από πολύ μικρή ηλικία σκεφτόμαστε το πώς θα θέλαμε να είναι η οικογενειακή μας ζωή και πώς θα βρούμε τον  κατάλληλο άνθρωπο για εμάς. Μπορεί οι καταστάσεις να μας οδηγούν ορισμένες φορές σε έναν πιο μοναχικό τρόπο ζωής, αλλά σπάνια κάτι τέτοιο είναι επιλογή. Φοβάμαι να μείνω μόνη! Όταν μία γυναίκα έχει στο μυαλό της μονίμως αυτή τη σκέψη δεν είναι περίεργο να οδηγηθεί σε πολύ συγκεκριμένα λάθη και να ακολουθήσει έναν τρόπο ζωής που δεν την αντιπροσωπεύει. Για παράδειγμα, έχουμε παρατηρήσει ότι κάποιες γυναίκες παραμένουν σε μία σχέση τελείως ακατάλληλη για τις ίδιες και αυτό έχει να κάνει με την φοβία τους σχετικά με τη μοναξιά. Επίσης έχουμε παρατηρήσει γυναίκες να δημιουργούν συνεχώς μία καινούρια σχέση χωρίς να υπάρχει ενδιάμεσα αυτό το κενό που θα τις βοηθήσει να βρουν τον εαυτό τους, να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να αρχίσουν από την αρχή. Αυτά είναι δύο πολύ συγκεκριμένα λάθη στα οποία μπορεί να οδηγηθούμε έχοντας αυτή τη φοβία.

Φοβάμαι να μείνω μόνη – Λόγοι

Ποιοι  είναι οι λόγοι που μπορεί μία γυναίκα να φοβάται να μείνει μόνη έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να κάνουν μία γυναίκα να αισθάνεται τη συγκεκριμένη φοβία, αλλά παρακάτω θα μιλήσουμε για τους πέντε βασικούς λόγους.

1)  Ανασφάλεια

Μία γυναίκα μπορεί, γενικότερα, να είναι ένας ανασφαλής χαρακτήρας. Αυτό εύκολα θα την οδηγήσει σε μία τέτοια φοβία αφού δείχνει να μην έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Αυτόματα ζητάει κάποιον δίπλα της που θα της καλύπτει αυτήν την ανασφάλεια και αυτό θεωρεί ότι μπορεί να της το προσφέρει ένας σύντροφος. Αισθάνεται ένα κενό το οποίο καλύπτει η παρουσία ενός ατόμου δίπλα της και κατά συνέπεια καλύπτεται και η φοβία της. Συχνά μία τέτοια γυναίκα αναρωτιέται τι θα έκανε σε κάθε περίπτωση αν ήταν μόνη, πώς θα μπορούσε να προχωρήσει στην συνέχεια κι έτσι δημιουργείται και το ερώτημα αν θα κάνει οικογένεια και πότε. Ένας σύντροφος δίπλα της την κάνει να αισθάνεται πιο άνετα αφού θεωρεί ότι είναι σε έναν καλό δρόμο για να καλύψει τις ανησυχίες της και την ανασφάλεια της.

2) Πίεση από άλλους

Υπάρχουν στιγμές που η φοβία μιας γυναίκας να μη μείνει μόνη προέρχεται από την πίεση που ασκούν οι γύρω με τις συνεχόμενες ερωτήσεις το τι θα κάνει στη ζωή της, αν θα κάνει οικογένεια ή όχι, αν θα έχει ένα σταθερό σύντροφο ή αν προτιμάει να είναι μόνη της και αυτό είναι κάτι που δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση. Αυτό συμβαίνει ακόμα πιο έντονα όταν περάσουμε την ηλικία των 30 και τότε αρχίζουν όλοι να μας θυμίζουν πως σιγά-σιγά είναι καλό να «φτιάξουμε» τη ζωή μας. Αυτό σημαίνει να αποκτήσουμε μία σχέση η οποία θα μας οδηγήσει ένα βήμα παρακάτω. Η πίεση ορισμένες φορές προέρχεται από τόσο κοντινά μας πρόσωπα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Συχνά επηρεάζει τις αντιδράσεις μας σε συγκεκριμένες καταστάσεις όπως για παράδειγμα το να παραμείνουμε σε μία σχέση, αν και δεν την θεωρούμε κατάλληλη, γιατί έχουμε περάσει αρκετό χρονικό διάστημα μέσα σε αυτήν ή να προσπαθήσουμε σύντομα μετά από ένα χωρισμό να οδηγηθούμε στην επόμενη.

3) Έλλειψη ανεξαρτησίας

Μία γυναίκα η οποία δεν μπορεί να καταλάβει πως υπάρχει και η ανεξάρτητη πλευρά της στην οποία θα ήταν καλό να δώσει σημασία αν δεν το χει κάνει μέχρι τώρα, ζορίζεται όταν δεν έχει δίπλα της κάποιον σύντροφο. Όταν δεν αισθάνεται ανεξάρτητη μία γυναίκα τότε ο σύντροφος είναι ένα στήριγμα και όχι μόνο στο συναισθηματικό κομμάτι.  Δεν είναι περίεργο αυτή η φοβία να προέρχεται και από οικονομικούς λόγους ή έλλειψη εργασίας. Έχουμε παρατηρήσει πως ορισμένες γυναίκες η συνέχεια μιας σχέσης που είναι ο γάμος ή οποιοδήποτε είδους επισημοποίηση σχετίζεται και με την οικονομική αποκατάσταση. Θεωρούν πως μόνο έτσι θα αισθανθούν μία ασφάλεια και μία σιγουριά.

4) Έλλειψη φιλικού περιβάλλοντος

Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε δει γυναίκες όταν βρίσκονται σε σχέση να απομακρύνονται τελείως από το φιλικό τους περιβάλλον. Ουσιαστικά ο σύντροφος είναι και ο φίλος μας και δεν είναι λίγες οι φορές που γυναίκες προτιμούν να διατηρούν σχέσεις μόνο με το περιβάλλον του συντρόφου. Αυτό έχει ως συνέπεια στη ζωή τους, αν βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο σύντροφο να αισθανθούν μόνες. Ξαφνικά θα χάσουν τον σύντροφο αλλά και το φιλικό τους περιβάλλον. Τότε νιώθουν πραγματικά μόνες οπότε θεωρούν πως είναι πολύ καλύτερα να έχουν μία σχέση η οποία θα τους καλύπτει και σε φιλικό επίπεδο.

5) Τρόπος ζωής των άλλων

Ένας ακόμη λόγος που μπορεί να ενισχύσει τη συγκεκριμένη φοβία μας είναι ο τρόπος ζωής που ακολουθούν οι υπόλοιποι γύρω μας. Αν τα άτομα με τα οποία συναναστρεφόμαστε είναι παντρεμένα ή βρίσκονται σε σχέσεις για αρκετό καιρό τότε νιώθουμε και εμείς την ανάγκη να μην είμαστε μόνες για να μπορούμε να ακολουθήσουμε τους υπόλοιπους. Πόσες φορές δεν έχουμε σκεφτεί να πάμε σε μία κοινωνική υποχρέωση και αναρωτιόμαστε πώς θα  αισθανθούμε αν οι υπόλοιποι είναι ζευγάρια και εμείς μόνες. Αυτή η σκέψη, καμιά φορά, μας κάνει να απομακρυνόμαστε από φίλους που φαίνεται να ακολουθούν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής από εμάς.

Φοβάμαι να μείνω μόνη – Ποια είναι τα λάθη που κάνω;

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνει μία γυναίκα που φοβάται να μείνει μόνη; Θεωρητικά θα λέγαμε κανένας δεν μένει τελικά μόνος από επιλογή. Τις περισσότερες φορές συγκεκριμένες καταστάσεις που βιώνουμε μας οδηγούν σε μία τέτοια αντίδραση και θεωρούμε πως το να μείνουμε μόνοι θα είναι πολύ καλύτερα ή απλά αποδεχόμαστε αυτό που συμβαίνει στη ζωή μας. Οι γυναίκες όμως που έχουν αυτή τη φοβία δεν είναι δύσκολο να οδηγηθούν σε συγκεκριμένα λάθη τα οποία θα τους δημιουργήσουν προβλήματα. Δείτε λοιπόν παρακάτω πώς αντιδρούν συνήθως οι γυναίκες όταν φοβούνται να μην μείνουν μόνες! Υπάρχουν τρία βασικά λάθη τα οποία παρατηρούμε πιο συχνά.

1) Παραμένουμε σε ακατάλληλη σχέση

Φοβάμαι να μείνω μόνη! Αυτό μπορεί να σκέφτεται μία γυναίκα η οποία γνωρίζει πως η σχέση που έχει δεν την οδηγεί πουθενά και δεν είναι η κατάλληλη για αυτήν, αλλά παρ’ όλα αυτά βρίσκει τον τρόπο να παραμένει σε αυτή τη σχέση. Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει γυναίκες να μιλούν πολύ αρνητικά για τον σύντροφό τους και για τη σχέση τους τόσο που μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί τελικά δεν απομακρύνονται. Ακόμα και αν ρωτούσαμε τις ίδιες, ίσως να έψαχναν διάφορες άλλες δικαιολογίες για να καλύψουν αυτή τους την ανασφάλεια. Δεν είναι περίεργο πίσω από αυτό να βρίσκεται η φοβία τους να μην μείνουν μόνες. Σκέφτονται πως έχουν περάσει τόσο χρονικό διάστημα σε αυτή τη σχέση που αν τελειώσει δεν είναι ικανές να ξεκινήσουν κάτι άλλο και να βρουν πραγματικά αυτό που θέλουν και αυτό που τους καλύπτει. Επίσης συχνά οι γυναίκες λέμε πως όταν έχουμε μία μακροχρόνια σχέση συνηθίζουμε έναν τρόπο ζωής,  συνηθίζουμε τις ιδιοτροπίες του συντρόφου μας και όλα αυτά μας κάνουν να κουραζόμαστε ακόμα και στην ιδέα πως θα πρέπει να γνωρίσουμε έναν καινούριο άνθρωπο ο οποίος και αυτός θα έχει τόσο προτερήματα όσο και ελαττώματα. Μάλιστα ορισμένες φορές έχουμε προκαθορίσει τη διαδρομή μας λέγοντας πως αν τελειώσει αυτή η σχέση μας και τελικά αποφασίσουμε να φύγουμε δεν έχουμε καμία διάθεση να προχωρήσουμε παρακάτω. Αρκετές γυναίκες έχοντας όλα αυτά στο μυαλό τους παραμένουν σε σχέσεις που δεν τις αντιπροσωπεύουν και τις θεωρούν ακατάλληλες μόνο και μόνο γιατί θεωρούν πως διαφορετικά θα μείνουν μόνες.

2) Δημιουργούμε τη μία σχέση μετά την άλλη

Ακόμα μία αντίδραση που μπορεί να έχει οποιαδήποτε γυναίκα η οποία φοβάται να μην μείνει μόνη, είναι να δημιουργεί την μία σχέση μετά την άλλη. Μετά από ένα χωρισμό θεωρεί πάντα πως είναι έτοιμη να κάνει κάτι καινούριο και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρούμε πως αρχίζει να ψάχνει κάτι καινούριο όταν διαπιστώσει πως η σχέση της τελειώνει! Φοβάται τόσο πολύ αυτό το διάστημα το οποίο μένουμε μόνες και προσπαθούμε να ξαναγεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να βρούμε τον εαυτό μας, που  θεωρεί πως η λύση  για να μην πέσει ψυχολογικά είναι να οδηγηθεί σε μία άλλη σχέση που θα την ανανεώσει και θα της ανεβάσει το ηθικό. Θα βιώσει αυτά τα συναισθήματα που έχουμε όταν γνωρίζουμε ένα καινούριο πρόσωπο που μας ενδιαφέρει και αυτό είναι αρκετό για να μην μπει στη διαδικασία να σκεφτεί τον χωρισμό της, το πώς οδηγήθηκαν εκεί τα πράγματα και το μερίδιο ευθύνης που έχει και η ίδια. Γενικά μετά από έναν χωρισμό το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας να αδειάσει από αρνητικότητα και από όλα αυτά τα γιατί. Οι  γυναίκες όμως που φοβούνται να μείνουν μόνες θεωρούν πολύ  ψυχοφθόρο αυτό το διάστημα μεταξύ των σχέσεων. Κάπου εδώ για ακόμα μία φορά υπάρχει αυτή η θεωρία που λέει πως συχνά προτιμούμε να τα κρύβουμε όλα κάτω από το χαλί. Δεν αντιμετωπίζουμε κατάματα αυτά που μας απασχολούν ώστε να βρούμε κάποιες λύσεις και απαντήσεις στα ερωτηματικά μας.

3) Προχωράμε γρήγορα στην επισημοποίηση μιας σχέσης

Κάτι ακόμα που μπορεί να παρατηρήσουμε σε γυναίκες με τη συγκεκριμένη φοβία είναι να βιάζονται να επισημοποιήσουν με κάθε τρόπο τη σχέση τους. Συχνά λοιπόν θα τις δούμε να οδηγούνται ξανά και ξανά σε αρραβώνες ή ακόμα και σε γάμους. Βιάζονται να επισημοποιήσουν τη σχέση τους θεωρώντας πως έτσι μειώνονται οι πιθανότητες ή κατά την άποψή τους εξαλείφονται, να μείνουν μόνες. Αρχίζουν να νιώθουν μία ασφάλεια με την επισημοποίηση και πιστεύουν πως είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει ξαφνικά ο σύντροφός τους στάση. Μάλιστα αυτός είναι και ένας τρόπος θεωρούν για να σιγουρευτούν για τα συναισθήματά του. Προτιμούν να μην δώσουν πολύ χρόνο ούτε στο σύντροφό τους αλλά ούτε και στον εαυτό τους να καταλάβει τι συμβαίνει μέσα σε αυτή τη σχέση  και αν τα βασικά σημεία είναι όπως επιθυμούν για να προχωρήσουν παρακάτω. Φοβάμαι να μείνω μόνη και έτσι προτιμώ να επισημοποιήσω τη σχέση μου για να αισθάνομαι ασφαλής! Η ιστορία, βέβαια, μας έχει αποδείξει πως όσο και να επισημοποιήσουμε μία σχέση δεν μειώνονται οι πιθανότητες ενός χωρισμού.

Φοβάμαι να μείνω μόνη – Πώς να αντιμετωπίσω την κατάσταση;

Αφού ρίξαμε μία ματιά λοιπόν στους λόγους που μία γυναίκα αναπτύσσει τη συγκεκριμένη φοβία αλλά και στις αντιδράσεις ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο να αντιμετωπίσουμε τη φοβία για να μπορούμε να ακολουθήσουμε πιο άνετα τον τρόπο ζωής που μας αντιπροσωπεύει. Προχωράμε, κάνουμε τις επιλογές μας και οδηγούμαστε σε ένα δρόμο. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα προκαθορισμένα γιατί πάντα υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας ο οποίος μπορεί να μας δημιουργήσει εμπόδια ή να μας ανατρέψει τα δεδομένα. Σχεδόν όλες μας θα λέγαμε πως η μοναξιά δεν είναι και ότι πιο ιδανικό για εμάς. Το θέμα είναι να μην ζούμε συνεχώς με αυτή τη φοβία και οδηγούμαστε σε συγκεκριμένα λάθη που αντί να μας βοηθήσουν μας δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Πώς λοιπόν θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τη συγκεκριμένη φοβία; Σίγουρα χρειάζεται προσπάθεια για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά και θα το κάνουμε βήμα-βήμα. Στο τέλος θα βρούμε τον τρόπο να αισθανόμαστε καλύτερα με τις σκέψεις μας και με τον εαυτό μας!

1) Εμπιστευόμαστε τις ικανότητές μας και τον εαυτό μας

Αν είστε από τις γυναίκες που σας κατακλύζει η συγκεκριμένη σκέψη το ότι δηλαδή φοβάστε  μήπως μείνετε μόνες, τότε καλό θα ήταν να εμπιστευτείτε λίγο περισσότερο τις ικανότητές σας και τον εαυτό σας.  Δεν είναι περίεργο να ανήκετε σε αυτή την κατηγορία των γυναικών που θεωρεί πως μόνο με ένα στήριγμα μπορεί να προχωρήσει παρακάτω και αυτό το βρίσκετε στο σύντροφο. Παραπάνω μιλήσαμε για την ανασφάλεια και την έλλειψη ανεξαρτησίας που τελικά μπορούν να μας δημιουργήσουν πολλά προβλήματα μέσα στις σχέσεις μας. Αυτός είναι ένας τρόπος για να αποκτήσετε, όταν θα το επιθυμήσετε, και μία πιο υγιή σχέση. Εμπιστευτείτε λοιπόν τον εαυτό σας και μην τον πιέζετε να βρίσκεται μονίμως σε καταστάσεις που ίσως δεν τον αντιπροσωπεύουν μόνο και μόνο γιατί φοβάστε να μη μείνετε μόνες. Το πιο πιθανό είναι στο τέλος να αντιδράσει ο ίδιος σας ο εαυτός για να σας θυμίσει ότι δεν τον ακούτε!

2) Υποστηρίζουμε τις επιλογές μας

Είναι καλό να μάθουμε να υποστηρίζουμε τις επιλογές μας. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι τις έχουμε φιλτράρει και ότι στην πραγματικότητα μας αντιπροσωπεύουν αφού δεν έχουμε επηρεαστεί από τον τρόπο ζωής άλλων. Αν θέλουμε πραγματικά να απομακρύνουμε αυτή τη φοβία από το μυαλό μας θα πρέπει να ξέρουμε τι είναι αυτό που πραγματικά ζητάμε και να υποστηρίξουμε οποιαδήποτε επιλογή μας. Φοβάστε να μείνετε μόνες γιατί θα σας κρίνουν; Φοβάστε να μείνετε μόνες γιατί όλοι οι γύρω σας θα σας θυμίζουν ότι η μοναξιά δεν είναι κάτι που μπορείτε να διαχειριστείτε; Ότι θα σας κάνει καλό για ένα διάστημα να μείνετε χωρίς σχέση δεν σημαίνει ότι αυτό είναι κάτι που θα ακολουθείτε εφ’ όρου ζωής. Δεν είναι περίεργο κοιτώντας μονίμως στο μέλλον να χάνετε το παρόν. Αν είστε σίγουρες για τις επιλογές που κάνετε και πραγματικά τις έχετε μελετήσει και έχετε καταλήξει σε αυτές τότε δεν χρειάζεται να φοβάστε κάτι απλά να προχωρήσετε παρακάτω και τελικά θα βρείτε αυτό που εσάς σας κάνει ευτυχισμένη.

3) Δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας

Παραπάνω μιλήσαμε για τις γυναίκες οι οποίες προτιμούν να κάνουν τη μία σχέση μετά την άλλη χωρίς να δίνουν καθόλου χρόνο στον εαυτό τους. Τις περισσότερες φορές αυτές οι σχέσεις τελειώνουν γρήγορα και σύντομα πηγαίνουν στην επόμενη. Γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Μήπως δεν έχετε δώσει χρόνο στον εαυτό σας να δει  αν πραγματικά αυτό που χρειάζεται τη συγκεκριμένη στιγμή είναι μία σχέση; Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να μας προβληματίζουν και να θέλουμε χρόνο για  λίγη εσωτερική αναζήτηση και δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο απασχολώντας μονίμως το μυαλό μας με νέους συντρόφους. Δώστε λοιπόν χρόνο στον εαυτό σας να ασχοληθεί με το τι θέλει, το τι δεν θέλει, τα προτερήματα του, τα ελαττώματα του, τις αναζητήσεις του. Η σκέψη πως φοβάστε να μείνετε μόνες ίσως σας οδηγήσει σε λάθος επιλογές. Έτσι λοιπόν αν κρίνετε ότι τελικά χρειάζεται να μείνετε για λίγο μόνες και εκμεταλλευτείτε σωστά αυτόν τον χρόνο τότε θα προχωρήσετε στην συνέχεια σε κάτι ακόμη καλύτερο από ότι είχατε φανταστεί.

4) Έλκουμε αυτό που φοβόμαστε

Υπάρχει μία θεωρία που λέει πως τελικά έλκουμε αυτό που φοβόμαστε! Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν κάτι τέτοιο ισχύει ή όχι, αλλά ορισμένες φορές το έχουμε παρατηρήσει. Όταν μονίμως σκεφτόμαστε αυτό που φοβόμαστε είναι σαν με έναν μαγικό τρόπο να οδηγούμαστε προς τα εκεί. Έτσι λοιπόν κοιτάξτε τι είναι αυτό που θέλετε στο παρόν και ποια θα επιθυμούσατε να είναι η πορεία σας για να φτάσετε σε έναν προορισμό. Ορισμένες φορές σκεφτόμαστε πως για παράδειγμα θέλουμε σε πέντε χρόνια από τώρα να έχουμε δημιουργήσει οικογένεια και αντί να σκεφτούμε ποιος θα ήταν ο τρόπος που μας αντιπροσωπεύει για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, αναλωνόμαστε στη σκέψη ότι μπορεί να μην κάνουμε τελικά οικογένεια και πώς θα νιώθουμε αν συμβεί κάτι τέτοιο. Βέβαια πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η ζωή ορισμένες φορές έχει ανατροπές που δεν μπορούμε να τις γνωρίζουμε, να τις προκαθορίσουμε και να τις προλάβουμε. Σίγουρα δεν αφήνουμε τα πάντα στην τύχη τους αλλά φροντίζουμε να ζούμε και όμορφα την καθημερινότητά μας.

5) Αποκτούμε κοινωνική ζωή και ενδιαφέροντα

Αυτή μας η φοβία καμιά φορά  και οι αντιδράσεις που μπορεί να έχουμε, τις οποίες αναφέραμε παραπάνω, ίσως να προκύπτουν από την έλλειψη κοινωνικής ζωής. Όσο περίεργο και  αν ακούγεται σε κάποιες από εσάς, υπάρχουν γυναίκες οι οποίες λόγω το ότι δεν έχουν κοινωνική ζωή ή οποιαδήποτε ενδιαφέροντα, γεμίζουν από την φοβία της μοναξιάς. Δηλαδή δεν συναναστρέφονται με κόσμο, θεωρούν πως δεν μπορούν να έχουν φιλίες, δεν ψάχνουν για διάφορα ενδιαφέροντα και χόμπι που να τις γεμίζουν και ποντάρουν αποκλειστικά και μόνο στο να βρουν έναν σύντροφο για να μην καταλήξουν μόνες. Έχει αποδειχθεί όμως ότι στη ζωή μας για να είμαστε ευτυχισμένες και ευχαριστημένες χρειαζόμαστε κομμάτια από όλους τους τομείς.

Χρειαζόμαστε μία όμορφη σχέση, φίλους, κοινωνική ζωή, εργασία. Αυτό όλα συνθέτουν κομμάτια που δημιουργούν μία πληρότητα. Δεν υπάρχει όμως ένα πλάνο που να λέει σε ποιο από όλα αυτά πρέπει να δώσουμε περισσότερη σημασία και με ποια σειρά να τα αποκτήσουμε. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να φοβάστε να μην μείνετε μόνες αφού σημαντικό είναι να βάλετε όλα αυτά σε μία σειρά που θα αρέσει και θα γεμίζει εσάς. Μπορεί τη δεδομένη στιγμή να έχετε ασχοληθεί με την εργασία σας και τους φίλους γιατί αυτό χρειάζεστε. Ίσως αργότερα να θελήσετε να μπείτε και στη διαδικασία να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο για εσάς. Άλλες πάλι γυναίκες μπορεί να έχουν  μία άλλη σειρά. Πάντα πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στον εαυτό μας και στα δικά μας θέλω, αν επιθυμούμε να αισθανόμαστε όμορφα και να μην επηρεαζόμαστε από το ποιος είναι ο τρόπος που αισθάνονται όμορφα οι άλλοι και ποιον δρόμο ακολούθησαν.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα