Δεν τον θέλουν οι δικοί μου – Αιτίες – Τι να κάνεις

Δεν τον θέλουν οι δικοί μου και δεν ξέρω τι να κάνω! Όλοι θέλουμε να επιλέγουμε με τα δικά μας κριτήρια τον σύντροφό μας και θεωρούμε πως είμαστε οι μόνοι που γνωρίζουμε απόλυτα τι αισθανόμαστε. Στην πραγματικότητα, όμως, οι δικοί μας άνθρωποι μπορούν να μας επηρεάσουν και να μας φέρουν, εύκολα, σε συναισθηματικό αδιέξοδο. Αρκετές γυναίκες βρίσκονται σε δίλημμα όταν πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των δικών τους και του συντρόφου τους. Νιώθουν πως βρίσκονται ανάμεσα σε δυο στρατόπεδα αυτοί είναι φίλοι είτε η ίδια τους η οικογένεια. Πόσο μας επηρεάζουν, λοιπόν, στις επιλογές μας; Είναι εύκολο να βρούμε την χρυσή τομή ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι; Τις περισσότερες φορές ξεχνάμε πως το πιο σημαντικό είναι να είμαστε εμείς ευτυχισμένες αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις στην ευτυχία μας υπάρχει πάντα μία σκιά.

Δεν τον θέλουν οι δικοί μου και αισθάνομαι κομμένη στα δυο! Είναι μία δύσκολη θέση που χρειάζεται ψυχραιμία και σωστό χειρισμό για να βγούμε από αυτήν. Η αλήθεια είναι πως το δίλημμα που δημιουργείται στο μυαλό μας έχει να κάνει με το α οι δικοί μας άνθρωποι έχουν δίκιο ή όχι. Αν δίκαια κρατούν μία αρνητική στάση απέναντι στον σύντροφό μας τότε εμείς έχουμε κάνει μία λάθος επιλογή. Αν, όμως, είναι άλλοι οι λόγοι και άδικα κρατούν μία τέτοια στάση, τότε ίσως χαλάσουμε κάτι πολύ όμορφο. Όπως και να ‘χει, τα σύννεφα που δημιουργούνται σε τέτοιες περιπτώσεις φέρνουν ένα περίεργο κλίμα στην σχέση. Πιστεύουμε πως πρέπει μονίμως να είμαστε ετοιμοπόλεμες για να υποστηρίξουμε τον σύντροφό μας. Φυσικά και κάποια στιγμή θα γίνει κουραστικό και τότε θα θελήσουμε να γείρουμε ολοκληρωτικά προς την μία πλευρά. Αυτό που δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε είναι πως στην πραγματικότητα πρέπει να γείρουμε προς τον εαυτό μας αφού είναι ο μόνος που μπορεί να μας δώσει τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που οι δικοί μας μπορεί να μην θέλουν τον σύντροφό μας και από ‘κει και πέρα βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.

Δεν τον θέλουν οι δικοί μου – Πιθανοί λόγοι

Να θυμάστε πως οι λόγοι μπορεί να μην είναι πάντα οι προφανείς!

1)Έχει κακό χαρακτήρα

Έχουν δει στον σύντροφό μας μία κακή συμπεριφορά προς εμάς ή ακόμα και προς τους ίδιους. Σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ δύσκολο να τον δεχτούν αφού θεωρούν πως θα περάσουμε μία δύσκολη ζωή και αυτό που τους ενοχλεί περισσότερο είναι πως το βλέπουμε και δεν κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Η κακή συμπεριφορά του τους κάνει να ανησυχούν και συνήθως πιστεύουν πως η αγάπη μας γι’ αυτόν τον άνθρωπο μας κάνει και εθελοτυφλούμε. Η αλήθεια είναι πως μερικές φορές «οι τρίτοι» βλέπουν τα πράγματα πιο καθαρά από εμάς αφού το συναίσθημα μπορεί να περιπλέξει την κατάσταση. Βέβαια κάθε ζευγάρι προσπαθεί να βρει την χρυσή τομή στην σχέση και αυτό δεν μπορούν πάντα οι άλλοι να το αντιληφθούν. Ένας κακός χαρακτήρας, όμως, είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος που δημιουργεί εντάσεις και αντιδράσεις με τους δικούς μας ανθρώπους.

2)Δεν έχει αποκατασταθεί επαγγελματικά

Άλλος ένας λόγος είναι η επαγγελματική αποκατάσταση του συντρόφου μας η οποία μπορεί να δημιουργήσει έντονη ανησυχία στους δικούς μας για το μέλλον. Όσο και να γνωρίζουν πως οι ίδιες είμαστε ανεξάρτητες δεν παύουν να θεωρούν πως ο σύντροφός μας είναι αυτός που πρέπει να παρέχει ασφάλεια. Συγκεκριμένα οι γονείς ενδιαφέρονται από την πρώτη στιγμή να μάθουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο σύντροφός μας. Ίσως για τους ίδιους έχει να κάνει με τον δυναμικό του χαρακτήρα και την στάση ζωής του. Θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο ήσυχοι αφού θα μας παρέχει στήριξη και ασφάλεια.

3)Δεν είναι του επιπέδου μας

Όσο κι αν σας ακούγεται θεωρία βγαλμένη από μία άλλη εποχή, μέχρι και σήμερα καλά κρατεί. Δεν είναι λίγοι αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε επίπεδα ανάλογα την δουλειά τους και γενικότερα το επίπεδο μόρφωσης και οικονομικής κατάστασης. Ονειρεύονται έναν ιδιαίτερα μορφωμένο και σε υψηλό επίπεδο οικονομικά σύντροφο για εμάς με συνέπεια να μην ευχαριστιούνται με κάτι πιο λίγο από αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Σε αυτήν την περίπτωση συνήθως πέφτουν στην παγίδα να μην βλέπουν συμπεριφορές ή ακόμα και τρόπο ζωής.

4)Είναι «ξένος»

Σίγουρα έχετε ακούσει αυτήν την πρώτη ερώτηση που κάνουν οι δικοί μας όταν γνωρίσουμε κάποιον, «από πού είναι». Για πολλούς ξένοι θεωρούνται όσοι όχι μόνο δεν είναι από την χώρα μας αλλά και από το μέρος που μένουμε. Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο σε πιο κλειστούς κύκλους της επαρχίας. Παρατηρούμε πως αρκετές φορές ο φόβος των γονιών να μην φύγει το παιδί τους μακριά από τον τόπο του δημιουργεί θέματα και αντιδράσεις για τον «ξένο» σύντροφο που επιλέξαμε.

5)Έχει ισχυρή προσωπικότητα

Δεν είναι καθόλου περίεργο η ισχυρή προσωπικότητα του συντρόφου μας να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα από την πλευρά των δικών μας. Θα την κάνει ότι θέλει! Είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτονται και θεωρούν πως θα χάσουμε την δική μας προσωπικότητα και τον εαυτό μας γενικότερα στην προσπάθειά μας να φτιάξουμε μία αρμονική σχέση με ένα σύντροφο ιδιαίτερα δυναμικό και ίσως με παραπάνω εγωισμό από όσο θα έπρεπε. Δεν είναι απαραίτητο να έχει παρουσιάσει έναν κακό χαρακτήρα αλλά μπορεί να φαίνεται απόλυτος και αυταρχικός.

6)Έχουν κάποιον άλλον στο μυαλό τους

Τέλος, κάποιες φορές παρατηρούμε πως οι δικοί μας θεωρούν πως αυτός που οι ίδιοι έχουν στον μυαλό τους για σύντροφό μας είναι πολύ καλύτερος. Μην σας φανεί περίεργο αν διαπιστώσετε πως δεν πιστεύουν και πολύ στις δικές μας επιλογές είτε γιατί μας θεωρούν παρορμητικές είτε ιδιαίτερα συναισθηματικές. Αυτά τα δυο, κατά την γνώμη τους, δεν μας αφήνουν να δούμε καθαρά όταν πρόκειται να επιλέξουμε τον σύντροφο που θα δέσουμε τη ζωή μας μαζί του. Έτσι κοιτούν με μισό μάτι τον σύντροφο που επιλέξαμε μόνες μας και τον «σκανάρουν» για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Δεν τον θέλουν οι δικοί μου – Τι να κάνω;

Αρχικά πρέπει να τονίσουμε πως η τελική απόφαση είναι δική μας. Οτιδήποτε από τα παραπάνω μπορεί να συμβαίνει και στην δίκη μας περίπτωση αλλά είναι ώρα να ξεμπερδέψουμε την κατάσταση. Αν όντως κάτι δεν πάει καλά με τον σύντροφό μας ο εγωισμός και η αρνητική στάση μας απέναντι στους δικούς μας θα μας δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα. Από την άλλη μεριά, όμως, το να επηρεαστούμε και να διαλύσουμε κάτι που λατρεύουμε να έχουμε στη ζωή μας θα έχει κι αυτό ιδιαίτερα δυσάρεστες συνέπειες στην ψυχολογία μας. Το θέμα, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιήσουμε την λογική μας για να δούμε από πού προκύπτει μια τέτοια κόντρα και να μην αδικήσουμε κανέναν. Βέβαια το συναισθηματικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό σε μία σχέση αλλά η λογική είναι αυτή που μας βοηθάει να την κρατήσουμε σε ένα επίπεδο. Δείτε μόνη σας με ανοιχτό μυαλό τι συμβαίνει γύρω σας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Μην ξεχνάτε πως μπορεί οι δικοί μας άνθρωποι να μας αγαπούν και να μας νοιάζονται αλλά μερικές φορές  δεν υπολογίζουν την διαφορετικότητά μας.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα