Αρχική / Σώμα / Στραβά πόδια – Πώς να βελτιώσεις την εικόνα και την υγεία τους
στραβά πόδια

Στραβά πόδια – Πώς να βελτιώσεις την εικόνα και την υγεία τους

Ντρέπεσαι να δείξεις τα πόδια σου; Φοράς χειμώνα καλοκαίρι μακριά παντελόνια για να μην φαίνονται τα πόδια σου επειδή δεν τα θεωρείς όμορφα ή συγκεκριμένα επειδή πιστεύεις ότι έχεις στραβά πόδια; Αν ναι, σου προτείνουμε να διαβάσεις το συγκεκριμένο άρθρο του περιοδικού Δυναμική Γυναίκα και να δεις ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες αλλά και συμβουλές από τη συντακτική ομάδα μας. Πώς προκαλείται το συγκεκριμένο θέμα και τι μπορεί να φέρει ευθύνη για αυτό; Τι μπορεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να κάνει προκειμένου να το αντιμετωπίσει; Η γυμναστική είναι καλή στην προκειμένη περίπτωση; Αυτά κι άλλα πολλά θα δούμε εδώ μαζί!

Στραβά πόδια: Τι ακριβώς είναι και πώς δημιουργούνται.

Τα στραβά πόδια είναι ένα φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται σε πολλούς ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου. Όταν λέμε στραβά πόδια εννοούμε τα άτομα των οποίων τα πόδια δεν είναι σε πλήρη ευθεία όταν στέκονται όρθιοι αλλά εμφανίζουν κάποια κλίση / καμπύλη είτε προς το εσωτερικό των ποδιών είτε προς το εξωτερικό. Τα στραβά πόδια μπορούν να έχουν προκληθεί είτε λόγω κληρονομικότητας είτε λόγω καθημερινής κακής στάσης στο σώμα μας είτε λόγω αθλητισμού. Το συγκεκριμένο πρόβλημα αφορά στα κόκκαλα των ποδιών και ειδικότερα σε αυτά που βρίσκονται κάτω από το γόνατο αλλά και το ίδιο το γόνατο. Όπως αναφέραμε τα στραβά πόδια οφείλονται εξ ολοκλήρου στα κόκκαλα συνεπώς το να αναστρέψεις μια τέτοια κατάσταση απαιτεί προσοχή και πολύ κόπο, προσπάθεια και πείσμα. Στην συνέχεια του άρθρου θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές για το τι να κάνεις προκειμένου να βοηθήσεις τα πόδια σου να γίνουν πιο ίσια αλλά και πιο γερά.

Στραβά πόδια: Πώς αντιμετωπίζονται.

1.Φυσικοθεραπεία:
Μια από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να ισιώσουν τα στραβά πόδια είναι μέσω τις φυσικοθεραπείας. Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις την φυσικοθεραπεία όσο το δυνατόν νωρίτερα γίνεται αυτό. Αν έχει το παιδί σου στραβά πόδια τότε από μικρή κιόλας ηλικία μπορείς να ξεκινήσεις να του κάνεις φυσικοθεραπείες καθώς έτσι θα εξαφανιστεί το πρόβλημα οριστικά. Αν βέβαια το πρόβλημα το έχεις εσύ που είσαι σε μεγαλύτερη ηλικία τότε θα πρέπει και εσύ να κάνεις φυσικοθεραπείες αλλά τα αποτελέσματα δεν θα είναι τόσο άμεσα σε σχέση με ενός μικρού παιδιού που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του.

2.Μασάζ:
Είναι αντίστοιχο της φυσικοθεραπείας μόνο που τώρα μπορείς να το κάνεις εσύ στον εαυτό σου ή να βάλεις κάποιον άλλον να σου κάνει. Δεν χρειάζεται να ξέρεις κάποια τεχνική ούτε να το έχεις μελετήσει πολύ το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κάνεις μασάζ στα πόδια σου στην περιοχή των γονάτων φροντίζοντας οι κινήσεις σου να «σπρώχνουν» το πόδι και το γόνατό σου στο σημείο που αν βρισκόταν θα ίσιωνε το πόδι. Το μασάζ αυτό για στραβά πόδια μπορεί να βοηθήσει πολύ και μπορείς να το κάνεις κάθε ημέρα.

3.Ενδυνάμωση ποδιών:
Όλα τα μυοσκελετικά προβλήματα του ανθρώπινου σώματος επιδιορθώνονται μέσω της γυμναστικής. Για αυτό καλό θα ήταν να αρχίσεις να ενδυναμώσεις τα πόδια σου. Για να το καταφέρεις αυτό μπορείς να κάνεις διάφορες ασκήσεις στο σπίτι μόνη σου χωρίς κανένα έξοδο. Μια πάρα πολύ καλή άσκηση που μπορείς να την κάνεις άμεσα είναι τα λεγόμενα squat ή αλλιώς καθίσματα. Μερικές επαναλήψεις την ημέρα θα κάνουν τα πόδια σου να σφίξουν και οι μύες σου θα σπρώχνουν τα κόκκαλα στην σωστή θέση. Επιπλέον μια πολύ καλή άσκηση είναι να περπατάς μερικά λεπτά την ημέρα στον δρόμο είτε σε κάποιο γήπεδο. Αν θες ακόμα καλύτερη και πιο στοχευμένη γυμναστική τότε μπορείς να ρωτήσεις κάποιον ειδικό γυμναστή που ειδικεύεται στην επανόρθωση των προβλημάτων του σώματος είτε να ψάξεις στο διαδίκτυο για τέτοιου είδους ασκήσεις. Το καλό με το διαδίκτυο είναι ότι μπορείς να βλέπεις βίντεο για το πώς να κάνεις σωστά τις εκάστοτε ασκήσεις.

4.Γράψου σε ένα γυμναστήριο:
Αν θες να απαλλαχθείς από το πρόβλημα που ονομάζεται στραβά πόδια έχοντας στην διάθεσή σου πάρα πολλά όργανα γυμναστικής ικανά να γυμνάσουν κάθε περιοχή του σώματός σου αλλά και έμπειρο προσωπικό που θα σου φτιάξει ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες σου τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να γραφτείς σε ένα σοβαρό γυμναστήριο. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις ένα γυμναστήριο που θα έχει μέσα φυσικοθεραπευτή αλλά και γυμναστές που ειδικεύονται σε τέτοια προβλήματα. Αν πεισμώσεις και εφαρμόσεις πιστά ότι σου πουν τότε θα δεις πολύ γρήγορα αποτελέσματα τόσο στα πόδια σου τόσο και στο υπόλοιπο σώμα. Αν συνδυάσεις αυτή την συμβουλή μας με τις παραπάνω και επισκέπτεσαι και έναν φυσικοθεραπευτή τότε θα δεις ότι τα στραβά πόδια θα πάψουν ποια να σε προβληματίζουν.

5.Σωστή στάση σώματος:
Το Α και το Ω σε τέτοια ζητήματα που αφορούν τα κόκκαλα και το σώμα μας αποτελεί η στάση του σώματος. Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο αλλά πάρα πολλά προβλήματα όπως και τα στραβά πόδια μπορούν να ελαττωθούν έως και να εξαφανιστούν αν έχεις την σωστή στάση του σώματος. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει συνεχώς να φροντίζεις να έχεις σωστή στάση σώματος. Αν καταφέρεις και διατηρείς μια σωστή στάση αυτό θα σου γίνει συνήθεια και δεν θα χρειάζεται καν να παιδεύεσαι να διατηρήσεις το σώμα σου ίσιο, καθώς θα σου γίνεται ασυνείδητα. Επίσης πολύ σημαντικό στην στάση του σώματος είναι να αγοράσεις παπούτσια τα οποία βοηθούν στην σωστή στάση του σώματος (όχι απαραίτητα τα φαρμακευτικά) όπως π.χ. τα αθλητικά για τους δρομείς.

5.Επισκέψου έναν ορθοπεδικό:
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την άποψη ενός ειδικού στο θέμα αυτό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις ένα ραντεβού και να επισκεφτείς έναν καλό γιατρό που εμπιστεύεσαι. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί να βγάλεις μια ακτινογραφία προκειμένου να ελέγξει ο γιατρός την κατάσταση των κόκκαλων σου και την μορφολογία τους. Ο ορθοπεδικός θα μπορέσει να καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκεσαι, το πόσο σημαντικό είναι να επιδιορθώσεις το πρόβλημα με τα στραβά πόδια αλλά και πώς να το κάνεις σύμφωνα με την γνώμη της ιατρικής.

6.Επέμβαση:
Μια από τις λύσεις που θα σου προτείνει ο ορθοπεδικός είναι να κάνεις μια επέμβαση η οποία θα βοηθήσει στο να ισιώσουν τα πόδια σου και να απαλλαχθείς οριστικά από τα στραβά πόδια. Δυστυχώς δεν μπορούμε να σου δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα τις επέμβασης καθώς μόνο ο γιατρός μπορεί να γνωρίζει το αν χρειάζεται να γίνει, το πώς θα γίνει, αν θα σε επηρεάσει σε κάποιο άλλο μέρος του σώματος και τελικά σχετικά με το κόστος της. Αν το πρόβλημά σου με τα στραβά πόδια είναι έντονο τότε καλό θα ήταν να προβείς άμεσα σε επέμβαση ειδικά αν τα στραβά πόδια σε περιορίζουν στην κίνηση.

x

Check Also

πώς να μην ιδρώνεις

Πώς να μην ιδρώνεις – Τρόποι για να μην ιδρώνεις

Πόσες φορές έχουμε έρθει όλες σε αυτήν την απίστευτα δύσκολη θέση με ...

πώς να κάνεις ωραίο ποπό

Πώς να κάνεις ωραίο ποπό – Διατροφή, Γυμναστική, Tips ντυσίματος

Μη μας πεις ότι δε ζηλεύεις τις γυναίκες που έχουν από τη ...

σπιτικά δυναμωτικά νυχιών

Σπιτικά δυναμωτικά νυχιών – Τα 9 καλύτερα

Τα άκρα μιας γυναίκας αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό το πόσο περιποιημένη είναι ...