Αρχική / Σώμα / Αποτρίχωση στα πόδια – Καλύτερες μέθοδοι
αποτρίχωση στα πόδια

Αποτρίχωση στα πόδια – Καλύτερες μέθοδοι

Οι τρίχες στα πόδια μας αποτελεί ένα μόνιμο πρόβλημα, καθώς ό,τι και να κάνουμε αυτές ξαναφυτρώνουν. Το ζήτημα των γυναικών είναι πώς θα απαλλαγούν από αυτές τις τρίχες και ιδίως στην περιοχή των ποδιών, όπου είναι μεγάλο μέρος του σώματος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για αποτρίχωση στα πόδια και εμείς θα σας αναφέρουμε παρακάτω έξι από αυτές τις μεθόδους καθώς επίσης και μια σπιτική κρέμα για τυχόν ερεθισμούς μετά από την αποτρίχωση στα πόδια.

1. Τρόποι για αποτρίχωση στα πόδια

Α. Ξυραφάκι

Είναι ο πιο οικονομικός και γρήγορος τρόπος για αποτρίχωση στα πόδια. Ίσως είναι η ιδανική λύση για έκτακτες περιστάσεις ή όταν τυχαίνει να μην έχουμε όρεξη (συμβαίνει πολλές φορές!). Τα αποτελέσματα είναι προσωρινά, αφού σε 2-3 μέρες, ανάλογα την τρίχα, ξαναφυτρώνουν. Δώστε όμως προσοχή στο πώς κάνετε αποτρίχωση στα πόδια με το ξυραφάκι για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς και κοψίματα. Πρώτα, χρησιμοποιήστε το με τη φορά που φυτρώνουν οι τρίχες και έπειτα προς την αντίθετη φορά. Τέλος, μην περνάτε πολλές φορές το ξυραφάκι από το ίδιο μέρος γιατί υπάρχει κίνδυνος να ερεθίσετε το δέρμα σας.

Β. Ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές

Οι ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές μπορούν να λειτουργήσουν είτε με ρεύμα είτε με μπαταρίες. Είναι εύχρηστες για αποτρίχωση στα πόδια αλλά λίγο επίπονη η διαδικασία. Αποτελείται από δύο ή τρεις λεπίδες, είναι σχετικά οικονομικές οι συσκευές και οι τρίχες ξαναφυτρώνουν τουλάχιστον σε δύο εβδομάδες. Το μόνο πράγμα που πρέπει να αποφύγετε είναι το “κόντρα” ξύρισμα γιατί θα ερεθιστεί το δέρμα σας. Επίσης, καλό θα ήταν όταν κάνετε αποτρίχωση στα πόδια με ξυριστική μηχανή, με το ένα χέρι να τεντώνετε την περιοχή που αποτριχώνετε και με το άλλο χέρι να περνάτε την μηχανή πάνω στο δέρμα.

Γ. Κερί

Η αποτρίχωση στα πόδια με κερί θεωρείται από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αφού οι τρίχες καθυστερούν να εμφανιστούν τουλάχιστον για ένα μήνα. Χρειάζεται βέβαια λίγο θάρρος για να τραβήξετε τις ταινίες διότι αφαιρούν τις τρίχες από την ρίζα αλλά σίγουρα θα μείνετε ευχαριστημένες από τον τρόπο αυτόν. Εάν πάλι θέλετε να πάτε σε έναν αισθητικό, να γνωρίζετε ότι δεν κοστίζει πολύ ακριβά. Η διαδικασία είναι λίγο επώδυνη, ειδικά αν το κάνετε για πρώτη φορά και επίσης μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμό. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει μετά την αποτρίχωση στα πόδια να βάλετε κάποιο λαδάκι ή μια κρέμα για να μειωθούν οι κοκκινίλες.

Δ. Χαλάουα

Η χαλάουα είναι μια σπιτική συνταγή από ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού όπου απλώνεται στην περιοχή και τραβιέται. Η αποτρίχωση στα πόδια με αυτή τη μέθοδο προκαλεί πόνο αν και συνηθίζεται μετά. Το πλεονέκτημα είναι ότι έχει φυσικά συστατικά, είναι οικονομική και τα αποτελέσματα είναι ίδια όπως με το κερί. Αν δεν καταφέρετε να φτιάξετε μόνη σας την χαλάουα, μπορείτε να πάτε σε κάποιο ινστιτούτο αισθητικής και επίσης το μήκος της τρίχας θα πρέπει να το αφήσετε μεγάλο ώστε να πιαστούν από την ρίζα. Αν και χρονοβόρα διαδικασία, αξίζει την προσπάθεια.

Ε. Αποτριχωτικές κρέμες

Η αποτρίχωση στα πόδια με αποτριχωτικές κρέμες είναι γρήγορη και εύκολη. Η τρίχα δεν βγαίνει από την ρίζα αλλά τις “καίει” διότι περιέχει χημικές ουσίες. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να τελειώσει η διαδικασία αφού τοποθετείς την αποτριχωτική κρέμα στα πόδια και σε εφτά λεπτά θα δείτε τις τρίχες να αποδυναμώνονται και να απομακρύνονται. Σπάνια ερεθίζει το δέρμα, όμως αν συμβεί κάτι τέτοιο να απευθυνθείτε αμέσως στον γιατρό σας. Τέλος, οι τρίχες εφόσον δεν αφαιρούνται από την ρίζα, εμφανίζονται πάλι μετά από δύο εβδομάδες.

Στ. Ριζική αποτρίχωση με λέιζερ

Είναι από τις πιο σύγχρονες μεθόδους για αποτρίχωση στα πόδια. Απαιτείται ένα έμπειρο προσωπικό με γνώσεις χειρισμού του μηχανήματος και έχει σαν αποτέλεσμα να καταστρέφει τον βολβό της τρίχας στον θύλακα ώστε να μην μπορεί να δημιουργηθεί και να φυτρώσει νέα τρίχα. Η διαδικασία για πρώτη φορά, ίσως να σας φανεί επώδυνη όμως πολλές γυναίκες δεν έχουν αντιμετωπίσει κάποιο πόνο. Οι τρίχες ξαναβγαίνουν μετά από δύο μήνες περίπου και για να μην ξαναδείτε τρίχα στα πόδια σας θα χρειαστείτε τουλάχιστον 4 συνεδρίες (ανάλογα τον τύπο της τρίχας και τυχόν παθολογικά αίτια). Θεωρείται από τους πιο ακριβούς τρόπους για αποτρίχωση στα πόδια όμως είναι ο πιο αξιόπιστος και αποτελεσματικός.

2. Σπιτική κρέμα για μετά την αποτρίχωση στα πόδια

Αυτή η σπιτική συνταγή είναι ιδανική για μετά την αποτρίχωση στα πόδια. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  • Α. 30ml εμφιαλωμένο νερό
  • Β. 10ml βούτυρο καριτέ
  • Γ. Βιταμίνη Ε (μια αμπούλα)

Η διαδικασία είναι η εξής:

Ζεσταίνετε το βούτυρο καριτέ και μόλις τελειώσετε προσθέστε το εμφιαλωμένο νερό. Έπειτα, με ένα μιξεράκι χειρός ανακατέψτε τα υλικά και θα δείτε να γίνετε μια κρέμα. Έπειτα, τοποθετήστε την βιταμίνη Ε, όπου έχει την ιδιότητα να κάνει την κρέμα να διαρκεί περισσότερο. Επίσης, το βούτυρο καριτέ έχει μαλακτικές ιδιότητες και δεν επιτρέπει στο δέρμα να ερεθιστεί.

Τέλος, αυτοί είναι οι έξι μέθοδοι για αποτρίχωση στα πόδια. Προσοχή όμως, οτιδήποτε περίεργο δείτε μετά την αποτρίχωση στα πόδια να πάτε απευθείας στον γιατρό σας για επίσκεψη.

x

Check Also

πώς να μην ιδρώνεις

Πώς να μην ιδρώνεις – Τρόποι για να μην ιδρώνεις

Πόσες φορές έχουμε έρθει όλες σε αυτήν την απίστευτα δύσκολη θέση με ...

πώς να κάνεις ωραίο ποπό

Πώς να κάνεις ωραίο ποπό – Διατροφή, Γυμναστική, Tips ντυσίματος

Μη μας πεις ότι δε ζηλεύεις τις γυναίκες που έχουν από τη ...

σπιτικά δυναμωτικά νυχιών

Σπιτικά δυναμωτικά νυχιών – Τα 9 καλύτερα

Τα άκρα μιας γυναίκας αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό το πόσο περιποιημένη είναι ...