Πώς να τον κάνεις να σε θέλει τρελά – Τα 6 πρέπει και τα 6 μη

Πάμπολλα πράγματα και κόλπα έχουμε όλες μας λίγο – πολύ ακούσει σε σχέση με το πώς μπορούμε να κρατήσουμε το σύντροφό μας στο πλευρό μας και, μάλιστα, να τον κάνουμε να μας θέλει ωσάν τρελός! Ποια άραγε από αυτά έχουν πιθανότητες να είναι αποτελεσματικά και ποια όχι; Μήπως υπάρχουν ορισμένα κόλπα που έχουν επιφανειακή δράση, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν κι άλλα τα οποία δεν γνωρίζουμε αλλά μπορούν πράγματι να επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού Δυναμική Γυναίκα έχει στη διάθεσή της ορισμένες συμβουλές και τακτικές αναφορικά με το πώς να τον κάνεις να σε θέλει τρελά. Για ρίξε μια καλή ματιά!

Πώς να τον κάνεις να σε θέλει τρελά – Τα 6 πρέπει και τα 6 μη

ΠΡΕΠΕΙ…

1)Να τον κοιτάς στα μάτια.

Όσο το δυνατόν συχνότερα επιδίωκε την οπτική επαφή μεταξύ εσού και του αγοριού που σου αρέσει ή του συντρόφου με τον οποίο είσαι ήδη σε σχέση. Όταν είστε μαζί, σε οποιοδήποτε μέρος, και συζητάτε, κάρφωνε μερικές φορές το βλέμμα σου πάνω στο δικό του και άφηνε έτσι τα μάτια να πουν πράγματα που δεν εκφράζονται τόσο καλά με το στόμα. Επίσης, να τον κοιτάς κατάματα όποτε του μιλάς προκειμένου να του φανερώνεις την ειλικρίνειά σου, μια ειλικρίνεια που στις μέρες μας δε θεωρείται δεδομένη στις σχέσεις, γι’ αυτό κι όταν φαίνεται πως υπάρχει πολλαπλασιάζει την αγάπη, την εκτίμηση και το σεβασμό από το άλλο μέλος της σχέσης και κατ’ επέκταση την εμπιστοσύνη στο ζευγάρι. Πώς να τον κάνεις να σε θέλει τρελά χάριν την επιδιωκόμενης από πλευράς σου οπτικής επαφής; Κοίταζέ τον επίμονα – κι ίσως αισθησιακά θα λέγαμε – όταν είναι περιποιημένος· είτε μόλις έχει βγει από το μπάνιο είτε είναι έξω μαζί σου ή και την παρέα του / σας κ.ο.κ. Διότι, εκλαμβάνοντας από εσένα ότι τον θεωρείς όμορφο, ελκυστικό και θελκτικό, νιώθει κι ο ίδιος πολύ καλύτερα, γεμίζει αυτοπεποίθηση, και δένεται ακόμη περισσότερο μαζί σου.

2)Να του λες αστεία.

Δε χρειάζεται να είσαι η top comedian για να μπορείς να πετάς πού και πού κανένα αστειάκι. Ειδικά όταν γνωρίζεις το χιούμορ του αγαπημένου σου ή / και έχετε κοινές εμπειρίες, τα αστεία μεταξύ σας γίνονται ακόμη πιο εύκολα και με πολλές περισσότερες πιθανότητες να είναι επιτυχημένα. Γενικά, ξέρεις ότι οι άνδρες, όσο σοβαροί κι αν φαίνονται μερικοί από αυτούς, μέσα τους παραμένουν παιδιά – έτσι υποστηρίζει τουλάχιστον η σχετική και υφισταμένη κοινωνική αναπαράσταση. Και τι αρέσει σίγουρα στα παιδιά; Το παιχνίδι και το γέλιο. Πείραζέ τον, λοιπόν, λέγε του πού και πού αστεία, και θα πετύχεις αυτόματα στο πώς να τον κάνεις να σε θέλει τρελά. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί το χιούμορ είναι δείκτης ευφυΐας. Γιατί να μην του δείχνεις πόσο έξυπνη είναι η κοπέλα που έχει δίπλα του ή η σύντροφός με την οποία είναι ήδη μαζί;;!

3)Να είσαι απρόβλεπτη.

Ετοίμασέ του το αγαπημένο του φαγητό σε ένα όμορφα στρωμένο τραπέζι και με συνοδεία το αγαπημένο του ποτό και τη μουσική που του αρέσει. Κλείσε εισιτήρια για ένα μέρος που θα ήθελε να πάει ή ακόμη και στην ταινία που παίζει στους κινηματογράφους και ξέρεις ή πιστεύεις ότι θα θέλει να δει. Αγόρασέ του ένα δωράκι – δεν έχει καμία σημασία η αξία του – χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος (επέτειος, εορτή, γενέθλια κ.ά.). Γράψε του κάτι γλυκό ή κάτι αστείο σε ένα post – it και κόλλησέ το κάπου που δε θα περιμένει να το δει, όπως για παράδειγμα μέσα στο πορτοφόλι του, έτσι ώστε να χαρεί και να χαμογελάσει όταν το ανοίξει ξαφνικά. Με το να είσαι απρόβλεπτη έχεις ήδη κλείσει μία θέση δίπλα στον άνθρωπο αυτόν, και όχι όποια κι όποια, την πρώτη! Βέβαια, μπορείς να σκεφτείς ένα εκατομμύριο άλλες ιδέες για μικρό-εκπλήξεις ή ακόμη και για πιο «μεγάλες» εκπλήξεις όπως είναι ένα ταξίδι. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πλέον πάρα πολλά site και blogs με ιδέες για δώρα ή εκπλήξεις, καθώς επίσης και videos που δείχνουν χειροποίητες κατασκευές που θα κάνουν τον παραλήπτη να αισθανθεί πανευτυχής και τυχερός που σε έχει.

4)Να μιλάς τη γλώσσα του.

Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χαρακτήρα, το δικό του δηλαδή σύνολο γνωρισμάτων, εμπειριών, επιδιώξεων, φιλοδοξιών, γούστου και λοιπών. Έτσι, και κάθε άνδρας θέλει κάτι διαφορετικό, κάτι που εσύ πρέπει να εντοπίσεις με λίγη παραπάνω παρατήρηση, να το εμπεδώσεις και να το εφαρμόζεις στην από κοινού καθημερινότητά σας. Εάν, για παράδειγμα, ο αγαπημένος σου αρέσκεται στα όμορφα λόγια, εννοείται ότι δε θα σε προτρέψουμε στο να του μιλάς ολημερίς με γλυκόλογα και φιλοφρονήσεις, αλλά θα σε παρακινήσουμε αναμφίβολα στο να του κάνεις πού και πού κάποιο κομπλιμέντο. Η εμφάνισή του, το νέο του κούρεμα, το καινούριο του ρούχο, η εμπειρία σας στο κρεβάτι, η έκπληξη που σου ετοίμασε και το γεγονός ότι σε υπερασπίστηκε άψογα μπροστά σε άλλους μπορούν να αποτελέσουν μόνο ορισμένα από τα ζητήματα για τα οποία αξίζει να του κάνεις ένα έστω κομπλιμέντο. Εάν πάλι ο σύντροφός σου είναι πιο πολύ των πράξεων, τότε προσπάθησε έμπρακτα να του καταστήσεις σαφές ότι τον θέλεις, ότι τον αγαπάς και ότι λαμβάνεις σοβαρά υπ’ όψιν σου τις επιθυμίες και τις ανάγκες του. Δηλαδή, εφόσον γνωρίζεις ότι ενοχλείται που κάθε φορά χρειάζεσαι ατελείωτες ώρες για να ετοιμαστείς, φρόντισε στην επόμενη βραδινή σας έξοδο να ετοιμαστείς εντός μίας ώρας και να μη φας πάλι ένα τρίωρο μπροστά από κάθε καθρέπτη του σπιτιού σου! Στην Ψυχολογία, η ικανότητα να κατανοούμε σε βάθος τον άλλον, τι ενδεχομένως σκέπτεται και κυρίως πώς αισθάνεται, ονομάζεται ενσυναίσθηση και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ύπαρξή της στα πλαίσια μιας διαπροσωπικής σχέσης (αδελφικής, μητρικής, πατρικής, συγγενικής, φιλικής, συνεργατικής, και κυρίως ερωτικής) δύναται να καταστήσει την εν λόγω σχέση υγιή, δυνατή, ισχυρή, σε πολύ καλή ποιότητα και με διάρκεια στο χρόνο. Επομένως, βασική συμβουλή από μεριάς μας εάν θέλεις να μάθεις πώς να τον κάνεις να σε θέλει τρελά και παντοτινά είναι ακριβώς αυτή: να προσπαθήσεις να τον καταλαβαίνεις κι έπειτα να του δείχνεις με λόγια και πράξεις τι έχεις καταλάβει.

5)Να τον αφήνεις να αναπνέει.

Πώς να τον κάνεις να σε θέλει τρελά; Δώσε του απλόχερα χώρο και χρόνο. Επίτρεψέ του να έχει τη δική του ζωή με ό,τι αυτό μπορεί να περιλαμβάνει: προσωπικό e-mail, εξόδους με την παρέα του, συνδρομή στο γυμναστήριο κ.λπ. Οι περισσότεροι άνδρες – για να ακριβολογούμε, μάλλον όλοι οι άνδρες – θέλουν να αισθάνονται ότι μπορούν να κάνουν διάφορα πράγματα εξίσου καλά και μόνοι τους, δίχως να έχουν την κοπέλα ή γυναίκα τους πάνω από το κεφάλι τους. Ειδικά εάν είσαι λίγο καιρό μαζί του, το να του στέλνεις συνεχώς στο chat, να τον παίρνεις διαρκώς στο κινητό του τηλέφωνο, να του κρατάς μούτρα επειδή δε συναντηθήκατε και προτίμησε να βγει με τους φίλους του και άλλες τέτοιες ανοησίες, καθιστούν αβέβαιο το άμεσο ή μακρινό μέλλον της σχέσης σας. Κι αυτό, διότι με τέτοιου είδους πρακτικές αφενός τού μεταδίδεις τη νευρικότητα και την ανασφάλειά σου αφετέρου του δείχνεις ότι δεν είσαι ανεξάρτητη, αλλά προσκολλημένη πάνω του. Κι αν αυτά φαντάζουν όμορφα στην αρχή, μετά από λίγο ή περισσότερο καιρό δεν είναι…

6)Να θέτεις σαφή όρια και να ανέχεσαι ό,τι συμβαίνει εντός αυτών και μόνο.

Ο κλάδος της Ψυχολογίας που ασχολείται με τις διαπροσωπικές σχέσεις επισημαίνει τη θεμελιώδη σημασία της τοποθέτησης ορίων από τα μέλη της εκάστοτε σχέσεως. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος είναι απαραίτητο να θέτει τα όρια εντός των οποίων θεωρεί κάτι αποδεκτό κι επιθυμητό και εκτός των οποίων παύει να είναι ανεκτικός και σύμφωνος. Κάτι τέτοιο, συνεπώς, πρέπει να κάνει ο σύντροφός σου αλλά πρέπει να κάνεις κι εσύ, αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Τι σχέση έχει, όμως, η οριοθέτηση με το πώς να τον κάνεις να σε θέλει τρελά; Έχει μια έμμεση μεν αλλά αλληλοεξαρτώμενη σχέση. Συγκεκριμένα, αν εσύ δεν έχεις θέσει τα όρια του μέχρι πού ανέχεσαι και πού όχι, μέχρι πού είσαι σύμφωνη με τις πράξεις και τις συμπεριφορές του και πού δε συμφωνείς, τότε θα υπάρξουν περιπτώσεις που ο σύντροφός σου θα προβεί σε κάτι ή θα πει κάτι που δε σου αρέσει καθόλου. Αν εσύ δυστροπήσεις, θα οδηγηθείτε σε τσακωμό μιας και ο ίδιος δε γνωρίζει ότι εσύ κάτι τέτοιο δεν το αποδέχεσαι, από τη στιγμή που η ίδια δεν του το έχεις προσδιορίσει με σαφήνεια. Από την άλλη, αν εσύ το παίξεις ότι συμφωνείς μαζί του ενώ στην πραγματικότητα δε σου άρεσε αυτό που έγινε, τότε δύο τα τινά: ή θα σε θεωρήσει αυτό που λαϊκά λέμε «χάπατο» κι άρα θα εξακολουθεί να σού κάνει πράγματα που δε σου αρέσουν μόνο και μόνο επειδή δεν αντιδράς, ή θα συνεχίσεις η ίδια να ανέχεσαι πράξεις και συμπεριφορές που δε σε βρίσκουν σύμφωνη και κάποια στιγμή θα κάνεις ένα «μπαμ!».

 

ΜΗ(Ν)…

1)Προσπαθήσεις να γίνεις η μαμά του.

Αν θέλεις να μάθεις πώς να τον κάνεις να σε θέλει τρελά, τότε είναι απαραίτητο να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτική στις ισορροπίες που διατηρείς όσον αφορά το ρόλο σου. Τι εννοούμε; Όταν έξω έχει κρύο κι ανησυχείς για εκείνον, πες του να πάρει τη ζακέτα του με όμορφο τρόπο και απαραιτήτως αιτιολόγησέ του γιατί τού το λες: «Αγάπη μου, επειδή είδα ότι θα πέσει η θερμοκρασία σήμερα και δε θέλω να μού κρυώσεις, πάρε κι ένα ζακετάκι στο χέρι σου όπως θα φεύγεις!». Αυτή είναι μία ωραία ολοκληρωμένη πρόταση, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντικαθίσταται από το: «Γιάννη, ζακέτα να πάρεις!», μιας και η δεύτερη προσταγή είναι πολύ γνώριμη στα αφτιά του Γιάννη. Από πού; Από το στόμα της υπερπροστατευτικής μητέρας του καθ’ όλες τις φθινοπωρινές, χειμωνιάτικες και ανοιξιάτικες μέρες και νύχτες της παιδικής κι εφηβικής ηλικίας του. Αν ήθελε μητέρα, καθόταν με τη μάνα του. Για να έχει επιλέξει, όμως, να μείνει με εσένα, τη σύντροφό του, σημαίνει ότι σίγουρα δε θέλει μία δεύτερη μάνα μέσα στα πόδια του. Πρόσεχε, λοιπόν, από εδώ και στο εξής τις ισορροπίες αυτές.

2)Επιδιώκεις να τον αλλάξεις.

Πολλές φορές μας αρέσει κάποιος άνδρας, παρόλο που εξ αρχής βλέπουμε ορισμένα ελαττώματά του τα οποία δε μας αρέσουν, δε μας βρίσκουν σύμφωνες. Και, παρά ταύτα, δημιουργούμε σχέση μαζί του με τη βέβαιη πεποίθηση ότι όλα αυτά εμείς θα του αλλάξουμε μέσα στο πλαίσιο της σχέσης μας. Και γρήγορα – γρήγορα, αρχίζουμε να του δείχνουμε ό,τι έχει κι ό,τι κάνει που δε μας αρέσει και προσπαθούμε με ιδιαίτερη επιμονή (σχεδόν εμμονή…) να του τα αλλάξουμε, να αλλάξουμε δηλαδή το χαρακτήρα, την προσωπικότητά του. Μα πώς να τον κάνεις να δεθεί μαζί σου όταν επιδιώκεις συνεχώς να τον αλλάξεις, να αλλάξεις τον άνθρωπο που ερωτεύτηκες, ενώ παράλληλα κατσουφιάζεις όποτε βλέπεις ότι οι προσπάθειές σου δεν φέρνουν το επιθυμητό για εσένα αποτέλεσμα;

3)Είσαι εγωίστρια.

Okay, όλες και όλοι λίγο – πολύ φερόμαστε με εγωιστικό ή ακόμη και εγωκεντρικό τρόπο μερικές φορές. Αυτό βέβαια αρμόζει να γίνεται αποδεκτό κι ανεκτό από τον περίγυρό μας, και μάλιστα από τα άτομα που λένε ότι μας αγαπούν και μας νοιάζονται. Διότι όσο εγωιστικά τυγχάνει να φερθείς εσύ, άλλο τόσο θα τύχει να συμπεριφερθεί κι ο σύντροφός σου. Εντούτοις, στις διαπροσωπικές και δη στις ερωτικές σχέσεις μας κρίνονται τουλάχιστον απαραίτητοι οι συμβιβασμοί και οι υποχωρήσεις, υποστηρίζει η Ψυχολογία των Διαπροσωπικών Σχέσεως. Βασική προϋπόθεσή τους: το να είναι αμφοτερόπλευροι, αμοιβαίοι, κι από τα δύο μέλη δηλαδή. Εννοείται ότι δεν πρέπει ο ένας να μετράει πόσες υποχωρήσεις έκανε ο άλλος για να κάνει κι αυτός ίσες, έτσι; Όμως, είναι επιτακτικό να είναι αμοιβαίες και, κυρίως, να είναι υποχωρήσεις και συμβιβασμοί εντός επιτρεπτών για τον εαυτό του καθενός πλαίσια. Διότι μετά, περνούν στο πλαίσιο της ανεκτικότητας, η οποία σιγά – σιγά κουράζει το άτομο της σχέσης που συνεχώς δέχεται, ανέχεται, «καταπίνει»…

4)Τον ελέγχεις διαρκώς.

Ένα από τα μεγαλύτερα «μη» που θέλουμε να τονίσουμε είναι αυτό εδώ, το οποίο σχετίζεται με την άσκηση ελέγχου. Περιμένεις ότι μπορείς να τον κάνεις να σε θέλει όταν τον καλείς συνεχώς στο κινητό του τηλέφωνο και του στέλνεις διαρκώς μηνύματα επειδή δεν είναι μαζί σου και μέσα σου δεν αισθάνεσαι και τόσο σίγουρη τι κάνει και με ποιον; Πάει, το ‘χασες το παιχνίδι. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, μία τέτοια συμπεριφορά από πλευράς σου δεν μπορεί παρά να μεταδίδεται και σε αυτόν. Έτσι, η δική σου ανασφάλεια, φοβία, έλλειψη εμπιστοσύνης και νευρικότητα, περνάει και στο σύντροφό σου και, μάντεψε (!), θα γίνει αργά ή γρήγορα ανυπόφορη και αποκρουστική από αυτόν. Ασφαλώς, και το να φτάσεις στο άλλο άκρο, να μην του τηλεφωνείς καθόλου όταν είναι έξω με τους φίλους του ή να μη στου στέλνεις ούτε ένα μήνυμα όταν εσύ απουσιάζεις για δουλειά, δεν είναι σε καμία περίπτωση ό,τι καλύτερο, μιας και μπορεί κάλλιστα να ερμηνευτεί ως αδιαφορία. «Μέτρον άριστον» ((κι όχι «παν μέτρον άριστον» που το ακούγεται από τον κόσμο και είναι λάθος)) , λοιπόν, όπως έλεγαν κι οι πρόγονοί μας.

5)Είσαι υστερική, υπερβολική και γκρινιάρα με την εμφάνισή σου.

Παραδείγματος χάριν, μην αλλάζεις ένα εκατομμύριο φορές ρούχα, άλλες τόσες παπούτσια κι αξεσουάρ κι άλλες τόσες χτενίσματα προκειμένου να βγείτε για ένα ποτό (ένδειξη υστερίας), μην ντύνεσαι, βάφεσαι και στολίζεσαι ωσάν λατέρνα για να πάτε για ένα καφεδάκι (ένδειξη υπερβολής) και μην παραπονιέσαι συνέχεια ότι δεν έχεις τίποτα να φορέσεις ή ότι το ένα σε παχαίνει και το άλλο δεν αναδεικνύει τη σιλουέτα σου (ένδειξη γκρίνιας). Ναι, όλες τα κάνουμε και τα λέμε αυτά, μάλλον είναι στο DNA μας!…  Ένα μέτρο, όμως, είναι υποχρεωτικό και εδώ εάν θέλεις να μάθεις πώς να τον κάνεις να σε θέλει τρελά. Έχε κατά νου, μάλιστα, ότι οι ανεπιτήδευτες γυναίκες, που δεν κομπλάρουν να βγουν αν χρειαστεί άβαφες και  χωρίς την βραδινή τους τουαλέτα κρατούν πιο εύκολα έναν άνδρα στο πλάι τους, κι αυτό διότι εκπέμπουν αυτήν την αυτοπεποίθηση που γενικώς ελκύει.

6)Χρησιμοποιείς το κρεβάτι.

Αφήσαμε για το τέλος μία πολύ σημαντική πτυχή που επιθυμούμε να θίξουμε, την «εκμετάλλευση» στην ουσία της επαφής στο κρεβάτι όποτε μια κουβέντα τείνει να οδηγήσει σε καβγά, όποτε ένας καβγάς δε γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί με κουβέντα, όποτε ο ένας σύντροφος έχει κάνει τη «λαδιά» του και πιστεύει ότι έτσι θα επανορθώσει. Το να μετέρχεσαι την επαφή στο κρεβάτι ως μέσο διατήρησης κι ενδυνάμωσης της σχέσης σας είναι άκρως εσφαλμένο. Μπορεί πράγματι μία ερωτική διαπροσωπική σχέση να εμπεριέχει έρωτα (όπως λέει και ο ορισμός της), ωστόσο ο τελευταίος αρμόζει να πραγματοποιείται υπό άλλες συνθήκες και όχι ως τρόπος αποφυγής του διαλόγου ούτε ως μέθοδος επίλυσης ενός τσακωμού σας. Μην πιστέψεις ποτέ σε αυτό που λέμε «το καλό κρεβάτι» ή, ακόμα κι αν θεωρείς ότι πράγματι μπορεί ένα καλό κρεβάτι να σας κάνει να ξεχάσετε κάτι που συνέβη, να είσαι σίγουρη πως τα αποτελέσματά του είναι εντελώς επιφανειακά, εντελώς πρόσκαιρα, καθόλου βαθιά και καθόλου διαρκή. Συνεπώς, ΜΗΝ!

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα