Δε συμπαθείς το σύντροφο της κολλητής σου – 8 Λύσεις

Η καλύτερή σου φίλη έχει κάνει μία νέα σχέση και είναι ερωτευμένη με κάποιον που εσύ αντίθετα δεν τρελαίνεσαι καθόλου. Για την ακρίβεια είσαι εντελώς αρνητική στη σχέση αυτή κι αυτό γιατί δε συμπαθείς το σύντροφο της κολλητής σου καθόλου.

Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί αλλά σημασία έχει τι θα αποφασίσεις να κάνεις και πώς θα το χειριστείς. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που δε συμπαθείς το σύντροφο της κολλητής σου, είτε επειδή πραγματικά κάτι τρέχει με αυτόν, είτε γιατί ξαφνικά χάλασε τη δική σας στενή σχέση, πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά πριν της μιλήσεις και πριν δείξεις τη δυσαρέσκειά σου, καθώς αυτό θα επηρεάσει πολύ τη σχέση σου με τη φίλη σου και ενδέχεται να σας δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.

Τι κάνεις, λοιπόν, αν δε συμπαθείς το σύντροφο της κολλητής σου αλλά δε θέλεις να την πληγώσεις και να τη χάσεις από φίλη; Της μιλάς; Προσπαθείς να το κρύψεις; Ας δούμε με πιο τρόπο μπορείς να χειριστείς την κατάσταση.

8 Προτεινόμενες λύσεις, αν δε συμπαθείς το σύντροφο της κολλητής σου

1. Δίνεις χρόνο

Το πρώτο που έχεις να κάνεις και το καλύτερο μέχρι να αποφασίσεις πώς θα κινηθείς, είναι να περιμένεις κάποιο διάστημα, να κάνεις υπομονή τόσο για να δεις πού πάει αυτή η σχέση και πώς προχωράει (αν δεν έχει μέλλον και ξεφουσκώσει σύντομα δεν αξίζει τον κόπο να χαλάσεις τη σχέση σου) όσο και για να δώσεις την ευκαιρία στο αγόρι στης φίλης σου να σου δείξει ποιος πραγματικά είναι κι αν υπάρχει λόγος να μην τον συμπαθείς.

2. Αναζητάς το πρόβλημα

Το καλύτερο πριν μιλήσεις στη φίλη σου για αυτά που αισθάνεσαι και για τον τρόπο που βλέπεις το σύντροφό της, είναι πρώτα να συσκεφτείς με τον εαυτό σου και να αναζητήσεις ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα που σε κάνει να νιώθεις έτσι. Έχει αλήθεια κάτι το αρνητικό ο άνθρωπος αυτός; Δε σου ταιριάζει απλά εσένα ως χαρακτήρας; Έχεις άσχημο προαίσθημα για τη σχέση του με τη φίλη σου; Έχεις δυσάρεστα δείγματα; Είναι μήπως η φαντασία σου; Ή σε τελευταία ανάλυση ο άνθρωπος είναι μια χαρά κι εσύ απλά ζηλεύεις; Μήπως φταίει το ότι απομακρύνει τη φίλη σου από σένα; Ή πολύ περισσότερο το ότι εσύ δεν είσαι ευτυχισμένη σε αυτή τη φάση; Αν δώσεις απάντηση στα ερωτήματα αυτά θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς πρέπει να διαχειριστείς την κατάσταση και αν υπάρχει λόγος να μιλήσεις για κάτι στη φίλη σου ή απλά να το λύσεις με τον εαυτό σου.

3. Μπαίνεις στη θέση της

Αν είσαι ελεύθερη και ενδεχομένως πληγωμένη από κάποια σχέση είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζεις όλους τους υποψήφιους συντρόφους δικούς σου ή φίλων σου αρνητικά και καχύποπτα. Προσπάθησε, όμως, να μπεις στη θέση της φίλης σου και να δεις με τα δικά της μάτια, να αισθανθείς μέσα από εκείνη αυτό που βιώνει αυτή τη στιγμή. Θυμήσου πώς ήταν η τελευταία φορά που ήσουν ερωτευμένη κι ευτυχισμένη και άφησέ τη να το ζήσει χωρίς να της το χαλάσεις ή να τις βάλεις αμφιβολίες κι ενοχές. Αν δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο εναντίον του συντρόφου της και απλά φοβάσαι για εκείνη ή είσαι δύσπιστη λόγω δικών σου εμπειριών, απλώς δώσε της μερικές συμβουλές φιλικά και με τρόπο ώστε να προσέχει, αλλά μέχρι εκεί.

4. Γνώρισέ τον καλύτερα

Εκ πρώτης όψεως δε συμπαθείς το σύντροφο της κολλητής σου αλλά η αλήθεια είναι πως δεν τον γνωρίζεις καλά. Μπορεί τις λίγες φορές που βρεθήκατε μαζί να μη σου γέμισε το μάτι. Πριν αποφασίσεις, όμως, να το πεις αυτό στη φίλη σου φρόντισε να του δώσεις μια ευκαιρία ώστε να σου αποδείξει αν ή όχι αξίζει να είναι δίπλα της. Αν δεν έχεις αποδείξεις ή στοιχεία ότι μπορεί να μην είναι ο κατάλληλος μπορεί ίσως απλά να μην ταιριάζει στα δικά σου γούστα και στο χαρακτήρα σου. Φρόντισε να κάνεις περισσότερη παρέα μαζί τους ώστε να δεις πώς φέρεται σε εκείνη και πώς είναι η ίδια όταν βρίσκονται μαζί. Δώσ’ του ελαφρυντικά και θυμήσου ότι κανένας δεν είναι ένοχος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

5. Αν ο πραγματικός λόγος είναι η «ζήλια»

Συνειδητοποιείς ότι ο λόγος που δε συμπαθείς το σύντροφο της κολλητής σου είναι ο προφανής. Μπήκε ξαφνικά ανάμεσά σας, έγινε το επίκεντρο της αγάπης και της ζωής της και εσύ παραμελήθηκες και μπήκες σε δεύτερη μοίρα. Πιθανότατα εκείνος είναι μια χαρά παιδί και δεν έχεις τίποτα να του προσάψεις. Στην ουσία είσαι θυμωμένη και πληγωμένη από τη φίλη σου. Αυτή, όμως, ενδεχομένως δεν έχει καταλάβει καν ούτε ότι τόσο καιρό βλέπεις με μισό μάτι το φίλο της ούτε ότι περνάνε οι μέρες και δε σε παίρνει ένα τηλέφωνο. Σε αυτή την περίπτωση δώσε της λίγο χρόνο χωρίς να τη γεμίσεις με ενοχές κι αν δεις ότι συνεχίζει να είναι «χαμένη» και να σε παραμελεί μίλησέ της αλλά τονίζοντάς της ότι σου λείπει, όχι κατηγορώντας τη για αυτό που ζει ή για το σύντροφό της.

6. Βρες τον κατάλληλο τρόπο προσέγγισης

Αν επιμένεις στις αρνητικές σου σκέψεις για το αγόρι της φίλης σου και στην αντιπάθειά σου για αυτόν, σίγουρα δεν μπορείς να το κρατήσεις μυστικό από την καλύτερή σου φίλη ή να υποκρίνεσαι. Άλλωστε από τη στιγμή που σε ξέρει καλά θα το καταλάβει κάποια στιγμή οπότε καλύτερα να της έχεις μιλήσει. Το θέμα είναι όμως να βρεις τον κατάλληλο και πιο διακριτικό τρόπο προσέγγισης και να της μιλήσεις δείχνοντας ευαισθησία και κατανόηση. Φρόντισε να μην προσβάλεις ή θίξεις το σύντροφό της ή και την ίδια για τη λανθασμένη κατά τη γνώμη σου επιλογή της. Τόνισέ της πως ό,τι και αν της πεις έχει να κάνει με το πόσο την αγαπάς, νοιάζεσαι και ανησυχείς για εκείνη. Πλησίασέ την κάποια στιγμή ήρεμη που θα είστε οι δυο σας και μίλησέ στης για τα συναισθήματά σου.

7. Τεκμηρίωσε τα λόγια σου

Όταν αποφασίσεις να μιλήσεις στη φίλη σου για το πώς νιώθεις απέναντι στη σχέση της και για την καχυποψία σου σε σχέση με το νέο της αγόρι, φρόντισε να μη μείνεις σε φαντασιώσεις και προαισθήματα, ούτε να της πετάξεις ένα απλό «δεν τον συμπαθώ», «δε μου πάει», κ. ο. κ. Για να της ανοίξεις τέτοια συζήτηση πρέπει να έχεις κάτι συγκριμένο να της πεις και να του προσάψεις. Είτε να έχεις μάθει πράγματα, είτε να έχεις δει, κλπ. Διαφορετικά το πιθανότερο είναι να μη σου δώσει σημασία, να μη σε πιστέψει και φυσικά να κόψει την επαφή μαζί σου πιστεύοντας ότι από κακία λες ό, τι λες. Προσπάθησε, λοιπόν, σε κάθε περίπτωση να σκεφτείς τι θα πεις και πώς και κυρίως να το κάνεις με αγάπη προς τη φίλη σου.

8. Μίλα σε εκείνον

Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο λόγος που δε συμπαθείς το σύντροφο της κολλητής σου, μία εκδοχή του πώς θα διαχειριστείς το θέμα είναι να το λύσεις απευθείας με εκείνον αν και εφόσον υπάρχει όντως πρόβλημα ανάμεσά σας και όχι στη φαντασία σου. Είτε θεωρείς ότι είναι άσχημη επιρροή για τη φίλη σου είτε ότι την απομακρύνει σκοπίμως από εσένα, είτε ότι εκείνος κάτι έχει απέναντί σου, μπορείς κάποια στιγμή να τον βρεις μόνο του και πολύ ήρεμα να του εκθέσεις αυτά που σκέφτεσαι τονίζοντας ότι θέλεις να τα πάτε καλά για χάρη της φίλης σου και αναλόγως πώς θα το αντιμετωπίσει θα δεις αν θα χρειαστεί να μιλήσετε και σε εκείνη.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα