Αρχική / Σώμα / Μείωση πόνου αποτρίχωσης – 4 Αποτελεσματικοί τρόποι
μείωση πόνου αποτρίχωσης

Μείωση πόνου αποτρίχωσης – 4 Αποτελεσματικοί τρόποι

Πώς μπορούμε να μειώσουμε τον πόνο κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης; Αρκετές γυναίκες ακολουθούν μεθόδους αποτρίχωσης όπως κερί, αποτριχωτική μηχανή και αλλά τα οποία δεν  μπορούμε σε καμία περίπτωση να τα θεωρήσουμε ανώδυνα. Η έκφραση «μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος» φαίνεται να έχει γίνει μότο μας για να μπορούμε να έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Δεν είναι φυσικά και λίγες οι γυναίκες οι οποίες ακολουθούν τη μέθοδο του ξυραφιού αφού είναι δύσκολο να υπομείνουν τον πόνο της αποτρίχωσης έστω και για λίγο. Αρχικά πρέπει να τονίσουμε πως τον πόνο δεν τον αισθανόμαστε όλες με την ίδια ένταση. Σημαντικό ρόλο παίζει τόσο το πάχος όσο και η δύναμη της τρίχας. Έτσι εύκολα συνειδητοποιούμε πώς δεν έχουμε όλες τις ίδιες εμπειρίες ακολουθώντας διάφορες μεθόδους. Επιπλέον οι περισσότερες γυναίκες ισχυρίζονται πως ο πόνος μειώνεται με τον καιρό και ότι μόνο η πρώτη επαφή με κεριά και μηχανές παρουσίασε κάποια δυσκολία.

Υπάρχουν άραγε μέθοδοι για μείωση πόνου αποτρίχωσης που θα μπορούσαν να την κάνουν πιο υποφερτή; Πρέπει να τονίσουμε πως ο πόνος εξαρτάται και από το σημείο που επιθυμούμε να αποτριχώσουμε. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να πούμε πώς θα έχουμε την ίδια αίσθηση στα πόδια και στο μπικίνι. Υπάρχουν σημεία στα οποία παρουσιάζουμε μεγαλύτερη ευαισθησία και μάλιστα κάποιες γυναίκες επιλέγουν να χρησιμοποιούν το ξυραφάκι για να αποφύγουν τον πόνο. Το θέμα είναι πως σε αυτές τις περιπτώσεις δύσκολα θα αποφύγουν και τους ερεθισμούς οι οποίοι προκαλούν κάποιες φορές ένα αρκετά αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Ίσως η μείωση πόνου αποτρίχωσης για κάποιες γυναίκες να ακούγεται κάτι ακατόρθωτο αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αν σκεφτούμε πώς ο έντονος πόνος στην αποτρίχωση σχετίζεται ακόμα και με την κακή ψυχολογική μας κατάσταση. Παρακάτω θα δείτε μερικούς τρόπους για μείωση πόνου αποτρίχωσης με καταπληκτικά αποτελέσματα!

Μείωση πόνου αποτρίχωσης –  4 Τρόποι

1) Ηρεμία και χαλάρωση

Η ηρεμία και η χαλάρωση φαίνεται να είναι απαραίτητα όταν θέλουμε να κάνουμε την αποτρίχωση μας με όσο το δυνατό λιγότερο πόνο! Να θυμάστε πως αν αισθάνεστε αγχωμένες, ιδιαίτερα πιεσμένες και γενικότερα με κακή διάθεση ο πόνος της αποτρίχωσης θα σας φανεί ακόμα πιο έντονος από ότι είναι στην πραγματικότητα. Ουσιαστικά αυτό που θα δυσκολέψει την κατάσταση είναι ο εκνευρισμός σας και όχι η αποτρίχωση.Έτσι φροντίστε να χαλαρώσετε λίγη ώρα πριν αποφασίσετε να  απομακρύνετε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με απαλή μουσική και γενικότερα  με ότι μπορεί να σας ηρεμήσει. Αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται αδύνατο τη δεδομένη στιγμή αναβάλλετε την αποτρίχωση σας για κάποια άλλη μέρα.

2) Ζεστό περιβάλλον

Η θερμοκρασία του δωματίου θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη μείωση πόνου αποτρίχωσης αφού έχει αποδειχθεί ότι όταν κρυώνουμε γίνεται και ο πόνος πιο έντονος. Έτσι διατηρήστε το περιβάλλον σε μία θερμοκρασία που νιώθετε άνετα και δεν θα σφίγγεστε κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης.

3) Αποτρίχωση και ερεθισμένο δέρμα

Όταν το δέρμα μας παρουσιάζει για οποιοδήποτε λόγο κάποιον ερεθισμό τότε δεν είναι δυνατό να απομακρύνουμε την τριχοφυία χωρίς να νιώσουμε πόνο ή να ερεθίσουμε το δέρμα μας ακόμη περισσότερο.Έτσι αποφύγετε την αποτρίχωση αν έχετε κάποια σπυράκια, κοκκινίλες ή αν έχετε καεί από τον ήλιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάντε ότι χρειάζεται για να επαναφέρετε το δέρμα σας σε φυσιολογική κατάσταση και έπειτα μπορείτε να ασχοληθείτε με την αποτρίχωση στα σημεία που επιθυμείτε.

4) Κρατάμε το δέρμα τεντωμένο

Πολύ σημαντικό για να επιτύχουμε μείωση πόνου αποτρίχωσης είναι να ακολουθούμε τη σωστή διαδικασία. Λέγεται πως το ζεστό κερί προετοιμάζει καλύτερα το δέρμα για την απομάκρυνση των τριχών. Αφού λοιπόν έχετε επιλέξει το κατάλληλο προϊόν για εσάς φροντίστε να κρατάτε το δέρμα σας τεντωμένο και θα δείτε πως ο πόνος μειώνεται αισθητά.

x

Check Also

πώς να έχει διάρκεια το άρωμα

Πώς να έχει διάρκεια το άρωμα – 9 Τέλεια tips

Είσαι κι εσύ μία από τις γυναίκες εκείνες που ψεκάζονται τουλάχιστον 10 ...

αύξηση γλουτών με φυσικό τρόπο

Αύξηση γλουτών με φυσικό τρόπο: Ιδανικές τροφές, εύκολες ασκήσεις και tips ντυσίματος

Όλες ζηλεύουμε τις γυναίκες τις οποίες η μητέρα φύση προίκισε με καλοσχηματισμένα ...

σφριγηλό στήθος

Όλα όσα πρέπει να κάνετε για να έχετε σφριγηλό στήθος

Και, φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε καμία περίπτωση σε χειρουργικές επεμβάσεις!… Αντιθέτως, στο ...