Η σπιρουλίνα και τα οφέλη της στον οργανισμό

Η σπιρουλίνα ανήκει στην κατηγορία των τροφών που ονομάζονται “υπερτροφές“. Αυτό το μοναδικό πρασινογάλαζο φύκι προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά του συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να “θωρακίσει” και να βελτιώσει την υγεία του. Η σπιρουλίνα χαρίζει επίσης ζωντάνια και ευεξία ενώ παράλληλα βελτιώνει την διάθεση. Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι η σπιρουλίνα βοηθάει πολύ, ακόμα και στο αδυνάτισμα. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες γυναικών που ισχυρίζονται ότι αδυνάτισαν με τη βοήθεια της σπιρουλίνας. Τέλος … για εμάς τις γυναίκες που μας ενδιαφέρει και η ομορφιά μας, η σπιρουλίνα μπορεί να μετατραπεί σε μια μοναδική σπιτική μάσκα – κρέμα προσώπου με απίστευτα αποτελέσματα. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα τι είναι η σπιρουλίνα και ποια είναι τα οφέλη της στον οργανισμό.

Τι είναι η σπιρουλίνα;

Η σπιρουλίνα είναι ένα φύκι με πρασινογάλαζο χρώμα που περιέχει τη “συντριπτική πλειοψηφία” των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Πιο συγκεκριμένα περιέχει πρωτεΐνες, σάκχαρα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, σίδηρο και αντιοξειδωτικά. Πρόκειται για μια από τις πιο ολοκληρωμένες τροφές και για αυτό θεωρείται ότι είναι η τροφή του μέλλοντος. Άλλο ένα από τα μοναδικά πλεονεκτήματα της σπιρουλίνας είναι ότι είναι πολύ εύπεπτη σε σχέση με άλλες τροφές που επίσης θεωρούνται υπερτροφές, με αποτέλεσμα ο ανθρώπινος οργανισμός πράγματι να αφομοιώνει όλα τα απαραίτητα συστατικά. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει έρευνες και πλέον καλλιεργείται αυτό το μοναδικό φύκι το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις φτάνει στον καταναλωτή ως συμπλήρωμα διατροφής σε χάπι, σκόνη, κ.τ.λ.

Ποιοι μπορούν να καταναλώνουν σπιρουλίνα;

Σπιρουλίνα μπορούν να καταναλώνουν:

  • Άτομα που έχουν αυξημένες απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια όπως οι αθλητές, κ.τ.λ.
  • Άτομα που η διατροφή τους δεν περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες
  • Σε περιόδους κούρασης ή ανάγκης σε ενέργεια
  • Σε περιπτώσεις δίαιτας
  • Χορτοφάγοι
  • Και γενικότερα όλοι οι άνθρωποι που θέλουν να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή και να λάβουν όλα αυτά τα μοναδικά οφέλη που προσφέρει η σπιρουλίνα στον άνθρωπο.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση ρωτήστε πρώτα τον γιατρό σας.

Ποια είναι τα οφέλη της σπιρουλίνας;

Ορισμένα από τα μοναδικά οφέλη που παρέχει στον άνθρωπο η σπιρουλίνα είναι:

Ενέργεια

Αν αισθάνεστε υποτονικά ίσως ήρθε η ώρα να αρχίσετε να λαμβάνετε και εσείς. Η σπιρουλίνα είναι κατάλληλη για περιπτώσεις που παρουσιάζεται έλλειψη ενέργειας, ατονία κ.τ.λ.

Βελτίωση της διάθεσης

Η ψυχολογία του ανθρώπου δεν είναι κάτι μαγικό το οποίο δεν μπορεί να επηρεαστεί από την διατροφή του. Η καλύτερη διάθεση περνάει μέσα από την υγιεινή διατροφή και η σπιρουλίνα είναι ότι καλύτερο για αυτή την περίπτωση.

Ζωντάνια – Ευεξία

Η σπιρουλίνα χαρίζει ζωντάνια και ευεξία στον ανθρώπινο οργανισμό.

Θρεπτικές ουσίες

Η σπιρουλίνα παρέχει στον άνθρωπο ένα πλήθος από θρεπτικές ουσίες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες, κ.τ.λ. και για αυτό θεωρείται μία από τις πιο “ολοκληρωμένες τροφές”.

Αδυνάτισμα

Πολλοί ισχυρίζονται ότι ένα από τα οφέλη αυτού του μοναδικού φυτού είναι ότι βοηθάει στο αδυνάτισμα. Πολλές γυναίκες μάλιστα ισχυρίζονται ότι έχασαν ορισμένα από τα περιττά κιλά ακόμα και όταν δεν ήταν σε δίαιτα.

Ως καλλυντικό

Η σπιρουλίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καλλυντικό περιποίησης προσώπου. Μια καλή συνταγή για να φτιάξετε σπιτική αντιγηραντική- ενυδατική – συσφικτική μάσκα προσώπου με σπιρουλίνα είναι:

υλικά:

  • γιαούρτι (1 κουταλιά της σούπας)
  • σπιρουλίνα σε σκόνη (2 κουταλιές της σούπας) μπορείτε αν θέλετε να “διαλύσετε” μερικά χάπια αν δεν έχετε σπιρουλίνα σε σκόνη
  • μέλι (1 κουταλιά του γλυκού)
  • ελαιόλαδο (4-5 σταγόνες)
  • μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (προαιρετικό)

Αναμείξτε όλα τα υλικά και απλώστε στο πρόσωπό σας για περίπου 20 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα