Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι

Το πρόσωπο είναι ένα από τους σημαντικότερους παράγοντες που παίζουν ρόλο στο πόσο όμορφη θα είναι και θα αισθάνεται η κάθε γυναίκα. Άλλες γυναίκες από τις φύση τους έχουν γλυκά χαρακτηριστικά προσώπου ενώ άλλες έχουν χαρακτηριστικά που προκαλούν εντυπωσιασμό. Όπως και να έχει, όλες οι γυναίκες θα έχουν τουλάχιστον ένα (τις περισσότερες φορές περισσότερα από ένα) χαρακτηριστικό προσώπου για το οποίο είναι ιδιαίτερα υπερήφανες. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, ο καθαρισμός του προσώπου παίζει ουσιαστικό ρόλο τόσο στην συνολική του υγεία όσο και στην ομορφιά της γυναίκας. Μια καλή λύση για ένα βαθύ καθαρισμό του προσώπου είναι η επίσκεψη σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς και περιποίησης. Δυστυχώς όμως τέτοιου είδος επισκέψεις συνήθως επιβαρύνουν την τσέπη λιγάκι παραπάνω. Εμείς στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα βρήκαμε τη λύση και γι’ αυτό παρουσιάζουμε μια ολοκληρωμένη φροντίδα για καθαρισμό του προσώπου στο σπίτι.

1. Πλύσιμο

Πλύσιμο του προσώπου με ένα ευγενικό για την επιδερμίδα σαπούνι.

2.  Απολέπιση

Η συγκεκριμένη σπιτική συνταγή για απολέπιση προσώπου περιλαμβάνει:

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σταγόνες από λάδι αγριοτριανταφυλλιάς

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και μετά κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο και το λαιμό για 2 έως 3 λεπτά.

3. Στον ατμό

Βράζουμε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτουμε μια σταγόνα από το κάθε ένα αιθέριο έλαιο (ευκάλυπτος, δενδρολίβανο και έλαια τεϊόδεντρου, παραλείψτε το λάδι δεντρολίβανου, αν είστε έγκυος). Έπειτα καλύπτουμε το κεφάλι μας με μια πετσέτα και σκύβουμε πάνω, ώστε ο ατμός “χτυπά” το πρόσωπό μας. Κρατούμε κάποια απόσταση. (Γενικά αυτό δεν πρέπει να καεί!) Κλείνουμε τα μάτια μας και αναπνέουμε αργά και σταθερά. (Αυτό είναι επίσης πολύ καλό αν έχουμε κάποιο κρυολόγημα ή αλλεργία.)

4. Απολέπιση

Για όσο ακόμα η επιδερμίδα του προσώπου είναι ζεστή και υγρή, μπορούμε να επαναλάβουμε άλλη μια φορά την απολέπιση του βήματος 2.

5. Σπιτική μάσκα πηλού

Υλικά:

  • 2 κουταλιές πηλού (Bentonite clay)
  • 1,5 κουταλιά βιολογικό ξύδι μηλίτη

Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί σε ένα μπολ (όχι μεταλλικό επειδή αντιδρά με τον πηλό) μέχρι να πάρει την επιθυμητή υφή. Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο για μερικά λεπτά.

6. Ξέπλυμα

Ξεπλένουμε με καθαρό ή εμφιαλωμένο νερό

7. Τόνερ

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κομμάτι βαμβάκι βουτηγμένο σε ένα μείγμα με 50% ανθόνερο αμαμηλίδα (witch hazel) και 50% ροδόνερο.

8. Ενυδάτωση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα του εμπορίου ή αν θέλετε πιο φυσικά συστατικά μπορείτε να φτιάξετε την δική σας σπιτική ενυδατική κρέμα.

Υλικά:

  • 1 σταγόνα Aloe vera
  • 1 σταγόνα έλαιο jojoba
  • 2 σταγόνες λάδι αγριοτριανταφυλλιάς
  • 1 σταγόνα ροδόνερο

Αυτή λοιπόν είναι μια ολοκληρωμένη φροντίδα για καθαρισμό του προσώπου στο σπίτι.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα