Κουίζ: Τι χρώμα κραγιόν να διαλέξω;

Το χρώμα κραγιόν που θα φορέσει η κάθε γυναίκα παίζει καθοριστικό ρόλο στην συνολική εξωτερική της εικόνα. Πολλές γυναίκες βλέπουν διάφορες φωτογραφίες με μοντέλα από διαφημίσεις κραγιόν και εντυπωσιάζονται με κάποιο χρώμα. Όταν όμως αγοράζουν το συγκεκριμένο κραγιόν, μετά από λίγο συνειδητοποιούν ότι αυτό το χρώμα κραγιόν δεν ήταν κατάλληλο για αυτές. Και ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό; Μα φυσικά ο λόγος είναι ότι το κάθε χρώμα κραγιόν ταιριάζει καλύτερα σε ορισμένους τύπους και αποχρώσεις επιδερμίδας, σε ορισμένους τύπους και χρώματα μαλλιών, κ.τ.λ. όπως επίσης και από άλλους παράγοντες. Εμείς εδώ στο περιοδικό Δυναμική Γυναίκα αναφέρουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για το πώς να διαλέξεις το κατάλληλο χρώμα κραγιόν. Επίσης (γνωστοί για τα κουίζ μας) έχουμε δημιουργήσει ένα ερωτηματολόγιο που θα σε βοηθήσει να απαντήσεις στο ερώτημα “τι χρώμα κραγιόν να διαλέξω;”

Κραγιόν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας

Καταρχήν, θα πρέπει να διαλέξετε ένα χρώμα κραγιόν που να ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σας. Ο τόνο της επιδερμίδας σας μπορεί να είναι δροσερός, ουδέτερος ή θερμός. Για να δεις ποιος είναι ο τόνος της επιδερμίδας σου αρκεί να κοιτάξεις στο εσωτερικό του αγκώνα σου. Αν η φλέβα που φαίνεται σε αυτό το μέρος έχει χρώμα προς το μπλε, τότε μάλλον έχεις δροσερό τόνο δέρματος. Αν η φλέβα έχει χρώμα προς το πράσινο, τότε μάλλον έχεις θερμό τόνο δέρματος. Αν βρίσκεσαι κάπου ενδιάμεσα τότε έχεις ουδέτερο τόνο δέρματος. Εάν έχεις δροσερό τόνο τότε θα πρέπει να διαλέξεις κραγιόν με “δροσερά χρώματα” όπως πλούσια κόκκινα και ροζ χρώματα. Εάν έχεις ουδέτερο τόνο είσαι από τις τυχερές επειδή μπορείς να φορέσεις σχεδόν από όλα τα χρώματα. Εάν έχεις θερμό τόνο τότε θα πρέπει να διαλέξεις κραγιόν με “θερμά χρώματα” όπως κόκκινο κρασί, πορτοκαλί, δαμασκηνί, σάπιο μήλο, κ.τ.λ.

Κραγιόν ανάλογα με την ώρα που θα το φοράς

Θα πρέπει να αγοράσεις το κραγιόν σου ανάλογα με τις ώρες που σκοπεύεις να το φοράς. Φορέστε ανοιχτές αποχρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και πιο σκούρες αποχρώσεις όταν βγαίνετε τη νύχτα. Τα ματ κραγιόν φαίνεται ότι έχουν καλύτερα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης για την ημέρα καλά είναι και τα “διαφανή” κραγιόν. Από την άλλη, τα γυαλιστερά κραγιόν δημιουργούν μια μαγευτική όψη τις βραδινές ώρες.

Κραγιόν ανάλογα με το χρώμα μαλλιών

Αν είσαι ξανθιά τότε να αποφύγεις τα κραγιόν με έντονο κόκκινο. Τα πιο απαλά χρώματα όπως ανοιχτό ροζ, ροδάκινο, τριαντάφυλλο σου ταιριάζουν καλύτερα. Αν είσαι κοκκινομάλλα, τότε να επιλέξεις φυσικές αποχρώσεις ή έντονο ροζ που τονίζει τα σαρκώδη χείλη. Αν είσαι καστανή,τότε μπορείς να χρησιμοποιείς καφέ ή κόκκινο κραγιόν σατέν. Ένα γυαλιστερό lip gloss συνίσταται.

Κουίζ: Τι χρώμα κραγιόν να διαλέξω;

Το παρακάτω κουίζ θα σε βοηθήσει να διαλέξεις το κατάλληλο χρώμα κραγιόν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σου και τις προτιμήσεις σου.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα