4 Συμβουλές λεύκανσης της επιδερμίδας

Πριν διαβάσεις το παρακάτω περιεχόμενο παρακαλώ κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Ίσως να διαπιστώσεις ότι το χρώμα της επιδερμίδας σου είναι λίγο πιο σκούρο από τι θα ήθελες. Πολλές κοπέλες ανησυχούν για το χρώμα της επιδερμίδας τους. Πώς όμως είναι δυνατόν να το κάνουμε να φαίνεται πιο λευκό; Παρακάτω αναφέρονται μέθοδοι αλλά και συμβουλές για να κάνεις την επιδερμίδα σου πιο ανοιχτόχρωμη.

Αντηλιακό 

Το να χρησιμοποιεί κάποια αντηλιακό είναι πολύ σημαντικό. Το αντιηλιακό προστατεύει την επιδερμίδα από εγκαύματα. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η χρήση του αντηλιακού προστατεύει την επιδερμίδα αλλά δεν μπορεί να την κάνει πιο ανοιχτόχρωμη. Ας σκεφτούμε όμως ότι κάποια δεν έβαζε αντηλιακό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στο τέλος της περιόδου θα είναι η όχι πιο σκουρόχρωμη από ότι αν έβαζε κάθε μέρα;

Πιες άφθονο νερό

Όλες γνωρίζουμε ότι το νερό είναι σημαντικό τόσο για το σώμα μας όσο και για την επιδερμίδα μας. Η καθημερινή κατανάλωση σημαντικής ποσότητας νερού, βοηθάει την επιδερμίδα μας να παραμένει σφριγηλή. Αν το σώμα σου δεν μπορεί να λάβει ικανοποιητική ποσότητα νερού, το δέρμα σου θα γίνει ξηρότερο. Έτσι θα χάσει την ελαστικότητά του, ενώ είναι πιθανόν, να εμφανιστούν ακόμα και ρυτίδες.

Να χρησιμοποιείς λεμόνι

Όλοι γνωρίζουμε ότι το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει το μεταβολισμό, να αναβάλει τη γήρανση, και να λευκάνει την επιδερμίδα του προσώπου. Με άλλα λόγια το λεμόνι βοηθάει στο να διατηρήσουμε το δέρμα υγείες και άσπρο. Κόψε λοιπόν κάποιες φέτες λεμόνι, πρόσθεσέ τες σε ένα ποτήρι νερό και περίμενε για κάποιο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια πιες το. Μπορείς επίσης να βάλεις φέτες λεμονιού στο πρόσωπό σου και να απολαύσεις μια άνετη και λευκαντική μάσκα. Η μάσκα αυτή έχει καλύτερα αποτελέσματα αν εφαρμόζεται το βράδυ παρά την ημέρα.

Τρώγε ψάρια

Η συχνή κατανάλωση ψαριών (δύο με τρεις φορές την εβδομάδα) για πολύ καιρό, προσφέρει φυσική προστασία παρόμοια με το αντηλιακό, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην λεύκανση της επιδερμίδας.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα