Μάσκα για ξηρό πρόσωπο με αγγούρι

Ξέρεις ότι μπορείς να φτιάχνεις όποτε θέλεις μια μάσκα για ξηρό πρόσωπο με αγγούρι και να βελτιώνεται η επιδερμίδα σου; Αν όχι, διάβασε τη συνέχεια του παρόντος άρθρου για να ενημερωθείς περαιτέρω!

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μία σπιτική μάσκα, που φτιάχνεται από αγνά υλικά. Τρία βρώσιμα, φυσικά υλικά, χωρίς παρενέργειες προς την επιδερμίδα. Προαιρετικά, αλλά ενισχυτικά, μπορείς να προσθέτεις κι ένα τέταρτο υλικό, όπως θα διαβάσεις παρακάτω.

Πρώτα, θα δούμε μερικές βασικές συμβουλές σχετικές με την εφαρμογή της σπιτικής αυτής μάσκας. Έπειτα, σου αναφέρουμε τα υλικά που χρειάζεται για να ετοιμαστεί και τον τρόπο προετοιμασίας της. Θα σε παρακαλέσουμε εξ αρχής να είσαι τυπική καθ’ όλη τη διαδικασία, εφόσον θέλεις να δεις κατά πόσο θα έχει θετικά αποτελέσματα ως προς την ξηρή επιδερμίδα σου.

Διάβασε, επίσης, και για την εξαιρετική σπιτική Μάσκα προσώπου με παπάγια για ρυτίδες!

Μερικές αρχικές συμβουλές σχετικά με τη μάσκα για ξηρό πρόσωπο με αγγούρι

Όσον αφορά στη συχνότητα εφαρμογής της:

1)Μπορείς να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή της όσο συχνά θέλεις και έχεις χρόνο. Προϋπόθεση είναι να μην ξεπερνάς τη 1 φορά ανά 5 ημέρες.

2)Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να τη χρησιμοποιείς κάθε 5 ημέρες! Μπορείς μία φορά την εβδομάδα, μία φορά τον 15ήμερο, 1 φορά το μήνα. Όποτε θέλεις και έχεις χρόνο στη διάθεσή σου. Ωστόσο, καλό είναι να ακούς τις ανάγκες της επιδερμίδας του προσώπου σου. Και μόλις νιώθεις ότι σου το ζητάει, να κάνεις τη μάσκα.

Για την εφαρμογή της μάσκας:

3)Είναι υποχρεωτικό να έχεις καθαρά και στεγνά χέρια, μιας και η εφαρμογή θα γίνεται με αυτά.

4)Πολύ απλά, μόλις την έχεις ετοιμάσει, την απλώνεις σε όλο το πρόσωπό σου με τα χέρια σου.

5)Προαιρετικά, βάζεις μερική ποσότητα και στο λαιμό σου. Κακό δε θα κάνει σίγουρα!

6)Στα μάτια, στο κινητό μέρος των βλεφάρων και στην περιοχή κάτω και γύρω από αυτά, απόφυγε να τοποθετήσεις τη σπιτική μάσκα.

7)Όσον αφορά στα χείλη σου, θα μπορούσες να απλώνεις μια μικρή ποσότητα και σε αυτά, εάν είναι αφυδατωμένα, ξηρά ή σκασμένα. Τα υλικά, όπως θα δεις εν συνεχεία, είναι άκρως φυσικά και ενυδατικά, οπότε το πιο πιθανό είναι ότι μόνο καλό θα κάνουν στα χείλη σου.

8)Αν έχεις μικτή επιδερμίδα, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα να βάλεις μέρος από τη μάσκα για ξηρό πρόσωπο με αγγούρι στα σημεία που είναι ξηρά· όχι στα λιπαρά.

Διάρκεια εφαρμογής:

9)Φρόντισε να αφήνεις τη μάσκα για ξηρό πρόσωπο με αγγούρι να δρα για τουλάχιστον 15 λεπτά της ώρας. Διότι, μέσα σε 3, 5, 10 λεπτά πιθανότατα να μην προλαβαίνει το δέρμα σου να απορροφήσει όλα αυτά τα ευεργετικά και ενυδατικά συστατικά των τροφών.

10)Εφόσον έχεις στη διάθεσή σου περισσότερο χρόνο, εννοείται ότι επιτρέπεται να την αφήνεις στο πρόσωπό σου για περισσότερη ώρα. Π.χ. 20 λεπτά, 30 λεπτά, 40 λεπτά. Τα 15 λεπτά, πάντως, είθισται να είναι επαρκή.

Αφαίρεση της μάσκας:

11)Τέλος, όταν παρέλθει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, ξεπλένεις με δροσερό νερό από τη βρύση. Πρέπει να ξεπλύνεις πάρα πολύ καλά ώστε να μη μείνουν υπολείμματα. Σκουπίζεις την υγρασία με μία καθαρή πετσέτα που είναι βαμβακερή, χωρίς να την τρίβεις στο δέρμα σου. Εναλλακτικά, μπορείς να ταμπονάρεις την περίσσια υγρασία με 1 – 2 κομμάτια από χαρτί κουζίνας. Δεν ξεχνάς να βάλεις μία μικρή ποσότητα από την ενυδατική σου κρέμα έπειτα.

Ας περάσουμε τώρα στα συστατικά της μάσκας για ξηρό πρόσωπο και στις απλές οδηγίες ετοιμασίας της!

Σπιτική μάσκα με αγγούρι για ξηρό πρόσωπο: Συστατικά και Οδηγίες προετοιμασίας

Αγγούρι, μπανάνα και μέλι: τρία υλικά που είναι άκρως θρεπτικά για τον οργανισμό μας, αλλά και τόσο αποδοτικά για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Προαιρετικά κι ενισχυτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι ένα τέταρτο υλικό, όπως προαναφέραμε στον πρόλογο. Πρόκειται για την πούδρα από σανδαλόξυλο. Μπορείς να τη βρεις σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, σε καταστήματα με βότανα, κι ενδεχομένως σε φαρμακεία. Βρες κι άλλες συνταγές με σπιτικές μάσκες όπου μπορείς να τη χρησιμοποιείς εάν δε θέλεις να σου περισσεύει!

Πιο συγκεκριμένα, τα υλικά και η διαδικασία έχουν ως εξής:

  • 1 μικρό ή μεσαίο αγγούρι, αποφλοιωμένο και πλυμένο
  • 1 μικρή μπανάνα ή μισή μεγάλη μπανάνα, χωρίς τη φλούδα της
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι, οποιασδήποτε προέλευσης
  • 1 κουταλιά της σούπας πούδρα σανδαλόξυλου – όπως είπαμε είναι προαιρετική αλλά εξαιρετικά βοηθητική. Μπορείς να την αντικαταστήσεις με ίση ποσότητα από νιφάδες βρόμης τριμμένες πολύ καλά στο μπλέντερ. Δες και την καλύτερη για μεικτές επιδερμίδες μάσκα με βρόμη!

Σε ένα μπλέντερ, λοιπόν, ρίχνεις το αγγούρι σε κομμάτια και το πολτοποιείς. Σε ένα οποιοδήποτε δοχείο/ μπολ, βάζεις το πολτοποιημένο αγγούρι. Ρίχνεις αμέσως και την μία κουταλιά της σούπας από την πούδρα του σανδαλόξυλου ή από βρώμη τριμμένη στο μπλέντερ. Ανακατεύεις με ένα πιρούνι για λίγο. Προσθέτεις το μέλι κι ανακατεύεις.

Σε ένα πιατάκι λιώνεις με το πιρούνι τα κομματάκια μπανάνας και τα προσθέτεις στο μείγμα. (Γιατί δε δοκιμάζεις να φτιάξεις και να χρησιμοποιήσεις και την Μάσκα ενυδάτωσης με μπανάνα που κάνει για όλους τους τύπους επιδερμίδας😉

Ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η μάσκα σου. Η οποία είναι πλέον έτοιμη για άμεση χρήση. Διατηρείται το πολύ για μισή ώρα εντός ψυγείου πριν τη χρήση της. Αλλά καλύτερα να βάζεις αμέσως! Πάντοτε ακολουθείς τις αναλυτικές αρχικές οδηγίες και συμβουλές που σου δώσαμε.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα