Μήπως με κοροϊδεύει; – Κουίζ των 16 ερωτήσεων

«Μήπως με κοροϊδεύει; Μήπως υπάρχουν σημαντικά πράγματα για εκείνον που δεν τα γνωρίζω; Μήπως μού κρατάει μυστικά, μού κρύβεται, δε μου λέει όλη την αλήθεια για το ποιος είναι πραγματικά και τι κάνει όταν δεν είμαστε μαζί; Ή μήπως παίζει μαζί μου και δε με θέλει τελικά για κάτι σοβαρό, όπως δείχνει;»

Αυτά και άλλα τόσα παρόμοια ερωτήματα μπορεί αυτή τη στιγμή που μιλάμε να βασανίζουν εσένα ή ένα αγαπημένο σου πρόσωπο.

Δε θα το παίξουμε … μελλοντολόγοι, αλλά θα σου παρουσιάσουμε ορισμένα «αντικειμενικά» σημεία , τα οποία συνήθως φανερώνουν ανειλικρίνεια. Δείχνουν δηλαδή ότι ο άνθρωπος που έχουμε απέναντί μας δεν είναι τόσο «σωστός» όσο φαίνεται. Κι ότι μάλλον καλά κάνουμε κι έχουμε αμφιβολίες γι’ αυτόν.

Και μιας που μιλήσαμε για την ανειλικρίνεια, ας περάσουμε να δούμε ορισμένα πραγματάκια γύρω από την αρετή της ειλικρίνειας. Έπειτα, θα περιγράψουμε μερικά από τα σημάδια που τείνουν να σου δώσουν μια θετική απάντηση στο «μήπως με κοροϊδεύει;» που αναρωτιέσαι. Και στο τέλος θα βρεις φυσικά και το κουίζ των 16 ερωτήσεων που έχει ετοιμαστεί και περιμένει από εσένα να το απαντήσεις!

Η σπουδαία αρετή της ειλικρίνειας

Το να εκφράζεται κάποιος με ειλικρίνεια, το να αποφεύγει τα ψέματα και να είναι αληθινός δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τα προαναφερόμενα στοιχεία. Γι’ αυτό και όλες και όλοι μας οδηγούμαστε στο να υποκρύπτουμε πού και πού συμβάντα ή να λέμε ψέματα. Το πόσο ειλικρινείς είμαστε, όμως, συνάδει με την ηθική και τη γνησιότητά μας ως άτομα.

Η αλήθεια, η ειλικρίνεια και κατ’ επέκταση η εμπιστοσύνη είναι έννοιες και καταστάσεις που συναποτελούν τον ακρογωνιαία λίθο σε μία σχέση. Σε οποιαδήποτε διαπροσωπική σχέση: μεταξύ γονιών και παιδιού, συναδέλφων, συντρόφων, αδελφιών, φίλων κ.ο.κ.

Στην εποχή μας, λέγεται (κι έτσι φαίνεται να είναι), πως τέτοιες αρετές φθίνουν, ασθενούν, σπανίζουν. Βέβαια, το κατά πόσο ήταν πιο ισχυρές σε παλαιότερες εποχές δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αφού δεν ζούσαμε σε αυτές…

Το να είσαι εσύ μία «δουλεμένη» προσωπικότητα που θέλεις να σε εμπιστεύονται είναι μεγάλο προσόν. Το ίδιο ισχύει και στην αναζήτηση ενός συντρόφου με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα.

Ως εκ τούτων, η ειλικρίνεια στη συμπεριφορά και η αληθινή στάση προς το / τη σύντροφο δεν είναι αυτονόητη. Ουκ ολίγες οι ερωτικές σχέσεις που βασίζονται στην απάτη, την απιστία, την κοροϊδία, τα αλλεπάλληλα ψεύδη, τα μυστικά.  Είτε από την πλευρά του ενός είτε από την πλευρά και των δύο.

Γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει ειλικρίνεια σε μία σχέση;

Ένα εύλογο ερώτημα με το οποίο κρίνουμε σκόπιμο να ξεκινήσουμε είναι το παραπάνω, το για ποιον ή ποιους λόγους, δηλαδή, επιμένουμε στη σημασία του πόσο ειλικρινής είναι ο κάθε σύντροφος και η κάθε σύντροφος στη σχέση τους.

Η προσωπική μας πεποίθηση συνοψίζεται ως εξής:

Η ειλικρίνεια στο πλαίσιο ενός ερωτικού δεσμού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να αισθάνεται το καθένα από τα δύο μέλη ασφαλές – από κάθε άποψη – και, κατ’ επέκταση, να έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τη σχέση αυτή, να είναι ευτυχισμένος, να μπορεί να εξελιχθεί στους διάφορους τομείς της ζωής του, να μπορεί να εξελίξει τη σχέση του και, τέλος, να επικοινωνήσει και συνδεθεί ουσιαστικά με το… έτερον ήμισυ.

Ως εκ τούτων, η απουσία της ειλικρίνειας από μία ερωτική σχέση αυτόματα στερεί, κατά τη γνώμη μας, από το ζευγάρι όλα τα προαναφερόμενα οφέλη (ίσως κι άλλα περισσότερα).

Η ειλικρίνεια προϋπάρχει της σχέσης ή καλλιεργείται παράλληλα με αυτήν;

Κι αυτό είναι ένα εύλογο ερώτημα στο οποίο θα θέλαμε να εστιάσουμε για μερικές γραμμές την προσοχή σου.

Όλοι έχουμε επιθυμίες και ανάγκες όπως αυτές που αναφέραμε παραπάνω, άλλοι πιο πολύ άλλοι λιγότερο, σε άλλες σχέσεις πιο έντονα σε άλλες λιγότερο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ακριβώς επειδή διαθέτουμε την ανάγκη να νιώθουμε ασφαλείς τόσο με τον εαυτό μας όσο και με το ταίρι μας, ξεχνάμε πως η ειλικρίνεια στη σχέση, η ειλικρίνεια στο ζευγάρι, ΔΕΝ μπορεί να προϋπάρχει αυτής ούτε ως δια μαγείας να εμφανίζεται με το που ξεκινήσει ένας δεσμός μεταξύ δύο ατόμων.

Αντιθέτως, μπορεί να προϋπάρχει ως εγγενές γνώρισμα του ενός ή και των δύο μελών προτού γίνουν ζευγάρι. Υπό την έννοια ότι γενικά είναι ειλικρινή άτομα και δεν επιλέγουν τη συχνή χρήση του ψέματος. Επίσης, μπορεί να προϋπάρχει κι ως επιθυμία ή και ανάγκη του ζεύγους, ως ένα στοιχείο που θέλουν και θα επιχειρήσουν να αποκτήσουν στα πλαίσια της καθημερινότητάς τους ως ζευγάρι, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ως δεδομένο με το έναυσμα της σχέση τους.

Για την καλλιέργεια και την εξέλιξη της εν λόγω αρετής, της εν λόγω αξίας, απαιτείται από κοινού συστηματική προσπάθεια κι αυτό είναι κάτι που χρήζει αναγνώρισης και κατανόησης και από τους δύο.

Μήπως με κοροϊδεύει; – 6 Σημάδια ενδεικτικά θετικής απάντησης στο ερώτημα

Μετά ταύτα, έφτασε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σου ορισμένα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις περισσότερα για το «μήπως με κοροϊδεύει» που σε βασανίζει. Το πότε δεν είναι, δηλαδή, τόσο ερωτευμένος όσο δείχνει, αλλά ίσως να σε θέλει για κάτι πιο επιφανειακό. Ή το πότε φλερτάρει κι άλλες γυναίκες πίσω από την πλάτη σου. Ή το πότε σου έχει κρύψει διάφορα ζητήματα. Και άλλα τέτοια…

#1: Δε σηκώνει το τηλέφωνό του και δεν κοιτάει τα μηνύματά του όταν είστε μαζί

Κάθε γυναίκα θέλει να έχει έναν άντρα που, όταν είναι μαζί, παραπετάει σε κάποιο σημείου του σπιτιού ή σε κάποια τσέπη το κινητό του τηλέφωνο. Και ξεχνάει πού το έχει βάλει! Κι αυτό χάρη στο ότι δε θέλει να αποσπάται η προσοχή του αλλά  να αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στην κοπέλα του.

Αν ανέκαθεν ο σύντροφός σου ήταν και είναι αυτού του τύπου, ε τότε μπράβο σου, κοπέλα μου! Είσαι τυχερή!

Αν, όμως, παρατηρείς μια τέτοια συμπεριφορά από πλευράς του τον τελευταίο καιρό, τον βλέπεις δηλαδή να μην πολυανοίγει το facebook, τα email του, τα μηνύματά του και να μη σηκώνει το τηλέφωνο συχνά μπροστά σου, τότε αυτά είναι σίγουρα μέσα στα σημάδια για το «μήπως με κοροϊδεύει;», που πρέπει αδιαμφισβήτητα να σε παρακινήσουν να ψάξεις το θεματάκι.

#2: Έχει αποστασιοποιηθεί από εσένα – Δεν είναι το ίδιο ένθερμος

Ασφαλώς και ανάμεσα στις ενδείξεις που οδηγούν σε μία θετική απάντηση στο ερώτημά σου «Μήπως με απατάει;» συγκαταλέγεται και αυτή: η αποστασιοποίηση. Πρόκειται για τη σωματική και συνάμα συναισθηματική απομάκρυνσή του από εσένα τον τελευταίο καιρό.

Λέγοντας σωματική απομάκρυνση εννοούμε φυσικά το να απουσιάζει ή ακόμα και να επιχειρεί να είναι μακριά από εσένα ως παρουσία. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι σε ξεχωριστό καναπέ κάθεσαι εσύ και σε ξεχωριστό εκείνος. Ή ότι σε άλλο δωμάτιο είσαι εσύ και σε άλλο εκείνος. Ή ότι σε εντελώς άλλο χώρο βρίσκεσαι εσύ και σε άλλον εκείνος και τα λοιπά.

Όσον αφορά στη συναισθηματική αποστασιοποίηση, θέλουμε να εννοήσουμε την προσπάθειά του να απομακρύνεται σιγά – σιγά από εσένα. Μείζονες άξονες αυτού αποτελούν η επικοινωνία και η βλεμματική επαφή ανάμεσά σας, καθώς επίσης και το μοίρασμα κοινών συναισθημάτων.

Όλα αυτά είναι συμπεριφορές που μάλλον πιστοποιούν την υποψία σου. Αρκεί βέβαια να μην είναι μεμονωμένες, αλλά συνδυασμένες και με άλλες συμπεριφορές – ενδείξεις από τη λίστα. Διότι, θα μπορούσε η αποστασιοποίηση αυτή να έχει προκληθεί από άλλους παράγοντες, λόγου χάρη από την υπερβολική κόπωση και εξάντληση που του προκαλεί η δουλειά του.

#3: Τον χάνεις για ώρες

Θα μπορούσε να αποτελεί και συνέχεια ή να γίνεται παράλληλα με το δεύτερο στοιχείο της λίστας μας.

Εάν, δηλαδή, συχνά πυκνά δεν ξέρεις πού βρίσκεται ο καλός σου, με ποιους είναι, τι κάνει, πότε θα βρεθείτε ή θα επιστρέψει σπίτι. Μπορεί τυχαία να έχει ξεχάσει σπίτι ή μέσα στο αυτοκίνητό του το τηλέφωνό του. Μπορεί να τύχει, όπως θα σου πει αργότερα, να συναντήσει κίνηση στο δρόμο, πολύ κόσμο στη δημόσια υπηρεσία, κάποιον παλιό γνωστό του που έκατσε να τα πουν.

#4: Δεν ξέρεις ποια είναι η παρέα του αφού δε σου την έχει γνωρίσει

Πότε σε κοροϊδεύει ένας άντρας; Όταν δε σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση σε ό,τι μέχρι πριν από εσένα (ή και παράλληλα με τη σχέση σας) συνιστά την προσωπική του ζωή. Π.χ. η δουλειά του, οι φίλοι του, η οικογένειά του.

Είναι αναμενόμενο να μη βιάζεται να σε γνωρίσει στους γονείς του αν η σχέση σας είναι άγουρη.

Αλλά είναι το ίδιο λογικό να μη θέλει να γνωρίσεις τους φίλους του; Να σου λέει κάθε τρεις και λίγο ότι θα είναι με την παρέα του κι εσύ να έχεις δει τους φίλους και τις φίλες του το πολύ – πολύ σε φωτογραφίες;

Εμείς πιστεύουμε ότι ειδικά όταν υπάρχει ενθουσιασμός, το ζευγάρι θέλει να γνωρίζει το νέο / τη νέα σύντροφο στην παρέα του. Γιατί θέλει και οι φίλοι να μάθουν με ποιον / ποια βγαίνει και είναι ερωτευμένος / -η.

#5: Απομακρύνεται από εσένα για να μιλήσει στο τηλέφωνο

Το να φεύγει παραδίπλα ή να αλλάζει δύο στενά όταν κάποιος τον καλεί στο κινητό του είναι σίγουρα μία ένδειξη ότι σε κοροϊδεύει. Κάτι σου κρύβει, κάτι δε θέλει να ξέρεις, κάτι δε θέλει να μοιραστεί μαζί σου. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που σου γυρίζει την οθόνη του κινητού του ώστε να μην μπορείς να δει τι λέει το νέο μήνυμα. Ή όταν μιλάει χαμηλόφωνα, απαντάει συνοπτικά και μονολεκτικά, δείχνει αμήχανος όταν κάποιος επικοινωνεί μαζί του ενώ είστε δίπλα – δίπλα. Το πιο πιθανό είναι ότι κάτι σου κρύβει, είτε πρόκειται για άλλη κοπέλα είτε για ο,τιδήποτε άλλο.

Και όλα αυτά συχνά συνδυάζονται και με την πρώτη ένδειξη που περιγράψαμε.

Ωστόσο, εάν είστε στις αρχές της γνωριμίας σας, ενδέχεται να μη νιώθει άνεση και ασφάλεια να μοιραστεί με εσένα τόσο γρήγορα πληροφορίες δικές του. Κι έτσι, να μη σου επιτρέπει να μάθεις κάποια πράγματα ή να νιώθει περίεργα να τον ακούσεις να μιλάει με τη μάνα ή τη συνάδελφό του.

#6: «Μια χαρά δεν περνάμε;»

Η φράση που θα σου αναφέρει συχνά ο άνδρας που παίζει μαζί σου. Ο σύντροφος που δε θέλει δεσμεύσεις ή επισημοποιήσεις. Εκείνος που αρκείται η παρούσα φάση (η σχέση με εσένα) να πάει ως εκεί.

Εσύ μπορεί να του αναφέρεις κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχέση σας και κάποια παράπονά σου. Ξέρεις πότε θα αντιληφθείς ότι ισχύει το «μήπως με κοροϊδεύει» που υποψιάζεσαι; Αν η απάντησή του κάθε φορά συμπεριλαμβάνει αποφυγή ουσιαστικής συζήτησης και τη φράση αυτή.

Πληροφορίες για το κουίζ «Μήπως με κοροϊδεύει;»

  • Το κουίζ έχει θέμα το μήπως με κοροϊδεύει ο σύντροφος/ ο σύζυγός μου/ το αγόρι μου/ το καινούριο μου φλερτ.
  • Αποτελείται από 16ερωτήσεις ή προτάσεις, για καθεμία από τις οποίες διαθέτεις τρεις απαντήσεις.
  • Εσύ καλείσαι να επιλέξεις μία μόνον κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο κενό κυκλάκι στα αριστερά της.
  • Είναι φτιαγμένο αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των σκοπών του άρθρου μας, εξ ου και ο ψυχαγωγικού ή/και συμβουλευτικού τύπου χαρακτήρας που το διέπει.
  • Το τελικό συμπέρασμα που θα σου προκύψει θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις επιλεγμένες απαντήσεις που θα έχεις δώσει. Η πιθανότητα σφάλματος / απόκλισης από την πραγματικότητα φυσικά και είναι υπαρκτή.

Μήπως με κοροϊδεύει ο σύντροφός μου; Απάντησε στο κουίζ για να μάθεις!

Εάν τύχει και τον πιάσεις να λέει κάποιο ψέμα ή να μην έχει αναφέρει καθόλου κάτι που συνέβη,…

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα