Υγιεινά γλυκά με κουβερτούρα – 9 Συνταγές

Στα υγιεινά γλυκά με κουβερτούρα θα βρείτε συνταγές για σοκολατόπιτα, κέικ, μπισκότα, pancakes και άλλα πιο γλυκάκια που ετοιμάζονται στη στιγμή. Όλα είναι λίγο – πολύ προσεγμένες στις θερμίδες και στη γενικότερη διατροφική τους αξία. Σίγουρα, είναι προτιμότερα και πιο υγιεινά σε σύγκριση με οποιοδήποτε έτοιμο και δη συσκευασμένο γλυκό του εμπορίου.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τα περισσότερα εξ αυτών είναι αμφιβόλου προελεύσεως και με πολλά κρυμμένα σάκχαρα. Αντίθετα, οι 9 συνταγές για υγιεινά γλυκά με κουβερτούρα περιέχουν μόνο συγκεκριμένα και μετρημένα υλικά. Πάμε να τις δούμε!

Υγιεινά γλυκά με κουβερτούρα – 9 Διαφορετικές και Νόστιμες Συνταγές

1) Σοκολατόπιτα με στέβια και λάδι καρύδας

Είστε fans της σοκολατόπιτας και δεν ξέρετε πώς να περιορίσετε τα μη υγιεινά συστατικά της; Ορίστε μια εκδοχή της που αντικαθιστά τη ζάχαρη με στέβια. Μπορείτε να δείτε 5 Λαχταριστές συνταγές συνταγές για υγιεινά γλυκά με στέβια στο σχετικό άρθρο μας.

Τα υλικά που χρειάζεστε είναι:

  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα υγείας (προτιμήστε κάποια με τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 180 γραμμάρια ηλιέλαιο ή έλαιο καρύδας (ή εναλλακτικά μαργαρίνη)
  • 100 γραμμάρια στέβια, σε κρυσταλλική μορφή
  • 2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα σε ένα πιατάκι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη, είναι προαιρετικό υλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κούπα ξηροί καρποί της αρεσκείας σας, ψιλοτριμμένοι (π.χ. καρύδια και φουντούκια)
Για την επικάλυψη:
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα υγείας καλής ποιότητας
  • 1 κουταλιά της σούπας στέβια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίος καφές, που έχετε διαλύσει σε 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό
  • ½ – ¾ της κούπας γάλα καρύδας ή ζωικό γάλα χαμηλό σε λιπαρά.

Προετοιμασία συνταγής:

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Εάν είναι πολύ δυνατός ο φούρνος σας, μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσετε τη διαδικασία στους 160 με 170 βαθμούς.

Αρχικά, λιώνετε την κουβερτούρα με το λάδι (ή τη μαργαρίνη) σε μπεν μαρί. Προσέξτε για να μην κάψετε τη σοκολάτα να έχετε σε μέτρια θερμοκρασία τη φωτιά σας. Μόλις λιώσουν, αποσύρετε, ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλύτερα και προσθέτετε τη στέβια, το αλάτι και τη βανίλια.

Περιμένετε για μερικά λεπτά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τότε προσθέτετε χτυπημένα τα αβγά κι ανακατεύετε πολύ καλά με ένα σύρμα (αβγοδάρτη δηλαδή). Τέλος, βάζετε και τους ξηρούς καρπούς αφού τους έχετε πρώτα θριμματίσει ή ψιλοκόψει.

Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο μακρόστενο ταψάκι. Από πάνω της αλλά και στα τοιχώματα, αλείφετε λίγη βούτυρο και πασπαλίζετε παντού με αλεύρι. Αυτή η μέθοδος θα αποτρέψει το μείγμα της σοκολατόπιτας από το να κολλήσει στο ταψί.  Ψήνετε για 30 λεπτά της ώρας, στους 170 – 180 βαθμούς στον αέρα. Προσοχή να είναι καλά προθερμασμένος ο φούρνος. Αφού βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει όσο ετοιμάζετε την επικάλυψη.

Επικάλυψη και ολοκλήρωση:

Διαλύετε στο βραστό νερό το στιγμιαίο καφέ. Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ή σε σκεύη με τη μέθοδο μπεν μαρί βάζετε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα. Μαζί και το γάλα και τον καφέ και τη στέβια. Τα αφήνετε να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με τη μαρίζ. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Τοποθετείτε το κέικ σοκολάτας σε μια ωραία πιατέλα και περιχύνετε με το μείγμα της επικάλυψης. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη στέβια σε μορφή άχνης από πάνω, αλλά αφού έχει κρυώσει η σοκολατένια σως. Ένα από τα πιο λαχαταριστά υγιεινά γλυκά με κουβερτούρα είναι έτοιμο να το φάτε κι εμείς περιμένουμε τη γνώμη σας! Μπορείτε να το στολίσετε με μερικά διακοσμητικά εποχής ή κατάλληλα με μια ειδική περίσταση (Χριστούγεννα, γενέθλια κ.λπ.)

2) Healthy παγωτό choco-banana που φτιάχνεται στη στιγμή

Η μόνη προεργασία που χρειάζεται είναι να έχετε κόψει μια μεγάλη κι ώριμη μπανάνα σε κομματάκια. Και να τα έχετε αφήσει τουλάχιστον 1 ώρα στην κατάψυξη. Είτε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα είτε σε ένα πιάτο που αντέχει τις τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

Μόλις παρέλθει το απαραίτητο χρονικό διάστημα, βάζετε τα κομματάκια μπανάνας στο μούλτι και τα χτυπάτε. Θα γίνουν μια πηχτή κρέμα, σαν ένα soft παγωτό. Προσθέτετε προαιρετικά μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 κουταλιά της σούπας λιωμένη κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος. Συνεχίζετε το χτύπημα. Θα έχετε ένα τέλειο choco-banana παγωτό στη στιγμή!

Για ενίσχυση της γεύσης της σοκολάτας και του γλυκού γενικά…

… μπορείτε να προσθέσετε και το μείγμα από ¼ κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό.

3) Pancakes βρόμης, ένα ιδανικό και πλήρες πρωινό γεύμα

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική για πρωινό γεύμα. Και μάλιστα για ένα… μπόμπα πρωινό γεύμα, αφού εμπεριέχει μπανάνα, αβγό και βρόμη. Ωστόσο, την εντάσσουμε στο άρθρο μας με τις 9 συνταγές για υγιεινά γλυκά με κουβερτούρα καθώς μπορεί κάλλιστα να καταναλωθεί ως γλυκό σνακ. Τόσο το πρωί που μπορεί να έχετε προτίμηση για πιο γλυκό γεύμα, όσο και οποιαδήποτε άλλη ώρα σας έρθει λιγούρα για γλυκό.

Με αυτή τη συνταγή, αποφεύγετε το βούτυρο, το αλεύρι και τη ζάχαρη που εμπεριέχονται στα κλασικά pancakes. Ενώ δε χάνετε καθόλου σε γεύση!

Τα υλικά που χρειάζεστε για 2 άτομα είναι:

  • 1 ώριμη μπανάνα, σε μικρά κομμάτια
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 50 γραμμάρια κλασικές νιφάδες βρόμης
  • 25 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα υγείας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα, είναι προαιρετικό συστατικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο άγλυκο σε σκόνη, είναι επίσης προαιρετικό
  • 25 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα υγείας, για το σερβίρισμα και στις 2 μερίδες

Προετοιμασία συνταγής:

Σε ένα shaker ή ένα μπολ, ανακατεύετε με ένα πιρούνι τη βρόμη με το αβγό. Προσθέτετε και την μπανάνα, ψιλοκομμένη ή λιωμένη με το πιρούνι και ανακατεύετε ξανά. Αν θέλετε, βάζετε και τα αρωματικά που προτείνουμε και τη λιωμένη σοκολάτα.

Σε ειδική εστία για κρέπες ή σε αντικολλητικό τηγάνι, τοποθετείτε κουταλιές από το μείγμα. Η φωτιά να είναι μέτρια. Μπορείτε να κάνετε το λιγότερο 4 μεγάλες (2 για κάθε άτομο) έως και περίπου 10 μικρότερες (5 για το άτομο) τηγανίτες.

Ψήνετε από τη μία μεριά για περίπου 1 – 2 λεπτά και προσεκτικά γυρίζετε. Ψήνετε άλλο 1 λεπτό από την άλλη μεριά και σερβίρετε σε πιάτα, τη μία τηγανίτα πάνω στην άλλη. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αν θέλετε, την πασπαλίζετε όσο είναι ζεστά τα pancakes ώστε να λιώσουν.

Τα τρώτε όπως είναι ζεστά που είναι θεϊκά, αλλά τρώγονται και μετά από ώρες κρύα. Αντέχουν εκτός ψυγείου μέχρι το απόγευμα αν τα φτιάξετε πρωί, π.χ., ή σίγουρα άλλη 1 ημέρα εντός ψυγείου.

Δείτε και τα 8 Υγιεινά γλυκά με κακάο για όλα τα γούστα!

4) Μπουκίτσες μπανάνας με επικάλυψη σοκολάτας: το πιο απλό από τα υγιεινά γλυκά με κουβερτούρα

Κόβετε σε κομματάκια μία μεσαίου μεγέθους μπανάνα. Όσο πιο ώριμη είναι, τόσο πιο γλυκό θα είναι… το υγιεινό γλυκό σας! Με ένα μαχαιράκι, απλώνετε μία μυτούλα από λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα πάνω στο κάθε κομματάκι. Μπορείτε να παίζετε κάθε φορά με διαφορετικά είδη κουβερτούρας, ανάλογα τις προτιμήσεις και τη λιγούρα σας. Λευκή κουβερτούρα, υγείας, γάλακτος κ.ά. Εξάλλου οι ποσότητες είναι πολύ μικρές, οπότε εξίσου λίγη η θερμιδική διαφορά τους και τα λίπη τους.

Κατόπιν, βάζετε το φρούτο με την επικάλυψη για μισή ωρίτσα στην κατάψυξη και έπειτα απολαμβάνετε τις … υγιεινές μπουκίτσες σας! Το βήμα αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, καθώς μπορεί να προτιμάτε να φάτε να ρευστή κι όχι παγωμένη τη σοκολάτα πάνω τους για παράδειγμα.

5) Σπιτικά μπισκότα με ταχίνι, βρόμη και κουβερτούρα

Εάν νηστεύετε, εάν σας αρέσει το ταχίνι, εάν ψάχνετε μια συνταγή που κάθε συστατικό της να είναι προσεγμένο σε θρεπτική αξία, τότε σταθείτε εδώ! Αυτή η συνταγή είναι για εσάς: μπισκότα με μέλι αντί για ζάχαρη, βρόμη αντί για αλεύρι, ταχίνι, καρύδια και σταφίδες, συν κομματάκια σοκολάτας. Όλα τα καλά μαζί σε μία από τις 9 συνταγές για υγιεινά γλυκά με κουβερτούρα.

Τα υλικά που χρειάζεστε είναι:

  • 1 ½ φλιτζάνι κλασικές νιφάδες βρόμης
  • ½ φλιτζάνι ταχίνι
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • 50 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα υγείας
  • 1/3 φλιτζάνι σπασμένα καρύδια
  • 1/3 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη, είναι προαιρετικό συστικό

Προετοιμασία συνταγής:

Σε ένα μπολ, ρίχνετε όλα τα υλικά που αναγράφονται, πλην της βρόμης και της σοκολάτας. Με ένα πιρούνι ή με ένα κουτάλι τα ανακατεύετε. Έπειτα, ρίχνετε τη βρόμη λίγη – λίγη να ενσωματωθεί και τέλος τα κομματάκια σοκολάτας υγείας.

Στρώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Πλάθετε μπαλάκια από το μείγμα και τα τοποθετείτε με μία απόσταση το ένα από το άλλο στο ταψί. Δεν θα απλώσουν πολύ. Μόλις τα ακουμπήσετε, πιέστε τα λίγο με το δάχτυλο.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις χωρίς αέρα για περίπου 10 λεπτά. Η συνταγή δεν εμπεριέχει κάτι που δεν τρώγεται ωμό (αβγά, αλεύρια κ.λπ.), οπότε και δεν απαιτεί περισσότερο χρόνο ψησίματος. Δώστε σημασία, όμως, στο να έχει προηγουμένως προθερμαθεί ο φούρνος σας.

Μόλις τα βγάλετε, θα είναι σχετικά μαλακά, ωστόσο αργότερα θα σφίξουν. Μπορείτε να καταναλώνετε 1 μαζί με κάθε γεύμα της ημέρας σας συμπληρωματικά, ή για την ακρίβεια: 1 μαζί με το πρωινό γιαούρτι σας π.χ., 1 μαζί με το δεκατιανό σας ή μαζί με το απογευματινό σας φρούτο κ.ά. Ή μπορείτε να τρώτε 2 – 3 μπισκότα ως απογευματινό σνακ από μόνα τους.

Για την καλή διατήρησή τους, προτιμήστε ένα γυάλινο δοχείο που να κλείνει καλά. Φτιάξτε και τη διπλάσια δοσολογία από τα συγκεκριμένα μπισκότα ώστε να τα γευτούν και οι αγαπημένοι σας!

6) Ανάλαφρη εκδοχή του raw cheesecake: ένα από τα νοστιμότερα υγιεινά γλυκά με κουβερτούρα

Έχει σίγουρα ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή διάθεση, μιας και είναι δροσερό και εμπεριέχει το φρούτο της εποχής. Ωστόσο, μπορείτε να το φτιάχνετε όλο το χρόνο εάν βρίσκετε φράουλες ή μπορείτε να παίρνετε τις κατεψυγμένες.

Το βέβαιο είναι ότι είναι απολύτως υγιεινό, δροσιστικό, γευστικό και πανεύκολο στην παρασκευή του. Τα υλικά που παρουσιάζουμε είναι για 1 μερίδα και έχει πολύ λίγες θερμίδες (δεν ξεπερνά τις 200 θερμίδες).

Τα υλικά που χρειάζεστε για 1 ατομική μερίδα είναι:

  • 2 μπισκότα που σας αρέσουν, που να είναι απλά (τύπου digestive), όχι γεμιστά
  • 4 ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, π.χ. αμύγδαλα
  • 50 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 30 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος ή κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
  • 4 – 5 φράουλες, πλυμένες καλά (οι μισές κομμένες σε κυβάκια, οι άλλες μισές τεμαχισμένες στη μέση ή σε ροδέλες)

Προετοιμασία συνταγής:

Στο πολυμίξερ, χτυπάτε τα μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς να γίνουν τρίμμα. Για να δώσετε σώμα στο μείγμα και για περισσότερη γεύση, μπορείτε αν θέλετε να ρίξεις εκεί 1 κουταλάκι του γλυκού από τη λιωμένη (λευκή) σοκολάτα. Αυτή είναι ουσιαστικά η βάση του γλυκού και τη στρώνετε σε ένα μπολάκι ή σε ένα ποτήρι.

Σε ένα άλλο μπολάκι, ανακατεύετε το γιαούρτι με την υπόλοιπη (ή όλη) τη λιωμένη κουβερτούρα. Και τις μισές από τις φράουλες που έχετε κόψει σε μικρά κυβάκια. Προσθέτετε το μείγμα αυτό πάνω από τη βάση μπισκότου. Γαρνίρετε με ροδέλες από τις άλλες μισές φράουλες.

Και… voila! Έτοιμο, πεντανόστιμο, γλυκό, χορταστικό, χωρίς πολλές θερμίδες και σίγουρα χωρίς πολλά λιπαρά.

7) Νηστίσιμα τρουφάκια χωρίς γλουτένη, που δίνουν ενέργεια και είναι φουλ θρεπτικά

Είναι από τα πιο θρεπτικά, ενεργειακά και υγιεινά γλυκά με βρόμη που μπορείτε να φτιάξετε. Δεν έχουν ζάχαρη, δεν έχουν γλουτένη. Τι άλλο θέλετε;; Ο χαρακτηρισμός τους ως τρουφάκια δεν είναι τόσο ειλικρινής, για να πούμε την αλήθεια!… Διότι δεν έχουν τρούφα γύρω – γύρω. Ωστόσο, … κάτι έχουν ως επικάλυψη!

Τα υλικά που χρειάζεστε για περίπου 20 – 25 τεμάχια είναι:

  • ½ κούπα νιφάδες βρόμης χωρίς γλουτένη
  • 1 κούπα ταχίνι, όποιο σας αρέσει (απλό, με μέλι, με κακάο, κ.ά.)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι ή κάποιο σιρόπι (π.χ. Αγαύης, σφενδάμου)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λιωμένη κουβερτούρα καλής ποιότητας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη, είναι προαιρετικό συστατικό
  • 4 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο
  • 4 κουταλιές της κούπας σπόροι κολοκύθας
  • 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
  • Λίγη ψιλοκομμένη σοκολάτα που λιώνετε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί, για την επικάλυψη, όση χρειαστείτε

Προετοιμασία συνταγής:

Η εκτέλεση είναι τόσο απλή, που πιστεύουμε ότι θα σας βάλει στον πειρασμό να δοκιμάσετε να φτιάξετε τα θρεπτικά αυτά τρουφάκια!

Σε ένα μπολ, βάζετε με την αναγραφόμενη σειρά τα υλικά. Όλα πέραν της τελευταίας ποσότητας από λιωμένη σοκολάτα (που περιμένετε να χρησιμοποιήσετε αφού έχετε ετοιμάσει το μείγμα). Τα ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι ή κουτάλι. Μόλις το μείγμα είναι ενιαίο, μπορείτε να πλάσετε σε μπαλάκια. Εναλλακτικά, εάν κολλάει πολύ, μπορείτε πρώτα να το παγώσετε 30 – 60 λεπτά στο ψυγείο κι έπειτα να παίρνετε κομματάκια από αυτό και να τα κάνετε μπαλάκια. Μόλις τα σχηματίσετε πάντως, τα τοποθετείτε σε ταψάκι ή πιατέλα με λαδόκολλα. Και τα αφήνετε μισή με μία ώρα στην ψύξη.

Στο τέλος, τα βουτάτε με τη βοήθεια 2 πιρουνιών στη λιωμένη σοκολάτα. Αφού σταθεί και παγώσει η σοκολάτα (μέσα σε 5 λεπτά στο ψυγείο) είναι έτοιμα για κατανάλωση. Τα διατηρείτε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

8) Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Η γλουτένη επιδρά αρνητικά σε μεγάλη μερίδα ανθρώπων, κάτι που καθιστά το συγκεκριμένο από τα υγιεινά γλυκά με κουβερτούρα ακόμη πιο ελκυστικό. Το εν λόγω κέικ εμπεριέχει πρωτεΐνη από τα αβγά, υδατάνθρακες κυρίως από τη ζάχαρη η οποία όμως είναι καστανή. Ακόμη, τις φυτικές ίνες από τα αμύγδαλα και όλη τη γλυκιά γεύση της σοκολάτας που όλοι αναζητάμε.

Η δοσολογία που ακολουθεί αφορά σε 8 μερίδες. Απαιτεί περίπου 10 λεπτά προετοιμασίας και 20 έως 30 λεπτά ψησίματος στο φούρνο. Το κέικ μπορεί να καταναλωθεί άμεσα ή εντός μερικών ημερών. Αν η θερμοκρασία είναι αυξημένη, προτείνεται η διατήρησή του στο ψυγείο.

Τα υλικά που χρειάζεστε για 8 μερίδες είναι:

  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, που να έχει τουλάχιστον 55% περιεκτικότητα σε κακάο
  • 200 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 4 ολόκληρα αυγά (το ξέρουμε, είναι πολλά και τα αβγά και η μαργαρίνη, όμως σκεφτείτε ότι αναλογεί μόνο το 1/8 από τη συνολική δοσολογία σε 1 ατομική μερίδα)
  • 150 γραμμάρια καστανή κρυσταλλική ζάχαρη ή στέβια σε κρυσταλλική μορφή
  • 20 αμύγδαλα που έχετε θρυμματίσει πολύ καλά

Προετοιμασία συνταγής:

Σε μπεν μαρί ή σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ή τηγάνι, ζεσταίνετε σε μέτρια ένταση τη μαργαρίνη μαζί με τη σοκολάτα που έχετε χοντροκόψει. Αναμένετε μέχρι να λιώσουν, όχι να πάρουν βράση. Αφήνετε στην άκρη κι αμέσως προσθέτετε την καστανή ζάχαρη ή τη στέβια ώστε να λιώσει μέσα στο μείγμα. Ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα ή μια καλή μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής).

Προσέξτε να μην έχει καίει το μείγμα, καθώς τώρα έρχεται η ώρα που θα ρίξετε τα αβγά. Κι από τη στιγμή που δεν υπάρχει αλεύρι σε αυτή τη συνταγή, τα αβγά είναι ο σταθεροποιητής μας, που θα δέσει στην ουσία αυτό το μείγμα. Τα ρίχνετε ένα – ένα, αναμιγνύοντας κάθε φορά πολύ καλά το καθένα. Εν τέλει, προσθέτετε την πούδρα από τα αμύγδαλα κι ανακατεύετε. Έτοιμο το μείγμα να ψηθεί και έπειτα να … φαγωθεί!

Ρίχνετε σε φόρμα στρογγυλή διαμέτρου 18 – 20 εκατοστών, αφού προηγουμένως την έχετε αλείψει με ελαιόλαδο και σκόνη κακάο ή βούτυρο και κακάο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά. Εάν ο φούρνος σας έχει απώλειες, θα χρειαστούν μερικά επιπλέον λεπτά ενδεχομένως. Πάντως, αυτό το κέικ, δεν πρέπει να παραψηθεί!

Μην περιμένετε να σας βγει εντελώς συμπαγές διότι τότε δε θα είναι το ίδιο νόστιμο. Λόγω της λιωμένης σοκολάτας και τη μη χρήσης αλευριού, πρέπει ειδικά στο κέντρο να μείνει λίγο υγρό.

Καλή σας απόλαυση!!

9) Energy bites – βραχάκια σοκολάτας με 3 υλικά

Από τις πιο εύκολες, γρήγορες, νόστιμες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε είναι αυτές εδώ οι μπουκίτσες ενέργειας. Εμπεριέχουν μόνο … καλά συστατικά, και τίποτε το περιττό. Φτιάχνονται στη στιγμή, κι αυτός ο παράγων είναι που μπορεί να σας πείσει για τη δοκιμή τους. Μπορείτε, μάλιστα, να τα έχετε μαζί σας όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού.

Τα υλικά που χρειάζεστε είναι:

  • 100 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα, άψητα κι ανάλατα
  • 6 ρυζογκροφρέτες
  • 220 γραμμάρια κουβερτούρα υγείας, σε μεσαία κομμάτια

Προετοιμασία συνταγής:

Δεν είναι και τίποτε το σπουδαίο η προετοιμασία της παρούσας συνταγής, που αποτελεί και το τελευταίο από τα υγιεινά γλυκά με κουβερούρα.

Συγκεκριμένα, σπάτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την αφήνετε σε μπεν μαρί να λιώσει για μερικά λεπτά. Κόβετε ψιλά – ψιλά τα αμύγδαλα με ένα κοφτερό μαχαίρι. Και σπάτε με το χέρι σας τις γκοφρέτες ρυζιού. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, βάζετε μέσα εκεί τα άλλα δύο υλικά και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.

Στρώνετε μια πιατέλα ή ένα ταψάκι με λαδόκολλα και αδειάζετε πάνω «βραχάκια» από αυτό το μείγμα. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα και είναι έτοιμα για κατανάλωση. Διατηρούνται στο ψυγείο για μπόλικες ημέρες.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα