Ξεμπέρδεμα μαλλιών – Όλοι οι σωστοί τρόποι

Θεωρείς και εσύ το ξεμπέρδεμα μαλλιών ως μια κουραστική αγγαρεία; Έχεις αγανακτήσει με το ξεμπέρδεμα μαλλιών; Έχεις βαρεθεί να ασχολείσαι με τις ώρες με τα μαλλιά σου για να πετύχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα; Τα πράγματα είναι απλά, δεν χρειάζεται να δυσανασχετείς παρά να ακούσεις τις συμβουλές που έχουμε να σου δώσουμε και θα δεις ότι το ξεμπέρδεμα μαλλιών θα γίνει μια ευχάριστη, ολιγόλεπτη και κυριότερα μη οδυνηρή διαδικασία.

Όπως είναι φυσικό, μιας και εμείς οι γυναίκες έχουμε μακρύ μαλλί συγκριτικά με το ανδρικό φύλο, είναι σίγουρο ότι θα μπλεχθούν και θα γίνει ένας αχταρμάς ο οποίος θα μας εξοργίζει και θα μας ενοχλεί εμφανισιακά. Συνεπώς εφόσον δεν έχεις αποφασίσει ακόμα να τα πάρεις όλα κοντά επειδή σου την δίνουν τα μπερδεμένα μαλλιά πρέπει να το αποδεχθείς το γεγονός αυτό και να αξιοποιήσεις μερικές από τις μεθόδους που θα σου αναφέρουμε για να απλοποιήσεις την διαδικασία.

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί για ποιον λόγο τα μαλλιά σου γίνονται έτσι και χρειάζονται ξεμπέρδεμα. Τα μαλλιά σου γίνονται έτσι διότι, είτε δεν είναι καλά ενυδατωμένα δηλαδή ξεραίνονται με αποτέλεσμα μέσω της τριβής να μπλέκονται, είτε από τον στατικό ηλεκτρισμό που αναπτύσσεται ανάμεσα στις τρίχες των μαλλιών σου είτε γιατί έχεις κάνει κατάχρηση του ισιωτικού σου ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής που χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου. Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι πολλές φορές ο ένοχος για τα μπερδεμένα μαλλιά είναι τα κακής ποιότητας χημικά σαμπουάν τα οποία επιβαρύνουν την τρίχα σου με περιττές χημικές ουσίες που περιέχουν προκειμένου να δώσουν άρωμα στο σαμπουάν. Ή απλά έχεις σγουρά από την φύση τους μαλλιά οπότε είναι αναμενόμενο και φυσικό να μπλέκονται μεταξύ τους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσεις το πρόβλημα έτσι, διότι το φυσικό επακόλουθο των μπλεγμένων μαλλιών είναι οι σπασμένες τρίχες και η εμφάνιση προβλημάτων (ακόμα και τριχόπτωση) των μαλλιών σου.

Ξεμπέρδεμα μαλλιών: Συμβουλές για το σωστό ξεμπέρδεμα

1. Μην χρησιμοποιείς βούρτσες

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που σίγουρα θα παραξενευφτείς όταν θα το ακούσεις. Γιατί όμως δεν κάνουν οι βούρτσες για ξεμπέρδεμα μαλλιών; Η απάντηση είναι απλή, οι βούρτσες είναι αγκαθωτές και δύσκαμπτες συνεπώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε πόση  δύναμη βάζουμε αλλά ούτε και την αίσθηση της τρίχας μας. Πολλές φορές με τις βούρτσες αντί να ξεμπερδέψεις τις τρίχες σου, τις καταστρέφεις σπάζοντάς τες. Συνεπώς αυτό που έχουμε να σου προτείνουμε για μην είναι το ξεμπέρδεμα μαλλιών μια οδυνηρή διαδικασία είναι να χρησιμοποιείς τα δάκτυλά σου. Επιπλέον αν θες ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορείς να βάλεις μια σταγόνα από λάδι στα δάκτυλα σου πριν. Έτσι θα λιπανθούν τα δάκτυλα σου και θα «γλιστρούν» ανάμεσα από τις μπερδεμένες τρίχες.

2. Μην χρησιμοποιείς συνέχεια ισιωτικό και πιστολάκι μαλλιών

Όπως αναφέραμε και πριν αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, ειδικά αν το κάνεις και καθημερινά. Οι τρίχες μας είναι ευαίσθητες στις υψηλές θερμοκρασίες, έτσι με την συνεχή χρήση μηχανών παραγωγής θερμότητας, εξασθενείς την φυσική τους άμυνα και τις καταπονείς σε σημείο να φθείρονται, να γίνεται η επιφάνεια τους τραχεία και να μπλέκονται μεταξύ τους και μετά ξέρεις τι έχει συνέχεια, ένα ενοχλητικό ξεμπέρδεμα μαλλιών…

3. Χτένιζε συνέχεια τα μαλλιά σου

Είτε με τα χέρια σου, είτε με μια χτένα με αραιά δόντια (πάντα βάζεις λίγο λάδι της επιλογής σου για να μην έχεις πρόβλημα) χτένισε μερικές φορές την ημέρα τα μαλλιά σου για να τους δώσεις σχήμα και να σταματήσεις το μπέρδεμά τους. Άμα τα προσέχεις συνέχεια τα μαλλιά σου θα δεις ότι δεν υπάρχει ανάγκη για συνεχές ξεμπέρδεμα μαλλιών.

4. Σπρέι για το ξεμπέρδεμα μαλλιών

Μια πολύ καλή συνταγή για ένα φυσικό σπρέι το οποίο θα σε βοηθήσει με το ξεμπέρδεμα μαλλιών είναι το εξής:

Τι θα χρειαστείς:

  • 20ml μηλόξυδο
  • 50ml νερό

Οδηγίες:

Αρχικά ρίχνεις σε ένα μπρίκι τα δύο υλικά και τα ζεσταίνεις μέχρι να αρχίσει να βράζει. Μόλις βράσει το μείγμα αποσύρεις το μπρίκι από την φωτιά και αφήνεις τα υλικά να κρυώσουν. Μόλις κυρώσουν τα ανακατεύεις καλά και τα τοποθετείς σε ένα άδειο μπουκαλάκι από σπρέι. Μπορείς να χρησιμοποιείς το σπρέι αυτό κάθε φορά πριν το ξεμπέρδεμα μαλλιών ή ακόμα και προληπτικά πριν κοιμηθείς προκειμένου να αποφύγεις το να ξυπνήσεις με τα μαλλιά σου γεμάτα κόμπους.

5. Εναλλακτικό σπρέι για ξεμπέρδεμα μαλλιών: Ένα επίσης εύκολο σπρέι το οποίο μπορείς να φτιάξεις άμεσα είναι το εξής:

Τι θα χρειαστείς:

  • 10ml ενός hair conditioner που σου αρέσει.
  • 80ml νερό βρασμένο (σημαντικό είναι σημειωθεί ότι το νερό το μετράς αφού βράσει, διότι λόγω της εξάτμισης μπορεί να υπάρχει σημαντική απώλεια στην ποσότητά του)

Οδηγίες:

Τα πράγματα και εδώ είναι πολύ απλά, έτσι ακριβώς θα είναι και το ξεμπέρδεμα μαλλιών μετά το σπρέι αυτό! Πρώτα από όλα βάζεις λίγο νερό να βράσει (τουλάχιστον 80ml), μόλις βράσει το ανακατεύεις με τα 10ml από το conditioner που θα διαλέξεις. Μόλις γίνει ένα ομογενές μείγμα το αφήνεις να κρυώσει και έπειτα το τοποθετείς σε ένα δοχείο σπρέι και είσαι έτοιμη να το χρησιμοποιείς σε κάθε δύσκολη αποστολή για το ξεμπέρδεμα μαλλιών.

6. Conditioner και φυσικά σαμπουάν

Όπως σου αναφέραμε, τα χημικά σαμπουάν έχουν αρνητική επίδραση στην υγεία της τρίχας σου κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τα μπλεγμένα μαλλιά. Θες να απαλλαχθείς από το εκνευριστικό ξεμπέρδεμα μαλλιών; Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις τα χημικά σου σαμπουάν ή conditioner με νέα φυσικά ή ακόμα και να φτιάξεις εσύ δικά σου με το άρωμα που επιθυμείς.

Σπιτική συνταγή για σαμπουάν που βοηθάει στο ξεμπέρδεμα μαλλιών:

Τι θα χρειαστείς:

  • 250ml τριμμένο πράσινο σαπούνι
  • 250ml μέλι
  • 250ml ελαιόλαδο ή έλαιο αργκάν

Οδηγίες:

Για να φτιάξεις αυτό το υπέροχο σπιτικό σαμπουάν αρχικά πρέπει να προμηθευτείς τα υλικά από το ένα κοντινό σου σούπερ μάρκετ, εξάλλου βρίσκονται πολύ εύκολα. Μόλις μαζέψεις όλα τα υλικά τότε ξεκινάς  με το να κάνεις μπεν μαρί το τριμμένο πράσινο σαπούνι. Με λίγα λόγια βάζεις μια μικρότερη κατσαρόλα πάνω από μια που είναι μισογεμάτη με νερό και ανάβεις την κουζίνα για να βράσει το νερό από κάτω και να λιώσει το σαπούνι από επάνω. Μόλις λιώσει το σαπούνι και γίνει σαν πολτός, τότε το βγάζεις από την φωτιά και προσθέτεις το μέλι (ό,τι μέλι σ’αρέσει) και το λάδι που θα διαλέξεις. Τα ανακατεύεις καλά έτσι ώστε να γίνει ένα μείγμα, και αφού κρυώσει το μείγμα τότε μπορείς να αποθηκεύεις το σπιτικό σαμπουάν για ξεμπέρδεμα μαλλιών σε ένα δοχείο της επιλογής σου και μετά μόνο μένει να το χρησιμοποιείς όταν κάνεις το μπάνιο σου, όταν δηλαδή λούζεσαι. Τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν και θα δεις ότι  δεν θα υπάρχει ανάγκη για συχνό ξεμπέρδεμα μαλλιών.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα