Χαλάουα στο πρόσωπο – Σπιτικές θεραπείες – Συμβουλές

Είναι γεγονός πως όλο και περισσότερες από εμάς τείνουμε να χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερους τρόπους για να φαινόμαστε πιο όμορφες, πιο γλυκές και, ως επί το πλείστον, πιο αποτριχωμένες! Ένας τρόπος λοιπόν για να πετύχουμε το τελευταίο που αναφέραμε είναι να κάνουμε χαλάουα είτε μόνο στο μουστάκι με απώτερο σκοπό να ξεφορτωθούμε τις περιττές τρίχες είτε και σε ολόκληρο το πρόσωπο. Αξίζει όμως να κάνουμε κάτι τέτοιο και να πάρουμε ένα τόσο μεγάλο ρίσκο; Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε πως ειδικά η περιοχή του προσώπου είναι και η πιο ευαίσθητη. Είναι η περιοχή, που σε άλλες μας λίγο και σε άλλες μας πολύ, ερεθίζεται και μετά άντε να το καλύψουμε. Θα δούμε παρακάτω μερικά θετικά και αρνητικά για την χαλάουα στο πρόσωπο και ίσως το ξανασκεφτούμε πριν πάρουμε την απόφαση να απλώσουμε την χαλάουα.

Σπιτική θεραπεία για χαλάουα

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε τι είναι η χαλάουα γενικότερα. Είναι ένα μείγμα το οποίο μπορούμε να το φτιάξουμε στο σπίτι ή να το αγοράσουμε έτοιμο αν δεν θέλουμε να χάνουμε χρόνο για την παρασκευή του και αν δεν ξέρουμε να το φτιάχνουμε. Περιέχει ζάχαρη, νερό και λίγο λεμόνι. Η δοσολογία και ο τρόπος παρασκευής του είναι ο εξής: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι π.χ. 2 κούπες ζάχαρη και μιάμιση κούπα νερό, αναλόγως πόσο θέλουμε να φτιάξουμε. Ρίχνουμε και μια κουταλιά της σούπας λεμόνι για να “δέσει” αρκετά καλά. Θα πρέπει να το αφήσουμε πάνω στην φωτιά τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να το δούμε να μαζεύει και να βγάζει καφέ αφρούς. Τότε θα έχει εξατμιστεί και το περισσότερο νερό οπότε αυτό σημαίνει πως είναι έτοιμο. Μόλις το κατεβάσουμε το σκαλίζουμε έτσι ώστε να κρυώσει για αρκετή ώρα. Μόλις κρυώσει σίγουρα, γιατί υπάρχει και κίνδυνος εγκαύματος, το πιάνουμε με τα δάχτυλα μας και εν ολίγοις αρχίζουμε να το πλάθουμε μέχρι να γίνει μια κανονική, ελαστική μπάλα. Έπειτα το απλώνουμε στο σημείο που θέλουμε και το τραβάμε. Επαναλαμβάνουμε την κίνηση μέχρι να βεβαιωθούμε πως έχουν φύγει όλες οι ανεπιθύμητες τρίχες. Είναι λίγο επώδυνο, να λέμε την αλήθεια, αλλά μετά από πολλές χρήσεις το δέρμα δεν βγάζει πλέον τις τρίχες που έβγαζε κάποτε. Απλώς το περίπλοκο στην κατασκευή του είναι πως κάποια από εμάς που δεν ξέρει να το κάνει ούτε έχει δει πως γίνεται θα τα βρει λιγάκι σκούρα στην αρχή και θα μπερδευτεί αλλά στην πράξη είναι αρκετά απλό.

Χαλάουα στο πρόσωπο

Όσο για το πρόσωπο, αφού είναι το κεντρικό μας θέμα, η χαλάουα εκεί είναι ρίσκο με την άποψη πως αν έχουμε λίγες τρίχες και επιχειρήσουμε να τις αφαιρέσουμε με αυτόν τον τρόπο υπάρχει περίπτωση να ξαναβγούν και να είναι και πιο έντονες. Ειδικά αν μερικές από εμάς έχουμε ορμονικό θέμα ή προβλήματα με την τριχοφυΐα. Επίσης η καλύτερη δουλειά που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε στην ησυχία τους τα χνούδια αυτά γιατί ποτέ δεν ξέρει κανείς αν τελικά αγριέψει το πρόσωπο μας και καταλήξουμε να φαινόμαστε σαν να έχουμε γένια που θέλουν ξύρισμα. Ένα παλιό γνωμικό έλεγε πως αν πειράξεις την τρίχα θα σε πειράξει και αυτή. Αν από την άλλη θέλουμε οπωσδήποτε να αφαιρέσουμε και αυτό το λίγο χνούδι από το πρόσωπο μας δεν χάνουμε και τίποτα να το δοκιμάσουμε. Αν δούμε πως δεν έχουμε το θεμιτό αποτέλεσμα απλά δεν ξανακάνουμε χαλάουα στο πρόσωπο. Όσο για το μουστάκι το οποίο εννοείται πως μπορούμε να το αφαιρέσουμε με χαλάουα θα πρέπει να πάρουμε την γνώμη κάποιου ειδικού, καθώς υπάρχει κίνδυνος για φλεγμονή και τα σχετικά. Εννοούμε πως η αποτριχωμένη περιοχή ενδέχεται να γεμίσει με μικροσκοπικά σπυράκια και να ερεθιστεί προκαλώντας ένα κόκκινο χρώμα στο σημείο και ένα ελαφρύ οίδημα. Το καλύτερο επίσης που μπορούμε να κάνουμε είναι, μετά την χαλάουα στο πρόσωπο, να απλώσουμε μια ενυδατική κρέμα, αυτήν που είναι η κατάλληλη στον τύπο της επιδερμίδας μας, έτσι ώστε να ενυδατωθεί και να προλάβει πιθανόν φλεγμονή.

Στην ουσία, αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να κάνουμε χαλάουα στο πρόσωπο το καλύτερο θα ήταν να το αποφύγουμε. Το δέρμα της κάθε μιας μας είναι και διαφορετικό. Άλλο είναι λιπαρό, άλλο είναι ξηρό και άλλο είναι και τα δύο αυτά μαζί. Οπότε, αν θέλουμε τόσο πολύ να κάνουμε χαλάουα στο πρόσωπο θα πρέπει σίγουρα να συμβουλευτούμε κάποιον ειδικό π.χ. τον δερματολόγο μας πριν κάνουμε κάτι που ίσως το μετανιώσουμε. Από την άλλη πλευρά το πρόσωπο μας είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ρισκάρουμε. Ποτέ δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει το δέρμα του καθενός σε κάτι τέτοια ερεθίσματα.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα