Αρχική / Πρόσωπο / Σακούλες στα μάτια – Πώς να τις διώξετε
σακούλες στα μάτια

Σακούλες στα μάτια – Πώς να τις διώξετε

Προφανώς και οι σακούλες στα μάτια συνιστούν ένα αντιαισθητικό (και όχι μόνο) θέμα το οποίο η καθεμιά σας θέλει να ξέρει τον τρόπο και τις κατάλληλες μεθόδους προκειμένου να τις διώξει και να απαλλαγεί από αυτές μια και καλή.

Είναι βασικό να γνωρίζετε, αρχικά, από ποιες συνήθειές μας και εξαιτίας ποιων παραγόντων δημιουργούνται οι σακούλες στα μάτια, προκειμένου να μπορέσετε να τις εξουδετερώσετε οριστικά. Έτσι, οι κυριότεροι λόγοι που ευθύνονται για τις σακούλες στα μάτια είναι οι εξής:

  • Το γήρας η πάροδος των ετών ασφαλώς και αποτελεί το βασικότερο αίτιο εμφάνισης του εν λόγω θέματος στο πρόσωπο.
  • Η καθημερινή κόπωση φέρει σημαντική ευθύνη για το σχηματισμό των σακουλών.
  • Η αϋπνίες και γενικότερα τα ξενύχτια σε συστηματική βάση οδηγούν πολλάκις σε σακούλες στα μάτια.
  • Και, τέλος, οι καταχρήσεις κάθε είδους μπορούν να συντείνουν στη διαμόρφωση ευνοϊκού εδάφους για τη δημιουργία αυτού του αντιαισθητικού προβλήματος στο πρόσωπο μιας γυναίκας.

Πώς να διώξετε τις σακούλες στα μάτια – 8 τρόποι, συμβουλές  και μάσκες

1ον: Να κοιμάστε χωρίς ίχνος μακιγιάζ.
Το μακιγιάζ είναι υποχρεωτικό να αφαιρείται κατευθείαν μόλις επιστρέφετε στο σπίτι σας, είτε το μεσημέρι είτε το βράδυ είτε φυσικά τις βραδινές ώρες. Είναι τρομακτικά αρνητική η επίδραση που έχει το make up και κάθε είδος καλλυντικού προϊόντος μακιγιάζ για το γυναικείο πρόσωπο και δη τα μάτια. Οι σακούλες στα μάτια πολλές φορές αποτελούν απόρροια της μακροπρόθεσμης μη αφαίρεσης του μακιγιάζ από το πρόσωπο. Εάν, λοιπόν, θέλετε να διώξετε τις σακούλες στα μάτια που έχετε ήδη ή ακόμη και να προλάβετε τον σχηματισμό τους προτού συμβεί, τότε είναι απαραίτητο να μην ξεχνάτε ποτέ να ξεβάφεστε όταν πέφτετε για ύπνο.

2ον: Αλλάξτε θέση ύπνου.
Συχνά, συμβαίνει η πλαϊνή ή μπρούμυτη θέση στον ύπνο να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τις σακούλες στα μάτια. Πόσο μάλλον εάν συνοδεύεται από κάποιο εκ των υπολοίπων εσφαλμένων συνηθειών σας ή και των υπολοίπων παραγόντων που δύνανται να προκαλέσουν σακούλες στα μάτια (π.χ. η συστηματική μη αφαίρεση του μακιγιάζ που προαναφέραμε ή/και το μεγάλο της ηλικίας). Επομένως, όπως αν αντιλαμβάνεστε, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να κοιμάστε από εδώ και στο εξής σε ύπτια θέση, ανάσκελα. Μπορείτε, μάλιστα, να προσθέσετε ένα επιπλέον μαξιλάρι για να είστε σε πιο καλή και βολική θέση ύπνου.

3ον: Περιορίστε το αλάτι.
Το αλάτι είναι ένα πραγματάκι που ίσως να μη γνωρίζατε ότι ευθύνεται για τις σακούλες στα μάτια. Κι όμως, το κάνει. Το νερό διέρχεται μέσα από περιοχές του δέρματος που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου με κατεύθυνση προς εκείνες που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα νατρίου. Το μέρος γύρω από τα μάτια συνιστά ένα χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα της συγκεκριμένης διαδικασίας. Για το λόγο αυτόν, παραδείγματος χάριν, εάν το βράδυ πριν πέσετε για το βραδινό σας ύπνο φάτε πολύ αλάτι, είναι πάρα πολύ πιθανό το πρωί να ξυπνήσετε με σακούλες στα μάτια. Συνεπώς, όπως είναι ευνόητο, πρέπει να μειώσετε γενικότερα το αλάτι από τα φαγητά που παρασκευάζετε καθώς και από όσες τροφές επιλέγετε να καταναλώνετε, διότι μόνον τότε οι σακούλες στα μάτια θα προληφθούν ή, σε περίπτωση που υπάρχουν, θα διωχθούν.

4ον: Να πίνετε επαρκή ποσότητα νερού.
Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι μία από τις πιο επιρρεπείς στην αφυδάτωση με άμεσο επακόλουθο τις σακούλες στα μάτια. Έτσι, καθίσταται επιτακτικό για μια γυναίκα που δε θέλει να ξυπνήσει ένα πρωί με σακούλες στα μάτια ή που θέλει να απαλλαγεί από τις σακούλες στα μάτια που ήδη έχει εμφανίσει στο πρόσωπό της να πίνει αρκετό νερό μέσα στη μέρα σας – το ελάχιστο 1 λίτρο ημερησίως.

5ον: Να χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα ματιών.
Με το νερό επιτυγχάνετε την εσωτερική ενυδάτωση της περιοχής γύρω από τα μάτια σας, ενώ με την ενυδατική κρέμα ματιών την εξωτερική – επιδερμική ενυδάτωσή της. Και οι δύο είναι αναγκαίες να γίνονται σε καθημερινή βάση εάν θέλετε να διώξετε τις σακούλες στα μάτια ή ακόμα και να προλάβετε την εκδήλωσή τους.

6ον: Πείτε «όχι» στο αλκοόλ.
Το αλκοόλ και δη η υπερβολική κατανάλωσή του προκαλεί αφυδάτωση στον οργανισμό. Το μέρος γύρω από τα μάτια, όπως προαναφέρθη, είναι ιδιαιτέρως επιρρεπές στην αφυδάτωση, αφού είναι εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή. Πέραν της επαρκούς ποσότητας νερού και υγρών καθώς και της χρήσης ενυδατικής κρέμας για τα μάτια, είναι σημαντικό να μην καταναλώνετε πολύ αλκοόλ.

7ον: Να βάζετε κομπρέσες για τις σακούλες στα μάτια σας.
Τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό να βάζετε στα μάτια σας κομπρέσες από συγκεκριμένα υλικά που ήδη διαθέτετε στην κουζίνα σας. Τα κατάλληλα αυτά υλικά μπορούν να έρχονται σε επαφή με τα μάτια σας είτε ως έχουν είτε τυλιγμένα σε αποστειρωμένους επιδέσμους/γάζες είτε τυλιγμένα στις ειδικές γάζες για κομπρέσες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Οι κομπρέσες είναι ό,τι πρέπει για τις σακούλες στα μάτια, καθώς ρίχνουν τη θερμοκρασία στην περιοχή επιτρέποντας στο υπάρχον πρήξιμο να μειωθεί έως ότου να εξαλειφθεί ολοσχερώς.

Κομπρέσες αγγουριού: Βάζετε από ένα κομματάκι αγγουριού σε κάθε μάτι ή πολτοποιείτε 4 κομματάκια από αγγούρι, το τυλίγετε με την κατάλληλη γάζα και το αφήνετε πάνω στα κλειστά μάτια σας για κάμποση ώρα.

Κομπρέσες πατάτας: Ξεφλουδίζετε και κόβετε δύο στρογγυλά κομμάτια από μια πατάτα και είτε τα τοποθετείτε ως έχουν πάνω στα κλειστά μάτια σας είτε τα πολτοποιείτε στο πλέντερ και τα εφαρμόζετε αφού τα τυλίξετε.

Κομπρέσες τσαγιού: Μία τρίτη επιλογή για κομπρέσες στα μάτια είναι το τσάι. Εφαρμόζετε κρύα φακελάκια τσαγιού πάνω στα μάτια και κυρίως στις σακούλες που έχετε και το πρήξιμο θα μειωθεί αμέσως.

8ον: Να εφαρμόζετε μια μάσκα αντιγήρανσης.
Δεδομένης της επίδρασης που έχει ο χρόνος και το γήρας όσον αφορά στις σακούλες στα μάτια, είναι εξίσου απαραίτητο 1 φορά την εβδομάδα η τουλάχιστον 2 φορές το μήνα να φτιάχνετε και να εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας μία μάσκα αντιγήρανσης προσώπου. Η καλύτερη σπιτική μάσκα που μπορείτε να φτιάξετε είναι η ακόλουθη:

Σπιτική αντιγηραντική μάσκα προσώπου:

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • ½ κούπα χυμό φρέσκου λεμονιού.

Με ένα κουτάλι, αφαιρείτε το εσωτερικό από το αβοκάντο. Πετάτε επίσης και το κουκούτσι του. Με το ίδιο κουτάλι, λιώνετε το εσωτερικό του αβοκάντο μέσα σε ένα μικρό μπολάκι. Ρίχνετε στο μπολ και μισή κούπα από χυμό λεμονιού. Αμέσως, ανακατεύετε καλά με το κουτάλι μέχρι τα δύο υλικά να αναμειχθούν μεταξύ τους, να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έτσι η μάσκα αντιγήρανσης προσώπου να είναι έτοιμη.
Σε αμακιγιάριστο και καθαρό πρόσωπο, απλώνετε την εν λόγω αντιγηραντική μάσκα. Μπορείτε να βάλετε στο λαιμό σαν εάν θέλετε μιας και είναι περιοχή που εμφανίζονται τα σημάδια του γήρατος. Τα χείλη σας είναι προτιμότερο να παραμείνουν ακάλυπτα λόγω της οξύτητας που έχει το λεμόνι. Οι σακούλες στα μάτια και γενικότερα η περιοχή που βρίσκεται περιμετρικά των ματιών είναι βασικό να καλυφθεί με τη μάσκα αυτή.
Αφού παρέλθουν 10 με 15 λεπτά, αφαιρείτε τη μάσκα προσώπου με ένα μεγάλο κομμάτι βαμβάκι κι έπειτα ξεπλένεστε με άφθονο νερό και σκουπίζεστε με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

*Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη σπιτική αντιγηραντική μάσκα που καταπολεμά τις σακούλες στα μάτια δεν πρέπει να γίνεται τις πρωινές ώρες ούτε προτού βγείτε έξω και εκτεθείτε στον ήλιο. Αντιθέτως, συνιστάται η εφαρμογή της 1 ώρα πριν από το βραδινό ύπνο.

x

Check Also

γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο

Γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο –  Πώς να το αντιμετωπίσουμε

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πιο ευαίσθητη σε σύγκριση με αυτήν ...

χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

13 Καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

Οι καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου είναι στα χέρια σας! Φρούτα και λαχανικά ...

έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε κρέμες και μάσκες για να προσφέρουμε στην ...