Αρχική / Μόδα / Χτενίσματα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 – Τάσεις της μόδας
χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Χτενίσματα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 – Τάσεις της μόδας

Με όλα τα μεγάλα fashion weeks να έχουν ολοκληρωθεί από καιρό, είμαστε έτοιμες να παρουσιάσουμε τις κορυφαίες τάσεις της μόδας στα γυναικεία Χτενίσματα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018. Η τρέχουσα σεζόν φαίνεται πως πρόκειται να είναι υπέροχη για όλα τα είδη των φυσικών, απλώς χτενισμάτων, με χαμηλές αλογοουρές και ακατάστατους κότσους. Επιπρόσθετα, τα κολλημένα προς τα πίσω μαλλιά έρχονται να προστεθούν στον κατάλογό μας, δίνοντας έτσι μία μοναδική ευκαιρία σε όσες θέλουν να ξεχωρίζουν με την εμφάνισή τους να το κάνουν. Βέβαια, επιλέξαμε να αρχίσουμε τις τάσεις για τα γυναικεία χτενίσματα συμπεριλαμβάνοντας πρώτα τις προτάσεις των σχεδιαστών και των hairstylists αναφορικά με τα χρώματα των μαλλιών που είναι εντός μόδας τη σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018.

Χτενίσματα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 – Τάσεις της μόδας

1.Χρυσά – Καστανά μαλλιά

χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Το golden brown αποτέλεσμα στα μαλλιά μπορεί να επιτευχθεί συνήθως μέσα από χρυσές ανταύγειες σε καστανή βάση, με κάποια τεχνική τύπου όμπρε, σόμπρε ή μπαλαγιάζ, ή ακόμη και με την εύρεση του κατάλληλου χρώματος για όλο το μήκος του μαλλιού που να χρυσίζει. Τα τρία μοντέλα που χρησιμοποιούμε παραπάνω ως παράδειγμα είναι βοηθητικά για να αντιληφθείτε επακριβώς την απόχρωση των μαλλιών που κυριαρχεί φέτος στη μόδα. Πρόκειται για ένα θερμό χρώμα με πινελιές πιο ανοιχτές, κι άρα πιο δροσερές, πιο φωτεινές, πιο… ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές!

2.Μη αμιγώς ξανθά μαλλιά

χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Η δεύτερη απόχρωση που είδαμε να επικρατεί αρκετά στις πασαρέλες ανά τον κόσμο ήταν το αποκαλούμενο “dirty blonde”, που αποτελεί ένα ξανθό που καστανίζει, κι όχι φυσικά ένα ανοιχτό σαντρέ ξανθό ούτε ένα ντορέ ξανθό. Οι αποχρώσεις αυτές που βρίσκονται μεταξύ ξανθού και καστανού προτιμώνται κατά κόρον από τις γυναίκες αλλά και από τους σχεδιαστές μόδας για την περίοδο αυτή, γι’ αυτό και δε θα μπορούσαν να παραληφθούν από τις τάσεις της μόδας αναφορικά με τα Χτενίσματα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018.

3.Σκούρα μαύρα μαλλιά

χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Ασφαλώς και το μαύρο είναι ένα σκούρο χρώμα, οπότε αποτελεί πλεονασμό να μιλάμε για σκούρα μαύρα μαλλιά, ωστόσο επιλέξαμε την προσθήκη του πρώτου επιθέτου έτσι ώστε να επισημάνουμε ότι η τάση αυτή αφορά στην σκούρα εκδοχή του μαύρου, δηλαδή όχι σε αποχρώσεις τύπου μπλε – μαύρο ή καστανό – μαύρο.  Μάλιστα, σκόπιμα επιλέξαμε τρεις εικόνες από πολύ ανοιχτόχρωμα μοντέλα για να διαπιστώσετε πως, παρά της αντίθετης άποψης που επικρατεί, το μαύρο μαλλί μπορεί να ταιριάξει υπέροχα σε λευκό δέρμα και μάλιστα χωρίς έντονο μακιγιάζ (που όπως είπαμε και στις τάσεις της μόδας για το Μακιγιάζ Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018, το φυσικό μακιγιάζ και το nomakeup makeup είναι top).

4.Θερμά κόκκινα μαλλιά

χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Το ζεστό κόκκινο χρώμα φαίνεται να αγαπήθηκε ιδιαιτέρως σε ο,τιδήποτε σχετίζεται με τη μόδα γύρω από τη γυναίκα για την τρέχουσα σεζόν, αφού μέχρι στιγμής το έχουμε δει ως βασικό χρώμα στις τάσεις της μόδας γύρω από τα Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018, αλλά κι από το Μακιγιάζ Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018. Η αλήθεια είναι το έντονο κόκκινο δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, αλλά υπάρχουν πολλές που μπορούν και το υποστηρίζουν εξαιρετικά. Μπορείτε, επίσης, να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο μας όπου αναφέρουμε πώς μπορούμε να ντυνόμαστε σύμφωνα με το χρώμα των μαλλιών μας, πατώντας εδώ. Και σε αυτήν την περίπτωση επιλέξαμε να συμπεριλάβουμε φωτογραφικό υλικό από κοκκινομάλλες με ανοιχτόχρωμη (1η και 3η εικόνα) αλλά και με σταρένια (2η εικόνα) επιδερμίδα προκειμένου να διαπιστώσετε πόσο όμορφη μπορεί να είναι μία γυναίκα με ανοιχτή ή σταρένια επιδερμίδα μέσα στα κόκκινα μαλλιά της!

5.Ροζ μαλλιά

χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Το είδαμε ως βασικό χρώμα για τις σκιές των ματιών μας, θα το δούμε ως τάση στα ρούχα και τα παπούτσια, τώρα το συναντάμε ως απόχρωση στα μαλλιά μας. Το ροζ παίζει πολύ για τη φετινή σεζόν, κάτι που ασφαλώς δεν μας εκπλήσσει εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι πρόκειται για ένα ρομαντικό, χαριτωμένο, γλυκό, girly χρώμα που συνάδει με τον τρόπο που αναπαριστούμε στο νου μας την άνοιξη και το καλοκαίρι. Βέβαια, η ροζ βαφή σε όλη την έκταση των μαλλιών μας ή ακόμη και σε μεμονωμένα σημεία τους (π.χ. μέσω ανταυγειών) δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο για μια κοπέλα ή γυναίκα, λόγω του ότι θεωρείται μη ασφαλής επιλογή ή, για να το θέσουμε καλύτερα, μία επιλογή που υπερβαίνει τα τετριμμένα. Όσες όμως έχετε βαρεθεί να βλέπετε γύρω σας μαλλιά με τις τέσσερις κλασικές αποχρώσεις (καστανά, ξανθά, μελαχρινά, κόκκινα) και θέλετε να κάνετε κάτι το διαφορετικό, δεν έχετε παρά να εμπνευστείτε από την παρούσα τάση της μόδας.

6.Χωρίστρα στη μέση

χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Η μία από τις δύο επιλογές για τη χωρίστρα στα γυναικεία μαλλιά που κυριάρχησαν στις πραγματοποιηθείσες πασαρέλες ήταν αυτή που γίνεται στη μέση, χωρίζοντας τα μαλλιά μας μισά από τη δεξιά πλευρά του κεφαλιού και μισά από την αριστερή. Είναι, θα λέγαμε, η πιο safe επιλογή για τη χωρίστρα μας, διότι ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες και είναι διακριτική ή καλύτερα δεν είναι κάτι υπερβολικό σε καμία περίπτωση. Είδαμε πως, στη χωρίστρα στη μέση, εμφανιζόταν συστηματικά μία μικρή τάση από το τέλος της δεκαετίας του ’60 και της hippie μόδας. Τέλος, με το διαχωρισμό των μαλλιών κατ’ αυτόν τον τρόπο, η καθεμία από εμάς έχει μεγάλη γκάμα χτενισμάτων από την οποία μπορεί να επιλέγει για κάθε εμφάνισή της, με βασικότερα αυτά που θα αναφέρουμε ως κορυφαίες τάσεις της μόδας στα Χτενίσματα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 παρακάτω.

7.Βαθιά χωρίστρα από τη μία πλευρά

χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Στον αντίποδα της 6η κατά σειρά τάσης, βρίσκεται αυτή που προτείνει στις γυναίκες να κάνουν βαθιές χωρίστρες προς τη μία πλευρά του κεφαλιού τους. Είναι κάτι πιο τολμηρό για όλες, όχι όμως υπερβολικό ή too much φυσικά. Στις πασαρέλες είδαμε βαθιές χωρίστρες προς τη μία πλευρά να συνοδεύονται από slicked στη βάση τους μαλλιά και κατά μήκος είτε ισιωμένα είτε με επιμελώς ατημέλητες μπούκλες.

8.Μαλλιά κολλημένα προς τα πίσω

χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο του παρόντος άρθρου, μία από τις βασικές τάσεις της μόδας για τα Χτενίσματα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 είναι τα κολλημένα προς τα πίσω μαλλιά, με τρόπο όπως αυτόν που μπορείτε να δείτε στις παραπάνω φωτογραφίες. Το look αυτό αναδεικνύει καλύτερα από κάθε άλλο το γυναικείο πρόσωπο, που μπορεί να είναι όμορφο και λαμπερό δίχως καθόλου μακιγιάζ ή με ελάχιστο μακιγιάζ, μπορεί όμως να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό με έντονο μακιγιάζ κυρίως επικεντρωμένο στα μάτια. Επιπλέον, μπορεί να συνοδεύεται από ισιωμένα κατά μήκος μαλλιά, από ατημέλητες και χαλαρές μπούκλες ή από μία χαμηλή αλογοουρά.

9.«Βρεγμένα» μαλλιά

χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Από τότε που το wet look έκανε την εμφάνισή του στις πασαρέλες αγαπήθηκε πολύ από πλήθος γυναικών μιας και έχει πολλά προτερήματα. Καταρχάς, μπορεί να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν το μαλλί μας δεν είναι φρεσκολουσμένο. Κατά δεύτερον, μπορεί επίσης να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση της επιλογής κατάλληλου απογευματινού ή βραδινού χτενίσματος όταν δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Τρίτον, δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη τεχνική για να πραγματοποιηθεί και είναι εύκολο να γίνει από όλες μας. Τέταρτον, επιτρέπει στο γυναικείο πρόσωπο να αναδειχθεί και, τέλος, προσδίδει στυλ, κομψότητα και ιδιαιτερότητα στη γυναίκα που το επιλέγει για τα μαλλιά της. Μπορείτε να δείτε τρεις εναλλακτικές εκδοχές του wet look στις επιλεγμένες φωτογραφίες, αλλά ασφαλώς μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο πολλές περισσότερες.

10.Αλογοουρές από τη βάση

χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Must χτένισμα για την τρέχουσα σεζόν, κορίτσια, είναι οι χαμηλές αλογοουρές που ξεκινούν από τη βάση των μαλλιών μας, όπως αυτές που έχετε τη δυνατότητα να δείτε στις επιλεχθείσες εικόνες. Ένα χτένισμα πασπαρτού, αφού μπορεί να σταθεί ικανοποιητικό τόσο για το πρωί όσο και για το απόγευμα, ενώ για το βράδυ μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικό εάν συνδυαστεί με έντονα βαμμένα μάτια ή ακόμα καλύτερα με ένα έντονο κατακόκκινο κραγιόν στα χείλη. Είναι διακριτικό και συνάμα κομψό. Αναδεικνύει τη θηλυκότητα και το όμορφο γυναικείο πρόσωπο. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα όμορφο αξεσουάρ (π.χ. λαστιχάκι) για να τροποποιείται το look της αλογοουράς ανάλογα με την περίσταση και την υπόλοιπη εμφάνισή σας. Είναι καλό να αποφεύγεται μόνο από όσες έχετε έντονα τετράγωνο πρόσωπο.

11.Bowl cut

χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Μπορεί να μη βρήκαμε κάποια κατάλληλη ονομασία για την ελληνική ερμηνεία του εν λόγω κουρέματος, ωστόσο οι φωτογραφίες θεωρούμε ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε περί τίνος μιλάμε. Το τολμηρό αυτό κούρεμα στα γυναικεία μαλλιά έπαιξε αρκετά στα runways, καθιστώντας το μία από τις πιο βασικές τάσεις της μόδας για φέτος. Μας γυρίζει πίσω στα ‘60s η αλήθεια είναι, αλλά έτσι είναι η μόδα, κάνει τον κύκλο της και κάτι που πριν ορισμένα χρόνια ήταν εντός και μετά βρέθηκε εκτός, μπορεί πλέον να εμφανίζεται ξανά στην κορυφή της.

12.Επιμελώς ατημέλητες μπούκλες

χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Για την ακρίβεια, πρόκειται για επιμελώς ατημέλητα μαλλιά, που δε σχηματίζουν ακριβώς μπούκλες αλλά ακανόνιστα σπασίματα, για την πραγματοποίηση των οποίων δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια από εμάς. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την τάση αυτή να επικρατεί στις πασαρέλες αλλά και στην έξω πραγματικότητα και αυτό φυσικά είναι εύλογο, μιας και η ζέστη της εποχής, τα μπάνια στη θάλασσα το καλοκαίρι, η ανάγκη μας για ξεκούραση κατά τους 6 αυτούς μήνες και η πιο χαλαρή μας διάθεση μπορούν όλα μαζί να αντικατοπτρίζονται στο χτένισμά μας, για το οποίο δεν απαιτείται πλέον να περνάμε μία ώρα μπροστά από τον καθρέπτη ιδρώνοντας και επιδιώκοντας να επιτύχουμε τις τέλειες μπούκλες με το κατάλληλο μηχάνημα.

13.Ψηλοί κότσοι

χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Τι πιο κατάλληλο για την άνοιξη και το καλοκαίρι από έναν ψηλά πιασμένο κότσο; Είναι ένα χτένισμα θηλυκό, ένα χτένισμα που μπορεί να γίνει πιο girly ή πιο κομψό και σικάτο ανάλογα με τον τρόπο που θα το κάνουμε (πόσο ατημέλητο ή όχι, όπως βλέπετε στις εικόνες), ανάλογα με το μακιγιάζ μας και το συνολικό outfit. Ταιριάζει επομένως για κάθε ώρα της ημέρας αλλά και για οποιαδήποτε περίσταση: από το πρωινό που θα είναι γεμάτο υποχρεώσεις μέχρι την παρεύρεσή μας σε μία βάπτιση. Αναδεικνύει το γυναικείο πρόσωπο σε… όλο του το μεγαλείο. Εάν έχετε μεγάλα μάγουλα ή προγούλι, προσέξτε το.

14.Κάθε καρυδιάς… πλεξούδα!

χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018 χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018 χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018 χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Πάμπολλες και διαφορετικές οι πλεξούδες που είδαμε ξανά και ξανά στα runways. Άλλες πιασμένες χαμηλά, άλλες ψηλά· άλλες γίνονταν σε όλο το μαλλί, άλλες μόνο σε ορισμένες τούφες του· μερικές στέκονταν στο πίσω μέρος του κεφαλιού, άλλες έτειναν προς το ένα πλαϊνό του. Ακόμη, αξεσουάρ διακοσμούσαν σε μερικές περιπτώσεις τις περίτεχνες πλεξούδες που οι hairstylists έκαναν στα μαλλιά των μοντέλων τους. Οι πλεξούδες είναι μία από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας σχετικά με τα Χτενίσματα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 κι ελπίζουμε όλες πού και πού να τις προτιμάτε.

Πώς σας φάνηκαν οι 14 κυριότερες από τις τάσεις της μόδας όσον αφορά στα γυναικεία Χτενίσματα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018; Τι θα επιλέξετε εσείς;

x

Check Also

μακιγιάζ άνοιξη καλοκαίρι 2018

Μακιγιάζ Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 – Τάσεις της μόδας

Για τις τάσεις της μόδας όσον αφορά στον Μακιγιάζ Άνοιξη – Καλοκαίρι ...

νύχια άνοιξη καλοκαίρι 2018

Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 – Τάσεις της μόδας

Με την επίσημη πλέον είσοδό μας στην εαρινή περίοδο, έρχεται και η ...

γκαρνταρόμπα Φθινόπωρο – Χειμώνας 2018

Τα 10 must have για την γκαρνταρόμπα Φθινόπωρο – Χειμώνας 2018

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και όλες λίγο – πολύ ...