Αρχική / Μόδα / Ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 – Τάσεις της μόδας
ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 – Τάσεις της μόδας

Με την ολοκλήρωση προ μηνών και των τεσσάρων μεγάλων fashion weeks σε Παρίσι, Λονδίνο, Μιλάνο και Νέα Υόρκη, και δεδομένου ότι στο περιοδικό Δυναμική Γυναίκα έχουμε ήδη μιλήσει για κάθε άλλο κομμάτι για τη γυναικεία μόδα και τις τρέχουσες τάσεις της, είμαστε έτοιμες να περάσουμε στις τάσεις της μόδας που φαίνεται να απασχολούν και τις περισσότερες από εμάς: τις τάσεις της μόδας αναφορικά με τα γυναικεία Ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018.

Οι σχεδιαστές και οι οίκοι μόδας παρουσίασαν πληθώρα επιλογών και προτάσεων για το γυναικείο πληθυσμό, τόσο από πλευράς ρουχισμού όσο και πιο ειδικά από την πλευρά των prints. Στο παρόν άρθρο, λοιπόν, έχουμε επιλέξει να σας παρουσιάσουμε τις κυριότερες από τις τάσεις της μόδας στα Ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018, από τις οποίες μπορείτε να εμπνευστείτε και να διαμορφώνετε το ντύσιμό σας την τρέχουσα σεζόν. Πάμε να τις δούμε!

Ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 – Τάσεις της μόδας

1.Τονισμός στη γυναικεία μέση

ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Θυμάστε εκείνες τις παχιές ζώνες που φοριούνταν κατά κόρον στα τέλη του 2000, οι οποίες έκαναν τη μέση μας να μοιάζει πιο λεπτή και μας έδιναν αμέσως τη γνωστή ως hourglass figure; Έπειτα από αρκετά χρόνια απουσίας, φέτος κάνουν ένα δυνατό comeback στις τάσεις της μόδας και πιστεύουμε ότι πολλές από εσάς θα φορέσετε τέτοιες ζώνες με τα ρούχα και κυρίως τα φορέματά σας. Άλλωστε, θα αποτελούσε σοβαρή παράλειψη των σχεδιαστών η αποσιώπηση μίας τέτοιας τάσης, αν λάβουμε υπ’ όψιν τον κατακλυσμό τουλάχιστον του διαδικτύου από βίντεο, ασκήσεις γυμναστικής και σωστή διατροφή που μπορούν να βοηθήσουν κάθε γυναίκα να αποκτήσει αυτή τη φιγούρα στο σώμα της.

2.Ψηλόμεσα παντελόνια

ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Από τις top τάσεις της μόδας για την τρέχουσα σεζόν είναι αυτή εδώ· τα παντελόνια που φθάνουν σε ψηλά στη μέση, καλύπτοντας μεγάλο τμήμα της κοιλιάς μας χαμηλά ή ακόμα και του στομαχιού. Γενικότερα τα ψηλόμεσα ρούχα και ειδικότερα τα ψηλόμεσα παντελόνια πρωταγωνιστούν σε κάθε σεζόν (φθινοπωρινή και καλοκαιρινή) τα τελευταία χρόνια, ύστερα από τη στροφή 360 μοιρών που διαδραματίστηκε όταν περάσαμε από τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια (αυτά που στις νεαρές ηλικίες δεν άφηναν σχεδόν τίποτα ελεύθερο για τη φαντασία του άλλου!) στα ψηλόμεσα. Στις φωτογραφίες βλέπετε τρόπους για να συνδυάσετε όμορφα, αλλά κυρίως μπορείτε να δείτε τα υφάσματα που ταιριάζουν γάντι για τη φετινή άνοιξη και το φετινό καλοκαίρι. Φορέστε ψηλόμεσα παντελόνια παντού, αρκεί να τα συνδυάσετε με τα κατάλληλα αξεσουάρ, κοσμήματα, παπούτσια και χτένισμα.

3.Pencil φούστες

ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Hot, hot, hot! Οι πένσιλ φούστες (ενδεχομένως και τα αντίστοιχα φορέματα) βρίσκονται ανάμεσα στις κορυφαίες τάσεις της μόδας στα Ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 και σίγουρα πολλές από εσάς θα χαρείτε ιδιαιτέρως με αυτό. Για όσες δε γνωρίζετε περί τίνος μιλάμε, οι εικόνες με τα μοντέλα γνωστών σχεδιαστών που έχουμε επιλέξει να συγκαταλέξουμε είναι άκρως κατατοπιστικές. Πρόκειται για τις – συνήθως ψηλόμεσες – φούστες, που αγκαλιάζουν όμορφα την κοιλίτσα και ακόμη πιο όμορφα την περιφέρεια και ακολουθούν μία καμπυλωτή πορεία μέχρι το γόνατο ή το πολύ μέχρι τη μέση της γάμπας, ανάλογα με το μήκος τους. Είναι αναντίρρητα sexy και άκρως θηλυκές, ενώ μπορούν σε πολλές περιστάσεις. Θα έλεγε κανείς ότι φοριούνται μόνο με γόβες με λεπτό τακούνι έως 9 εκατοστών, χωρίς έξτρα πάτο στο εμπρόσθιο τμήμα τους. Ωστόσο, εμείς αφήνουμε ένα περιθώριο στις γυναίκες με άποψη και στυλ να τις συνδυάσουν με άλλα είδη παπουτσιών, όπως για παράδειγμα πιο casual παπούτσια, εφόσον βέβαια το ύφασμα της φούστας και η περίσταση για την οποία επιλέγεται το επιτρέπουν. Να προσθέσουμε, επίσης, ότι αυτές οι φούστες είναι καταπληκτικές για γυναίκες με καμπύλες, αλλά και για όσες θέλουν να κρύβουν τα περιττά κιλά ή ψωμάκια στις καλυπτόμενες περιοχές.

4.Βερμούδες

ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Κορίτσια, ουέ κι αλίμονο εάν φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι δεν φορέσετε κατ’ ελάχιστο μία φορά μία βερμούδα! Χωρίς καμία αμφιβολία συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κυριότερες τάσεις της μόδας για τα γυναικεία Ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018, ενώ παράλληλα αποτελούν ένα από τα must have για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Πολλές φορές οι σχεδιαστές και οι οίκοι μόδας παρασύρονται από την έμπνευσή τους και δε σκέπτονται ιδιαίτερα την πρακτικότητα και το κατά πόσο συμβατικά κάποιο κομμάτι και κάποια πρότασή τους μπορεί να φορεθεί στην πραγματική ζωή, στη εξω-runway ζωή! Εδώ, όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει· οι βερμούδες που παρουσιάστηκαν ήταν πάμπολλες και ταιριαστές για κάθε μα κάθε περίσταση. Έχουν μήκος μέχρι ακριβώς πάνω από το γόνατο, προστατεύοντας έτσι την υπερβολική έκθεση σε όποιες από εμάς δεν είμαστε… model – sized!

5.Σορτς

ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Τα κοντά σορτσάκια είναι απλά τόσο σέξι για να πεθάνουν! Και πράγματι συνιστούν ένα σημείο – κλειδί για τις τρέχουσες τάσεις της μόδας στο γυναικείο ρουχισμό. Στις φωτογραφίες μπορείτε να τα δείτε σε διάφορα υφάσματα και συνδυασμένα με όμορφους τρόπους που μπορούν να σας εμπνεύσουν. Εξάλλου, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα κοντά σορτς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε εμφάνιση, από πρωινή και χαλαρή έως βραδινή και επίσημη ή… αντιστρόφως. Αναδείξτε τα πόδια σας φορώντας ένα κοντό σορτς συνδυάζοντάς το κομψά με ένα φαρδύ T-Shirt για το χαλαρό πρωινό σας, ή με ένα λεπτεπίλεπτο μπλουζάκι τύπου lingerie και ένα ανοιχτόχρωμο σακάκι για μία βραδινή ή επίσημη περίσταση. Μην φοβάστε να δείχνετε τα πόδια σας επειδή θεωρείτε ότι δεν είναι όπως το μοντέλων ή των γενικών fitness προτύπων.

6.Δροσερά φορέματα

ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Πώς θα καταλάβουμε ότι έχει έρθει η άνοιξη και το καλοκαίρι εάν δε φοράμε πού και πού κομψά και θηλυκά φορέματα που είναι δροσερά και ζωηρά, όπως αυτά των εικόνων; Ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες και μπορούν να αποτελέσουν την εύκολη λύση για όλη την ημέρα, μιας και το μόνο που απαιτούν είναι ένα βολικό ζευγάρι παπούτσια, μία εξίσου βολική τσάντα ή ένα μικρό και κομψό τσαντάκι, ένα χαλαρό χτένισμα ή έναν όμορφο κότσο και λίγο μακιγιάζ (π.χ. ροζ σκιά στα μάτια και ροζ ρουζ ή βάση makeup και μάσκαρα ή κάτι άλλο εξίσου ανάλαφρο).

7.Bustiers

ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Πρόκειται για αυτά τα κοντά τοπάκια που αναδεικνύουν υπέροχα το μπούστο μας, καθώς επίσης και την περιοχή του στομαχιού και της μέσης μας. Είναι εξαιρετικά σέξι, αποκαλυπτικά, και σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας στα Ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018. Κατά τη γνώμη μας, κανένα ρούχο δεν έχει προδιαγραφές, δεν έχει άτομα που μπορούν και άτομα που δεν μπορούν να το φορέσει. Όμως, η αλήθεια είναι ότι για να σχηματίζει μία όμορφη οπτικά εικόνα ότι χρειάζεται η γυναίκα που θα φορέσει ένα τέτοιο bustier να μην είναι πολύ εύσωμη. Προσοχή: αυτό δε σημαίνει ότι ταιριάζει μόνο σε skinny κορίτσια και γυναίκες· κάλλιστα μία γυναίκα με καμπύλες και… με τα παχάκια της μπορεί να το υποστηρίξει πολύ καλά.

8.Bras

ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Εδώ κι αν μιλάμε για την απογείωση των όρων σέξι κι αποκαλυπτικό! Μία από τις κορυφαίες προτάσεις των σχεδιαστών και σχεδιαστριών μόδας είναι αυτά τα σχεδόν μικροσκοπικά bras που καλύπτουν μόλις την περιοχή του στήθους. Μπορούν να είναι κομψά και θηλυκά με το ανάλογο υπόλοιπο look, αλλά μπορούν φυσικά να είναι πιο casual έως και sport, πάλι ανάλογα με τη λοιπή εμφάνιση. Εάν έχετε επίπεδη κοιλιά και όμορφη πλάτη και μέση, μη διστάσετε καθόλου να φορέσετε κάποιες φορές ένα όμορφο bra, πόσο μάλλον ένα από αυτά που έχουν μακριά κορδόνια που γυρίζουν μία ή και περισσότερες φορές κάτω από το στήθος.

9.One-piece ρούχα με ιδιαίτερα ανοίγματα

ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Εδώ και μερικά χρόνια, επικρατεί ως πρόταση αυτή εδώ: τα ανοίγματα / κοψίματα σε ένα ή λίγα περισσότερα σημεία ενός γυναικείου φορέματος ή μίας ολόσωμης φόρμας. Έτσι, οι σχεδιαστές δεν παρέλειψαν να εντάξουν στις παρουσιάσεις τους κομμάτια ολόσωμα που είχαν πάνω τους τουλάχιστον ένα κόψιμο / άνοιγμα κοντά στην περιοχή της κοιλιάς, της μέσης ή στα πλαϊνά. Κατ’ εμάς είναι μία εξαιρετική επιλογή για κάθε γυναίκα, ανεξαιρέτως ηλικίας, περίστασης και σωματικού βάρους. Είναι αυτό που λέμε «τόσο όσο» σχετικά με το πόσο σέξι και αποκαλυπτικά γίνονται, ενώ συγχρόνως κανείς δε θα μπορούσε να αμφισβητήσει το γεγονός πως είναι σικάτα και θηλυκά κομμάτια. Δείτε κι αυτά στις φωτογραφίες!

10.Κοστούμια και σορτς

ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Προηγουμένως, όταν μιλούσαμε για το πώς μπορείτε να φορέσετε ένα σορτσάκι φέτος, αναφέραμε ότι μπορείτε να συνδυάσετε με ένα τιραντάκι κι ένα κλασικό ανοιχτόχρωμο σακάκι για μία επίσημη εμφάνιση. Ορίστε, εδώ βλέπουμε την ιδέα αυτή ως ολοκληρωμένη πρόταση από τους σχεδιαστές μόδας που πιστεύουμε πως θα εμπνεύσει πάρα πολλές γυναίκες οι οποίες θέλουν να είναι μοδάτες, κομψές, σικάτες και σέξι σε ιδιαίτερες περιστάσεις.

11.Με φουσκωτά μανίκια

ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Εντάξει, δε γινόταν να μη συμπεριλάβουμε κάτι πιο extreme σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που έχουμε αναφέρει στο παρόν άρθρο! Αν και δεν πρόκειται για κάτι ακραίο αν το συγκρίνουμε με κάποιες άλλες προτάσεις των σχεδιαστών, μπορεί κάποιες από εμάς / εσάς να το θεωρούν έτσι. Εμείς δεν μπορούμε να σας πείσουμε για το αντίθετο ούτε και θα το επιχειρήσουμε. Εντούτοις, όσες ακολουθείτε πιστά τη μόδα και θέλετε να τολμάτε, να ξεφεύγετε από τα τετριμμένα και να ξεχωρίζετε αγοράστε ένα ρούχο (φόρεμα, ολόσωμη φόρμα ή μπλούζα) που διαθέτει puffy μανίκια όπως αυτά των φωτογραφιών.

12.Total denim look

ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Τι να πούμε τώρα για την παρούσα τάση της μόδας που θέλει τις γυναίκες να φορούν κάποιο τζιν πανωφόρι και κάποιο τζιν κομμάτι από κάτω; Φοριέται όλη την ημέρα, είναι ιδανικό και για τις… δύσκολες μέρες, αγκαλιάζει όμορφα κάθε γυναικείο σώμα, είναι πρακτικό και συνδυάζει απλότητα, πρακτικότητα, casual διάθεση με κομψότητα, θηλυκότητα και στυλ. Αναμφισβήτητα τα denim κομμάτια είναι must have για την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ, όσον αφορά το total denim look είναι μία υπέροχη ιδέα, αγαπημένες μου, που δύναται να σας λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις.

13.Μονοχρωμία

ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της μόδας στα Ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 φαίνεται να είναι η συγκεκριμένη, σύμφωνα με την οποία αρμόζει να επιλέγουμε πού και πού ρούχα που έχουν το ίδιο χρώμα, επιτυγχάνοντας ένα μονόχρωμο αποτέλεσμα. Μία μονοχρωμία στο ντύσιμο μπορεί είτε να συμπληρωθεί με ήσυχο μακιγιάζ, αξεσουάρ και χτένισμα είτε να απογειωθεί με έντονο μακιγιάζ (π.χ. eyeliner πάνω από τα μάτια, smokey eyes ή κόκκινο κραγιόν στα χείλη), αξεσουάρ και πιο στημένα μαλλιά (π.χ. ένα φουσκωτό κότσο ψηλά στο κεφάλι, wet look και καρφί ίσιωμα στο υπόλοιπο μαλλί κ.λπ.).

14.Animal patterns

ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Μιλάμε, ασφαλώς, για αυτό που λέμε ζεβρέ, λεοπάρ, τιγρέ και τα συναφή, μοτίβα που φαίνεται να επικρατούν μεταξύ άλλων στις φετινές τάσεις της μόδας στα Ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 για τις γυναίκες. Δεν υπάρχουν περιορισμοί για τον πληθυσμό – στόχο της εν λόγω προτάσεως. Άπτεται καθαρά στο προσωπικό γούστο και στις ατομικές προτιμήσεις μας το εάν θα προτιμήσουμε κάποιο τέτοιο ρούχο ή όχι. Και ακριβώς για αυτό το λόγο δεν προβαίνουμε σε κάποιο χαρακτηρισμό των μοτίβων αυτών. Σε άλλες αρέσουν, σε άλλες όχι! It’s up to you, girls!

15.Μπλουζάκια με σλόγκαν

ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, για την εαρινή σεζόν, η μόδα θέλει τα μπλουζάκια πάνω στα οποία αναγράφεται κάποιο slogan να εμφανίζονται κατά κόρον. Η καθεμία από εμάς πρέπει να έχει μερικά τέτοια μπλουζάκια και T-Shirts και να τα φοράει στις καθημερινές εμφανίσεις της, συνδυάζοντάς τα καταλλήλως. Στις εικόνες που έχουμε συγκαταλέξει μπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες φυσικά.

Και, κάπου εδώ, ολοκληρώνουμε το άρθρο μας με τις 15 κυριότερες τάσεις της μόδας όσον αφορά στα γυναικεία Ρούχα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018, ενώ συγχρόνως κλείνουμε και έναν κύκλο άρθρων που σχετίζονται με τις τάσεις της μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2018. Μπορείτε να τα βρείτε πατώντας απλώς στους παρακάτω συνδέσμους:

x

Check Also

παπούτσια άνοιξη καλοκαίρι 2018

Παπούτσια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 – Τάσεις της μόδας

Η φετινή σεζόν ήταν αναμφίβολα γεμάτη με μπόλικες ιδέες για γυναικεία παπούτσια ...

τσάντες άνοιξη καλοκαίρι 2018

Τσάντες Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 – Τάσεις της μόδας

Εάν είστε λάτρεις της απλότητας, τότε σίγουρα αυτή είναι η σεζόν σας! ...

χτενίσματα άνοιξη καλοκαίρι 2018

Χτενίσματα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018 – Τάσεις της μόδας

Με όλα τα μεγάλα fashion weeks να έχουν ολοκληρωθεί από καιρό, είμαστε ...