Αρχική / Κουίζ / Τι τύπος άντρα σου ταιριάζει; – Κουίζ
τι τύπος άντρα σου ταιριάζει

Τι τύπος άντρα σου ταιριάζει; – Κουίζ

Τι τύπος άντρα σου ταιριάζει; Είναι άραγε για εσένα κατάλληλος ένας άντρας ήρεμος, καλοσυνάτος, με οργάνωση και μεθοδικότητα στη ζωή του; Μήπως ένας πιο περιπετειώδης σύντροφος με τον οποίον θα είσαι συνεχώς στην τσίτα είναι προτιμότερος; Ίσως κάποιος που να συνδυάζει γνωρίσματα και από τους δύο προαναφερόμενους τύπους ανδρών αλλά να έχει και κάποια άλλα; Διάβασε το άρθρο μας κι έπειτα απάντησε στα ερωτήματα του κουίζ που το διαδικτυακό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα έχει ετοιμάσει για εσένα που αναρωτιέσαι τι τύπος άντρα σου ταιριάζει πιο πολύ.

Τι τύπος άντρα σου ταιριάζει – Μερικές επισημάνσεις

Αρχικά, προτού προβούμε σε ο,τιδήποτε άλλο, κρίνουμε σκόπιμο να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις.

Πιο συγκεκριμένα, είναι βέβαιον ότι στις διαπροσωπικές μας σχέσεις κάθε είδους – συμπεριλαμβανομένων πρώτων και καλύτερων των ερωτικών μας συνάψεων – συμβαίνει να ταιριάζουμε είτε λίγο είτε περισσότερο με άτομα που είναι αρκετά «όμοια» με εμάς (βλέπε την αρχαία ρήση: όμοιος ομοίω αεί πελάζει = ο όμοιος τον όμοιο πάντα πλησιάζει / γυρεύει). Ωστόσο, ουκ ολίγες οι φορές που τυγχάνει να ταιριάζουμε καλύτερα με άτομα λίγο – πολύ διαφορετικά από εμάς, κάτι που θα μπορούσε να επικυρωθεί και με τη γνωστή διαπίστωση στο χώρο της φυσικής σύμφωνα με την οποία τα ετερώνυμα έλκονται. Επομένως, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν θα ταιριάξουμε περισσότερο με κάποιον που έχει πολλά κοινά με εμάς ή με κάποιον που είναι εκ διαμέτρου αντίθετος σε σχέση με εμάς. Και το επισημαίνουμε αυτό προκειμένου να καταστήσουμε εξ αρχής σαφές ότι το ερώτημα «τι τύπος άντρα σου ταιριάζει;» δεν μπορεί να απαντηθεί από πριν με βεβαιότητα. Ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να επιδράσουν κατά τη σύναψη μιας διαπροσωπικής – δη ερωτικής – σχέσης θα αναφερθούν στην επόμενη υποενότητα του παρόντος άρθρο.

Κατά δεύτερον, πριν το κουίζ, θεωρούμε σημαντικό να τονίσουμε το εξής: η απάντηση το τι τύπος άντρα σου ταιριάζει θα είναι καθαρά υποκειμενική, υπό την έννοια ότι θα είναι βασισμένη στα κριτήρια της συντακτικής ομάδας που επιμελήθηκε το ακόλουθο σύντομο κουίζ. Ως εκ τούτου, είναι λογικό να μην ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματική υπόσταση των πραγμάτων ούτε να είναι σε θέση να προβλέψει επακριβώς ποιος τύπος άντρα θα σου ταιριάξει περισσότερο. Βέβαια, μία μικρή ή μεγάλη δόση «υποκειμενικής αντικειμενικότητας» θα υπάρξει, μιας και έχουμε προσπαθήσει να βασιστούμε σε υφιστάμενες αντιλήψεις και κοινωνικές θεωρήσεις για τα ζεύγη ερωτήσεων – απαντήσεων που έχουμε φτιάξει και τα επακόλουθα αποτελέσματα.

Και τρίτον, όσον αφορά στον όρο «τύπος» που μετερχόμαστε κάθε φορά που αναφέρουμε και θα αναφέρουμε το βασικό ερώτημα του κουίζ («Τι τύπος άντρα σου ταιριάζει;»), καλό θα ήταν να σού υπογραμμίσουμε ότι μιλάμε για ένα σύνολο από κάμποσα χαρακτηριστικά γνωρίσματα τα οποία ένας άνδρας περιλαμβάνει. Άρα, όταν λέμε ότι σου ταιριάζει ο x τύπος άνδρα, εννοούμε πως ως σύντροφός σου φαίνεται να σού ταιριάζει πιο πολύ ένας άνδρας με τα συγκεκριμένα στοιχεία ή τουλάχιστον με τα περισσότερα στοιχεία από αυτά που συγκαταλέγονται στον τύπο αυτόν.

Τι τύπος άντρα σου ταιριάζει – Έτεροι παράγοντες που αρμόζει να συνυπολογίζονται

Όπως προαναφέραμε στο πρώτο σημείο επισήμανσης της προηγούμενης υποενότητας, είναι καλό – για την ακρίβεια είναι σημαντικό κι απαραίτητο – να συνυπολογίζουμε κι άλλους παράγοντες προτού απαντήσουμε έτσι άμεσα τι τύπος άντρα σου ταιριάζει. Με απλά λόγια, θέλουμε να πούμε ότι μπορεί πράγματι να δείχνει ότι σου ταιριάζει ένας άντρας που είναι, επί παραδείγματι, γλυκομίλητος και οργανωτικός, αλλά εν τέλει εσύ να μείνεις σε μία ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση με κάποιον που δε διαθέτει τα δύο αυτά γνωρίσματα. Λίγοι από τους παράγοντες αυτούς, λοιπόν, είναι οι ακόλουθοι:

 • Άλλα προτερήματα ή άλλα γνωρίσματα γενικότερα. Μπορεί ο άνθρωπος με τον οποίο τελικά θα ταιριάξεις ή έχεις ήδη ταιριάξει περισσότερο να μην έχει κάτι από αυτά που αναζητούσες ή που είχε ο πρώην σου και σου άρεσαν πολύ, αλλά να έχει άλλα θετικά γνωρίσματα και συλλήβδην άλλη στάση και συμπεριφορά απέναντί σου που να υπερτερούν. Έτσι, αν απαντούσες στο ερώτημα περί του τι τύπος άντρα σου ταιριάζει, σίγουρα θα είχες μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση πριν να είσαι με το εν λόγω άτομο απ’ ότι τώρα που είσαι μαζί του κι έχετε ταιριάξει άψογα.
 • Εξωτερικοί παράγοντες, όπως χρόνος, τόπος, στιγμή, συγκυρία κ.λπ. Μέσα σε μία απρόοπτη στιγμή, σε ένα χώρο όπου δεν το περιμένεις να συμβεί, είναι πιθανό να βρεις το έτερο σου ήμισυ. Εσύ μπορεί να ταιριάξεις μαζί του με τον καιρό, ακόμη κι αν όταν τον γνώρισες δεν ήταν ο τύπος άντρα που θεωρούσες ότι σου πάει.
 • Η a priori πεποίθησή σου για το τι τύπος άντρα σου ταιριάζει. Συνεχίζοντας από το τέλος του προηγηθέντος συλλογισμού, καλό θα ήταν να μην παρασύρεσαι από την a priori πεποίθησή σου σχετικά με το τι τύπος άντρας σου ταιριάζει, διότι, όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις, είναι πολύ πιθανό εκ των υστέρων να αποδειχθεί κάτι διαφορετικό, ίσως και το αντίθετο. Σίγουρα, όλες λίγο – πολύ έχουμε μία άποψη εκ των προτέρων σε σχέση με το πώς θέλουμε να είναι ο σύντροφός μας.

Τι τύπος άντρα σου ταιριάζει – Πληροφορίες και οδηγίες για το κουίζ

Η ώρα του κουίζ σχεδόν έφτασε! Πρώτα, όμως, θα θέλαμε να διαβάσεις ορισμένες πληροφορίες κι οδηγίες σχετικά με αυτό και τη συμπλήρωσή του.

 • Το κουίζ αυτό αποτελείται από 7 ερωτήματα κατασκευασμένα από μέλη του ηλεκτρονικού περιοδικού μας.
 • Για κάθε ερώτημα υπάρχουν 3 προτεινόμενες απαντήσεις.
 • Εσύ καλείσαι να κάνεις click στο κυκλάκι της απάντησης με την οποία συμφωνείς, η οποία δηλαδή κρίνεις ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στη δική σου άποψη και προτίμηση.
 • Σε περίπτωση που καμία εκ των τριών απαντήσεων δε σε βρίσκει 100% σύμφωνη, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τη μέθοδο της εις άτοπον απαγωγή· να αφαιρέσεις δηλαδή μία – μία τις δύο απαντήσεις που είναι πιο μακριά από αυτά που πιστεύεις και να τσεκάρεις αυτήν που είναι πιο κοντά σε εσένα σε σχέση με τις υπόλοιπες.
 • Αφού ολοκληρώσεις με τις απαντήσεις σου, αυτόματα θα προκύψει ένα τελικό αποτέλεσμα, ένα συμπέρασμα, που θα περιλαμβάνει τον χαρακτηρισμό του τύπου άντρα που σου ταιριάζει και μία σύντομη περιγραφή των χαρακτηριστικών του.
 • Όπως είπαμε και πιο πάνω κατά την ανάλυση του άρθρου μας, είναι πιθανό εντός της περιγραφής του τύπου άντρα που θα σού προκύψει, να μην είσαι σύμφωνη με το σύνολο των γνωρισμάτων του. Θα είσαι, όμως, λογικά με τα περισσότερα εξ αυτών. Παραδείγματος χάριν, μπορεί στον τύπο του άνδρα που σου ταιριάζει περισσότερο να περιλαμβάνονται τα χαρακτηριστικά: περιποιημένος, κομψός, γεμάτος πάθος και ευερέθιστος, αλλά κάποιο από αυτά είτε να μη σου ταιριάζει είτε να μη σε βρίσκει σύμφωνη είτε να μην το έχει ο σύντροφος με τον οποίο θα ταιριάξεις και ο οποίος θα έχει τα υπόλοιπα.
 • Επίσης, θα θέλαμε να γνωρίζεις ότι έχει καταβληθεί προσπάθεια από εμάς προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό ή τουλάχιστον όσο το δυνατόν λιγότερο υποκειμενικό γίνεται, έτσι ώστε να μπορεί και σε πιο ασφαλή συμπεράσματα.
 • Τέλος, να επισημάνουμε ότι το κουίζ «Τι τύπος άντρα σου ταιριάζει;» δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο και κατασκευασμένο· έχει εξ ολοκλήρου ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Απάντησε ειλικρινώς στις ερωτήσεις που έπονται και δες τι τύπος άντρα σου ταιριάζει!

Τι τύπος άντρα σου ταιριάζει; – Κουίζ

Ποιες από τις παρακάτω προτάσεις σε περιγράφει καλύτερα;

 

x

Check Also

κύβος ψυχολογικό τεστ

Ο κύβος – Ψυχολογικό τεστ για να μάθεις κρυμμένες πτυχές του εαυτού σου

«Ο κύβος» αποτελεί ένα θεματικό ψυχολογικό τεστ κατά το οποίο ο ερωτώμενος ...

τεστ προσωπικότητας

Διαλέξτε φιγούρα και μάθετε τι χαρακτήρας είστε! – Τεστ προσωπικότητας

Ο Βρετανός ψυχολόγος Pip Wilson έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό τεστ, ένα τεστ ...

πόσο στρεσαρισμένη είσαι κουίζ

Πόσο στρεσαρισμένη είσαι; – Κουίζ

Είσαι διαρκώς μες στα νεύρα; Παρουσιάζεις δυσκολία στο να κοιμηθείς; Βλέπεις τα ...