Το μπορντό κυρίαρχο χρώμα της μόδας αυτή τη σεζόν

Το μπορντό είναι ένα από τα αγαπημένα χρώματα πολλών γυναικών όσον αφορά τα ρούχα, τα παπούτσια, και διαφόρων αξεσουάρ όπως τσάντες, καπέλα, φουλάρια, κ.τ.λ. Όπως φαίνεται, για αυτή τη σεζόν το μπορντό είναι ένα από τα κυρίαρχα χρώματα. Το χρώμα αυτό έχει την μοναδική ιδιότητα να τραβάει τα βλέμματα παρόλο που θα λέγαμε ότι ανήκει στην κατηγορία των “μουντών” χρωμάτων εάν φυσικά εξαιρέσουμε ορισμένα δερμάτινα γυαλιστερά μπορντό ρούχα που ανήκουν στην κατηγορία των φωτεινών χρωμάτων.

Το μπορντό στα ρούχα

Το μπορντό περιλαμβάνεται σε πολλά ρούχα. Έτσι το συναντάμε σε παντελόνια, σε μπλούζες, σε ταγιέρ, σε φορέματα, ή ακόμα και σε δερμάτινα. Στις περισσότερες περιπτώσεις επιλέγονται οι διακριτικές και μουντές αποχρώσεις του αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο δεδομένου ότι ορισμένοι σχεδιαστές μόδας επέλεξαν ακόμα και γυαλιστερές μπορντό αποχρώσεις ιδιαίτερα στην περίπτωση του δέρματος. Σε όλα τα υπόλοιπα ρούχα πάντως το μπορντό έχει μια “σκουρόχρωμη” απόχρωση που διακοσμείται με διάφορα κοσμήματα όπως στρασάκια κ.τ.λ. έτσι ώστε να σπάζει η μονοτονία. Επίσης, σε πολλά ρούχα το μπορντό συναντάται σε “μικρές” ποσότητες ως δευτερεύον χρώμα. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε ένα υπέροχο επίσημο μπορντό προς κόκκινο βραδινό φόρεμα.

Βίντεο μπορντό – κόκκινο φόρεμα

Το μπορντό στα παπούτσια

Οι τάσεις της μόδας στα παπούτσια αυτή τη σεζόν περιλαμβάνει πολλά και διάφορα παπούτσια ορισμένα από τα οποία διαθέτουν μπορντό αποχρώσεις είτε ως κυρίαρχο χρώμα είτε ως δευτερεύον. Έτσι θα συναντήσετε παπούτσια με μπορντό γυαλιστερές αποχρώσεις ή με μπορντό “θαμπές” αποχρώσεις. Πολλά παπούτσια έχουν άλλο χρώμα ως κυρίαρχο (π.χ. το μαύρο) παρόλα αυτά περιλαμβάνουν το μπορντό ως δευτερεύον χρώμα σε διάφορες διακοσμήσεις των παπουτσιών όμως μπορντό γουνάκια κ.τ.λ.

Το μπορντό στα αξεσουάρ

Το μπορντό κάνει την εμφάνισή του και στα αξεσουάρ. Έτσι έχουμε μοναδικές και υπέροχες μπορντό τσάντες, στυλάτα μπορντό καπέλα, και διάφορα άλλα αξεσουάρ.

Το μπορντό στα υφάσματα

Είτε μιλάμε για μάλλινα, είτε μιλάμε για δέρμα, κασμίρ, γούνα κ.τ.λ. το μπορντό έχει την τιμητική του. Η μόνη διαφορά είναι οι αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται σε κάθε ύφασμα που διαφέρουν ανάλογα με την “γυαλάδα” και το είδος του υφάσματος (διακρίνουμε τις γυαλιστερές και τις ματ αποχρώσεις), όπως επίσης και το είδος των ρούχων.Φυσικά το μπορντό είναι μόνο ένα από τα χρώματα της σεζόν. Γενικά υπάρχουν και άλλα χρώματα που είναι στη μόδα. Έτσι την τιμητική τους έχουν διάφορα σκούρα χρώματα όπως το μαύρο, το καφέ, το μοβ, κ.τ.λ. Επίσης στη μόδα είναι και χρώματα όπως το ασημί, το χρυσαφί, λεοπαρδαλέ αποχρώσεις κ.τ.λ.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα