Πώς να αποκτήσεις νεότερη επιδερμίδα προσώπου

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ρολόι δεν γυρίζει πίσω. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που μια γυναίκα επιθυμεί να έχει μια επιδερμίδα αρκετά νεότερη. Άραγε μπορεί πράγματι να συμβεί αυτό; Η απάντηση είναι ασφαλώς ναι. Με την προϋπόθεση βέβαια να ενεργήσουμε σωστά και να περιποιηθούμε την επιδερμίδα του προσώπου μας όπως ακριβώς της αρμόζει. Πως όμως θα γίνει αυτό; Παρακάτω αναφέρονται ορισμένες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το στόχο αυτό.

Κάλλιο νωρίτερα παρά νωρίς

Ποτέ δεν είναι αρκετά νωρίς να αρχίσεις να φροντίζεις την επιδερμίδα του προσώπου σου ακόμα κι αν είσαι γύρω στα είκοσι. Βεβαιώσου ότι έχεις προσθέσει στην καθημερινότητά σου ένα καλό καθαρισμό και τόνωση της επιδερμίδας σου. Καθώς μεγαλώνεις οι ανάγκες της επιδερμίδας του προσώπου σου αλλάζουν. Καλό είναι να σιγουρευτείς ότι χρησιμοποιείς το σωστό προϊόν. Πολλοί κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει προϊόντα που είναι κατάλληλα ανάλογα με την ηλικία.

Αντηλιακή προστασία

Να σιγουρευτείς ότι η ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιείς περιλαμβάνει αντηλιακό φίλτρο. Ακόμα και αν είναι χειμώνας, το 80% της γήρανσης του δέρματος μπορεί να αποδοθεί στην ηλιακή ακτινοβολία, συνεπώς εάν επιλέξεις μια ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας τουλάχιστον δεκαπέντε είσαι καλυμμένη. Εφόσον το πρόσωπό σου εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία για αρκετό χρόνο να επιλέξεις ακόμα μεγαλύτερη αντηλιακή προστασία. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιείς γυαλιά ηλίου αλλά και καπέλο.

Να μην καπνίζεις

Το κάπνισμα δεσμεύει το οξυγόνο από την επιδερμίδα, ενώ επίσης προκαλεί ρυτίδες στην περιοχή του στόματός.

Να μειώσεις την κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι εξίσου επιβλαβές για το δέρμα επειδή προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του προσώπου.

Ενυδάτωση

Εκτός από τις ενυδατικές κρέμες, καλό είναι να πίνεις ικανοποιητική ποσότητα νερού. Έτσι θα βεβαιωθείς ότι η επιδερμίδα του προσώπου σου όντως ενυδατώνεται.

Ύπνος

Να βεβαιωθείς ότι κοιμάσαι τουλάχιστον οχτώ ώρες κάθε μέρα. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο ύπνος τρέφει την επιδερμίδα.

Κρέμες που περιέχουν βιταμίνη Α

Οι κρέμες που περιέχουν βιταμίνη Α, μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των ρυτίδων αλλά κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στο φως του ηλίου. Καλό είναι να τις χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια της νύχτας ή τουλάχιστον να προστατεύεις το δέρμα σου από την ακτινοβολία. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι καλοδεχούμενη!!!

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα