Αρχική / Σχέσεις / Τι πιστεύουμε για τους άντρες – Τι είναι αλήθεια και τι όχι
τι πιστεύουμε για τους άντρες

Τι πιστεύουμε για τους άντρες – Τι είναι αλήθεια και τι όχι

Οι γυναίκες θεωρούμε πως υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά των αντρών και μάλιστα τα παρατηρούμε σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκονται. Μπορεί πολλές φορές να συγκρίνουμε, για παράδειγμα, έναν άντρα 25 χρόνων με έναν άντρα 40 χρόνων. Με λίγα λόγια πιστεύουμε πως υπάρχουν κάποια στοιχεία της συμπεριφοράς τους που απλά ανήκουν στο αντρικό φύλο σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκονται, σε οποιοδήποτε μέρος και αν κατοικούν, με οποιοδήποτε τρόπο και αν έχουν μεγαλώσει. Κάτι σαν να λέμε πώς αυτά τα χαρακτηριστικά αντιπροσωπεύουν γενικότερα το αντρικό φύλο και είναι βαθιά ριζωμένα στο DNA τους. Αυτή βέβαια είναι μία καθαρά γυναικεία θεωρία και παρακάτω θα δούμε αν αυτά που πιστεύουμε είναι υπερβολικά ή αν τελικά κάποια έχουν μία μικρή δόση αλήθειας. Τι πιστεύουμε για τους άντρες; Πέρα από την ξεχωριστή συμπεριφορά του καθενός αποδεχόμαστε πως ο καθένας τους έχει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή προσωπικότητα. Όταν οι γυναίκες αναλύουμε μεταξύ μας τι συμβαίνει με τους άντρες παρατηρούμε πως οι περισσότεροι με ελάχιστες εξαιρέσεις συμπεριφέρονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Έτσι θεωρούμε πως υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που ίσως περνάνε από γενιά σε γενιά και οι περισσότεροι άντρες τις υιοθετούν ασυναίσθητα.

Τι πιστεύουμε για τους άντρες; Κάποια από τα κοινά χαρακτηριστικά που βρίσκουμε όλες οι γυναίκες είναι η έλλειψη ψυχραιμίας σε σοβαρές καταστάσεις, η παιδική τους διάθεση όσο και να μεγαλώσουν, το πρόβλημα να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με σειρά προτεραιότητας, δεν έχουν τον τρόπο να μας επιβεβαιώνουν ως γυναίκες όταν περάσουν κάποια χρόνια, δεν παρατηρούν τι έχουμε ανάγκη και τι όχι και τέλος η παρεξηγημένη έννοια του αδύναμου φύλου μέσα στο μυαλό τους. Μήπως κάποια από τα παραπάνω τα έχετε δει σε παραπάνω από έναν άνδρα; Οι γυναίκες μπορεί να θεωρούμε πως αυτά είναι κάποια γενικά χαρακτηριστικά αλλά σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς μπορεί να παρεξηγούμε λίγο τις καταστάσεις αφού έχουμε την τάση να προσπαθούμε μονίμως να αναλύουμε τα πάντα. Ισχύουν άραγε στην πραγματικότητα τα παραπάνω ή στο γυναικείο μας μυαλό είναι όλα λίγο τραβηγμένα; Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση να είμαστε και λίγο προκατειλημμένες με αποτέλεσμα να μην αφήνουμε το περιθώριο στους άντρες να μας δείξουν την πραγματική πλευρά του εαυτού τους. Ας ξεμπερδέψουμε λοιπόν λίγο τα πράγματα στο μυαλό μας και ας δούμε τι από τα παραπάνω ισχύουν και ανήκουν στα κοινά χαρακτηριστικά των ανδρών και τι από αυτά είναι λίγο υπερβολικά αφού απλά οι άντρες έχουν έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης!

Τι πιστεύουμε για τους άντρες;

1) Έλλειψη ψυχραιμίας σε σοβαρές καταστάσεις

Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πως όλες οι θεωρίες έχουν και τις εξαιρέσεις τους. Μάλιστα λένε πως αυτές είναι που επιβεβαιώνουν τους κανόνες. Η ψυχραιμία σε σοβαρές καταστάσεις σίγουρα ανήκει περισσότερο στο γυναικείο φύλο και λιγότερο στους άντρες. Πόσες φορές δεν θα έχετε παρατηρήσει πως μπροστά σε μία πολύ σοβαρή κατάσταση που πρέπει να παρθούν αποφάσεις οι γυναίκες λειτουργούν με πιο καθαρό μυαλό ενώ οι άντρες προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση με τέτοιους τρόπους που στο τέλος μπερδεύονται, τα χάνουν και μπορεί να φτάσουν στο σημείο να τα παρατήσουν. Λένε πως οι γυναίκες είναι πιο ψύχραιμες όταν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό και όταν πρέπει να διαχειριστούν μία κατάσταση πολύ δύσκολη. Όσο αδύναμη και αν φαίνεται μία γυναίκα δεν είναι περίεργο να τη δείτε να αναλαμβάνει  πολύ σοβαρά θέματα που μπορεί να προκύψουν μέσα σε μία οικογένεια ή σε μία σχέση. Δεν θα μπορούσε κανένας να το αμφισβητήσει αυτό είτε είναι γυναίκα είτε άντρας. Ίσως αυτό να συμβαίνει γιατί οι άντρες φαίνεται να είναι λίγο πιο παρορμητικοί ακόμα και αν βρίσκονται σε κάποια ηλικία που θα λέγαμε ότι έχουν ηρεμήσει και βλέπουν τα πράγματα πιο σοβαρά. Ο αυθορμητισμός τους κάνει να παλεύουν ώρες-ώρες με τις εμπειρίες της ηλικίας τους. Δεν μπορούμε να πούμε  πως είναι θέμα ωριμότητας από την πλευρά τους, απλά μπορούμε να πούμε πως παρουσιάζουν την τάση να μην βλέπουν καθαρά τις λύσεις όταν πιέζονται πάρα πολύ.

2)Παιδική διάθεση σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται

Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί στη θέση να συζητάτε με φίλες για την παιδική διάθεση που παρουσιάζει ο καλός σας και για το πόσο σας εκνευρίζει κάποιες φορές που θα θέλατε να δείτε την ώριμη πλευρά του! Οι γυναίκες θεωρούμε πως οι άντρες παραμένουν παιδιά και σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργεί προβλήματα στη σχέση μας αφού δεν μπορούμε ούτε να καταλάβουμε τη συμπεριφορά τους ούτε να νιώσουμε ασφαλείς. Λένε πως οι γυναίκες έχουν την τάση να ωριμάζουν πιο γρήγορα από τους άντρες. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να το παρατηρήσουμε και σε κάποιες αντιδράσεις τους. Αρκετές φορές μας αρέσει ο αυθορμητισμός τους και μάλιστα βρίσκουμε πολύ χαριτωμένη τη συμπεριφορά τους. Τι συμβαίνει όμως όταν η παιδική τους διάθεση βγαίνει μπροστά ακόμα και σε σοβαρά θέματα; Σε αυτήν ακριβώς την περίπτωση οι γυναίκες αισθανόμαστε ανασφάλεια και προσπαθούμε να τους θυμίσουμε πως ήρθε η ώρα να μεγαλώσουν. Από την μία μας αρέσει η παιδική τους διάθεση που θεωρούμε πως αναζωογονεί τη σχέση μας και μας κάνει να γελάμε αλλά από την άλλη πιστεύουμε πως αρκετές φορές ξεπερνούν τα όρια με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε.

3)Οι προτεραιότητες δεν είναι το δυνατό του σημείο

Οι γυναίκες θεωρούμε πως όταν ένας άντρας πρέπει να βάλει σε σειρά προτεραιότητας αυτά που συμβαίνουν στο σπίτι τους, στην οικογένεια τους αντιμετωπίζουν ένα προβληματάκι. Επηρεάζονται πολύ από το τι θα προτιμούσαν οι ίδιοι ή ποιος δρόμος θα ήταν πιο εύκολος για αυτούς. Αυτό έχει κάποιες φορές ως αποτέλεσμα οι προτεραιότητές τους να μη συμπίπτουν με τις δικές μας σκέψεις και να αφήνουν πίσω κάποια σοβαρά θέματα με τα οποία θα έπρεπε να ασχοληθούν πρώτα. Άραγε μήπως το πρόβλημα δημιουργείται γιατί σκεφτόμαστε λίγο διαφορετικά; Κάποιες γυναίκες αναφέρουν πώς προτεραιότητα των ανδρών είναι η καλοπέρασή τους ενώ για τις ίδιες προτεραιότητα είναι η ισορροπία μέσα στη σχέση τους και την οικογένειά τους. Σε αυτή την περίπτωση θα λέγαμε πως ίσως οι γυναίκες είμαστε λίγο υπερβολικές και ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο για τους περισσότερους άντρες. Μπορεί να μην καταφέρνουν να βάζουν τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν σε μία λογική σειρά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αδιαφορούν για αυτά ή πως τους ενδιαφέρει περισσότερο ο εαυτός τους. Δεν χρειάζεται να είμαστε γινόμαστε υπερβολικές όταν αυτό που σκεφτόμαστε εμείς δεν είναι ακριβώς αυτό που σκέφτεται και ο άλλος. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σε μία τέτοια περίπτωση είναι να συζητήσουμε και με επιχειρήματα να μπορούμε να αποδείξουμε στον άλλον για ποιο λόγο κάποια θέματα έχουν προτεραιότητα και τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν αν ακολουθήσουμε έναν διαφορετικό δρόμο. Φυσικά δεν είναι καθόλου περίεργο σε μία τέτοια συζήτηση να διαπιστώσουμε πώς ο δικός τους τρόπος σκέψης οδηγεί σε έναν λιγότερο αγχωτικό και απαιτητικό δρόμο από αυτόν που πιστεύουμε εμείς.

4)Ξεχνάνε πως είμαστε γυναίκες έπειτα από λίγα χρόνια

Αυτό είναι το μόνιμο παράπονο των γυναικών όταν περάσουν χρόνια μέσα σε μία σχέση. Είμαστε μητέρες, είμαστε σύζυγοι, είμαστε νοικοκυρές, είμαστε εργαζόμενες αλλά σίγουρα δεν ξεχνάμε πως είμαστε γυναίκες! Πιστεύουμε πως όλοι οι άντρες έχουν την τάση να παραμελούν αυτήν μας την πλευρά έπειτα από μία μακροχρόνια σχέση. Αυτό μας δημιουργεί μία έλλειψη αυτοπεποίθησης και ανασφάλειας που σίγουρα φαίνεται και μέσα στη σχέση μας. Κάπως έτσι ξεκινάει η γκρίνια, η ζήλια, η έλλειψη συνεννόησης. Νομίζουμε πως χάνουν το ενδιαφέρον τους το οποίο αργά ή γρήγορα υπάρχει περίπτωση να στραφεί προς άλλες γυναίκες. Όπως έχουμε πει αρκετές φορές, όμως, οι γυναίκες σε αυτό το θέμα ίσως και να έχουμε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Μήπως εμείς έχουμε την τάση έπειτα από κάποια χρόνια να παραμελούμε τον εαυτό μας; Σίγουρα οι υποχρεώσεις μας είναι αρκετές στην απαιτητική καθημερινότητα που βιώνουμε αλλά είναι καλό να μην ξεχνάμε πρώτα εμείς οι ίδιες πως είμαστε γυναίκες. Ουσιαστικά τις περισσότερες φορές μας ενοχλεί που θεωρούμε πως ο σύντροφός μας αδιαφορεί ρίχνοντας του όλο το βάρος, αλλά δεν βλέπουμε πώς εμείς οι ίδιες πρώτα αδιαφορήσαμε για τον εαυτό μας με αποτέλεσμα να βλέπουμε στον άλλο αυτό που αισθανόμαστε εμείς για εμάς. Έτσι πριν ρίξουμε όλο το βάρος τον σύντροφό μας καλό είναι να δούμε εμείς τι κάνουμε για να αισθανόμαστε όμορφα και να βλέπουμε στα μάτια του αυτό που παρουσιάζουμε.

5)Δεν δίνουν σημασία στις ανάγκες μας

Μήπως είστε και εσείς από τις γυναίκες που πιστεύετε πως οι άντρες δεν δίνουν τόση σημασία όσο θα έπρεπε στις δικές μας ανάγκες; Δεν θα λέγαμε με σιγουριά πως αυτό είναι αλήθεια. Οι γυναίκες είμαστε λίγο υπερβολικές θεωρώντας πως όπως εμείς μαθαίνουμε να καταλαβαίνουμε τι θέλουν και τι όχι το ίδιο πρέπει να κάνουν και αυτοί προς εμάς. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι πως δεν δίνουν σημασία στις ανάγκες μας! Το θέμα είναι πως δεν μπορούν πάντα να τις καταλάβουν. Είναι σίγουρο πως οι άντρες δεν μπαίνουν στη διαδικασία να αναλύουν τα πάντα και να βλέπουν πιο βαθιά. Ίσως θεωρούν πως δεν χρειάζεται αφού αν κάτι το έχουμε πραγματικά ανάγκη θα το δείξουμε ή ακόμα και θα τους το πούμε και όλα στο μυαλό τους είναι τόσο απλά. Μήπως σε εμάς είναι πολύ περίπλοκα; Θέλουμε να καταλαβαίνουν πράγματα χωρίς να τους τα πούμε αφού θεωρούμε πως είμαστε συνδεδεμένοι με το σύντροφό μας με έναν διαφορετικό τρόπο. Έχετε σκεφτεί όμως ότι οι γυναίκες μπορεί να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα από ότι είναι; Έτσι τις ανάγκες μας θα ήταν καλό να τις παρουσιάζουμε στους συντρόφους μας και όχι να περιμένουμε να τις καταλάβουν ή να τις σκεφτούν από μόνοι τους. Αυτό που θέλουμε ουσιαστικά δεν είναι να αντιλαμβάνονται τις ανάγκες μας χωρίς να πούμε κάτι αλλά να τις σέβονται.

6)Έχουν μπερδέψει την έννοια του «αδύναμου φύλου»

Κάτι ακόμα που παρατηρούμε οι γυναίκες στους άντρες γενικότερα είναι πως έχουν μπερδέψει λίγο την έννοια του αδύναμου φύλου. Οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν πώς οι γυναίκες ανήκουν στο αδύναμο φύλο και αυτό τους κάνει να μας βλέπουν λίγο διαφορετικά. Θεωρούν πως δεν μπορούμε να είμαστε ανεξάρτητες, δυναμικές και ταυτόχρονα ελκυστικές και γενικότερα γυναίκες. Μέσα στο μυαλό τους η έννοια του αδύναμου φύλου έχει να κάνει με την αδυναμία του χαρακτήρα μας, την προστασία που χρειαζόμαστε, την ασφάλεια και δυστυχώς για κάποιους άντρες οι γυναίκες βρίσκονται ένα σκαλοπάτι πιο κάτω. Εμείς όμως δεν αισθανόμαστε έτσι! Πιστεύουμε πως μία γυναίκα, χωρίς να χάνεται η έννοια του αδύναμου φύλου, μπορεί να είναι ανεξάρτητη, να πατάει γερά στα πόδια της, να στηρίζει τον σύντροφό της όταν πρέπει, να είναι δυναμική και ταυτόχρονα μπορεί να είναι μία γυναίκα η οποία χρειάζεται να νιώσει ασφάλεια δίπλα στο σύντροφό της και να απολαύσει την προστασία του.

Για πολλούς άντρες όλα αυτά είναι λίγο μπερδεμένα και δύσκολα να τα κατανοήσουν όλα μαζί. Πιστεύουν ότι μπορούμε να είμαστε ή από τη μία πλευρά ή από την άλλη. Δηλαδή μία γυναίκα η οποία είναι αρκετά ανεξάρτητη και δυναμική δεν ανήκει  για αυτούς στο αδύναμο φύλο με συνέπεια να την κοιτούν λίγο περίεργα και κάποιες φορές να απομακρύνονται. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κατανοήσουν  είναι πως αυτό που λέμε αδύναμο φύλο έχει να κάνει με την τρυφερότητα που μπορεί να διαθέτει μία γυναίκα, την αγάπη της για το σύντροφό της και την οικογένειά της, όπως επίσης και την ανάγκη της να αισθάνεται στην ανδρική αγκαλιά προστασία και ασφάλεια. Όλα αυτά τα αισθάνεται ακριβώς έτσι και μία γυναίκα όσο δυναμική και αν φαίνεται.

x

Check Also

δεν μου έχει εμπιστοσύνη

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του ...

τον ζηλεύω υπερβολικά

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας ...

μας κράζουν οι άντρες

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε για λίγο να γίνουμε αόρατες και να ...