Αρχική / Σχέσεις / 6 Σημάδια ότι θέλεις να γίνεις μαμά
σημάδια ότι θέλεις να γίνεις μαμά

6 Σημάδια ότι θέλεις να γίνεις μαμά

Είθισται η απόκτηση σταθερού συντρόφου και μάλιστα η δημιουργία παιδιών να θεωρούνται «δεδομένος» σκοπός των ανθρώπων. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε να εστιάσουμε στο δεύτερο κομμάτι του προαναφερόμενου σκοπού και να μιλήσουμε για το ζήτημα της απόκτησης παιδιών. Συγκεκριμένα, θα δούμε ποια είναι τα 6 σημάδια ότι θέλεις να γίνεις μαμά, οι έξι δηλαδή συμπεριφορές σου που δείχνουν ότι μάλλον… έχει αρχίσει να χτυπάει το βιολογικό σου ρολόι!

6 Σημάδια ότι θέλεις να γίνεις μαμά

Σημάδι νούμερο 1: Μιλάς συνεχώς για μωρά

Μήπως τον τελευταίο καιρό δεν παραλείπεις ποτέ να ανοίξεις μία συζήτηση που να σχετίζεται με τη συμπλήρωση / ολοκλήρωση μίας οικογένειας, με το πόσο όμορφα και γλυκά είναι τα μωράκια, με το πόσο υπέροχο είναι να γίνεσαι γονιός και να φέρνεις στον κόσμο ένα νέο άνθρωπο; Μήπως, επίσης, οι διάλογοί σου με τις φίλες, τους φίλους, τους συγγενείς, ακόμα και το σύντροφό σου σού προκαλούν πιο έντονο ενδιαφέρον όταν σχετίζονται με τα μωρά ή γενικότερα με τα παιδιά; Εάν μας απάντησες θετικά στα ερωτήματα αυτά, τότε φαίνεται πως μέσα σου έχεις αρχίσει να καλοσκέφτεσαι τον εαυτό σου ως μητέρα.

Σημάδι νούμερο 2: Αναπολείς την παιδική σου ηλικία

Παρόλο που από μόνο του το συγκεκριμένο σημάδι δεν επαρκεί προκειμένου να φανερώσει με βεβαιότητα ότι έχει χτυπήσει το βιολογικό σου ρολόι, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη σημαντικότητά του εφόσον συνδυαστεί με τουλάχιστον μία από τις υπόλοιπες πέντε ενδείξεις που έχουμε συμπεριλάβει στο παρόν άρθρο μας. Μιλάμε, φυσικά, για την περίπτωση που έχεις πιάσει τον εαυτό σου να θυμάται και να αναπολεί συχνά – πυκνά τα παιδικά του χρόνια, τις παιδικές του στιγμές, τη ζωή σου συλλήβδην όταν ήσουν μικρούλα. Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ένα από τα 6 σημάδια ότι θέλεις να γίνεις μαμά, έτσι ώστε να επαναβιώσεις τα παρελθοντικά εκείνα συναισθήματα και τις παρελθούσες αυτές εμπειρίες που νοσταλγείς, αλλά αυτή τη φορά από άλλη θέση: αυτή της μαμάς!

Σημάδι νούμερο 3: Οι βιτρίνες που κοιτάς…

… έχουν αλλάξει πλέον περιεχόμενο! Δεν εστιάζεις μόνο στα μαγαζιά με γυναικεία ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, αλλά ρίχνεις ένα βλέφαρο (ή μήπως περισσότερα;!) και στις βιτρίνες με παιδικά ρούχα, παιδικά παπούτσια κι ό,τι άλλο παιδικό και βρεφικό μπορεί να υπάρξει σε κάποιο κατάστημα. Όταν κοιτάμε μία βιτρίνα με γυναικεία ρούχα, στην ουσία φανταζόμαστε το εκάστοτε ρούχο φορεμένο πάνω μας. Όταν κοιτάμε μία βιτρίνα με ανδρικά ρούχα, ενδεχομένως να το σκεφτόμαστε φορεμένο στο σύντροφό μας ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο που σκοπεύουμε να κάνουμε ένα σχετικό δώρο. Όταν κοιτάμε μία βιτρίνα με βρεφικά και παιδικά ρουχαλάκια, τότε είναι προφανές το γιατί το κάνουμε!

Σημάδι νούμερο 4: Ζηλεύεις τις φίλες σου που έχουν παιδιά

Τρίτο κατά σειρά από τα 6 έξι σημάδια ότι θέλεις να γίνεις μαμά είναι ακριβώς αυτό: ότι δηλαδή ζηλεύεις τις γυναίκες που έχουν ήδη δικά τους παιδιά, τόσο τις γυναίκες που δε γνωρίζεις και τυγχάνει να συναντάς στο δρόμο ή σε κάποιους χώρους, όσο κυρίως τις γυναίκες που γνωρίζεις είτε λίγο είτε πολύ, πόσο μάλλον τις φίλες σου. Ασφαλώς, δεν αναφερόμαστε σε αρνητική ζήλεια (σε φθόνο δηλαδή), αλλά σε μία ζήλεια με θετική χροιά, ένα συναίσθημα που σε κυριαρχεί όταν βλέπεις γνωστές σου ή μη να έχουν μαζί τους τα παιδάκια τους.

Σημάδι νούμερο 5: Αισθάνεσαι πως είσαι έτοιμη

Για κάτι τόσο σημαντικό, για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, όπως είναι η απόκτηση παιδιών, δεν μπορούμε παρά να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σίγουρες γίνεται ότι θέλουμε (ή ότι δε θέλουμε) να πάρουμε την απόφαση και να κάνουμε ένα παιδί. Εφόσον εσύ αισθάνεσαι ότι είσαι έτοιμη να κάνεις ένα παιδί, τόσο «μέσα σου» όσο και βάσει των συνθηκών και προϋποθέσεων που κρίνεις απαραίτητες προς ύπαρξη για να έλθει στον κόσμο ένας νέος άνθρωπος από εσένα (π.χ. σταθερός σύντροφος, εργασία και επαρκείς οικονομικές απολαβές κ. λπ.), τότε δε χρειάζεται καν να σου πούμε πως έχει έρθει η ώρα να βάλεις μπρος την υλοποίηση της επιθυμίας σου!

Σημάδι νούμερο 6: Ξέρεις ήδη…

… το όνομα που θέλεις να δώσεις στο παιδί σου! Ναι, ναι! Γνωρίζεις πολύ καλά πως θα ήθελες να ονομάσεις το παιδί σου, ενώ έχεις φτιάξει μία λίστα με τα αγαπημένα αρσενικά και θηλυκά ονόματα που θα προτείνεις όταν έρθει η ώρα να φέρεις ένα πλασματάκι στον κόσμο μας. Από μικρές συνηθίζουμε να λέμε ποια είναι τα γυναικεία και τα ανδρικά ονόματα που μας αρέσουν και που ενδεχομένως να θέλαμε να δώσουμε στα παιδιά μας. Αυτό, όμως, που καθιστά το συγκεκριμένο ως ένα από τα 6 σημάδια ότι θέλεις να γίνεις μαμά, είναι το ότι και τώρα που μεγάλωσες (είτε λίγο είτε πολύ!) έχεις κατά νου τα ονόματα που αγαπάς περισσότερο και σκέφτεσαι ποιο απ’ όλα να επιλέξεις για το μωράκι που θα αγαπάς όσο τίποτε άλλο· το δικό σου παιδί.

Αυτά ήταν τα 6 σημάδια ότι θέλεις να γίνεις μαμά. Πόσα εξ αυτών σε βρίσκουν σύμφωνη όσον αφορά στην τωρινή σου ζωή, στις τρέχουσες συμπεριφορές, σκέψεις και κουβέντες σου; Υπάρχουν μήπως κι άλλες ενδείξεις για το εν λόγω θέμα που αναγνωρίζεις σε εσένα ή που πιστεύεις ότι ισχύουν στις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μανούλες;

x

Check Also

δεν μου έχει εμπιστοσύνη

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του ...

τον ζηλεύω υπερβολικά

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας ...

μας κράζουν οι άντρες

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε για λίγο να γίνουμε αόρατες και να ...