Αρχική / Σχέσεις / Πότε απομακρύνονται οι άντρες από τη σχέση τους
πότε απομακρύνονται οι άντρες

Πότε απομακρύνονται οι άντρες από τη σχέση τους

Τι βλέπουν οι άντρες σε κάποιες γυναίκες και αρχίζουν να απομακρύνονται με αργούς βηματισμούς; Μπορεί να παρατηρούμε τι αρέσει στους άντρες, τι μας ενοχλεί εμάς, τι μας ξενερώνει, πόσο περίεργη συμπεριφορά έχουν μερικές φορές και άλλα τέτοια παρόμοια, αλλά ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε τι κάνουμε και εμείς κάποιες φορές και απομακρύνονται άλλοτε με γρήγορα και άλλοτε με αργά βηματάκια. Δεν μπορούμε να πούμε πως οι γυναίκες έχουμε πάντα την άψογη συμπεριφορά και την σωστές αντιδράσεις. Έχουμε και εμείς τα μειονεκτήματά μας ως γυναικείο φύλο και σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα στη συμπεριφορά των περισσότερων γυναικών που μπορεί να τους κάνουν να απομακρύνονται σιγά σιγά. Ουσιαστικά σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε μία αυτοκριτική και θα διαπιστώσουμε πως έχουμε κι εμείς μία ευθύνη όταν συμβαίνουν κάποιες καταστάσεις. Ίσως κάποια από τα παρακάτω να μη μας αρέσουν πάρα πολύ να τα ακούσουμε αλλά λίγη σημασία έχει. Ακόμα και αν δεν το παραδεχτούμε ανοιχτά λόγω εγωισμού καλό είναι να τα δουλέψουμε λίγο μέσα μας από το να στήνουμε μονίμως το αντρικό φύλο στον τοίχο! Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και με λίγο περισσότερο χιούμορ και έτσι θα μπορέσουμε να το αποδεχτούμε καλύτερα και πιο εύκολα.

Πότε απομακρύνονται οι άντρες; Οι γυναίκες έχουμε την τάση να παρατηρούμε πάρα πολύ τη συμπεριφορά άλλων γυναικών απέναντι στους άντρες και δύσκολα θα παρατηρήσουμε τη δική μας συμπεριφορά. Μπορούμε να κρίνουμε την τάδε που έκανε κάτι στον τάδε ή που παρουσιάζει μία συμπεριφορά παράλογη και υπερβολική αλλά δεν είμαστε σε θέση να δούμε αν την ίδια συμπεριφορά την παρουσιάζουμε και εμείς απέναντι στον δικό μας σύντροφο. Τουλάχιστον δεν μπορούμε να το παρατηρήσουμε τόσο άνετα και με τόσο μεγάλη ευκολία. Λίγο ο εγωισμός, λίγο η υπερηφάνεια, λίγο η αξιοπρέπεια, δεν μας αφήνουν να στήσουμε και τον δικό μας εαυτό για λίγο στον τοίχο. Μήπως όμως τελικά είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε τι κάνουμε και εμείς ώστε να αντιληφθούμε για ποιον λόγο απομακρύνονται οι άντρες; Είναι πιο εύκολο να τους χρεώσουμε μία αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, ανωριμότητα και διάφορα τέτοια. Μέσα μας ξέρουμε πως κάποιες φορές δεν είναι λιγότερο αλλοπρόσαλλη και η δική μας συμπεριφορά. Παρακάτω θα δούμε πότε απομακρύνονται οι άντρες. Δηλαδή τι κάνουμε συνήθως οι γυναίκες που διώχνουμε άθελά μας έναν άντρα!  Ουσιαστικά θα δούμε πώς ένας άντρας απομακρύνεται από μία γυναίκα και αυτό μπορεί να συμβαίνει μέσα σε μία σχέση και να παραμένουν σε αυτή. Δεν συμβαίνει απαραίτητα με ένα χωρισμό και μπορούμε να πούμε πως αυτό είναι και το πιο δυσάρεστο.

Πότε απομακρύνονται οι άντρες

Όταν γκρινιάζουμε συνεχώς…

Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι η γκρίνια είναι γυναικείο προνόμιο! Αρκετές φορές ξεχνάμε να σταματήσουμε, το ένα φέρνει το άλλο και η γκρίνια φέρνει γκρίνια και λογικό είναι να γίνονται όλα άνω κάτω. Η γκρίνια δημιουργεί εντάσεις, απομάκρυνση, αρνητικότητα, κακή διάθεση και πολλά άλλα. Όταν λοιπόν μία γυναίκα γκρινιάζει συνεχώς το μόνο που καταφέρνει, σε βάθος χρόνου, είναι να απομακρύνει τον σύντροφό της από κοντά της. Οι άντρες χρησιμοποιούν την άμυνα τους για να νιώσουν πιο καλά αφού η γκρίνια είναι κάτι που δεν αντέχουν και τους κάνει να αισθάνονται άσχημα. Πολλές φορές μάλιστα απομακρύνονται χωρίς να πουν τίποτα και χωρίς να προσπαθήσουν να μας κάνουν να αλλάξουμε. Απομακρύνονται αθόρυβα και αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι αφού όταν το αντιληφθούμε μπορεί να είναι πολύ αργά. Έτσι προσέξτε το κομμάτι της γκρίνιας και μην το χρησιμοποιείτε καθημερινά σαν εκτόνωση. Είναι πολύ εύκολο να πέσουμε στα μάτια του και να καταντήσουμε γραφικές. Οτιδήποτε σας ενοχλεί συζητήστε το με τρόπο ώστε να διατηρήσετε την αξιοπρέπειά σας και να μην χάσετε το κομμάτι του θαυμασμού σ το πρόσωπό σας από τον σύντροφο. Όταν γκρινιάζουμε δεν μας παίρνει ο σύντροφός μας στα σοβαρά και το πιο πιθανό είναι να μη δίνει καν σημασία. Το μόνο που σκέφτεται εκείνη τη στιγμή είναι πως γίνεται να φύγει από αυτή την κατάσταση.

Όταν γινόμαστε υστερικές…

Κάποιες φορές εμείς οι γυναίκες στην προσπάθειά μας να τονίσουμε στον σύντροφό μας τι μας ενοχλεί, τι δεν μας αρέσει, τι έπρεπε να προσέξει, χάνουμε λίγο τον αυτοέλεγχο μας με αποτέλεσμα να φαινόμαστε στα μάτια τους υστερικές δημιουργώντας εντάσεις και φασαρίες. Ίσως να αισθανόμαστε αγανάκτηση την δεδομένη στιγμή και να μην είμαστε σε θέση να ελέγξουμε την αντίδρασή μας. Τις περισσότερες φορές όμως πετυχαίνουμε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Όταν παραμελούμε τελείως την εμφάνισή μας…

Καλώς ή κακώς αυτό είναι το πιο συνηθισμένο παράπονο των ανδρών! Θεωρούν πως η εικόνα που παρουσιάζουμε, αφού έχουμε περάσει ένα μεγάλο διάστημα μέσα στη σχέση, είναι διαφορετική από αυτήν που παρουσιάσαμε όταν γνωριστήκαμε. Ουσιαστικά πιστεύουν πως μία γυναίκα παραμελεί τον εαυτό της όταν πλέον θεωρεί τον σύντροφό της δεδομένο κατά τη γνώμη τους. Όταν αρχίσει ένας άντρας να σκέφτεται έτσι τότε σίγουρα έχει αρχίσει και να απομακρύνεται. Ίσως να μην το έχει καταλάβει ούτε ο ίδιος ακόμα. Η αλήθεια είναι πως μερικές φορές εμείς οι γυναίκες αφήνουμε τον εαυτό μας στην άκρη αλλά το κάνουμε στην προσπάθειά μας να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στους άλλους. Έτσι είναι κάτι που κάνουμε με πολύ καλή πρόθεση αλλά δυστυχώς δημιουργείται μία λανθασμένη εντύπωση από την πλευρά του συντρόφου μας. Δεν είναι δύσκολο να θεωρήσει πως τον έχουμε τόσο δεδομένο που πλέον δεν ενδιαφερόμαστε για το πώς φαινόμαστε στα μάτια του.

Όταν δεν σεβόμαστε την ελευθερία του…

Πολλές φορές οι γυναίκες γινόμαστε λίγο υπερβολικές στο θέμα της ελευθερίας. Ενώ διεκδικούμε με πάθος την ανάγκη μας να αισθανόμαστε ελεύθερες μέσα στη σχέση μας και να κινούμαστε με τον τρόπο που εμείς θεωρούμε σωστό, παρόλα αυτά δεν αναγνωρίζουμε την ίδια ελευθερία και στο σύντροφό μας. Συχνά αυτή η κατάσταση δημιουργείται λόγω κάποια ζήλιας που φανερώνουμε. Θα λέγαμε πως σε αυτή την περίπτωση «άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει τη χάρη»! Αν και πιστεύουμε πως οι άντρες συνήθως κόβουν την ελευθερία των γυναικών κάνοντάς τες να κλείνονται περισσότερο μέσα και να μην μπορούν να λειτουργήσουν άνετα, αλλά συχνά παρατηρούμε ότι οι γυναίκες είναι αυτές που προσπαθούν να ξεκόψουν τους άντρες από ότι γνώριζαν μέχρι τώρα και συνήθιζαν να κάνουν. Για παράδειγμα δεν συμπαθούμε πολύ τους φίλους τους καιρός να αρχίσει να μην τους βλέπει, δεν συμπαθούμε ιδιαίτερα την οικογένειά του προσπαθούμε να τον αποτραβήξουμε. Αυτά ήταν δύο πολύ απλά παραδείγματα για να καταλάβουμε πως ελευθερία Δεν σημαίνει απλά αφήνω τον άλλον ελεύθερο να κάνει μία βόλτα χωρίς να διαμαρτυρηθώ. Υπάρχουν διαφόρων ειδών πιέσεις που μπορεί να ασκήσουμε στην ψυχολογία του άλλου. Όταν ένας άντρας συνεπώς αισθανθεί ότι του περιορίζουμε την ελευθερία θα αντιδράσει περίεργα και είναι πολύ εύκολο να απομακρυνθεί.

Όταν απαιτούμε διάφορα, πνίγοντας τους…

Σίγουρα το μυαλό σας έχει πάει στις απαιτήσεις που έχει μία γυναίκα στην καθημερινότητα. Εδώ όμως θα θέλαμε να τονίσουμε τις απαιτήσεις που αρχίζουν να τους πνίγουν και να τους  θολώνουν τελικά την κρίση. Οι άντρες πιέζονται πάρα πολύ όταν απαιτούμε κάτι με πολύ αυταρχικό, θα λέγαμε, τρόπο. Όταν καταλάβουν ότι πρέπει να κάνουν κάτι πολύ γρήγορα, αποτελεσματικά και δεν τους συγχωρούμε κανένα λάθος. Έχουμε πολλές φορές την απαίτηση να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους, να αλλάξουν γρήγορα πολλά στοιχεία του χαρακτήρα τους και γενικότερα να ξεχάσουν αυτά που ήξεραν. Μία γυναίκα είναι ικανή να προσπαθήσει να κάνει όλα αυτά για να έχει τον άνθρωπο που θέλει δίπλα της. Ένας άντρας όμως νιώθει ιδιαίτερα περίεργα και πολύ εύκολα απομακρύνεται από μία γυναίκα που αρχίζει και τον αγχώνει. Σίγουρα όλοι θέλουμε να μας δέχονται όπως είμαστε, απλά οι άντρες έχουν την εντύπωση πως με αυτόν τον τρόπο μειώνονται.

Όταν δεν τους κάνουμε να αισθάνονται ασφαλείς…

Είχατε μέχρι τώρα την εντύπωση πως μόνο οι γυναίκες θέλουμε να αισθανόμαστε ασφάλεια; Λάθος, την ίδια ανάγκη έχουνε και οι άντρες. είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να αισθάνονται ασφαλείς δίπλα σε μία γυναίκα που ξέρει τι θέλει και ξέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν τους αρέσει καθόλου να αισθάνονται ανασφάλεια ως προς τα συναισθήματά μας. Κάποιες γυναίκες θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο τους κρατάνε «στην πρίζα»! Έχει αποδειχθεί όμως πως όταν κάτι τέτοιο κρατήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τότε ο άνδρας αρχίζει και απομακρύνεται αφού είναι λογικό να αισθανθεί κουρασμένος ή ακόμα χειρότερα το θύμα της υπόθεσης. Έτσι λοιπόν καλό είναι οι γυναίκες να γνωρίζουμε που είναι τα όρια και να μην τα ξεπερνάμε παίζοντας ασυναίσθητα κάποιες φορές με την ψυχολογία του άλλου. Υπάρχει περίπτωση κάνοντας κάτι τέτοιο να έχουμε τελείως αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε.

Όταν δεν τους θαυμάζουμε…

Οι άντρες όπως και εμείς έχουν ανάγκη να βλέπουν τον θαυμασμό μας! Να τον θαυμάζουμε για αυτό που είναι, για αυτά που μπορεί να κάνει και γενικότερα να αισθάνεται πως στα μάτια μας είναι πολύ ανώτερος από οποιονδήποτε άλλον άνδρα. Μήπως νομίζετε πως δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσά τους; Μπορεί να μην το δείχνουν όσο εμείς οι γυναίκες αλλά θέλουν σίγουρα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας. Έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι σημαντικό να θαυμάζουμε τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας αφού αυτό θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί. Πολλές φορές μάλιστα οι γυναίκες συνηθίζουμε να του δείχνουμε ακόμα περισσότερα από όσα πραγματικά πιστεύουμε στην προσπάθειά μας να τον ανεβάσουμε ψυχολογικά και να το κάνουμε να αισθανθεί όσο πιο όμορφα γίνεται. Να είστε σίγουρες πως ένας άντρας το εκτιμάει πάρα πολύ και τις περισσότερες φορές θα προσπαθήσει να γίνει ακόμα καλύτερος για τα μάτια μας μόνο! Έτσι λοιπόν όταν δεν δει ποτέ τον θαυμασμό από την πλευρά μας, δεν είναι περίεργο να απομακρυνθεί.

Όταν τους παραμελούμε…

Συμβαίνει κάτι περίεργο σε αυτή την περίπτωση στη συμπεριφορά των ανδρών και των γυναικών. Μία γυναίκα που θέλει τον σύντροφό της αλλά έχει παρατηρήσει πως την παραμελεί ψάχνει συνήθως τρόπους για να του τραβήξει το ενδιαφέρον. Από την άλλη πλευρά ένας άντρας που θα αισθανθεί παραμελημένος το πιο λογικό για αυτόν είναι να απομακρυνθεί. Ίσως τίθεται θέμα πληγωμένου εγωισμού! Όπως και να ‘χει είναι λίγες οι φορές που ένας άντρας θα συζητούσε κάτι τέτοιο με μία γυναίκα. Το πιο πιθανό είναι να κλειστεί στον εαυτό του, να ασχοληθεί περισσότερο με τους φίλους του καθώς επίσης και να  στρέψει το ενδιαφέρον του σε κάποια άλλη γυναίκα. Είναι σαν να λέμε ότι μειώνεται ο ανδρισμός τους και από ‘κει και πέρα αυτό που ψάχνουν είναι η επιβεβαίωση.

Όταν καταλάβουν πως κινούμαστε συμφεροντολογικά…

Επικρατεί η άποψη ότι η γυναίκα με το νάζι της και την τσαχπινιά της μπορεί να καταφέρει έναν άντρα να κάνει το οτιδήποτε, να πετύχει το στόχο της και πολλά άλλα. Φυσικά και υπάρχει μία δόση αλήθειας μέσα σε όλα αυτά. Το θέμα είναι όμως πως δεν είναι και η απόλυτη αλήθεια! Σε αρκετές περιπτώσεις ένας άντρας αφήνει μία γυναίκα να πιστεύει όλα τα παραπάνω για να μπορεί και αυτός να κινείται ελεύθερα. Βλέπουμε για παράδειγμα μία γυναίκα να προσπαθεί με τον τρόπο της να πάρει αυτό που θέλει από έναν άντρα, ο άντρας να το προσφέρει απλόχερα αλλά ουσιαστικά το κάνει για να μην δει η γυναίκα ότι στην πραγματικότητα δεν βρίσκεται εκεί! Μπερδευτήκατε; Κάποιες φορές παίρνουμε πίσω αυτό που κάνουμε χωρίς να το καταλάβουμε. Ένας άντρας δεν είναι δύσκολο να καταλάβει αν κινούμαστε συμφεροντολογικά. Μήπως λοιπόν μας αφήνει να κινούμαστε με αυτό τον τρόπο ώστε να αποφύγει κάποιες καταστάσεις και να κάνει τη ζωή του όπως θέλει;

Όταν δεν τους κρατάει το σπίτι…

Οι άντρες αρχίζουν να απομακρύνονται όταν δεν αισθάνονται πια τη ζεστασιά του σπιτιού τους. Όταν ξέρουν ότι από τη στιγμή που θα μπουν μέσα δεν πρόκειται να ηρεμήσουν, να χαλαρώσουν και να περάσουν όμορφες στιγμές με τη σύντροφό τους. Οι γυναίκες μερικές φορές από την συσσώρευση προβλημάτων και υποχρεώσεων χάνουμε το μέτρο. Είναι πολύ καλύτερα να δώσουμε στον άλλο να καταλάβει  πως πρέπει να μοιραστούμε τις υποχρεώσεις γιατί δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε, παρά να τον απομακρύνουμε σιγά σιγά με τον τρόπο μας. Όλος ο εκνευρισμός που θα μας προκαλεί η καθημερινότητα θα ξεσπάει πάνω του με αποτέλεσμα να τον απομακρύνουμε αφού λογικά και αυτός θα θέλει να βρει την ηρεμία του. Αν πάμε μερικά χρόνια πίσω και ακούσουμε τις γυναίκες μία άλλης εποχής θα μας πούνε πως ότι και να συμβαίνει, τη στιγμή που ο άντρας μας θα έρθει στο σπίτι καλό είναι να τον υποδεχτούμε ήρεμα και με ένα χαμόγελο. Έπειτα θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε οτιδήποτε συμβαίνει και να το λύσουμε. Είναι πολύ σημαντικό να τον κρατάει το σπίτι. Πολλές γυναίκες αυτή τη στιγμή θα σκέφτονται ότι και εμείς δουλεύουμε και εμείς περνάμε δύσκολα. Πολύ σωστά! Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να θέλουμε και εμείς και αυτοί να ηρεμήσουμε και να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι μας με τον άνθρωπό μας.

Όταν αντιληφθούν πώς αντιστράφηκαν οι ρόλοι…

Στο τέλος αφήσαμε το πιο σημαντικό! Τους περισσότερους, αν όχι όλους τους άντρες, τους ενοχλεί ιδιαίτερα η αντιστροφή των ρόλων. Είναι ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα που οδηγούν έναν άντρα στο να απομακρυνθεί από τη σχέση του. Άλλωστε δεν είναι κάτι κρυφό αφού μιλούν πολύ συχνά για αυτό. Θέλουν να διατηρείται ο ρόλος του άντρα και της γυναίκας στην καθημερινότητα κι αυτό δεν έχει να κάνει με το αν η γυναίκα εργάζεται ή όχι! Αυτό που επιθυμούν είναι να διατηρήσουμε τη θηλυκότητά μας. Επιπλέον, από τη μεριά τους επιθυμούν να συνεχίσουν να έχουν αυτόν το ρόλο του άντρα που θα μας κάνει να αισθανθούμε ασφάλεια και προστασία στο πλευρό του. Δεν έχει καμία σχέση με την τρυφερότητα! Ο άντρας άλλωστε με «Α» κεφαλαίο μπορεί να είναι ρομαντικός, τρυφερός, προστατευτικός και πολλά ακόμη ταυτόχρονα.

x

Check Also

δεν μου έχει εμπιστοσύνη

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του ...

τον ζηλεύω υπερβολικά

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας ...

μας κράζουν οι άντρες

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε για λίγο να γίνουμε αόρατες και να ...