Αρχική / Σχέσεις / Πώς να τον κάνεις να γελάει … με την ψυχή του
πώς να τον κάνεις να γελάει

Πώς να τον κάνεις να γελάει … με την ψυχή του

Το χιούμορ είναι ένα από τα «δυναμικότερα» στοιχεία στο χαρακτήρα ενός άνδρα ή μίας γυναίκας στο οποίο πολλοί και πολλές από εμάς δίνουμε σημασία τόσο όταν αφορά στο έτερόν μας ήμισυ όσο και όταν αφορά σε αγαπημένα μας πρόσωπα με τα οποία θέλουμε να συναναστρεφόμαστε συχνά.

Μάλιστα, εφόσον το επιθυμείς, μπορείς να κάνεις το σύντομο κουίζ του περιοδικού μας και να βρεις Πόσο χιούμορ έχεις.

Στο θέμα μας, όμως! Θέλεις να μάθεις πώς αποκτήσεις χιούμορ και πώς να τον κάνεις να γελάει με την ψυχή του; Πώς να τον κάνεις να είναι ευχαριστημένος και ευγνώμων για έναν επιπλέον λόγο που σε έχει στη ζωή του; Δοκίμασε τους παρακάτω τρόπους, τις ενέργειες και τις πρακτικές που θα σε συμβουλεύσουμε και πιστεύουμε ότι θα καταφέρεις να επιτύχεις το στόχο σου άμεσα.

Πώς να τον κάνεις να γελάει … με την ψυχή του

Α) Ένταξε ανέκδοτα στις συζητήσεις σου μαζί του

Τα ανέκδοτα, σύντομα ή μακροσκελή, αποτελούν έναν από τους βασικούς τρόπους για να δείχνουμε πως έχουμε χιούμορ και ότι μπορούμε να κάνουμε τα άτομα που μας περιβάλλουν να γελούν. Έτσι, όταν το κλίμα της συζήτησης το επιτρέπει, πέταξε ένα ανέκδοτο που πρόσφατα άκουσες να το λέει κάποιος άλλος ή που μόνη σου το αναζήτησες και το έμαθες. Φρόντισε να μαθαίνεις 2 – 3 ανέκδοτα το μήνα (εάν μπορείς και θέλεις και περισσότερα, ακόμη καλύτερα!) και συμπεριλάμβανέ τα στις κουβέντες σου. Τόσο όταν είσαι μόνη μαζί με τον αγαπημένο σου όσο και όταν είστε μαζί με άλλους. Μάλιστα, μπορείς όταν τα μαθαίνεις να τα προβάρεις μόνη σου έτσι ώστε να διαπιστώσεις πώς είναι πιο σωστό να τα λες. Μπορείς να βρεις τεράστιο όγκο ανέκδοτων στο internet, οπότε start now! Πρόσεχε, όμως· μην επαναλαμβάνεις τα ίδια ανέκδοτα ξανά και ξανά όταν είστε με τα ίδια άτομα, διότι θα γίνεις κουραστική ή έστω προβλέψιμη.

Β) Συνδέσου σε κάποιο site με αστείες ειδήσεις

Εκμεταλλευόμενη την πληθώρα επιλογών που απλόχερα σου προσφέρει το διαδίκτυο, σου προτείνουμε να εγγραφείς σε κάποιο forum ή σε κάποια ιστοσελίδα όπου τακτικά εμπεριέχονται σε διάφορες μορφές (γραπτός λόγος, εικόνες, βίντεο κ.λπ.) αστείες ειδήσεις ή ειδήσεις που παρουσιάζονται με σατιρικό τρόπο. Εντελώς ενδεικτικά, μία τέτοια ιστοσελίδα θα μπορούσε να είναι το 9gag.

Πέρα από το ότι θα σου φτιάχνουν τη διάθεση, το ότι θα σε κάνουν να γελάς και το ότι θα σου δείχνουν ειδήσεις της καθημερινότητας, το πιο βασικό είναι πως θα βοηθήσουν στο να αποκτήσεις χιούμορ, να διαμορφώσεις πληρέστερα τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεις τα αστεία σου, αλλά φυσικά και να κάνεις το σύντροφό σου να γελάει από ψυχής με τον ιδιαίτερο τρόπο που θα του παρουσιάζεις αστείες στιγμές της επικαιρότητας.

Γ) Αφιέρωσε χρόνο μαζί του για ένα… φεστιβάλ κωμωδίας

Βάσει της προσωπικής αίσθησης του χιούμορ σου και το τι επομένως κάνει εσένα αλλά και το σύντροφό σου να γελάτε και να το θεωρείτε αστείο, νοίκιασε ταινίες από το video club και μη διστάζεις να κλείνεις εισιτήρια σε θεατρικές παραστάσεις που είναι κωμωδίες.

Ταινίες όπως οι Meet the parents, Eurotrip, The Hangover και American pie, ενδεχομένως να σού φανούν κατάλληλες για μία καλή αρχή.

Όσον αφορά στις θεατρικές παραστάσεις, μπορείς να ξεκινήσεις από το πιο ανάλαφρο και «σύγχρονο» χιούμορ του Σεφερλή, να περάσεις σε άλλες κωμωδίες λίγο ή πολύ γνωστών ηθοποιών, και να φθάσεις μέχρι τα stand-up-comedies που είναι γεμάτα με αστεία και καυστικούς σχολιασμούς με χιουμοριστική διάθεση, όπου επίσης θίγονται επίκαιρα ή γενικώς κοινωνικά ζητήματα.

Τι θα επιτύχεις με όλα αυτά; Πρώτον, θα ανταμείβεις τόσο εσένα όσο και τον καλό σου με το πολύτιμο δώρο του γέλιου. Δεύτερον, θα τα καταφέρνεις με το πώς να τον κάνεις να γελάει ένθερμα και από καρδιάς. Τρίτον, θα τον ωθήσεις στο να συνδυάσει το γέλιο, τη διασκέδαση αλλά και την ψυχαγωγία (έννοια με βαθύτερη έννοια από τη διασκέδαση) με τις στιγμές που είστε μαζί. Τέταρτον και τελευταίον, θα μπορέσεις να διαμορφώσεις καλύτερα το δικό σου χιούμορ καθώς και να το εμπλουτίσεις με νέα αστεία και σχόλια.

Δ) Κάνε του αστεία δώρα

Προαπαιτούμενο είναι να αναζητάς αστεία δώρα, δώρα δηλαδή με χιουμοριστικό περιεχόμενο στα κατάλληλα καταστήματα (διαδικτυακά ή μη), τα οποία δε χρειάζεται να πολυψάχνεις μόνη σου· ο υπάλληλος στο κατάστημα ή η επιλογή των «δημοφιλέστερων δώρων» από το site του e-shop μπορούν κάλλιστα να σου υποδείξουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές που έχεις. Μάλιστα, στο διαδίκτυο υπάρχει πληθώρα τέτοιων ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Επιπροσθέτως, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου κάτι που θα προσφέρεις στον αγαπημένο σου και το οποίο θα έχει χιουμοριστικό ύφος: θες να είναι μία αστεία ζωγραφιά – σκίτσο, θες να είναι ένα μονόχρωμο T-Shirt πάνω στο οποίο θα τυπώσεις μία χιουμοριστική φράση ή εικόνα, θες να είναι ένα άλμπουμ φωτογραφιών με αστείες λεζάντες; Πολλά παίζουν! Εσύ επιλέγεις!

Okay, μπορεί με το να κάνεις αστεία δώρα να μην αναπτύσσεις την προσωπική αίσθηση του χιούμορ σου, αλλά σίγουρα δείχνεις στον καλό σου ότι έχεις χιούμορ, ξέρεις πώς να το αξιοποιείς προς το δικό του καλό, και φυσικά ότι τα πας άριστα με το πώς να τον κάνεις να γελάει.

Ε) Εκμεταλλεύσου τις ντροπιαστικές στιγμές από το παρελθόν σου

Την ημέρα εκείνη που πήγες να βγεις από το σπίτι με δύο μαύρα μποτάκια που, μες στη νύστα σου, νόμιζες ότι είναι ζευγάρι όμως όταν βγήκες στο φως του ήλιου αντιλήφθηκες πως δεν ήταν · το τηλεφώνημά σου κατά το οποίο είπες «καλημέρα» στο συνομιλητή παρόλο που ήταν 3 το μεσημέρι, κάτι το οποίο έγινε είτε επειδή είχες ξυπνήσει μεσημέρι κι άρα για εσένα ήταν ακόμα πρωί είτε επειδή αγχώθηκες όταν πήγες να μιλήσεις είτε λόγω βιασύνης· τη φορά που χαιρέτισες στο δρόμο ή σε κάποιο χώρο ένα άτομο μπερδεύοντάς το με κάποιον γνωστό σου…

Αυτές είναι ενδεικτικά ορισμένες παρελθοντικές στιγμές που πιθανώς και να σε έκαναν να αισθανθείς ντροπή ή αμηχανία. Θυμήσου τες, προσπάθησε να δεις την αστεία όψη τους και να βρεις το χιούμορ μέσα σε αυτές. Εν συνεχεία, χρησιμοποίησέ τες κατά τις συζητήσεις σου με φίλους και συγγενείς, αλλά φυσικά όταν είναι παρών και ο σύντροφός σου. Θα δεις ότι φορά με τη φορά θα τις παρουσιάζεις με ακόμα πιο αστείο τρόπο.

Μάλιστα, με το να αποκαλύπτεις και να αστειεύεσαι με ευάλωτες προσωπικές στιγμές σου διευρύνεις μόνη σου το χιούμορ σου και δείχνεις και στον ίδιο ότι σε νοιάζει το να τον βλέπεις χαρούμενο.

Στ) Ζήτα του να σού περιγράφει κάτι αστείο ή αμήχανο που το συνέβη

Θέλεις να μάθεις πώς να τον κάνεις να γελάει; Κατάστησέ του σαφές ότι είσαι η γυναίκα που θέλει και που της αρέσει να ακούει τις αστείες, ντροπιαστικές και αμήχανες στιγμές των άλλων από το στόμα των ιδίων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τις στιγμές αυτές του αγαπημένου της.

Οι άνθρωποι αγαπάμε όσους θέλουν να ακούνε τις δικές μας εμπειρίες μέσα από δικές μας αφηγήσεις, όταν βέβαια και οι άλλοι μοιράζονται μαζί μας δικές τους τέτοιες στιγμές. Θα είσαι η ψυχή της παρέας, η γυναίκα που όλοι θα θέλουν να κάνουν παρέα, μιας και δε θα σε νοιάζει να μιλάς μόνο για νύχια και μαλλιά (όπως κατηγορούμαστε συχνά ότι κάνουμε … !) ούτε να ασχολείσαι με κουτσομπολιά και άλλα τέτοια, αλλά με καθετί άλλο που θα κάνει εσένα και την παρέα σου να γελάτε και να περνάτε πολύ όμορφα.

Ζ) Γαργάλησέ τον!

Δε θέλεις να δείτε πάλι μία κωμική ταινία· δε βρίσκεις το λόγο να του αγοράσεις κάποιο αστείο δωράκι· έχεις ξεμείνει από ανέκδοτα κι έχεις βαρεθεί να μιλάς για τις αμήχανες κι αστείες στιγμές του παρελθόντος σου. Πώς να τον κάνεις να γελάει τότε; Τι κάνεις; Αυτό που λέει ο τίτλος που προαναφέραμε: τον γαργαλάς! Τον γαργαλάς ανελέητα, προσέχοντας βέβαια να μην ξεπεράσεις το όριο που θα τον εκνευρίσει.

Το να γαργαλάμε το σύντροφό μας σε άκυρες στιγμές μπορεί να φανερώσει πάμπολλα στοιχεία. Δείχνει ότι νοιαζόμαστε για εκείνον και μας ενδιαφέρει να τον βλέπουμε ευδιάθετο, χαρούμενο και χαμογελαστό. Συνιστά μία κίνηση αγάπης, τρυφερότητας, γλυκύτητας και εγγύτητας. Αυτά και άλλα πολλά. Γιατί να μην το κάνεις, λοιπόν;

Μη μας πεις ότι δε γνωρίζεις πλέον πώς να τον κάνεις να γελάει, πώς να κάνεις το σύντροφό σου να γελάει όταν βρίσκεται μαζί σου από την ψυχή του … ! Δοκίμασε ό,τι σου αναφέραμε και δε θα χάσεις.

x

Check Also

δεν μου έχει εμπιστοσύνη

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του ...

τον ζηλεύω υπερβολικά

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας ...

μας κράζουν οι άντρες

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε για λίγο να γίνουμε αόρατες και να ...