Πώς να αρνηθείς ένα ραντεβού – Με ευγενικό τρόπο

Σε όλη μας την ζωή μας γίνονται συχνά προτάσεις, τόσο φιλικές, εργατικές, αλλά και σοβαρές όπως για παράδειγμα ένα ραντεβού. Κάθε μια από αυτές μας αναγκάζει να σκεφτούμε και να πάρουμε μια δύσκολη απόφαση. Πολλές φορές αυτή η απόφαση δεν είναι αυτή που θέλουμε καθώς επηρεαζόμαστε από διάφορες συνθήκες. Για παράδειγμα ένα ραντεβού με κάποιον που δεν σου κινεί το ενδιαφέρον. Όταν θα σου γίνει η πρόταση, σίγουρα θα σκεφτείς το εξής «τι κάνουμε τώρα; δεν μπορώ να αρνηθώ γιατί μου έχει φερθεί σωστά και είναι ευγενικός μαζί μου. Δεν μου αρέσει αλλά δεν θέλω να φανώ και σνομπ. Πώς να του πω όχι χωρίς να τον πληγώσω» Αν έχεις βρεθεί και εσύ σε αυτή την δύσκολη θέση τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις το άρθρο μας και να πληροφορείς σχετικά με το πώς να αρνηθείς ένα ραντεβού που δεν θες.

Πώς να αρνηθείς ένα ραντεβού – Είναι αναγκαίο;

Το να αρνηθείς ένα ραντεβού που δεν θες φυσικά και είναι αναγκαίο, ειδικότερα αν είσαι 100% σίγουρη. Είσαι όμως 100% σίγουρη; Πολλές φορές τα άτομα που δεν περιμένουμε, αποδεικνύονται πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε. Για αυτό πριν σου πούμε το πώς να αρνηθείς ένα ραντεβού ευγενικά καλό θα ήταν να σου δώσουμε μερικούς λόγους για να το ξανασκεφτείς.

Λόγοι για να αρνηθείς ένα ραντεβού:

Θα σου αναφέρουμε μερικούς λόγους τους οποίους αν τους παρατηρήσεις στο άτομο που σου πρότεινε το ραντεβού τότε καλά θα κάνεις να απορρίψεις το ραντεβού που θα σου προτείνει.

1. Δεν είναι ο τύπος σου:

Είναι τελείως διαφορετικός με αυτό που θες. Η μέρα με την νύχτα. Οκ, μπορεί όντως να μην είναι όπως θες αλλά μήπως να ξεφύγεις από αυτό που θεωρείς σωστό και να δώσεις μια ευκαιρία σε έναν άνθρωπο; Φυσικά με το να βγεις ραντεβού μαζί του δεν δεσμεύεσαι σε κάτι, αλλά ίσα ίσα μπορείς να ερευνήσεις το αν ταιριάζετε. Ποτέ μην είσαι σίγουρη για κάτι, για αυτό καλό θα ήταν να δώσεις μια ευκαιρία και αν όντως τελικά δεν σου κάνει, έχεις καιρό να τα μπαλώσεις.

2. Δεν σου αρέσει εμφανισιακά:

Μπορεί να μην είναι το πρότυπο του άντρα που θες και όχι ο πιο όμορφος, αλλά μπορεί να ανακαλύψεις στην συνέχεια ότι κρύβει μια συμπεριφορά άριστη. Μπορεί να είναι για παράδειγμα ευγενικός, να νοιάζεται για εσένα, να είναι καλόκαρδος, πιστός και να έχει όσα άλλα χαρίσματα τα οποία μπορεί να σε κάνουν να θες να είσαι σε σχέση μαζί του. Συνεπώς προτού σκεφτείς το πώς να αρνηθείς ένα ραντεβού, να θυμάσαι ότι ποτέ δεν πρέπει να κρίνεις ένα βιβλίο για το εξώφυλλό του. Γιατί μπορεί να ανακαλύψεις ένα υπέροχο εσωτερικό. Όπως επίσης μπορεί να συμβεί και το αντίθετο και να απογοητευτείς και να μετανιώσεις για την επιλογή σου.

3. Είναι φίλος σου:

Ένας από τους πρώτους λόγους που θα σε κάνουν να σκεφτείς το πώς να αρνηθείς ένα ραντεβού είναι γιατί είναι κάποιος από την παρέα σου ή κάποιος φίλος σου. Ακόμα και αν σου αρέσει και συμπαθείς το συγκεκριμένο άτομο που σου προτείνει το ραντεβού, το πιο πιθανό είναι ότι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι το πώς να αρνηθείς ένα ραντεβού από το συγκεκριμένο άτομο, καθώς δεν θα θες να χαλάσεις την φιλία σας ή για να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην συνοχή της παρέας. Μπορεί επίσης να θες να αρνηθείς καθώς θεωρείς μέγα λάθος δύο φίλοι να συνάψουν ερωτική σχέση. Η συμβουλή μας είναι να μην είσαι απόλυτη και να δώσεις μια ευκαιρία καθώς ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, καθώς σίγουρα έχεις ακούσει για άτομα που ενώ ήταν φίλοι κάνανε μια επιτυχημένη ερωτική σχέση. Και όντως αυτό συμβαίνει καθώς γνωρίζετε ο ένας τον άλλον αρκετά καλά πριν ακόμα βρεθείτε στην σχέση.

4. Είναι μεγαλύτερός σου:

Ένας ακόμα λόγος που μπορεί να σε οδηγήσει στο να αναρωτιέσαι, πώς να αρνηθείς ένα ραντεβού είναι αν το άτομο που σου το ζήτησε είναι μεγαλύτερός σου. Βέβαια όπως σε κάθε περίπτωση σου αναφέραμε ότι δεν χρειάζεται να είσαι προκατειλημμένη και αρνητική και αφού ένα ραντεβού δεν είναι δεσμευτικό μπορείς να πας και να δεις που θα βγει.

5. Έχεις σχέση:

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που μπορούν να σε κάνουν να θες να αρνηθείς ένα ραντεβού είναι η ύπαρξη ενός προσώπου στην ζωή σου. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να απορρίψεις την πρόταση για να μην φέρεις σε δύσκολη θέση τόσο εσένα όσο και το άτομο που θα σου ζητήσει να βγείτε ραντεβού. Όσο αθώο και να μπορεί να είναι ένα ραντεβού το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις που δεν θα θες.

Πώς να αρνηθείς ένα ραντεβού με ευγενικό τρόπο:

Όπως σου είπαμε ένα ραντεβού δεν είναι δεσμευτικό. Προτού πανικοβληθείς και σκεφτείς το πώς να αρνηθείς ένα ραντεβού, σκέψου ότι μπορείς να πας και να μην προκύψει τίποτα. Μπορεί επίσης να είναι και ένα τελείως αθώο ραντεβού όπως για παράδειγμα για να σε ευχαριστήσει κάποιος ή να σε επαινέσει για κάποια καλή κίνησή σου. Βέβαια εμείς θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να αρνηθείς ένα ραντεβού ευγενικά χωρίς να προκαλέσεις κάποιο πρόβλημα.

1. Μην πεις ψέματα:

Η σημαντικότερη συμβουλή που έχουμε να σου δώσουμε στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι να μην πεις ψέματα και να είσαι απόλυτα ειλικρινής. Καθώς ψέματα του στυλ δεν μπορώ γιατί πρέπει να προσέχω το μικρό μου αδερφάκι θα σε φέρουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση καθώς εκείνος που σου πρότεινε το ραντεβού δεν θα ξανά διστάσει γιατί τον έχεις κάνει να θεωρήσει ότι ο λόγος που δεν βγαίνεις μαζί του είναι γιατί δεν μπορείς όντως. Συνεπώς θα σε αναγκάσει να βρεις πάλι κάποια δικαιολογία για να τον αποφύγεις, με αποτέλεσμα να ενοχληθεί. Άρα το να είσαι αληθινή και σωστή είναι πολύ καλό καθώς μπορεί να σου βγει δύσκολα το να αρνηθείς ένα ραντεβού αλλά μετά δεν θα αντιμετωπίσεις κάποιο άλλο πρόβλημα.

2. Να είσαι αποφασιστική:

Πάντα όταν σου κάνουν μια πρόταση στην ζωή σου πρέπει να είσαι αποφασιστική, να ζυγίσεις τις καταστάσεις και να απαντήσεις με σιγουριά και αυτοπεποίθηση για το αν θες ή δεν θες. Όπως και στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν μέσες απαντήσεις. Αν είσαι σίγουρη ότι δεν θες να βγεις με το συγκεκριμένο άτομο ραντεβού «κάτι το οποίο είναι πολύ πιθανό, δεδομένου ότι αναζητάς τρόπους για το πώς να αρνηθείς ένα ραντεβού ευγενικά», τότε αυτό που έχεις να κάνεις για να δείξεις καλή εικόνα είναι να απαντήσεις με σιγουριά και αποφασιστικότητα. Μία μέση απάντηση μπορεί να θεωρηθεί από το άλλο άτομο σαν ότι το σκέφτεσαι και ότι δεν είσαι σίγουρη, συνεπώς το πιο πιθανό είναι να σου ξαναζητήσει ραντεβού.

3. Να είσαι ευγενική:

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να κάνεις για να απορρίψεις την πρόταση ανώδυνα αλλά και για να δείξεις καλή εικόνα και καλό χαρακτήρα είναι να είσαι ευγενική. Μπορεί να μην σου αρέσει ο άλλος καθόλου ή να μην το συμπαθείς, παρόλα αυτά δεν πρέπει να δείξεις κάτι τέτοιο. Μην απαντήσεις με προσβλητικό ή ειρωνικό ύφος, αλλά προσπάθησε να είσαι όσο πιο ευγενική και καλή γίνεται. Εν ολίγοις αυτό που έχεις να κάνεις είναι να είσαι ευγενική σαν μια σωστή κυρία.

4. Να είσαι κατανοητή και σαφής:

Εφόσον θες να απορρίψεις το ραντεβού που σου πρότειναν, πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσεις να είσαι κατανοητή και σαφής και να μην αφήσεις χώρο τόσο σε παρεξηγήσεις όσο και στο να δώσεις λάθος εντύπωση στον άλλον. Προφανώς για να σε να νοιάζει το πώς να αρνηθείς ένα ραντεβού, σημαίνει πως δεν θα θες να σου ζητήσει το ίδιο άτομο ξανά και ξανά το να βγείτε ραντεβού. Για τον λόγο αυτό και για να αποφύγεις κάτι τέτοιο πρέπει να είσαι όσο πιο σαφής και κατανοητή γίνεται.

5. Να εξηγήσεις τους λόγους:

Για να είσαι 100% σίγουρη το ότι δεν θα σου ζητηθεί ξανά ραντεβού από το ίδιο άτομο και ότι δεν θα υπάρξει κάποια ασυνεννοησία, αυτό που μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις όλα αυτά μαζί είναι να εξηγήσεις τους λόγους που δεν θες να βγεις με το συγκεκριμένο άτομο ραντεβού. Εξήγησέ του ότι δεν σου αρέσει, το ότι δεν θες, το ότι έχεις αγόρι ή ότι πιστεύεις ότι δεν ταιριάζετε, αναλόγως τι ισχύει από αυτά. Με το να μην αναφέρεις τους λόγους που δεν θες, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες αργά η γρήγορα να σου ζητηθεί ξανά ραντεβού. Επίσης φρόντισε να αναφέρεις τους λόγους με ευγένεια και αποφασιστικότητα για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα