Αρχική / Σχέσεις / Πώς να αλλάξεις διάθεση – Βελτίωση διάθεσης
πώς να αλλάξεις διάθεση

Πώς να αλλάξεις διάθεση – Βελτίωση διάθεσης

Είσαι μελαγχολική; Δεν έχεις καμία διάθεση να ασχοληθείς με τον εαυτό σου; Θεωρείς πως δεν συμβαίνει τίποτα σημαντικό στη ζωή σου; Ήρθε ο καιρός να αλλάξεις διάθεση και να ανακαλύψεις τις όμορφη καθημερινότητα που ακόμα και οι δυσκολίες της θα σε κάνουν ακόμα πιο δυνατή και αισιόδοξη! Μπορεί να ελπίζουμε στην καλή μας νεράιδα που με το ραβδί της μπορεί να τα φτιάξει όλα αλλά ουσιαστικά το ραβδάκι το κρατάμε στα χέρια μας από την πρώτη στιγμή. Η κακή διάθεση δεν δημιουργείται μόνο όταν βλέπουμε μπροστά μας αξεπέραστα εμπόδια αλλά και όταν δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα στη ζωή μας που να μας κάνει να αισθανθούμε «ζωντανές». Δεν είναι καθόλου δύσκολο να είμαστε μελαγχολικές από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Το λάθος που κάνουμε οι γυναίκες είναι που περιμένουμε κάποιον ή κάτι που θα μας φτιάξει την διάθεση. Στην πραγματικότητα μπορούμε μόνες μας να αλλάξουμε την κακή μας διάθεση και να ανατρέψουμε τα δεδομένα.

Πώς να αλλάξεις διάθεση! Σίγουρα ένα άτομο πιο αισιόδοξο από εμάς θα βοηθούσε ιδιαίτερα την κατάσταση αν βρισκόταν κοντά μας. Μπορεί είτε να βρίσκεται στο συγγενικό μας περιβάλλον είτε στο φιλικό. Γενικότερα όταν βρισκόμαστε σε περίεργη ψυχολογική κατάσταση φαίνεται να επηρεαζόμαστε πιο εύκολα οπότε μπορεί να γινόμαστε δέκτες αρνητικών συναισθημάτων αλλά μπορούμε να γίνουμε και των θετικών. Ορισμένες φορές νιώθουμε απλά κενό σαν να έχουμε αδειάσει από συναισθήματα κι έτσι τίποτα για εμάς δεν έχει νόημα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που όταν έχουμε κακή διάθεση επιλέγουμε την απομόνωση αφού δεν βρίσκουμε κανένα ενδιαφέρον σε τίποτα. Το περίεργο είναι πως γυναίκες που παλεύουν με την άσχημη ψυχολογική τους κατάσταση, πολλές φορές φροντίζουν ή αναγκάζονται να μην το δείχνουν και μάλιστα να προσπαθούν να φαίνονται όσο πιο ευδιάθετες γίνεται. Αυτό συμβαίνει είτε για να αποφύγουν τις εξηγήσεις είτε για να μην δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα γύρω τους. Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη κατάσταση φαίνεται ακόμη πιο δύσκολη αφού δεν επιτρέπουμε στα συναισθήματά μας, όποια και αν είναι αυτά, να εκδηλωθούν. Δες παρακάτω πώς να αλλάξεις διάθεση εύκολα και γρήγορα κάνοντας την ανατροπή!

Πώς να αλλάξεις διάθεση – Βρες τον λόγο!

1)Καθημερινές δυσκολίες

Σε αρκετές περιπτώσεις η κακή διάθεση προέρχεται από καθημερινές δυσκολίες και η κάθε μία από εμάς τις βιώνει με διαφορετικό τρόπο και ένταση. Το πόσο σοβαρές είναι το κρίνουμε μόνες μας και φυσικά δεν μας επηρεάζουν όλους το ίδιο. Ο τρόπος που έχουμε μάθει να χειριζόμαστε τις δύσκολες καταστάσεις, καθώς επίσης και ο χαρακτήρας μας είναι αυτά που μπορούν να διευκολύνουν ή να δυσκολέψουν την αντιμετώπισή τους. Όταν ζούμε μία δύσκολη περίοδο, συνήθως, δεν μπορούμε εύκολα να δούμε την θετική πλευρά των πραγμάτων ή να πείσουμε τον εαυτό μας πως έχουμε την δύναμη να το αντιμετωπίσουμε. Το άγχος είναι αυτό που κυριεύει το μυαλό μας και φυσικά δυσκολεύει την κατάσταση. Έτσι νιώθουμε πως η κακή μας διάθεση θα θρονιαστεί για τα καλά στη ζωή μας.

Αλλάξτε τον τρόπο που σκέφτεστε! Σας φαίνεται δύσκολο αλλά είναι εφικτό. Σίγουρα για κάποιες από εμάς θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια και για άλλες λιγότερη! Ρίξτε μια ματιά γύρω σας και αν η πρώτη σας σκέψη είναι πως όλες οι άλλες γυναίκες είναι καλύτερα από εσάς τότε θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά στον τρόπο που σκέφτεστε. Δεν είναι όλοι οι άλλοι καλύτερα απλά εμείς δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα την εσωτερική μας δύναμη! Καμία από εμάς δεν θα ήθελε να βιώσει δύσκολες καταστάσεις αλλά αυτό είναι «ζωή». Οι δυσκολίες μας ενεργοποιούν για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις και να μάθουμε μέσα από αυτές ενώ τα εύκολα είναι απλά για να τα απολαμβάνουμε. Μέσα από τις δυσκολίες βγαίνουμε πιο δυνατές και γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Η «παραμυθένια ζωή» ίσως είναι αυτό που όλες μας επιθυμούμε, όμως η «αληθινή ζωή» είναι αγώνας!

2)Ρουτίνα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γυναικών που ενώ φαινομενικά έχουν μία ήρεμη και συγκροτημένη ζωή, παρουσιάζουν κακή διάθεση ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Θεωρούν πως δεν βιώνουν τίποτα συνταρακτικό και θα λέγαμε απλά πως έχουν πέσει σε «λήθαργο». Αντί να αισθανθούν ευτυχισμένες μέσα στην πολυτέλεια της  ηρεμίας, χάνονται μέσα σε ίδιες και ίδιες μέρες. Θα έλεγε κανείς πως η ρουτίνα είναι προτιμότερη των δυσκολιών αλλά όπως φαίνεται το αποτέλεσμα στα συναισθήματα είναι περίπου το ίδιο. Πολλές γυναίκες μιλούν για ανούσια ζωή. Πιστεύουν πως τίποτα δεν συμβαίνει που να τις κάνει να νιώσουν ζωντανές. Η καταθλιπτική μας διάθεση σε αυτήν την περίπτωση κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Σ’ αυτό το άρθρο βλέπουμε πως στην πρώτη περίπτωση χρειάζεται να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις δύσκολες καταστάσεις ακόμα και να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, ενώ στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας. Τι είναι τελικά πιο εύκολο και τι πιο δύσκολο η κάθε μία θα το κρίνει από την δική της πλευρά. Το μόνο σίγουρο είναι πως και στις δυο περιπτώσεις είναι σημαντικό να βρούμε πρώτα τον παράδεισο μέσα μας. Η δύναμή μας, η ανάγκη μας να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, η θέληση θα μας δημιουργήσουν μία άλλη εικόνα των πραγμάτων. Η ζωή χρειάζεται έξυπνους ελιγμούς και αγάπη!

Πώς να αλλάξεις διάθεση

1)Μπορώ να βρω τις λύσεις

Πείθουμε τον εαυτό μας πως λύσεις υπάρχουν και πρέπει να τις βρούμε! Δεν παραμυθιαζόμαστε απλά μελετάμε καλύτερα τα δεδομένα. Καθαρίστε το μυαλό σας και εστιάστε την προσοχή σας στα θέματα που σας απασχολούν και συγκεκριμένα στις λύσεις τους. Γενικότερα, για να αλλάξετε διάθεση θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως είναι στο χέρι σας ο τρόπος που θα αποφασίσετε να διαχειριστείτε τις καταστάσεις. Το σίγουρο είναι πως δεν θέλουμε με τίποτα να παραδώσουμε τα όπλα τόσο εύκολα.

2)Εκτιμώ τον εαυτό μου

Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να ταλαιπωρούμε τον εαυτό μας υιοθετώντας μία άσχημη διάθεση που μάλιστα θεωρούμε μη αναστρέψιμη. Εκτιμάμε τον εαυτό μας και θέλουμε να αισθάνεται όσο πιο όμορφα γίνεται παρά τις «κακές» μέρες.

3)Θέλω να αλλάξω διάθεση

Είμαστε σίγουρες πια πως αυτό που θέλουμε είναι να αλλάξει η διάθεση μας αφού τελικά η άσχημη διάθεση μας οδηγεί στην απραξία, στην μελαγχολία και την απομόνωση. Άρα εμείς μόνες μας θα αποφασίσουμε πως όλο αυτό δεν μας ταιριάζει.

4)Ζητώ βοήθεια

Δεν είναι κακό αν αισθανθείτε πως μπορείτε να βρείτε κάπου την βοήθεια που χρειάζεστε ώστε να βρείτε την γαλήνη που χρειάζεστε πιο εύκολα και γρήγορα. Φίλοι, συγγενικά πρόσωπα αλλά και ειδικοί μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ξανά τον εαυτό σας και το αληθινό σας χαμόγελο.

5)Η ζωή έχει εκπλήξεις και ανατροπές

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως η ζωή επιφυλάσσει εκπλήξεις και ανατροπές! Άλλες φορές περίεργες και άλλες φορές υπέροχες. Η γεύση της άλλοτε είναι γλυκιά και άλλοτε πικρή αλλά όπως και να ‘ χει κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μας!

x

Check Also

δεν μου έχει εμπιστοσύνη

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του ...

τον ζηλεύω υπερβολικά

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας ...

μας κράζουν οι άντρες

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε για λίγο να γίνουμε αόρατες και να ...