Αρχική / Σχέσεις / Πώς να καταλάβεις ποιος άντρας σου ταιριάζει
ποιος άντρας σου ταιριάζει

Πώς να καταλάβεις ποιος άντρας σου ταιριάζει

Πολλές φορές οι γυναίκες αναρωτιόμαστε ποιος άντρας τελικά είναι αυτός που μας ταιριάζει! Η απορία μας γίνεται ακόμα πιο έντονη όταν αρχίζουμε να διαπιστώνουμε πώς ενώ αρχικά φαίνονται όλα άψογα τελικά οι επιλογές μας δεν φαίνεται να είναι και τόσο σωστές. Πώς να καταλάβω ποιος άντρας μου ταιριάζει; Άραγε είναι κάτι που μπορούμε να το καταλάβουμε από την αρχή; Σίγουρα αν αυτό είναι εφικτό θα αποφύγουμε την περιττή ταλαιπωρία. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς μπορούμε να καταλάβουμε ποιος είναι τελικά ο τύπος άντρα που ταιριάζει στη δική μας περίπτωση. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσουμε αρχικά τον εαυτό μας και έπειτα να  μάθουμε να μην λειτουργούμε σε τέτοιου είδους καταστάσεις με παρορμητικό τρόπο. Σε αρκετές περιπτώσεις που μία γυναίκα διαπιστώνει ότι ο άντρας που επέλεξε τελικά δεν της ταιριάζει έχει να κάνει με την παρορμητική διάθεση της επιλογής της. Δηλαδή βλέπουμε κάποιον, μας αρέσει και εξιδανικεύετε στα μάτια μας από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αυτό συμβαίνει γιατί διατηρούμε ακόμη τον αυθορμητισμό μας. Η αλήθεια είναι πως το αν μας ταιριάζει ή όχι θα το διαπιστώσουμε στην πορεία! Υπάρχουν όμως αρκετά πράγματα που μπορούμε να παρατηρήσουμε από την αρχή και μάλιστα αν κάτι στην πορεία πάει στραβά επιστρέφουμε στο παρελθόν και διαπιστώνουμε πως εθελοτυφλούσαμε.

Αν και εσείς λοιπόν έχετε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, όπως πάρα πολλές γυναίκες, καλό θα ήταν να ρίξετε μία ματιά στο παρακάτω άρθρο για να δείτε πως δεν είναι και τόσο δύσκολο να καταλάβουμε από το πρώτο διάστημα αν ο άντρας που μας τράβηξε την προσοχή είναι τελικά και ο άντρας που μας ταιριάζει. Έτσι σίγουρα θα γλιτώσετε κάποιες συνέπειες που έχει μία λάθος επιλογή. Θα θέλαμε να τονίσουμε πως η επιλογή μας δεν έχει να κάνει απλά με το αν έχει ελαττώματα ή όχι αφού όλοι μας έχουμε και αν σκεφτούμε το αντίθετο κάτι δεν πάει καλά! Αν έχετε πλάσει στο μυαλό σας έναν άντρα χωρίς ελαττώματα τότε είναι πολύ δύσκολο να καταλήξετε στο ποιος άντρας τελικά σας ταιριάζει. Αυτό που θέλουμε είναι να βρούμε τον άντρα που ταιριάζει στη δική μας νοοτροπία και θα μπορούμε να συνεννοηθούμε για να συνεχίσουμε τη ζωή μας μαζί του. Κάποιες φορές δεν θεωρούμε πως οι άντρες θέλουν να φαίνονται διαφορετικοί στην αρχή και όταν διαπιστώσουμε τι συμβαίνει πραγματικά είναι αργά. Μήπως όμως τελικά εμείς είμαστε αυτές που στο όνομα του έρωτα και του πάθους δεν δίνουμε σημασία σε αυτά που βλέπουμε ή τα παρερμηνεύουμε; Πώς να καταλάβω ποιος άντρας μου ταιριάζει; Αρχικά καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε τι τύπος γυναίκας είμαστε εμείς για να μπορούμε στην πορεία να βρούμε και τον αντίστοιχο τύπο άντρα που θα μας έκανε ευτυχισμένες! Σε κάποιες περιπτώσεις όσο έντονο και αν είναι το συναίσθημα στην αρχή, παρατηρούμε πως κάποια πράγματα στην πορεία δυσκολεύουν τόσο πολύ το ζευγάρι που μοιάζει ακατόρθωτο να πορευτούν μαζί. Ας δούμε παρακάτω ποιες σκέψεις μπορούν να μας γλυτώσουν από την περιττή ταλαιπωρία!

Πώς να καταλάβω ποιος άντρας μου ταιριάζει;

1) Τι τύπος γυναίκας είσαι

Όπως τονίσαμε και παραπάνω, είναι πολύ σημαντικό να καταλήξουμε σε ποια κατηγορία γυναικών ανήκουμε. Δηλαδή ποιες συμπεριφορές επικροτούμε, τι μας αρέσει, τι δεν μας αρέσει, τι μπορούμε να ανεχτούμε και τι όχι καθώς επίσης και τι μπορούμε εμείς να προσφέρουμε σε έναν άντρα ή τι έχουμε την διάθεση να προσφέρουμε. Αυτές οι σκέψεις θα ήταν μία καλή αρχή ώστε να μην αφήσουμε τα συναισθήματά μας ανεξέλεγκτα αν θέλουμε να επιλέξουμε τον άντρα που θα ταίριαζε καλύτερα με εμάς. Για παράδειγμα, θα ήταν πολύ δύσκολο αν είμαστε γυναίκες με έντονη κοινωνική ζωή να συμβιώσουμε αρμονικά με έναν άνθρωπο ο οποίος θα ήταν τελείως αρνητικός σε όλο αυτό. Ίσως αρχικά να μην δώσουμε σημασία αφού νιώθουμε κάτι έντονο για αυτόν αλλά στην πορεία όμως μπορεί να χρειαστεί ένας από τους δύο να συμβιβαστεί ή ακόμη και να καταπιεστεί. Αυτό δεν είναι δύσκολο να έχει ως αποτέλεσμα μία κακή συμβίωση. Μπορεί να είμαστε υποστηρικτές της έκφρασης «τα ετερώνυμα έλκονται» αλλά δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως επειδή έλκονται μπορούν να ζήσουν μία όμορφη και ευτυχισμένη ζωή. Έτσι λοιπόν καλό είναι, αν θέλουμε να μειώσουμε τις πιθανότητες μία λάθος επιλογής, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να κατασταλάξουμε σε κάποια θέματα σχετικά με το πώς θέλουμε να είναι η σχέση μας.

Αν γνωρίζουμε τι τύπος γυναίκας είμαστε τότε θα κινηθούμε σε πιο σωστούς δρόμους. Το ότι είμαστε τελείως διαφορετικοί με τον άνθρωπο που γνωρίσαμε δεν είναι καθόλου περίεργο να μας γοητεύσει αρχικά ή να θεωρήσουμε πως μπορούμε να τον φέρουμε στα νερά μας. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτές οι σκέψεις έχουν αποβεί μοιραίες για την εξέλιξη της σχέσης. Σε μία άκρη του μυαλού μας, αν θέλουμε να κινηθούμε με περισσότερη ασφάλεια, είναι καλό να έχουμε τόσο την περίπτωση να κουραστούμε από τις μεγάλες διαφορές όσο και την περίπτωση να μην θέλει ο άλλος να τον φέρουμε στα νερά μας. Έτσι αντιλαμβανόμαστε πως τα πάντα ξεκινούν από εμάς! Πόσο καλά γνωρίζουμε εμείς τον εαυτό μας ώστε να μην κάνουμε εκπτώσεις και να συνεχίζουμε να ζητούμε αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα και πόσο παρορμητικά κινούμαστε. Το θέμα δεν είναι απλά να βρεθούμε σε μία σχέση αλλά να βρεθούμε με τον άντρα που θα μπορούμε να ταιριάξουμε και να συνεννοηθούμε.

2)Δώστε χρόνο σε αυτά που νιώθετε

Τα μεγαλύτερα λάθη συνήθως τα κάνουμε λόγω των πολύ έντονων συναισθημάτων στην αρχή μιας γνωριμίας. Αν θέλετε να καταλάβετε αν αυτός ο άντρας σας ταιριάζει ή όχι το πιο εύκολο είναι να δώσετε χρόνο τόσο σε εσάς όσο και στον ίδιο να ξεδιπλωθεί. Είναι πολύ σημαντικό όμως κατά τη διάρκεια να παρατηρείτε και να μην κλείνετε τα μάτια παραδομένες στα συναισθήματά σας. Οι γυναίκες παρουσιάζουμε την τάση να πιανόμαστε από λεπτομέρειες και να φτιάχνουμε ολόκληρα σενάρια. Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει ή δεν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να θεωρεί πως αφού είπε αυτή τη λέξη άρα με θέλει ή με αγαπάει ή οτιδήποτε άλλο! Αν επιθυμείτε να βρείτε τον άντρα που σας ταιριάζει τότε καλό είναι να μην χάνεστε μέσα σε τέτοιου είδους σκέψεις. Σίγουρα παρατηρούμε τις κινήσεις και αν τα λόγια του ταιριάζουν με τις πράξεις του. Αυτό θα μας κάνει ξεκάθαρο το τι είδους άνθρωπος είναι και θα μπορέσουμε να καταλάβουμε αν είναι ειλικρινής ή λέει πάντα αυτό που θέλουμε να ακούσουμε. Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο για να αποκαλυφθούν! Κάποτε έλεγαν “ όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι”. Μπορεί αρχικά να θέλουμε να ζήσουμε τον απόλυτο έρωτα που βλέπουμε μπροστά μας αλλά ένα μικρό καλάθι μειώνει τις πιθανότητες απογοήτευσης και μάλιστα αν τελικά έχουμε κάνει τη σωστή επιλογή θα το χαρούμε ακόμη περισσότερο. Μη βλέπετε το χρόνο σαν εχθρό! Είναι ο μόνος που μπορεί να μας αποκαλύψει την αλήθεια.  Δεν γινόμαστε υπερβολικές και καχύποπτες, απλά ελέγχουμε τα συναισθήματά μας όσο μπορούμε αφήνοντας το χρόνο να μας δείξει αν αυτός ο άντρας είναι και αυτός που μας ταιριάζει.

3) Ισορροπήστε τη λογική με το συναίσθημα

Ίσως για κάποιες από εμάς χρειαστεί λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια αλλά αξίζει τον κόπο! Αν δεν ισορροπήσουμε την λογική με το συναίσθημα είναι πάρα πολύ δύσκολο να είμαστε αντικειμενικές στις επιλογές μας. Όσο μεγαλώνουμε διαπιστώνουμε πως δεν αρκεί ο μεγάλος έρωτας και το έντονο πάθος για να προχωρήσει μία σχέση. Αν στηριχτούμε μόνο σε αυτά και δεν δούμε αν είναι εφικτό να συνδυαστεί η καθημερινότητά μας με κάποιον τρόπο, τότε το πιο πιθανό είναι ο ένας να κουράσει τον άλλον και τότε τα αποτελέσματα ίσως και να σβήσουν τόσο τον μεγάλο έρωτα όσο και το πάθος. Εννοείται πως αισθανόμαστε έντονα συναισθήματα ξεκινώντας μία σχέση και αυτό είναι και το πιο όμορφο. Για να καταλάβουμε όμως αν αυτή η σχέση προχωρήσει θα πρέπει αυτός ο άντρας να μας ταιριάζει. Ισορροπώντας τη λογική με το συναίσθημα είναι πιο εύκολο να το καταλάβουμε. Βλέπουμε, παρατηρούμε και δεν αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Πώς να καταλάβω ποιος άντρας μου ταιριάζει; Δώστε σημασία σε αυτά που βλέπετε από την πρώτη στιγμή! Για παράδειγμα, μπορείτε να ζήσετε χωρίς ρομαντισμό; Είναι ρομαντικός ο άντρας που γνωρίσατε; Δεν μπορείτε να ζήσετε μία ιδιαίτερα ήσυχη και συμμαζεμένη ζωή. Είναι ο άντρας που γνωρίσατε αυτό που λέμε «έξω καρδιά»; Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουρες πως θα ζήσουμε ευτυχισμένα με τον άνθρωπο που γνωρίσαμε αν όντως είναι ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος με μία τελείως διαφορετική νοοτροπία και έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής; Πιο πιθανό είναι έπειτα από ένα διάστημα να αρχίσουν οι συγκρούσεις.

4)Οι πρώτες εντυπώσεις

Γνωρίζουμε κάποιον και θέλουμε από την αρχή να καταλάβουμε αν αυτός ο άντρας μας ταιριάζει. Δεν είναι απαραίτητο να στηρίξουμε την άποψή μας στις πρώτες εντυπώσεις. Κάποιοι λένε πως αυτές είναι οι πιο αληθινές αλλά η ζωή έχει δείξει πως άνθρωποι που έχουν έρθει ακόμα και σε κόντρα στην πρώτη τους συνάντηση τελικά έγιναν ένα υπέροχο ζευγάρι! Ας αφήσουμε λοιπόν τις πρώτες εντυπώσεις κάπου στην άκρη και συνεχίζουμε να βλέπουμε τι συμβαίνει με αυτόν τον άνθρωπο. Σίγουρα όλοι έχουμε τα προτερήματά μας και τα ελαττώματά μας αλλά αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι αν αυτά που μας τραβάνε είναι περισσότερα από αυτά που θα  μπορούσαν να μας απωθήσουν. Η πρώτη εντύπωση μπορεί να είναι και η καλύτερη που έχουμε σχηματίσει ποτέ για κάποιον άντρα αλλά σίγουρα δεν υπάρχει κανένας λόγος από τη μεριά του να δείξει τα ελαττώματά του από την πρώτη στιγμή. Σκεφτείτε πως οι πρώτες εντυπώσεις τις περισσότερες φορές έχουν να κάνουν με τον καλό μας εαυτό. Από κάποια στιγμή λοιπόν και μετά δεν χρειάζεται να στηριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο σε αυτές. Για να καταλάβετε αν σας ταιριάζει θα πρέπει να τον κάνετε να αισθανθεί άνετα μαζί σας ώστε να αρχίσει να ξεδιπλώνει τον πραγματικό του εαυτό ο οποίος είναι πολύ δύσκολο να μείνει κρυμμένος για αρκετό καιρό!

x

Check Also

δεν μου έχει εμπιστοσύνη

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του ...

τον ζηλεύω υπερβολικά

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας ...

μας κράζουν οι άντρες

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε για λίγο να γίνουμε αόρατες και να ...