Αρχική / Σχέσεις / Έχω παράλληλη σχέση – Είμαι μπερδεμένη
παράλληλη σχέση

Έχω παράλληλη σχέση – Είμαι μπερδεμένη

Έχω παράλληλη σχέση και νιώθω πως βρίσκομαι σε αδιέξοδο! Είναι από τις καταστάσεις που μπορούν να μας φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση και τελικά αν ρωτήσουμε μία γυναίκα που την βίωσε θα μας τονίσει πως μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ψυχοφθόρο. Θεωρητικά μπορούμε να πούμε πως όταν μία γυναίκα επιλέξει να διατηρήσει μία παράλληλη σχέση ζει με ένταση, με πάθος και απολαμβάνει αυτό που έχει. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα ή γίνονται πολύπλοκα και κουραστικά όσο περνάει ο καιρός; Αρχικά θα δούμε για ποιους λόγους μία γυναίκα μπαίνει στην διαδικασία μιας παράλληλης σχέσης και στην συνέχεια θα δούμε τι πάει στραβά οδηγούμαστε σε ψυχικό αδιέξοδο, δεν απολαμβάνουμε αυτό που επιλέξαμε, μπερδευόμαστε και τελικά στο τέλος δημιουργούμε ένα κουβάρι στο οποίο αδυνατούμε να βρούμε την άκρη για να το ξεμπερδέψουμε.

Έχω παράλληλη σχέση και είμαι πολύ μπερδεμένη! Μία γυναίκα που βρίσκεται σε παράλληλη σχέση συνήθως δεν μπορεί να επιλέξει αυτό που είναι καλύτερο γι’ αυτήν κι επίσης δεν μπορεί να ζυγίσει σωστά τις καταστάσεις. Αισθάνεται μονίμως μοιρασμένη και πως ο χρόνος δεν είναι ε το μέρος της. Ίσως να κρίναμε μια γυναίκα που βρίσκεται σε αυτή τη θέση θεωρώντας πως είναι επιλογή της οπότε ας δεχτεί τις συνέπειες. Η ζωή, όμως, μας έχει διδάξει πως δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο! Δεν επιδιώκουμε να κάνουμε λάθος επιλογές. Υπάρχουν γυναίκες που λειτουργούν άνετα με την λογική αλλά υπάρχουν και γυναίκες που ίσως παρασύρονται λίγο πιο εύκολα από τα συναισθήματά τους. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν συνήθως μία γυναίκα σε παράλληλη σχέση και πως μπορούν να βρούνε τελικά την ισορροπία που χρειάζονται. Το σίγουρο είναι πως μία παράλληλη σχέση δημιουργεί, τις περισσότερες φορές, προβλήματα που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε.

Έχω παράλληλη σχέση

Πότε μία γυναίκα αποφασίζει να κάνει μία παράλληλη σχέση;

1)Αδιαφορία του συντρόφου

Σε αυτήν την περίπτωση ισχύει αυτό που λέμε πως αν δεν βρει χώρο το τρίτο πρόσωπο, δεν μπορεί να εισβάλλει σε μία σχέση. Πολύ συχνά συναντάμε γυναίκες οι οποίες διαμαρτύρονται για την πλήρη αδιαφορία του συντρόφου τους. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να οδηγηθεί μία γυναίκα στην δημιουργία παράλληλης σχέσης ώστε να επιβεβαιωθεί και να ανακτήσει την χαμένη της αυτοπεποίθηση. Ίσως να μην είναι και ο καλύτερος τρόπος για να αισθανθούμε όμορφα με τον εαυτό μας ωστόσο μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα και ειδικότερα όταν νιώθουμε ανασφαλείς και με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Το ενδιαφέρον του συντρόφου μας είναι κάτι που έχουμε ανάγκη. Θέλουμε να μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφες, ελκυστικές και σέξυ!

2)Δεν ξέρουμε τι θέλουμε

Επειδή είμαστε γυναίκες δεν σημαίνει πως δεν είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε κάποιες αδυναμίες του γυναικείου φύλου! Σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρούμε πως δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Μπορεί να κατηγορούμε συχνά τους άντρες για τον ίδιο λόγο αλλά κι εμείς δεν πάμε πίσω. Σκεφτόμαστε πως ο ένας έχει κάποια θετικά στοιχεία που πάντα θέλαμε να βρούμε σε έναν άντρα αλλά και ο άλλος έχει τα υπόλοιπα! Μπερδεμένες ανάμεσα σε δυο άντρες που αν τους ενώναμε θα βρίσκαμε ακριβώς αυτό που θα μας έκανε ευτυχισμένες. Όσο και να κρίνουμε μια τέτοια κατάσταση και όσο κάθετες κι αν είμαστε στις απόψεις μας περί σωστού και λάθους, ηθικού και ανήθικου, ξέρουμε πολύ καλά πως πολλά μπορεί να συμβούν μέσα σε μία στιγμή!

3)Καινούριο, άγνωστο, παράνομο

Υπάρχει μία θεωρία που λέει πως «το παράνομο είναι πιο γλυκό»! Μήπως αυτή η θεωρία έχει τελικά περισσότερους υποστηρικτές από όσους πιστεύουμε; Μία γυναίκα μπορεί να οδηγηθεί σε μία παράλληλη σχέση λόγω ρουτίνας και συνήθειας. Ψάχνει κάτι καινούριο στη ζωή της που θα την κάνει να νιώσει και πάλι το πάθος και τον έρωτα αλλά δεν είναι σε θέση να τα παρατήσει τίποτα από αυτά που έχει στην καθημερινότητα της και ο σύντροφός της σίγουρα είναι βασικό κομμάτι αυτής. Το «παράνομο» της προσφέρει μία πιο περιπετειώδη ζωή και μάλιστα πολλές φορές παρατηρούμε πως μπαίνοντας σε μία παράλληλη σχέση προτιμούμε να δείξουμε ένα άλλο κομμάτι του εαυτού μας ή να δημιουργήσουμε μία τελείως διαφορετική εικόνα για εμάς. Ζούμε κάτι έξω από τα συνηθισμένα κι ενώ μας μπερδεύει, ταυτόχρονα θέλουμε πολύ να το απολαύσουμε.

Τι συναισθήματα δημιουργούνται στην πορεία;

Ενοχές, άγχος, συναισθήματα που ταξιδεύουν μέσα σε λίγα λεπτά από το ένα άκρο στο άλλο. Μυστικά, ψέματα, μπερδέματα είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της παράλληλης σχέσης. Όλα κρέμονται από μία κλωστή και όσο περνάει ο καιρός το βλέπουμε ακόμη πιο καθαρά. Εκεί που νιώθουμε πως είμαστε ευτυχισμένες , αναρωτιόμαστε πως μπλέξαμε σε αυτήν την ιστορία. Η λογική παλεύει με τα συναισθήματα και δημιουργεί μία κατάσταση που δύσκολα μπορούμε να την διαχειριστούμε.

Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις την κατάσταση;

Έχω παράλληλη σχέση και είμαι μπερδεμένη! Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση; Μπορεί να είμαστε της άποψης πως μία παράλληλη σχέση δεν είναι και ότι καλύτερο μπορεί να μας συμβεί, από την στιγμή που συνέβη πρέπει να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να το αντιμετωπίσουμε. Κάποιες γυναίκες στην προσπάθειά τους να βρούνε μία λύση αποφασίζουν τελικά να απομακρυνθούν και από τις δυο σχέσεις! Συνήθως, όμως, προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι αισθανόμαστε πραγματικά και τι ακριβώς μας κρατάει τόσο και με την μία όσο και με την άλλη πλευρά. Φυσικά και σε κανέναν δεν αξίζει να βιώνει μία τέτοια κατάσταση είτε συμβαίνει σε μία γυναίκα είτε σε έναν άντρα. Η εμφάνιση ενός τρίτου προσώπου σε ένα ζευγάρι μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτες ζημιές και τραύματα.

Καλό είναι σε κάποιες περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη η λογική να υπερτερεί του συναισθήματος και να δούμε κατάματα την προσωπική μας ηθική. Δεν είναι κακό, αν διαπιστώσουμε πως δεν αντέχουμε για οποιονδήποτε λόγο την σχέση που έχουμε να δημιουργήσουμε μία άλλη! Το σημαντικό όμως είναι να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση κι έπειτα α προχωρήσουμε. Όσο επώδυνες και αν είναι μερικές φορές τέτοιες στιγμές, η πορεία θα μας δικαιώσει. Οι ξεκάθαρες καταστάσεις θα μας κάνουν να αισθανθούμε υπέροχα με τον εαυτό μας αλλά και με τους άλλους. Σε αυτές βρίσκουμε την ευτυχία και την γαλήνη που έχουμε ανάγκη στη ζωή μας. Τα μπερδέματα όσο ενδιαφέρον κι αν φαίνεται πως έχουν αρχικά, στην συνέχεια οδηγούν σε επίπονες καταστάσεις και κανένας δε έχει καταφέρει να τις αποφύγει. Μήπως ήρθε η ώρα να αποφασίσετε τι είναι αυτό που μπορεί να σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένες;

x

Check Also

δεν μου έχει εμπιστοσύνη

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του ...

τον ζηλεύω υπερβολικά

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας ...

μας κράζουν οι άντρες

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε για λίγο να γίνουμε αόρατες και να ...