Αρχική / Σχέσεις / Με χώρισε και νιώθω χάλια – Δες τι να κάνεις
με χώρισε και νιώθω χάλια

Με χώρισε και νιώθω χάλια – Δες τι να κάνεις

Με χώρισε και νιώθω χάλια. Νομίζω πως δεν θα το ξεπεράσω ποτέ! Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν μια τέτοια κατάσταση. Η κακή ψυχολογία μετά από έναν χωρισμό σίγουρα δεν είναι κάτι παράλογο αλλά ένας λόγος παραπάνω όταν μας χωρίσει κάποιος! Εκτός του ότι μπορεί να θέλουμε τον σύντροφό μας, μπαίνει στην μέση πια και ο εγωισμός. Υπάρχει περίπτωση να αναγκαστούμε να χωρίσουμε από την σχέση μας γιατί κουραστήκαμε από την στάση του αλλά ουσιαστικά δεν θέλαμε. Υπάρχει περίπτωση να τον χωρίσουμε και γρήγορα να συνειδητοποιήσουμε πως είναι καλύτερα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα. Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που μας χωρίσει; Για οποιονδήποτε λόγο και οποιονδήποτε τρόπο κι αν οδηγηθούμε σε έναν χωρισμό, σίγουρα δεν γίνεται να είναι ανώδυνο. Όταν όμως αποφασίσει ο σύντροφός μας να δώσει το «τέλος» τότε είναι ακόμη περισσότεροι οι παράγοντες που κάνουν μία γυναίκα να αισθανθεί χάλια.

Με χώρισε και νιώθω χάλια! Δεν ξέρω γιατί τελικά αισθάνομαι τόσο άσχημα. Θα δούμε παρακάτω πόσα πράγματα σκέφτεται μία γυναίκα όταν ο σύντροφός της αποφασίσει πως θέλει να χωρίσουν. Έτσι θα συνειδητοποιήσουμε πως τριγυρνούν πολλά περισσότερα στο μυαλό μας από τον ίδιο τον χωρισμό. Οι σκέψεις αρχίζουν να διαδέχονται η μία την άλλη και πολλές φορές φαίνεται να ξεφεύγουμε από την κατάσταση και να χάνουμε τον εαυτό μας. Δείτε τις σκέψεις μιας γυναίκας από την στιγμή που ο σύντροφός της αποφασίζει να δώσει τέλος στην σχέση! Θα εκπλαγείτε από πού ξεκινάμε και που καταλήγουμε!

Με χώρισε και νιώθω χάλια – Σκέψεις

  • Πώς φτάσαμε ως εδώ..

Οι πρώτες μας σκέψεις συνήθως έχουν να κάνουν με το παρελθόν. Σκεφτόμαστε πως ξεκίνησε αυτή η σχέση και οι όμορφες στιγμές φαίνεται να έχουν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα ακόμα και αν ήταν λιγότερες από τις άσχημες. Αναρωτιόμαστε πως γίνεται η σχέση μας να κατέληξε έτσι και πως γίνεται να αφήνει όλα στην άκρη. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τους πιθανούς λόγους που έφτασε η σχέση μας σε αυτό το σημείο και κάποιες φορές συνειδητοποιούμε πως μπορεί και να εθελοτυφλούσαμε.

  • Τον θέλω ακόμα

Τουλάχιστον το πρώτο διάστημα έχουμε πείσει τον εαυτό μας πως θέλουμε ακόμα τον σύντροφό μας αφού αν δεν τον θέλαμε θα είχαμε δώσει εμείς το τέλος. Αυτί που δεν μπορούμε να καταλάβουμε την δεδομένη στιγμή είναι αν πραγματικά τον θέλουμε ακόμα ή αν έχει πληγωθεί ο εγωισμός μας. Φαίνεται πως ακόμα δεν είμαστε σε θέση να δούμε ξεκάθαρα τα πράγματα αφού τα συναισθήματά μας είναι αρκετά μπερδεμένα. Αισθανόμαστε άσχημα και θεωρούμε πως η απουσία του είναι αυτό που μας ενοχλεί.

  • Πάντα ήθελα να είναι καλά

Στην συνέχεια σκεφτόμαστε πόσα είχαμε προσφέρει σε αυτή την σχέση. Θέλαμε να του προσφέρουμε πολλά και να είμαστε ξεχωριστές γι’ αυτόν. Η σκέψη πως θέλαμε να τον βλέπουμε ευτυχισμένο μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν ήθελε και αυτός το ίδιο για εμάς. Ουσιαστικά όταν βλέπουμε τον σύντροφό μας να είναι καλά μέσα στην σχέση είμαστε πιο σίγουρες πως δεν έχει κανέναν λόγο να φύγει. Αν στο τέλος όμως αυτό συμβεί δεν είναι πολύ εύκολο να το διαχειριστούμε, τουλάχιστον όχι σε μικρό χρονικό διάστημα.

  • Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου με άλλον

Ακόμα και αν ο χωρισμός ήταν κάτι που είχαμε σκεφτεί κι εμείς πριν γίνει, όταν το αποφασίσει ο σύντροφός μας οδηγεί σε κάποια συναισθήματα που ίσως δεν περιμέναμε πως θα νιώσουμε. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γυναικών που όσο βρίσκονταν μέσα στη σχέση λόγω δυσάρεστων καταστάσεων ή συνήθειας έχουν σκεφτεί πως ίσως θα έπρεπε να χωρίσουν ώστε να ρουν κάτι διαφορετικό. Τι αλλάζει όμως και όταν μας χωρίσει δεν μπορούμε να φανταστούμε τον εαυτό μας με άλλον; Μήπως όταν βρισκόμαστε μέσα στη σχέση μιλάμε εκ του ασφαλούς;

  • Μήπως βρήκε άλλη;

Είτε σε μία γυναίκα είχε δοθεί το δικαίωμα να σκεφτεί πως υπάρχει τρίτο πρόσωπο είτε όχι, όταν ο σύντροφός μας αποφασίσει τον χωρισμό τότε αυτή η σκέψη θα περάσει σίγουρα από το μυαλό μας. Αναρωτιόμαστε αν τελικά κάποια άλλη γυναίκα έχει μπει στην ζωή του και οδηγηθήκαμε σε αυτήν την κατάσταση. Κάποιες φορές μάλιστα είναι ένας τρόπος να αποφύγουμε την τυχόν ευθύνη που μπορεί να έχουμε κι εμείς για αυτόν τον χωρισμό.

  • Τι έχει αυτή που δεν έχω εγώ;

Ακόμα και αν δεν είμαστε σίγουρες για το αν υπάρχει ή όχι άλλη γυναίκα, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε σιγά σιγά τι είναι αυτό που μας λείπει. Με πιο απλά λόγια ουσιαστικά δεν υπάρχει η εικόνα της άλλης γυναίκας στο μυαλό μας αλλά αρχίζουμε να τα βάζουμε με τον εαυτό μας. Όλο αυτό συμβαίνει γιατί η αυτοπεποίθησή μας βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

  • Νιώθω άσχημη

Φαίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις την πληρώνει η εμφάνισή μας. Αισθανόμαστε άβολα στον καθρέφτη μας και σίγουρα δεν έχουμε αλλάξει μέσα σε μια στιγμή! Οι αρνητικές μας σκέψεις επηρεάζουν τα μάτια μας με αποτέλεσμα να βλέπουμε επάνω μας «μόνο» ατέλειες. Δεν μας αρέσουν τα μαλλιά μας, η όψη του προσώπου μας και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα νιώθουμε «άσχημες» μέσα μας!

  • Νομίζω πως πήρα κιλά

Οι ατέλειες του σώματός μας με τις οποίες ίσως δεν είχαμε ασχοληθεί τελευταία, τώρα τις βλέπουμε πεντακάθαρα και μας ενοχλεί. Ουσιαστικά έχουμε αρχίσει να δημιουργούμε μία αρνητικά εικόνα για τον εαυτό μας και μεγαλοποιούμε τα πάντα! Η αυτοπεποίθησή μας φαίνεται να είναι ιδιαίτερα χαμηλή εως ανύπαρκτη.

  • Ότι και να φορέσω δεν μου αρέσει

Ξαφνικά αισθανόμαστε πως ότι και να φορέσουμε, όσο και να θέλουμε να περιποιηθούμε την εμφάνισή μας κάτι δεν πάει καλά. Το αγαπημένο μας φόρεμα κάπως έχει αλλάξει, η μπλούζα που δεν θέλαμε να αποχωριστούμε φαίνεται πως δεν στρώνει επάνω μας πια και πολλά άλλα που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Η κακή μας διάθεση και η ανασφάλεια που μας έχει δημιουργήσει η απόφασή του να μας χωρίσει επηρεάζουν πάρα πολύ τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας.

  • Δεν έχω καμία όρεξη να βγω έξω

Όλα τα παραπάνω μας κάνουν συνήθως να μην θέλουμε να αποχωριστούμε τον καναπέ μας! Είμαστε πολύ καλύτερα στο σπίτι μας αφού δεν χρειάζεται να μπούμε στην διαδικασία «του καθρέφτη». Επίσης η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους φαίνεται να μην μας είναι και τόσο ευχάριστη.

Με χώρισε και νιώθω χάλια

Αν προσέξατε παραπάνω αρχικά επικεντρωνόμαστε στον χωρισμό αλλά στην πορεία στρεφόμαστε εναντίον του εαυτού μας χωρίς να το θέλουμε. Ακόμα και αν δεν τολμούμε να το εκφράσουμε, μέσα μας γίνεται μία «μάχη» για να μην χάσουμε τελείως την αυτοπεποίθησή μας αφού θίγεται ο εγωισμός μας. Μπορεί στην αρχή να αισθανόμαστε πληγωμένες που δεν είμαστε πια μαζί με έναν άνθρωπο που θέλουμε πολύ αλλά στην πορεία οι σκέψεις γίνονται ακόμα πιο βαθιές. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις επιδιώκουμε την επανασύνδεση απλά και μόνο για να καλύψουμε τον θιγμένο μας εγωισμό. Κάτι, βέβαια, που μπορεί να συνειδητοποιήσουμε πολύ αργότερα. Με χώρισε και νιώθω χάλια! Μήπως είναι ώρα να χρησιμοποιήσεις περισσότερο την λογική ώστε να δεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά;

x

Check Also

δεν μου έχει εμπιστοσύνη

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του ...

τον ζηλεύω υπερβολικά

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας ...

μας κράζουν οι άντρες

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε για λίγο να γίνουμε αόρατες και να ...