Αρχική / Σχέσεις / Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες
μας κράζουν οι άντρες

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε για λίγο να γίνουμε αόρατες και να παρακολουθήσουμε τις συζητήσεις μιας  αντροπαρέας; Θα μπορούσε να γίνει  τόσο διασκεδαστικό όσο και άβολο! Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που συζητούν οι άντρες μεταξύ τους τα οποία είναι σχετικά με τη συμπεριφορά των γυναικών αλλά και με την εμφάνισή μας ειδικά όταν οι γυναίκες στην προσπάθειά μας να εντυπωσιάσουμε χάνουμε το μέτρο. Θα δούμε παρακάτω για ποια πράγματα συνήθως μας κράζουν οι άντρες!  Ίσως λοιπόν ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε λίγο τις απόψεις μας και τη στάση μας γενικότερα. Αν πιστεύατε μέχρι τώρα πως οι άντρες όταν βρίσκονται μόνοι τους συζητούν μόνο για αυτοκίνητα και ποδόσφαιρο θα πέσετε από τα σύννεφα. Επίσης κάποιες μπορεί να θεωρείτε ότι συζητούν απλά για το ποια γυναίκα τους αρέσει και ποια όχι. Σίγουρα όλα τα παραπάνω είναι θέματα συζήτησης για το αντρικό φύλο αλλά ακόμα περισσότερο σχολιάζουν την γυναικεία συμπεριφορά αλλά και την εμφάνισή μας. Πιο συγκεκριμένα οι άντρες κράζουν τις υπερβολές στην εμφάνισή μας. Οι γυναίκες ασχολούμαστε πολύ με το πώς θα γίνουμε επιθυμητές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι  το πετυχαίνουμε κιόλας. Αυτό συμβαίνει γιατί σκεφτόμαστε με τον δικό μας τρόπο και δεν ανοίγουμε τις κεραίες μας να συνειδητοποιήσουμε τι είναι αυτό που πραγματικά αρέσει στους άντρες. Δημιουργούμε πρότυπα και δεν είναι πάντα σωστά! Πολλές φορές δίνουμε σημασία σε θέματα που τελικά αφορούν περισσότερο εμάς τις γυναίκες παρά τους άντρες και συμπεριφερόμαστε ανάλογα με αυτά που συγκρατούμε από καθαρά γυναικείες συζητήσεις.

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες; Αρκετές φορές συζητούν για τη συμπεριφορά των γυναικών και πιο συγκεκριμένα όταν φαίνεται να αλλάζουν οι ρόλοι. Επίσης συζητούν για τις ατελείωτες αναλύσεις που φαίνεται να αρέσουν μόνο σε εμάς και στη συνέχεια ακολουθεί η υπερβολική ψύχωση με την εμφάνισή μας και πιο συγκεκριμένα όταν καταλήγουμε να κάνουμε υπερβολές στο βωμό της ομορφιάς. Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ενδιαφερόντουσαν οι άντρες για το τι πραγματικά αγαπούν οι γυναίκες σε αυτούς και οι γυναίκες για το τι πραγματικά αγαπούν οι άντρες σε εμάς. Έτσι τα πράγματα δεν θα ήταν και τόσο πολύπλοκα και θα είχαμε βρει τις ισορροπίες μας. Το θέμα είναι ότι ο διαφορετικός τρόπος σκέψης μεταξύ ανδρών και γυναικών δημιουργεί εμπόδια σε αυτά τα θέματα. Όταν θέλουμε για παράδειγμα να αρέσουμε στον σύντροφό μας τις πληροφορίες θα τις αντλήσουμε από την κολλητή μας φίλη. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος αλλά δεν είναι σίγουρο πώς θα φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα.  Έτσι δύο γυναικεία μυαλά προσπαθούν να βρουν τη λύση! Πόσο πιθανό είναι, λοιπόν, η φίλη μας να σκεφτεί  και σαν άντρας; Λίγες γυναίκες είναι αυτές που έχουν μπει στη διαδικασία να ανοίξουν λίγο το μυαλό τους και να προσπαθήσουν να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει και στην άλλη πλευρά. Δηλαδή πώς θα μπορούσε να σκεφτεί ένας άνδρας σε ένα συγκεκριμένο θέμα που μας απασχολεί. Δείτε παρακάτω ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες και οι περισσότερες από εμάς δεν έχουμε μπει καν στη διαδικασία να τα σκεφτούμε.

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες; – Συμπεριφορά

1) Δυναμική γυναίκα και υπερβολή

Οι άντρες κατά βάθος θαυμάζουν και αγαπούν τις δυναμικές γυναίκες άσχετα αν δεν το δείχνουν πάντα τουλάχιστον όσο οι γυναίκες θα θέλαμε για να το ευχαριστηθούμε. Αυτό που τους ενοχλεί είναι όταν οδηγούμαστε σε υπερβολές με συνέπεια να αισθάνονται μειωμένοι και να χάνουν το αίσθημα της προστασίας και της ασφάλειας που τους αρέσει να μας προσφέρουν. Αρχίζουν τα σχόλια μεταξύ τους και θεωρούν πως χάνουμε την θηλυκότητά μας στην προσπάθειά μας να βγούμε από πάνω. Είναι κάτι που, όσο και να μην πιστεύετε, συζητούν οι άντρες μεταξύ τους και συμφωνούν απόλυτα πως ο θαυμασμός τους για μία δυναμική γυναίκα μπορεί τελικά να τους οδηγήσει και στο σημείο να την αποφύγουν. Το να είμαστε δυναμικές και ανεξάρτητες είναι κάτι που επιθυμούμε όλες και μας αρέσει να αισθανόμαστε πως πατάμε γερά στα πόδια μας. Μήπως όμως κάποιες φορές χάνουμε το μέτρο στην προσπάθειά μας να το καταλάβει και ο σύντροφός μας; Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία τα οποία μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανες και να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Δεν χρειάζεται όμως να το τονίζουμε καθημερινά στο σύντροφό μας ή να προσπαθούμε να του δείξουμε πως είμαστε κάτι πιο πάνω από αυτόν. Αν σκεφτόμαστε με αυτό τον τρόπο αυτόματα θα έρθουμε σε ρήξη με το σύντροφό μας του οποίου θίγεται ο αντρικός εγωισμός και φυσικά θα θεωρήσει πως δεν τον έχουμε ανάγκη. Οι άντρες νιώθουν την ανάγκη να μας προστατέψουν και να μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς. Δεν χρειάζεται να υψώνουμε έναν τοίχο ανάμεσά μας στο όνομα του δυναμισμού και της ανεξαρτησίας!

Από τη στιγμή που νιώθουμε όμορφα με τον εαυτό μας εμείς οι γυναίκες μπορούμε να αφήσουμε έναν άντρα να μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια με τον δικό του τρόπο. Η συζήτηση των αντρών έχει να κάνει με το πώς διαχειριζόμαστε γυναίκες αυτή την κατάσταση. Πιστεύουν πως έχουμε σταματήσει να τους σεβόμαστε! Οι γυναίκες τις περισσότερες φορές δημιουργούμε αυτή την εντύπωση άθελά μας στους άντρες. Ποια από εμάς, όσο δυναμική και ανεξάρτητη κι αν είναι, δεν απολαμβάνει την προστασία του συντρόφου; Το θέμα είναι πως οι άνδρες δεν το λαμβάνουν ακριβώς έτσι. Μένουν στην εικόνα που παρουσιάζουμε και δεν μπορούν να δουν πιο βαθιά. Ας είμαστε λοιπόν λίγο πιο προσεκτικές με αυτό που τους δίνουμε να καταλάβουν. Είναι άραγε αυτό που θέλουμε να καταλάβουν ή ασυναίσθητα και οι ίδιοι παρερμηνεύουν τις προθέσεις μας;

2)Ισότητα

Αυτό θα λέγαμε πως είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα των ανδρών για τα οποία μας κράζουν και κάποιες φορές ακόμα και εμείς οι γυναίκες μπορούμε να καταλάβουμε ότι ξεφεύγουμε λίγο από τα όρια. Η έννοια της ισότητας είναι κάτι που σίγουρα μας βρίσκει όλους υποστηρικτές. Η ισότητα των δύο φύλων σημαίνει πως και τα δύο φύλα είναι άξια σεβασμού! Το θέμα είναι πως κάποιες γυναίκες πάτησαν επάνω στην ισότητα για να «εναντιωθούν» στο ανδρικό φύλο. Ας καταλάβουμε λοιπόν γυναίκες πως δεν χάνεται η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων αν γίνουμε τρυφερές και μαγειρέψουμε με αγάπη για τον σύντροφό μας! Όλες γνωρίζουμε πως οι γρήγοροι ρυθμοί και η απαιτητική καθημερινότητα ισχύει και για τους δύο. Τι να κάνουμε όμως που οι γυναίκες μπορούμε να τους σκλαβώσουμε με ένα πιάτο καλομαγειρεμένο και εξαιρετικό φαγητό; Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως με την ισότητα κάποιες γυναίκες χάσανε τον ρόλο τους. Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που μία γυναίκα σίγουρα μπορεί να διαχειριστεί πολύ καλύτερα, πιο γρήγορα και πιο άμεσα από έναν άντρα. Αρκετές γυναίκες έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς σημαίνει ισότητα και είναι πολύ ευτυχισμένες με αυτόν τον πολυδιάστατο ρόλο που τις κάνει να αισθάνονται χρήσιμες και απαραίτητες!

Οι άντρες λοιπόν θεωρούν πως έχουμε μπερδέψει την έννοια της ισότητας και έχουν οδηγηθεί σε μία κατάσταση που μπερδεύει και τους ίδιους. Εννοείται πως κάθε ζευγάρι βρίσκει την  χρυσή τομή και ο καθένας αναλαμβάνει τον τομέα που μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα. Οι γυναίκες είναι καλό να συνειδητοποιήσουμε, για να μην μας κράζουν οι άντρες, πως κάποιες μικρές λεπτομέρειες στην καθημερινότητά που εμείς τώρα θεωρούμε παλιομοδίτικες μπορούν ακόμα να κρατήσουν τις ισορροπίες στο ζευγάρι και να είμαστε και οι δύο απόλυτα ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι.

3)Γκρίνια

Χρόνια τώρα οι άντρες μας έχουν κολλήσει την ταμπέλα της γκρίνιας! Έχουν άδικο; Η αλήθεια είναι πως εμείς οι γυναίκες πρέπει να παραδεχτούμε ότι η γκρίνια είναι κυρίως γυναικείο προνόμιο. Κάποιες φορές ξεφεύγουμε, ανάλογα με το πόσο ανεκτικός είναι ο σύντροφός μας και μπορούμε να γκρινιάξουμε για το παραμικρό, οποιαδήποτε ώρα και στιγμή της ημέρας. Άλλες φορές, μάλιστα, μπορούμε να γκρινιάζουμε και κατά τη διάρκεια της νύχτας!  Είναι κάτι το οποίο συζητάνε αρκετά οι άντρες μεταξύ τους και  πολλές φορές παίρνει ο ένας ιδέες από τον άλλον για το ποια θα ήταν η καλύτερη αντιμετώπιση από την πλευρά τους. Ουσιαστικά ψάχνουν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να μας κάνουν να σταματάμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα! Θα θέλαμε πολύ να πούμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως συμβαίνει σε ένα πολύ πολύ μικρό ποσοστό γυναικών. Η αλήθεια είναι πως όντως είναι μικρό το ποσοστό των γυναικών που συνεχίζει να γκρινιάζει μονίμως για τα πάντα και για πάρα πολύ καιρό. Μάλλον είναι οι «τυχερές» που βρήκαν έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να το ανέχεται και να το αφήνει να διαιωνίζεται. Οι περισσότερες από εμάς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η γκρίνια είναι κάτι που μπορεί να φέρει μεγάλα προβλήματα στη σχέση ειδικά μετά από κάποια χρόνια και προσπαθούμε να το αποφεύγουμε.

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες – εμφάνιση

1) Υπερβολικό μακιγιάζ

Ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα των αντρών όταν πρόκειται να σχολιάσουν τις γυναίκες είναι το υπερβολικό μακιγιάζ.  Στην προσπάθειά μας να ακολουθήσουμε τις τάσεις της μόδας και να αρέσουμε, μερικές φορές, δημιουργούμε μία εικόνα την οποία οι περισσότεροι άντρες αντιπαθούν να βλέπουν. Δηλαδή στην πραγματικότητα πετυχαίνουμε τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Το υπερβολικό μακιγιάζ είναι κάτι που κατηγορούν οι άντρες και μάλιστα αν το συναντήσουν σε κάποια κοπέλα που θέλουν, κάποια στιγμή σίγουρα θα το αναφέρουν. Μπορεί να έχουμε κάτσει ατελείωτες ώρες στον καθρέφτη για να δημιουργήσουμε ένα άψογο μακιγιάζ αλλά δεν είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από τα όρια δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που δεν αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά μας αλλά τα αλλοιώνει. Οι άντρες πολλές φορές χαριτολογώντας σχολιάζουν πως υπάρχουν γυναίκες που όταν ξυπνήσουν το πρωί δεν θα τις αναγνωρίσουν! Το θέμα είναι ότι το μακιγιάζ πρέπει να είναι κοντά στα χαρακτηριστικά μας και όχι να δημιουργούμε ένα άλλο πρόσωπο. Μάλιστα, όταν κάποια γυναίκα δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις μπορεί να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

2) Λάθος επιλογή  ρούχου

Όσο και αν δεν το πιστεύετε πολλές φορές οι άντρες κράζουν τις γυναίκες που δεν γνωρίζουν ποια εμφάνιση ταιριάζει σε κάθε περίπτωση. Για τους άντρες όπως φαίνεται δεν αρκεί να φορέσουμε ένα ρούχο που μας αρέσει και που πιστεύουμε πως μας πάει. Θα συζητήσουν μία εμφάνιση γυναίκας η οποία δεν ταιριάζει στο χώρο και στο χρόνο. Ακόμη και αν μία γυναίκα είναι εντυπωσιακή αν το ρούχο που φοράει είναι υπερβολικό για το χώρο που βρίσκεται και για την ώρα, οι άνδρες στη συζήτησή τους θα την σχολιάσουν με ένα μεγάλο “αλλά…”! Αν μέχρι τώρα θεωρούσατε πως αυτές τις συζητήσεις τις κάνουμε μόνο οι γυναίκες γελιέστε. Οι άντρες παρατηρούν τα πάντα και κράζουν μεταξύ τους τις γυναίκες που παραφέρονται. Καλό είναι βέβαια και εμείς οι γυναίκες να είμαστε λίγο πιο προσεκτικές κυρίως για τον εαυτό μας, αφού αυτό που προσπαθούμε πάντα στην πραγματικότητα είναι να είμαστε όμορφες ελκυστικές και σικάτες!

Όλα τα παραπάνω τα συναντάμε πολύ συχνά στα αντρικά πηγαδάκια! Κατά πόσο έχουν δίκιο σε κάποια ή γίνονται λίγο υπερβολικοί και αυτοί από τη μεριά τους δεν γνωρίζουμε ακριβώς, αλλά η κάθε μία από εμάς μπορεί να σκεφτεί να κρίνει και να αποφασίσει αν κάπου υπάρχουν μικρές πινελιές αλήθειας!

x

Check Also

δεν μου έχει εμπιστοσύνη

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του ...

τον ζηλεύω υπερβολικά

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας ...

πώς να τον κάνεις να γελάει

Πώς να τον κάνεις να γελάει … με την ψυχή του

Το χιούμορ είναι ένα από τα «δυναμικότερα» στοιχεία στο χαρακτήρα ενός άνδρα ...